“Ha kell, természetesen állok az ügyészség rendelkezésére”

Csepel.info

Az ügyészség vizsgálja, lopott-e Németh Szilárd

Németh Szilárd azért záratta ki a Fideszből Borbély Lénárd csepeli polgármestert, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket, mert elutasították a csepeli önkormányzat vagyonának átadását, ami egyébként bűncselekmény lett volna. Bár azzal, hogy Csepel vezetése visszautasította a rezsibiztos követelését, valószínűleg nem valósult meg bűncselekmény, most a 24.hu cikke szerint Vadai Ágnes DK-s politikus kérésére mégis ügyészségi vizsgálat indult. 

A rezsibiztos a csepeli Kis-Duna-part egy jelentős részének megvételét, valamint mintegy 10-12 milliárd forint értékű vagyon ingyenes átadását követelte. Ábel Attila alpolgármester többek között erről is beszélt az ATV Szigorlat adásában, ami után nyilvánosságra is hozta Németh Szilárd egyik levelét a rezsibiztos követeléseiről. A csepeli alpolgármester ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy megítélésük szerint a bűncselekmény visszautasításával nem történt bűncselekmény.

A 24.hu most arról ír, hogy “Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésben érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy valós információkat közölt-e a csepeli alpolgármester Németh Szilárddal kapcsolatosan. Polt válaszában annyit írt, hogy Vadai kérdését feljelentésként értékelte és elbírálás végett azt a Központi Nyomozóügyészségnek továbbította.”

“Ha kell, természetesen állok az ügyészség rendelkezésére”

Ábel Attila alpolgármester a fenti címmel reagált a 24.hu cikkére. Azt írja:

“Hűtlen kezelés – köznyelven lopás – a jogászaink szerint az lett volna, ha megtesszük amit Németh Szilárd követel tőlünk, és átadjuk az alapítványának azt a 10-12 milliárd forint értékű önkormányzati vagyont, amit meg akart szerezni. Vagy legalább megkíséreljük ezt megtenni. De mi azonnal nemet mondtunk rá. Emiatt kizáratott ugyan bennünket a Fideszből, de jogi értelemben a hűtlen kezelés/lopás ebben az esetben megítélésem szerint nem történt. Próbáltuk mondani anno a Fidesz vezetőinek is: bennünket nem kizárni kellene azért, mert meghiúsítottunk egy tízmilliárdos nagyságrendű bűncselekményt, és ezzel az országos botrányt. De nem hallgattak meg.

Szerintem az már lehet kérdéses, hogy Szilárd részéről történt-e hűtlen kezelés kísérlete azzal, hogy ránk akarta kényszeríteni az akaratát, hogy adjuk át neki/alapítványának az önkormányzat vagyonát. Ez duplán érdekes kérdés. Hiszen úgy tudom, az első eset, amikor hűtlen kezelés kísérlete miatt elítéltek embereket, a “Sukoró-ügy” volt, ami éppenséggel pont a DK-hoz és Gyurcsány Ferenchez kapcsolódik. Aki viszont abban az esetben váltig állította, hogy az elítélt gyanúsítottak ártatlan áldozatok voltak.

A Csepeli Birkózó Club 2,4 milliárd forintot adott Szilárdnak, hogy elkészüljön az otthonuk, a KIMBA birkózócsarnoka. Ám amikor elkészült a csarnok, Szilárd kizárta őket onnan. Ez esetben kérdéses lehet, hogy jogi értelemben történt-e lopás, vagy csak átvert mindenkit és lenyúlta azt a 2,4 milliárd forintot.

Mindenesetre, ha kell, természetesen megyek és viszek minden dokumentumot az ügyészségre.”

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !