Most Ön is belenézhet a csepeli politikusok vagyonába

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat 2010 óta hozza nyilvánosságra a polgármester, az alpolgármesterek valamint önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatait.

A politikusoknak január 31-ig kellett nyilatkozniuk az előző évi jövedelmi helyzetükről.

A bevallásokból mi csak szemezgetünk, de aki kíváncsi, a Csepel.hu oldalon visszamenőlegesen valamennyi vagyonbevallást megnézheti.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere egy 714 négyzetméteres telken álló 186 négyzetméteres lakóház tulajdonosa a feleségével felerészben. Ezt a házat ők építették, korábbi ingatlanukat eladták. A polgármesternek van egy 2015-ben örökölt Suzuki Swiftje és egy 2021-ben, családjától kapott Aprilia SR50-es motorkerékpárja is.

Ábel Attila alpolgármester negyed részben tulajdonosa egy csepeli, 78 négyzetméteres lakásnak, Szolnokon pedig szintén egy negyed részben örökölt lakásnak. Feleségével egy Toyota Aygo gépkocsi tulajdonosai. Értékpapírban, nyugdíj-előtakarékosságban, lakástakarékban mintegy 7,6 millió forint megtakarítása van, lakáshitelét visszafizette. Morovik Attila alpolgármester felerészben tulajdonosa egy 83 négyzetméteres háznak. Állampapírban és kötvényben ezen túl mintegy 11 millió forint megtakarítással rendelkezik. Pákozdi József alpolgármester Csepelen egy 45 négyzetméteres üzlethelyiséggel, egy szigetszentmiklósi zártkertes ingatlannal, valamint Szigethalmon egy 30 négyzetméteres üdülővel rendelkezik. Ezen kívül tízmillió forint megtakarítása és másfél millió forint tartozása van.

A Fidesz-KDNP jelöltjeiként képviselővé vált városatyák közül Bercsik Károly egy 53 négyzetméteres csepeli lakás tulajdonosa. Tavalyi, 5,5 millió forintos megtakarításait az elmúlt évben tízmillió forintra növelte, de tartozásai továbbra is meghaladják a 15 millió forintot. Bevallása szerint képviselősége mellett nem rendelkezik munkahellyel vagy vállalkozással. Czibulyáné Szonday Szilvia egy csepeli garázzsal, valamint Palotáson két kisebb zártkerti ingatlannal rendelkezik, utóbbianak örökléssel lett a tulajdonosa. A képviselő asszony adóssággal nem rendelkezik, és egy 2008-as Ford Fiesta tulajdonosa, amit 2019-ben vásárolt. Bevallása szerint képviselősége mellett nincs munkahelye vagy vállalkozása. Balogh Ernő 2021-ben vásárolt egy hárosi, 120 négyzetméteres zártkerti házat, valamint Csepelen egy 40 négyzetméteres ingatlant, utóbbinak fele részben tulajdonosa. Emellett egy Nissan gépkocsija van 2017 óta. 4,8 millió forinttal tartozik magánszemélyeknek, megtakarításai nincsenek. Korábban előadóművészként dolgozott, de ezt hosszú évek óta szünetelteti, képviselősége mellett nincs munkahelye vagy vállalkozása. Zupkó János feleségével egy 2007-ben vásárolt 110 négyzetméteres ház tulajdonosai. Emellett egy szintén 2007-ben vásárolt Skoda Fábia és egy 2016-ban vásárolt Renault Espace gépjárműve van. Megtakarítása nincs, viszont 15 millió forint tartozást törleszt folyamatosan. Bevallása szerint képviselősége mellett nem rendelkezik munkahellyel vagy vállalkozással. Makray Barbara felerészben tulajdonosa egy 2007-ben vásárolt, 150 négyzetméteres dunaharaszti családi háznak, van egy 2008-ban vásárolt Suzuki Swift gépkocsija, emellett pedig 23,4 millió forintos tartozása. Képviselői munkája mellett ügyvivő szakértőként az ELTE dolgozója. Szuhai Erika felerészben tulajdonosa egy 144 négyzetméteres csepeli családi háznak, van egy 3,3 millió forintos biztosítási összegű nyugdíjbiztosítása és közel nyolcmillió forint megtakarítása. Képviselősége mellett kereskedelmi vezetőként dolgozik, cégének 24 százalékos arányú tulajdonosa.

A csepeli képviselők közül továbbra is a DK-ban politizáló Horváth Gyula a leggazdagabb. Ő felerészben tulajdonosa egy 166 négyzetméteres családi háznak és szintén felerészben tulajdonosa két 52 négyzetméteres csepeli társasházi lakásnak. A képviselő úr már nyugdíjas, tartozása nincs, van viszont egy 2022-ben vásárolt Toyota CH R típusú gépkocsija, tízmilliós életbiztosítása és egymillió forintos megtakarítása. Frakciótársa, a szintén nyugdíjas Várkonyi András felerészben tulajdonosa egy 1979-ben vásárolt, 54 négyzetméteres lakásnak. Legértékesebb ingósága egy 2022-ben vásárolt Toyota Yaris Cross gépkocsi, ezen kívül hárommillió forint megtakarítása van.

A magánalapítványi tulajdonban lévő Csepel SC nyújt otthont a Csepel FC Kft-nek. Ez azért érdekes, mert a Kft. három tulajdonosa közül ketten, Takács Krisztián és Losonci Róbert is az önkormányzat MSZP frakciójának tagjai. Losonci Róbertnek a vagyonbevallása szerint nincs se háza, se lakása, se megtakarítása, se adóssága, ingóságai közül a legértékesebbet, egy 2012-ben, öröklés útján tulajdonába került Toyota Corollát is megörökölte. Losonci technikai munkatársként saját cégénél dolgozik, de megbízási szerződés keretében a Csepel SC is alkalmazza őt. Takács Krisztián egy 2016-ban vásárolt, száz négyzetméteres alapterületű családi ház felerészbeni tulajdonosa, ami mellett csak egy 2004-ben vásárolt Suzuki Swift gépkocsija van. Kétmillió forint megtakarításával szemben kilencmillió forint tartozása van. Ő sem csak a tulajdonostársa a Csepel FC Kft-nek, hanem szakmai vezetőként a munkatársa is. Az MSZP frakció harmadik tagja, a nyugdíjas Csaba Péter Alajos a vagyonbevallása szerint sem ingatlannal, sem nagyobb értékű ingósággal nem rendelkezik, és 3,8 millió forint adóssága van.

Dukán András Ferenc momentumos képviselő a nagymamájánál lakik, nincs se ingatlanvagyona, se nagy értékű ingósága. Van viszont egy 5,7 millió forintos tagi kölcsön-követelése: a Periferico Étterem Kft-ben ötven százalékos, a Búbos Banka Ivó Kft-ben 45 százalékos tulajdonosi hányaddal rendelkezik, ő maga az étterem vezetője. Gimnáziumi tanári állását politikai okból, egy tanártársának elbocsájtása miatti tiltakozásból szünetelteti.

Tóth Sándor, az LMP képviselője egy 31 négyzetméteres lakás bérleti jogával rendelkezik, nincs nagyobb értékű ingósága. Ezen kívül 330 ezer forintos örökséggel és 468 ezer forintos adóssággal rendelkezik. Ő képviselői alkalmazottként dolgozik az Országgyűlés Hivatalában, de egyéni vállalkozása is van.

Kovács Dávid Attila független képviselő 2018 óta egy 68 négyzetméteres üllői lakóház felerészbeni tulajdonosa, és van egy 2019-ben vásárolt Citroen C5-ös gépkocsija is. Feleségével közösen 12,7 millió forint megtakarítással rendelkezik, mellette van egy 2,7 milliós lakástakarék kasszája is. A tartozások között nála tízmillió forintos babaváró hitel, 2,6 millió forintos lakáshitel valamint egymilliós diákhitel szerepel. Képviselősége mellett vállalkozóként dolgozik.

Forrás: Csepel.hu

17 hozzászólás “Most Ön is belenézhet a csepeli politikusok vagyonába” bejegyzésre

  1. László szerint:

    A gyerekeikre ráírt ingó-ingatlanokra is?

  2. Hozzászóló szerint:

    Szép propaganda. Mint pufi Észak-Koreájában. De amíg a gyerekek téli kabátban ülnek az iskolában, addig irreleváns a felsorolt kamu-vagyon és adósság.

  3. admin szerint:

    Az iskolákban biztosan nem kell kabátban ülnie a gyerekeknek, maximum, ha elromlik egy helyen a fűtés. Kicsivel többet is foglalkozhatna a valósággal.

  4. László szerint:

    Miért ülnének a hidegben? Ötödáron jön a gáz, nem kell spórolni. Ha netán akad olyan iskola ahol hideg van, a gondnok a hibás aki rosszul légtelenített.

  5. Hozzászóló szerint:

    Kedves admin,
    jómagam a valóságban élek. Amit írok, nem légből kapott, hanem családból eredő tapasztalat.
    Végtelenül sajnálom, ha ez nem egyezik a kiadott és elvárt állásponttal. A legtöbb csepeli tanintézményben nyilván fűtenek és nem ildomos általánosítani, ahogy valószínűleg azt sem lehet kijelenteni, hogy reggelente valamely felelős vezető, vagy karbantartó hőmérővel járja az osztálytermeket. A hőmérsékletet nyilván nem mínuszokban kell elképzelni, de egy-egy helyen, ahol 16 fok körülire hűl a levegő, ott a gyermekek mozgás nélkül ücsörögve biztosan nem érzik jól magukat.

  6. Horváth János szerint:

    Ha már fűtés! 30-án voltam az SZTK-ban, kettőből egy radiátor hideg volt.

  7. László szerint:

    Elszigetelt eset. Elő kell venni a gondnokot. Rosszul légtelenít. 😀

  8. kismiska szerint:

    Hát,nem tudom ki a “gazdagabb”manapság,aki egész élete során összegyűjtött(+örökölt harmincéve) apránként a maihoz képest töredékáron 1 házat és 2 lakást vagy aki az elmúlt években tudott építeni egy nagy házat mai árakon.
    A firkász legalább pontosan mazsolázna,a vagyonnyilatkozatban Horváth Gyula Toyotája 2018-as,a cikkben 2022-es…A firkász biztos jobban tudja…

  9. Nagyapó szerint:

    Kit érdekel a helyiségek fűtése! Senkit, az a fontos, hogy a szankciók fájjanak az oroszoknak!😀
    Ezt akart az ellenzék!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    “Ezek a hülye németek spóroln fognak a fűtésen! Ez nálunk nem fordulhat elő!” – tegye össze két kezét hogy enyhe volt eddig a tél…

  11. Gary Ridgway szerint:

    szar!
    Most nem ötöd áron jön a gáz? Ja, nem dupla áron, mint a TTF, értelek.
    Ha nem szopna Putyin haverod, akkor mi lenne, mesélj. Szomszédok lennénk már, netán megint vendégek?

  12. László szerint:

    Látja fater! Csak kiderült miért vétózott kirilpópáért a gazdája: “A KGB ügynöke volt Svájcban Kirill pátrirárka, akit Orbán megvédett a szankcióktól”
    Az 1970-es években a KGB hírszerzőjeként Svájcba került Kirill pátriárka, ahonnan folyamatosan küldte a jelentéseit Moszkvába. 😀

    Még egy hír: “Kínai sajtó: A magyar kormány 320 milliárd forint támogatást ad a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyárnak…” – mikor jön az vissza fater? És kinek?
    Persze hogy idejönnek, ki más adna ennyi pénzt?

  13. Gary Ridgway szerint:

    Kínában már nem is gyártanak. Nem szarnak maguk alá. ☝🤣✔

  14. Nagyapó szerint:

    László, hogy ne maradjon hülye!
    Kirill pátriárka minden oroszok pátriárkája. Neki az ország védelme természetes, ahogy pl. egy Putyin nevű is „ügynök” volt. Sajnos evvel ellentétes egy Vigyori fedőnevű, aki magyar, de mindenütt az ország ellen cselekszik, olyan, mint Hegedűs hadnagy (ha tudja ki volt😀!

    Az akkugyárhoz a kormány 800 millió € támogatást (~310 milliárd Ft) tervezett, amit az EU-nak is jóvá kell hagyni. Ez a beruházási összeg10 %-a (mert a beruházás 3000 milliárd Ft). Ennek megtérülése 5 év, azután haszon termelődik, tehát a nemzetgazdaságnak nagyobb bevételt termel, mint amekkora az eredeti hozzájárulás volt. Teccik érteni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. László szerint:

    Üljön fel velük a repülőre. Holnap mennek ezek Brüsszelbe magyarázkodni. Ingyen lesz a menza meg az internet. Majd az adófizetők kifizetik. Mennyi kirilpópa lehet nálunk? De hát ez az ország érdeke, igaza van!

  16. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Lemaradtam valamiről, ez az aksigyár állami beruházás?

  17. Gary Ridgway szerint:

    Fater is biztosan jelentett, de már úgy értelmezem, hogy ez nála rendben is van.
    Ezért nincs kitárva a lista itthon, gondolom, hogy ugyanannyi neokomcsifidernyák érintett, mint ellenzéki. ☝😎

Itt lehet hozzászólni !