Amikor III/II-es ex-ügynök érkezik a KIMBA-ba

Csepel.info

Hétfőn reggel kilenc órára volt hivatalos a KIMBA épületében, Németh Szilárd főhadiszállásán a csepeli ellenzék egy ikonikus alakja. Információink szerint az ajtóban Páncsics Krisztián, a Fidelitas budapesti alelnöke és Jacsó Szixtin, a Fidesz csepeli alelnöke fogadta a balliberális üzletembert és véleményvezért.

Ám amíg Németh Szilárd vendégei többnyire trófeaként sorakoznak a politikus Facebook oldalán, ez a látogatás legfeljebb a széfben hagyott nyomokat. Az egykor III/II-es ügynökként, majd MSZP-s képviselőként, később a csepeli SZDSZ majd a DK vezetésében munkálkodó vállalkozó pillanatnyilag nem politikus, de annál fontosabb ellenzéki összekötő és véleményvezér a kerület baloldali köreiben és az ellenzéki pártok között.

Információink szerint az épületben Németh Szilárd, a Fidesz, a fővárosi Fidelitas valamint a csepeli DK-MSZP-Momentum közötti együttműködésről és munkamegosztásról tárgyaltak. Mint ismert, miután a Németh Szilárd nem tudta elérni, hogy párttársa átjátssza neki Csepel értékes vagyontárgyait, kizáratta a polgármestert és a fideszes alpolgármestereket a pártból, és összefogott az ellenzékkel korábbi párttársa a megbuktatására.

Bármi áron megbuktatni a polgármestert

Németh Szilárd már 2019-ben arra kérte hozzá hű embereit valamint Ábel Attila alpolgármestert, hogy segítsék megbuktatni Borbély Lénárdot, Csepel kormánypárti polgármesterét. Németh attól rettegett, hogy Borbély túl népszerű lett, és a helyére lépne. Ábel Attila elutasította az ajánlatát:

„Szilárd ne tedd ezt, mert mind megbukunk. Csepel szoci kerület, itt csak magunkat buktatjuk meg egy testvérháborúval. Te is belebuknál ebbe”

– felelte a kérésre. „Én ezt már eldöntöttem” – mondta akkor Németh Szilárd.

A csepeli önkormányzat fejlesztései a 2019-es választási kampányban egymás után álltak le. Ebben főszereplő volt Süle László, Németh legfontosabb bizalmasa, állítólagos “táskás embere”. A KIMBA és a Csepel SC vezetője volt ugyanis 2019 augusztusáig az önkormányzat fejlesztési cégének a vezérigazgatója.

Úgy tudjuk, hogy a 2019 tavaszán és nyarán leállt öt csepeli fejlesztés mindegyikénél Németh Szilárdhoz vezetnek a leállás okai.

A Csepeli Strandfürdő felújításán 2019 tavaszán bebukott vállalkozó például másfél hónappal később Németh Szilárd legjobb barátjánál kapott egy közel 200 milliós közbeszerzést. A királyerdei ABC bebukott kivitelezésével és a Napközis Tábor tervezésével kudarcba fulladt vállalkozó közvetlenül Németh Szilárdtól kapott megbízásokat: úgy tudjuk, ő tervezte a KIMBA épületét és Németh “sportkollégiumainak” egyik változatát.

Miután Borbély Lénárd 2019 nyarán, az egymás után befuccsolt fejlesztések miatt lecserélte Németh Szilárd embereit, a legtöbb leállt beruházást sikerült újraindítaniuk. Borbély ezek után annak ellenére sem bukott meg, hogy Budapest nagy részét elveszítette a kormánypárt.

A rezsibiztosnak ekkor új céljai is lettek: minél nagyobb vagyont próbál megszerezni Csepelen. Németh alapítványi vagyona egy csapásra milliárdokkal nőtt meg, amikor a Csepeli Birkózó Clubot kizárta otthonukból, a KIMBA birkózó csarnokának földszintjéről. A CSBC és az önkormányzat átverésével 2,4 milliárd forintos beruházást tett zsebre  a rezsibiztos.

A Csepel SC megszerzése ennél is zsírosabb falat. A központi sporttelep mellett itt már vannak Kis-Duna-parti telkek is, amelyek szintén Németh Szilárd alapítványához kerültek. A Csepel SC megszerzésére állítólag ötmilliárd forint állami támogatást kapott a rezsibiztos. A Csepel SC becsült értéke ugyanakkor ennél jóval magasabb.

A birkózócsarnok és a Csepel SC megszerzése után Németh a csepeli Kis-Duna-part beépítésére és a további vagyonszerzésre koncentrált. Ám a 18 méter magasra tervezett épületei – Németh szerint sportkollégiumok, Csepel vezetése szerint szállodák – már nem épülhettek meg a lakosság, no meg Borbély Lénárd polgármester és a fideszes önkormányzati vezetés ellenállása miatt.

Sőt, a kerület vezetői a tízmilliárdos vagyont képviselő Csepeli Munkásotthont és a Laurencz László Sportcsarnokot sem adták oda a rezsibiztos alapítványának. Úgy tudjuk, utóbbiakat Németh Szilárd a koronavírus-járvány elleni védekezésként, arra hivatkozva próbálta megszerezni.

Összefogás az ellenzékkel

A csepeli Fidesz frakció Németh Szilárdhoz hűséges vagy a rezsibiztos bosszújától félő tagjai már jóval a helyi szervezet feloszlatása és a kormánypárti vezetés kizárása előtt elkezdtek együttműködni az ellenzéki pártokkal. Mostanra több mint húsz olyan szavazás volt az önkormányzat testületében, amikor a Fidesz-DK-MSZP-Momentum közösen lépett fel a csepeli polgármesterrel szemben.

A nagykoalíció segítségével több száz millió forinttal sikerült csökkenteniük a kerület bevételét, hajszál híján sikerült csődbe hajszolniuk a Csepeli Városgazda utódszervezeteit – csak ezzel több mint 400 munkavállalót tettek volna utcára -, de közös erővel próbálták megakadályozni a Németh Szilárd által kinézett csepeli ingatlanok felújítását is.

A polgármester ellen akciózik a Fidelitas is. Ők meg sem várták Borbély Lénárd kizárását a Fideszből. Egy viccesnek szánt közösségi oldalukon már akkor a polgármestert bírálták, amikor még fel sem oszlatták a csepeli Fideszt, az elmúlt hetekben pedig szinte már csak a korábbi fideszes alpolgármesterek és a polgármester áll a Fidelitas kereszttüzében. Ezek után nem meglepő, hogy Páncsics Krisztián, a szervezet budapesti alelnöke volt az egyik résztvevője a hétfői egyeztetésnek.

A csepeli MSZP három képviselőjéből közben ketten már a Németh Szilárd alapítványaihoz tartozó Csepel SC-ben dolgoznak, Dukán András pedig, a Momentum polgármester-jelöltje Németh Szilárd visszhangjaként működik, amikor a rezsibiztos a csepeli polgármestert sározza. A Momentum politikusa könnyen cáfolható, hamis vádjaival még akkor is Borbély Lénárdot támadta, amikor az kiállt két csepeli általános iskola szakmai indokok és magyarázat nélküli elbocsátásával szemben.

Csepel.info

6 hozzászólás “Amikor III/II-es ex-ügynök érkezik a KIMBA-ba” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Most a maszlaggal nem foglalkozom, de szabafna egy nevet is megtudni, ki lehetett ez a “nagybecsű”, mindenfelé kacsintó illusztris vendég, aki kiérdemelt egy ekkora cikket?

  2. Ábel Attila szerint:

    Ha nem tudtad, akkor már soha nem tudod meg ki volt az egyik főnököd a pártban 😉

  3. Horváth János szerint:

    Érdekes! Annak idején nem zavart benneteket, hogy Némethet, gyakorlatilag pedagógus múlt nélkül a szocik nevezték ki iskolaigazgatónak.

  4. robi szerint:

    Mi volt akkor Csepelen: valami nagy koalíció?

  5. Nagyapó szerint:

    Amikor Tóth Mihályék kinevezték Szilárdot ig.-nak, akkor még a köztudatban SZDSZ-es volt.
    De nem ez a lényeg, hanem az, hogy azokat területeket, amiket a Németh vezette önkormányzat csak sportcélra engedélyezett. Ilyen Csepel SC területe, valamint a Duna part ahova nem engedélyez magas épületet.
    Ezeket a területeket az MSZP építési területnek adta el. Most, miután Németh felvásárolta azokat ismét rájönnek, hogy nem a csepeiiek érdeke a fontos, hanem a területek értékesíthetősége. Ezért kell új, kezes önkormányzat függetlenül a párthozzáállástól.

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Olvassa el mit ír Némethről a Wiki, olvassa el az önéletrajzát és rá fog jönni, hogy egy ritka gátlástalan ürge ez a Németh! Amit Németh eddig felvásárolt és használ abban nem sok köszönete van a csepelieknek.

Itt lehet hozzászólni !