Hamarosan újra nyit a jégpálya

Csepel.hu

November 25-én ismét megnyitja kapuit a Csepeli Jégpark, a főváros egyik legkedveltebb jégpályája, mely a téli időszakban üde színfoltja a kerületnek. A Csepeli Jégpark folyamatosan bővült, szépült az elmúlt években, idén is csaknem 2000 négyzetméteren várja a téli sportok kedvelőit.

A park egy 800 és egy 300 m²-es pályarészből és egy kisebb, 200 m²-es tanpályából áll. Igazi különlegességét azonban a 250 méter hosszú jégfolyosó adja. A kivilágított fák különleges élményt nyújtanak, kivételes hangulatot teremtenek az egyedi jégfolyosón. A feldíszített fák alatt lehet üldögélni, beszélgetni, ami plusz vonzerőt jelent a korcsolyázók számára.

A különleges jégpályája jelenlegi helyén 2015 óta biztosít lehetőséget szabadtéri sportolásra. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legtöbb látogató hétvégén érkezik, de az ünnepek alatt is nagyon sokan megfordulnak itt. Kisgyermekes családok, fiatal felnőttek jönnek a leggyakrabban, de az idősebb korosztály is szívesen kipróbálja ezt a sportot. A jégpályán idén 800 pár korcsolyával várják a látogatókat. A büfék a jégfolyosó és a nagypálya közötti részen üzemelnek majd, a már megszokott kis hídon közelíthetők meg. Idén a büfék felőli részen is lehet korcsolyát bérelni és jegyet váltani.

Hétköznap délelőttönként általános és középiskolás csoportok vehetik birtokba a pályát. A csepeli önkormányzat idén is biztosítja a térítésmentes korcsolyázást a kerületi iskoláknak. Előzetes jelentkezés alapján az önkormányzat jelöli ki az iskolákra vonatkozó napokat. A korcsolyázás remek sport, jól átmozgatja az egész testet, fejleszti az egyensúlyt, rugalmasságot, gyorsaságot – erősíti az izmokat, és az intenzív mozgásnak köszönhetően jó hatással van a keringésre. Sok fiatal számára a korcsolyázás jelenti a délutáni közösségi programot, az aktív kikapcsolódást. A tervek szerint ebben az idényben is lesz jégdiszkó, mely eddig minden évben nagy sikert aratott. A belépéshez idén nem szükséges védettségi igazolvány és maszk sem, de mindez a hatályos védelmi intézkedések szerint változhat.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !