Új helyszínek, változatlan programok

Csepel.hu

Mint arról már beszámoltunk, az energiatakarékosság jegyében az önkormányzat közművelődési intézményei a téli időszakban összevont helyszíneken folytatják munkájukat.

Az érintett intézmények vezetőit arról kérdeztük, hogyan tudják új keretek között megvalósítani, megtartani a régi programokat.

Radnóti Miklós Művelődési Ház

A Radnóti Miklós Művelődési Ház a Szabó Magda Közösségi Térbe költözött. Ligeti Ágnes, a művelődési Ház intézményvezetője lapunknak elmondta, bár a külső körülmények megváltoztak, de igyekeznek a lehetőségekhez mérten jól megoldani ezt a helyzetet. „Arra törekszünk, hogy a tanfolyami csoportok zavartalanul tovább tudjanak működni az új helyszínen. Ez türelmet igényel, de úgy látom, hogy a látogatóink is elfogadták ezt, hisz számukra is az a legfontosabb, hogy a továbbiakban is együtt maradhassanak a már összeszokott kis közösségek. Vannak nehézségeink, hiszen nem könnyű összefésülni a terembeosztást, naprakésznek kell lennünk. Most készülnek a jövő évi rendezvények, igyekszünk olyan programokat szervezni, amik jól beépíthetőek a Szabó Magda Közösségi Tér életébe. Fontos, hogy a látogatók figyeljék a Csepeli Hírmondóban a friss programajánlókat. Igyekszünk a legaktuálisabb információkat, tanfolyami beosztásokat közzétenni, megosztani. Arra biztatom a látogatóinkat, hogy az új helyszín ellenére járjanak továbbra is a programokra, ne hagyják abba a tanfolyamokat.”

Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház

A nyugdíjas közösségi ház programjai nagyrészt a Rákóczi Kertbe települtek, a táncos programokat pedig a Családsegítő Közösségi Házban tartják meg. Kártyázni, sakkozni a Szabó Magda Közösségi Térben lehet. Babics Sarolta intézményvezető a változások kapcsán kiemelte, a közösségi házban futó valamennyi program megmaradt, csak új helyszíneken folytatódik. „Az új működési szabályokhoz, szokásokhoz alkalmazkodni kell, ehhez türelemre, megértésre van szükség, de ez nem jelenthet gondot. Egészen gyorsan és jól kialakultak a programbeosztások. A novemberi programok már futnak, most beszéljük át a decemberieket, de ez is gördülékenyen megy. Nagyon szép a Rákóczi Kert, igazán korszerű technikával rendelkezik. A torna és az angol tanfolyam is sikeresen lezajlott. Most az a legfontosabb, hogy együtt tartsuk a csoportokat, az idősek továbbra is szívesen csatlakozzanak a megszokott szabadidős tevékenységekhez. Reméljük, gyorsan eljön a tavasz és mihamarabb a régi helyünkön folytathatjuk a munkánkat” – tette hozzá Babics Sarolta.

Királyerdei Művelődési Ház

A Királyerdei Művelődési Ház energetikai korszerűsítése megkezdődött, felújítják a tetőt és a fűtési rendszert, ezért az intézmény jövő év tavaszáig zárva tart. Programjaik a Csepeli Napközis Táborba kerültek át. A sokak által kedvelt és jól megszokott tanfolyamok megtalálhatók az új helyszínen is. „Köszönöm szépen a tanfolyam vezetőinek és a látogatóknak, hogy ilyen együttműködők, és nem okozott számukra gondot a helyszínváltás” – mondta Horváthné Csikós Ilona intézményvezető. „Az összes tanfolyamot sikerült átvinnünk a napközis táborba, csupán egyetlen tanfolyamunk szünetel, a karate. Vonzó az új helyszín, tetszik a látogatóknak, itt egy-egy tanfolyam népszerűbb, mint a Királyerdei Művelődési Házban volt” ‒ hangsúlyozta. Hozzátette, bizonyos rendezvények elmaradnak idén, ilyen a mikulás is, de a betlehemet a hagyományoknak megfelelően idén is felállítják a művelődési háznál.

A Trianon-kiállítás a téli időszakban heti egyszer, előzetes regisztrációval látogatható az Összetartozás Házában. A rovásírás-tanfolyam azonban átkerült a napközis táborba. November elejétől a Csepeli Városkép Kft., így a Csepeli Hírmondó szerkesztősége is a Hollandi út 18. szám alá költözött. Az összevonásoktól jelentős megtakarítást vár az önkormányzat. Az intézkedések előreláthatóan 2023. április 30-áig tartanak, utána minden intézmény visszaköltözhet eredeti helyére.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !