Így mentené meg a dél-pesti kerékpárút projektet az államtitkár Karácsonnyal szemben

ATV

Schneller Domokos szeretné megmenteni a dél-pesti tervezett kerékpárutat, amit Karácsony Gergely a hírek szerint levett a napirendről. Ezért a Miniszterelnökség helyettes államtitkára július 3-ra levélben hívta tárgyalóasztalhoz a csepeli, a soroksári és a XVIII. kerületi polgármestereket – tájékoztatták az atv.hu-t fővárosi források.

Levélben kezdeményezett tárgyalásokat Schneller Domokos három budapesti kerületi polgármesterrel a dél-pesti kerékpárút beruházás megmentése érdekében. A Miniszterelnökség Budapest és fővárosi agglomerációs fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára július 3-ra hívta megbeszélésre Borbély Lénárd csepeli, Bese Ferenc soroksári, valamint Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármestereket – tudta meg az atv.hu.

Az ügy előzménye: a múlt héten derült ki, hogy sok éves előkészítés és száz milliós ráfordítás után – Karácsony Gergely főpolgármester döntése nyomán – úgy tűnik, mégsem valósulhat meg a 80 százalékban európai uniós forrásból finanszírozható dél-pesti kerékpárút, amely Csepeltől a XVII. kerületig épült volna.

“Kvázi kannibalizmus”?

Forrásaink úgy tudják, hogy a szerdán ülésező Főváros Közgyűlés már tárgyal is javaslatról, miszerint a 2,3 milliárdos fejlesztésnek a fővárosra eső 200 milliós forrását felosztanák más fővárosi projektek között.

Egyik forrásunk ezt “kvázi kannibalizmusnak” nevezte, és úgy fogalmazott: nem állnak olyan jól, hogy egy 15 km-es kerékpártútról – egy uniós alapból támogatható zöld parkról és egy Csepel-szigeti gyalogos és kerékpáros hídról – lemondjanak. “Ez luxus a mai körülmények között” – jegyezték meg.

Tárgyalási alap július 3-án a projekt előkészítésének a folytatása

Schneller Domokos július 3-án a polgármesterekkel tervezett megbeszélésen tárgyalási alapnak tekinti a dél-pesti kerékpárút projekt előkészítésének a folytatását, tárgyalni szeretne a lehetséges forrásmegosztásról, és ha van a részükről fogadókészség, akkor a már meghirdetett brüsszeli uniós alapból a szükséges források megpályázásáról is – mondták az atv.hunak.

Fürjes Balázs helyettes államtitkára múlt héten a Kossuth Rádióban azt mondta: őket nem tájékoztatta a főváros vezetése a döntésről, ami előtt a kerületi vezetők is értetlenül állnak. Schneller Domokos furcsállta, hogy a „kerékpáros ellenesnek” kikiáltott Tarlós István főpolgármesterként elindította a bicikliút-fejlesztési programot, most azonban a „kerékpárosbarátnak” tartott jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely nemhogy gyorsítaná ezt, hanem leállítja.

Az is furcsa szerinte, hogy az október 13-án megválasztott szentendrei polgármester egyik első intézkedése volt, hogy leállította a kerékpároshíd építését, amely nagyon fontos szakasza lett volna a hálózatnak. “Úgy érzem, hogy az elmúlt fél évben inkább visszalépés történt, miközben a kerékpárút-hálózat fejlesztésére nagyon nagy szükség van” -mondta a múlt héten Schneller Domonkos, hangsúlyozva, Budapest ezen a téren le van maradva akár még a legközelebbi szomszédos országokhoz képest is.

A főváros nem ér véget a Nagykörútnál

Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem ér véget a Nagykörútnál, a külső és a belső kerületekben élőknek ugyanaz az infrastruktúra jár – fogalmazott a múlt héten a helyettes államtitkár a Kossuth Rádióban.

Forrás: ATV

A témához kapcsolódó cikkek:

Milliárdokba kerül Karácsony Gergely bosszúja

Ilyen a megújult Csepeli Strand

 

12 hozzászólás “Így mentené meg a dél-pesti kerékpárút projektet az államtitkár Karácsonnyal szemben” bejegyzésre

  1. Valdemar szerint:

    A csepeli gyalogos és kerékpáros hídról valóban le kellene mondani! Hogy fogja a rendőr üldözni a tolvajokat, ha azon oldanak kereket! Csak olyan hidat szabad építeni, amin autók is közlekedhetnek!

  2. Ábel Attila szerint:

    A csepeli rendőröknek van kerékpárjuk és robogójuk is.

  3. csak úgy szerint:

    Hátha még lovuk is lenne!

    Sziszi vezetésével megalakulhatna a csepeli lovas hadsereg !

  4. Valdemar szerint:

    Aztán amikor üldözik a tolvajokat, akik a gyalogoshídon kerékpárral menekülnek, először autóval bemennek a rendőrségre a kerékpárért/robogóért, majd azzal kiérkezvén megkezdik az üldözést! Ész hová mész!

  5. Valdemar szerint:

    Olcsóbban is meg lehet oldani a közlekedést! A kompos ingyen vigye át a gyalogosokat és a kerékpárosokat, a jegy árát meg kapja meg a csepeli, illetve a soroksári önkormányzattól! Ezért felesleges százmilliókat kidobni egy gyalogoshídra, meg tízmilliókat évente a karbantartásra! Ha jó üzlet a híd, Ábel úr építse fel a saját pénzéből, s szedjen hídpénzt!

  6. Valdemar szerint:

    A pénzköltésről jut az eszembe, szét szedték a kalózhajót, mert elrohadt. Újat készítenek helyette. Az eddigi 2016-tól szolgált, négy évig. Mennyibe is került annak idején? S mennyi ez négy évre elosztva? S az újat is majd négy évenként ki kell cserélni? Feltéve hogy az akkori önkormányzat ezt majd kifizeti!

  7. kismiska szerint:

    Ábel Attila#Ha jobban belegondolok akkor láttam utoljára robogós rendőröket amikor a Lénárd 2014-ben megnyerte a polgi.választást és a rajongói ordítozva kint táncoltak a Ri.kocsma előtt az út közepén-a rendőrök véletlenül épp akkor megjelentek a kereszteződében robogón,rajuk néztek majd elfordították a fejüket és csendben elhúztak…

  8. Qqriq szerint:

    Karácsony! Így akarsz több kerékpárutat létesíteni? A többi ígéreted is ennyit ér?

  9. apostolos szerint:

    “Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem ér véget a Nagykörútnál”-csak hogy ez így van sajnos, mert 100x éve így van, mióta egyenjogúsították azokat, akiket. Ezek leszármazottai azok, akik ma is megmondják, hogy mi az européer. Hányinger.

  10. Tóth kati szerint:

    Karácsony egy kretén.

  11. Nagyapó szerint:

    Úgy szeretnék Csepelen CT vizsgálatra menni, ahogy Vigyori megígérte! Vagy ezzel is átvert?😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Qqriq szerint:

    Nincs szükség drága CT berendezésekre, mert a modern orvoslás már diagnosztizálási eljárás nélkül képes gyógyítani a különféle nyavalyákat. Íme a hatékony módszer: 😉

Itt lehet hozzászólni !