Milliárdokba kerül Karácsony Gergely bosszúja

Blikk, Csepel.info

Sokan gondolnák, hogy a főpolgármester fejleszteni akarja a kerékpáros közlekedést – ám ha politikai bosszúról van szó, nincsenek elvei

Több év előkészítés és több száz millió forint ráfordítás után – a főpolgármester döntése nyomán – nem valósulhat meg a nyolcvan százalékban európai uniós forrásból finanszírozható dél-pesti kerékpárút, amely Csepeltől a XVII. kerületig épült volna.

Bár Karácsony Gergely szavakban a kerékpáros fejlesztések mellett van, az azért fontosabb a számára, hogy bosszút álljon a nem balliberális vezetésű kerületeken. Ilyen esetekben nem számít, hogy már elnyert uniós támogatásra mond nemet. A főpolgármester négy évre nemet mondott a nem balliberális kerületek P+R parkoló-fejlesztéseire és a fővárosi utak felújítására is, amelyeket ezekben a kerületekben a jövőben tisztítani sem hajlandóak.

Karácsony Gergely olyan bicikliutat akadályozott meg, amelyhez a fővárosnak csupán csekély önerőt kellett volna biztosítania, és egy több kilométer hosszú út valósult volna meg.

A dél-pesti kerékpárút megépítésére Magyarország 80 százalékos támogatást nyert el az Európai Uniótól, ami csak a 2021-ig tartó uniós költségvetési időszakban vehető igénybe, és mivel a ciklus végéhez közeledünk, más fejlesztésre aligha lehet átcsatornázni.

A fennmaradó részhez a kormányzat és az érintett kerületek is biztosítottak volna forrást, így a 2,1 milliárd forintra tervezett projektből alig több mint 200 millió terhelte volna a fővárosi önkormányzat költségvetését, amit Tarlós István korábbi főpolgármester támogatott is, ám Karácsony Gergely leállította a kivitelezést.

A dél-pesti kerékpárút hosszú távon egy hatalmas fejlesztés része lenne, amely lehetővé tenné, hogy a pesti oldal szmogmentes területein Dunakeszitől Csepelig lehessen két keréken közlekedni, de a budai oldalra is el lehetett volna ezen keresztül jutni,

a Megyeri hídon keresztül akár Szentendre is elérhetővé vált volna.

Forrás: Blikk, Csepel.info

36 hozzászólás “Milliárdokba kerül Karácsony Gergely bosszúja” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Karácsony hazudott azzal kapcsolatban, hogy kerékpárral szokott közlekedni. Ugyanúgy hazudott, mint gyurcsányi, amikor azt ígérte, hogy futva fog bejárni a rózsadombi villájából a parlamentbe. Az is kiderült, hogy a korábbi kijelentésével ellentétben mégsem viseli a szívén a kerékpáros közlekedés fejlesztését, tehát hazudott. Az is ismert, hogy a “zöld főpolgármester” csapatából szinte mindenki gépjárművel közlekedik. Sem kerékpárjuk, sem utazási bérletük nincs, miközben klímavészhelyzetet hirdettek meg. Hazug kétszínű banda!

  2. Happy szerint:

    Ezeket a szar MÉM-eket ki gyártja?

  3. Qqriq szerint:

    Az élet, Happy.

  4. Tóth kati szerint:

    Karácsony nemcsak idióta,hanem szemét is.

  5. Tóth kati szerint:

    Szerintem azokat a beruházásokat,amiket ez a görény Karácsony nem csináltat meg a kormánynak kellene megcsináltatnia és az árát a fővároson behajtani.Esetleg a támogatásokból levonni.

  6. Happy szerint:

    Na, jól elvannak egymással az agy mosott fideszes boomerek.

  7. Qqriq szerint:

    Nem kell aggódni, majd Szabó Szabolcs közbenjár Karácsonynál, hogy legalább a csepeli szakasz megépüljön. Mert Szabó mindenekelőtt a csepeli és a soroksári lakosok érdekeit nézi és a fejlődés, a sikeres érdekérvényesítés céljából bárkivel, még a kormánypártokkal is hajlandó együttműködni. 😀

  8. kérdés szerint:

    Qqriq: Mennyit lehet keresni kommentek írásával?

  9. Nagyapó szerint:

    Tóth kati átvette a baloldal ötletét. Gyurcsányné ötlete, hogy Bp. kapjon Brüsszeltől közvetlen támogatást, amit aztán Magyarországtól levonnak. Ennek próbája lenne a kerékpárút, vagy a Lánchíd felújítása. A kormány megvalósítja, majd Bp.től levonja. Gondolom a zellenzék tapsolna!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. concept szerint:

    Tehát akkor ugyanolyan Skodával jár mint pl.a Lénárd?Csak távolabbról,nem 3-4km-ről…
    Ő miért nem a 148-as busszal jár be dolgozni?

  11. Edward szerint:

    Hi Csepel.info

    I am Eduard with MGID, a global native advertising network. Are you looking to increase income and bring additional revenue for Csepel.info? The Smart widget by MGID will bring the most profit by promoting ads and internal articles leading to an increase of PPV and TOS of the site.

    We offer competitive CPC rates and assign you a personal account manager who set up widgets towards maximum revenue. I am looking for equally profitable ways of cooperation with Csepel.info and ready to discuss terms, placements, and conditions.

    I am happy to discuss in detail. What is your earliest availability for a quick call?

    Eduard Zaplotynskyi
    Publisher Development, N.A. at MGID Inc.

  12. csak úgy szerint:

    Látom, hogy még gondolkodnak a válaszon, hátha bejön egy kis pénz. Érdekes, ez nincs moderálva!

  13. pl szerint:

    Csórikám… ez valszeg jól eltévedt a magyar f@szerdőben…

  14. Marika szerint:

    Primitív köcsög, meg azok is akik rá szavaztak!!!!

  15. mutyi szerint:

    Várom a cikket a csepel.info oldalon arról, hogy az adócsökkentések kormánya, a Fidesz-KDNP 2020 július hónaptól megemeli az üzemanyagárak adóját.

    Ezzel egyetemben persze majd minden drágulni fog, mert gépjárművel terítik az árut. Drágább lesz a kenyér, a tej, a hús, a tojás, MINDEN!

    Erről miért nem olvashatunk itt? Ez hány milliárdba kerül a magyar embereknek?

  16. pl szerint:

    (Gajdics Ottó)… Egyik legbicskanyitogatóbb mondatában a propagandista megpróbálja Budapest gazdasági nehézségeit a várost alig több, mint fél éve vezető ellenzék nyakába varrni.
    “Közben hallgathatjuk a nyivákolást a kivéreztetésről meg az önkormányzatiság felszámolásáról, mert az elvtársak idejekorán eltapsolták a tavaly októberben megörökölt milliárdokat.”

    A hazugságot Tarlós István a Demokratában egy nappal később megjelent cikke buktatta le.
    “251 milliárd forint adósságot (közte 70 milliárd működésit) hagytak ránk 2010-ben, amit csak 2015-re (!) sikerült, a kormány segítségét is igénybe véve, rendezni. Tény, hogy 2019-ben mi jóval kevesebb mint feleekkorát hagytunk magunk után.”
    Kukurikú! Érted-e te hülye?

  17. Qqriq szerint:

    Igenis, a jelenlegi kormány az adócsökkentés kormánya! A kormány eddig is elismerte, hogy a jövedelmek adóztatása helyett a fogyasztás adóztatására kívánja átcsoportosítani az adóterheket. A termékdíjhoz hasonlóan a jövedéki adó és a fogyasztási adó amellett, hogy a központi költségvetést jelentős bevételhez juttatják társadalmi célokat is szolgálnak: egyes termékkörök árán keresztül a vásárlóerő csökkentésével a piaci keresletet befolyásolja (kereslet-kínálati görbe). Így az állam közvetlen gazdaságpolitikai eszközökkel járul hozzá például ahhoz, hogy kevesebb legyen a bagós, a piás, és a gépjárművek kevesebb szennyező anyagot juttassanak a levegőbe, amit aztán mindannyian belélegzünk. Egyébként általánosságban véve a termékek árában legfeljebb néhány százalékot tesz ki az üzemanyagköltség.

  18. csak úgy szerint:

    Erről miért nem ír a szuper hírmondó! Gusztustalan banda!

    Forrás KG -FB

    “Nem volt kétségem soha, hogy a Fidesz politikai ellenfeleként aljas és hazug támadások sora vár rám főpolgármester-jelöltként, de főpolgármesterként végképp. Hadrendbe is állították a megmondóemberek sorát, no meg persze a lakájmédiát. Ez ilyen, ebben az országban együtt jár a közszerepléssel. Rendszerint ezek szóra sem érdemesek, Esterházy Péter örökbecsű szavai adnak iránymutatást: “bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá”.

    Ma az történt, hogy nem is lakájmédia, hanem a budapesti Fidesz maga azt tartotta helyesnek, hogy Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálja az én arcomat, háttérben a felrobbantott Lánchíd, előtte a Duna, ami Szálasi és nyilas pribékjei miatt zsidó magyarok ezreinek lett sírhelye. Ezt nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni.
    A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció.

    (Az egészhez képest mellékszál, de igaz: a háttérben látható, felrobbantott Lánchidat, a teljes pusztulásból két év alatt építették újjá 1947 és 49 között. A Fidesznek kilenc év sem volt elég a híd felújítására. Ezért fogjuk mi felújítani.)

  19. Qqriq szerint:

    Az igazság nem a te oldaladon van, kedves pl, de az elfogultságod miatt ezt nem fogod belátni. A megörökölt milliárdok kifejezést úgy kell értelmezni, hogy a főváros likviditása (fizetőképessége) nagyon jó volt, amikor az előző vezetése leköszönt.

    Ma megjelent Tarlós-interjúból:
    “Kész kivitelezési tervek vannak, elmondtam önöknek, hogy mennyi mindent kellett nekünk kifizetni és megoldani. Több, mint kétszer annyi adóssággal vettem át a várost, mint amennyivel átadtam. A működési hitel 2019-ben nulla forint, pedig mínusz 73 milliárddal vettem át. Elsősorban ezért nem lehetett 2015 nyaráig még csak gondolkodni sem az M3-as metró felújításáról. Reálisabb lenne, ha hallgatnának ezekről a dolgokról. Elhiszem, hogy az online terepen semmi szerepe sincs a valóságnak, ezt többször bebizonyították már.”
    https://merce.hu/2020/06/17/nem-adott-szot-a-kormany-a-polgarmestereknek-es-a-szakszervezeteknek-a-2021-es-koltsegvetes-targyalasan/

  20. Qqriq szerint:

    Bocs, de rossz forrást adtam meg, de természetesen arra is fogok reagálni valamikor. A helyes forrás:
    https://azonnali.hu/cikk/20200617_viszontlatasra-nincs-ertelme-magukkal-beszelgetni-tarlos-istvan-nagyinterju-az-azonnalin

  21. Qqriq szerint:

    csak úgy,
    “szottyos gyűlölet”
    “inszinuáció”
    Szerintem ezek nem KariGeri szavai, őt ennél egyszerűbb embernek tartom. Százból hány ember tudja megmondani, mit jelent az ízes magyar nyelvtől távol álló “inszinuáció” szó? Kikhez akar szólni a poszt? Egy -nem bulvár- újságíró, egy szóvivő, egy politikai tanácsadó használ ilyen képeket és megfogalmazást. Én úgy gondolom, hogy Karácsony mögött gyurcsányi emberei állnak.

  22. Qqriq szerint:

    Az önkormányzatokkal kapcsolatban nem tagadom, hogy idén tényleg van elvonás a járvány miatt, de jövőre több pénzt fognak kapni.
    https://szamokadatok.hu/Post/1129/118_000_000_000_forint_a_kivereztetett_onkormanyzatoknak

    A szolidaritási hozzájárulásnak már a nevében is benne van, hogy a jómódú településeket érinti. A szolidaritási hozzájárulás az esélyegyenlőséget javítja, hiszen annak összege hozzájárul az alacsonyabb jövedelmi helyzetű önkormányzatok finanszírozásának javításához, továbbá más finanszírozási célok teljesítéséhez. A szakszervezeti szövetség vezetőjének kormány felé megfogalmazott javaslatait egy szóban tudom összefoglalni: “Adjál!”.

  23. pl szerint:

    Lássuk jól értem-e… Tehát Kukkori (és társai együtt) jövőre keresne a saját jogán (van parkolója, van kiadó akármilye, adóznak neki) 160 egységet, amit betervezhet a kiadásokhoz, v azonnal elköltheti.
    Kukkori azt állítja, h jobban jár, v legalábbis nincs semmi baj, h ezt tőle és társaitól elrabolják, hiszen helyette betervezett a 40 rabló 118 egységgel többet jövőre. Már azt sem értem, ez miért több mint a 160. Hurrá… De a hülye Kukkori azt sem érti, (vegyük az egyszerűség kedvéért Kukkori és Karácsony) szerinte és mindenki szerint ki fogja kapni a 118 egységet?
    Kukkori írd le, h szerinted Karácsony , és Budapest(!) hol járt jól? Csak a hülye (mint te) nem érti, h ez a rend azért született, h (többek között) Budapest pénzén hizlalják, kárpótolják az lojális polgármestereket…

  24. Qqriq szerint:

    Úgy gondolom, hogy a főváros több iparűzési adó bevételre számíthat és nagyjából a pénzénél lesz. Nem hiszem, hogy a kormány ne viselné a szívén a nemzet fővárosának a fejlesztését, amely főváros amúgy rengeteg turistát vonz. Nem nevezném rablásnak azt, hogy az egyik közös kalapból egy másikba kerül át a közpénz, persze azt is megértem, hogy az önkoriknak önmaguk felé hajlik a kezük, ami normális felfogás. Az országgyűlési választások előbb lesznek mint a helyhatósági szavazások. Az embereknek lehetőségük lesz véleményt mondani többek között azzal az állítással kapcsolatban, hogy a csúnya kormány miatt nem fejlődik a lakókörnyezetük. Ja és az is amiatt is szabad háborogni, hogy az egy évszázada mások által meghúzott határainkon kívül rekedt kisebbségben élő nemzettársainkat is segíti a kormány.

  25. pl szerint:

    Tényleg nehéz eldönteni, h te csúfolódsz, v ennyire hülye vagy… Miféle hülyeségeket írkálsz itt össze vissza?
    “-úgy gondolom…” Költségvetésekről írsz… ne gondolj, googlizzál! Mi mindent vettek el…
    “-nagyjából…” Ja, mi is úgy nagyjából nem hisszük… Ez is kiolvasható, a költségvetésből, ha értenéd…
    “-nem hiszem, h a kormány nem viselné a szívén…” (mondjuk ez jó… :)) Az biztosnak tűnik, h minden reggel úgy kelnek, h na hol tehetnek keresztbe, jó keresztény módjára…
    “-nem nevezném rablásnak…” (hát minek?) ÖNKORMÁNYZAT… érted? így is talán ha 3 % marad helyben…
    “-egyik közös kalapból egy másikba kerül a közpénz…” Ja, mint a TAO… (figyu! eredetileg nem lenne az közös kalap, amit mi budapestiek dobunk össze arra, h a mi döntésünk szerint felhasználjuk…) Amúgy te magad írod, h “közös kalapból egy másik (nem közös?!) kalapba kerül a közpénz.

    ÖNKORMÁNYZAT… a szót magát, érted-e?! Tudod-e mit kellene, h jelentsen?

  26. Qqriq szerint:

    pl,

    Egyelőre tervek vannak és prognózisok. A költségvetés nem egy kőtábla. A kormánypártok és az ellenzék álláspontja eltérő a várakozásokat illetően. A saját véleményem közelebb áll a kormányéhoz. Nem tényt, hanem véleményt fogalmaztam meg, amihez jogom van. Megjegyzem még nincsen végleges döntés, így a kormány nem is vehetett el semmit, vagyis nem sok értelme van viszonyítani akár az idei, akár az előző évekhez. Csakis tervekről lehet vitatkozni.

    Igen, a költségvetési tervezés nagyjábóli, azaz hozzávetőleges tervezést jelent, mert aki pontosan képes megmondani, hogy a következő évben hogyan fognak alakulni a pontos bevételek és a kiadások, azt a személyt prófétának nevezik.

    A kormánynak nem érdeke Budapestet lezülleszteni, mert a felrobbantott Lánchíd legfeljebb a katasztrófaturistákat vonzza. Ugyanakkor a csövesek még őket is elriasszák és Karácsony az, aki le akarja dobni a hajléktalanbombát a belvárosra! A fővárost úgy kell kialakítani, hogy az minél jobban megfeleljen a külföldi turisták igényeinek, mert ők hozzák a lóvét. Emellett Budapest az ország központja mindenféle értelemben és a gazdasági motorja. A fővárosban és vonzáskörzetében keletkezik országos szinten talán a legtöbb GDP. Úgy gondolom, hogy a BFK-t is azért hozta létre a kormány, mert a szívén viseli főváros sorsának alakulását. KariGeri miért csak gyurcsányiékra hallgat, miért nem egyeztet a kormánnyal, a kormánypárti polgármesterekkel, Tarlóssal, Vitézyvel? Miért nem hajlandó együttműködni nemcsak a főváros, hanem az ország és az egész nemzet érdekében? Párbeszéd Magyarországért, ez volna?

    Idézet az önkormányzatokról szóló törvényből:
    “A helyi önkormányzatok az egységes állami szervezetrendszer részeként hozzájárulnak az Alaptörvényben foglalt államcélok megvalósításához, elősegítik a jogszabályi kötelezettségek teljesítését.”
    Igen, az Alaptörvény, amelyre KariGeri nem szándékozott felesküdni, amennyiben megválasztották volna kormányfőnek. Az Alaptörvényre tesznek esküt az önkormányzati képviselők is. Az önkormányzatok nem önmagukban léteznek mindentől függetlenül, hanem egy nagyobb egésznek, a magyar államnak a részei. Például a járványügyi védekezés fontos államcélnak minősül és az önkormányzatok kötelesek hozzájárulni a sikeres megvalósításához.

    De még egyszer mondom, hatalmas átfedés van azok között a választópolgárok között, akik az országgyűlési választásokon valamint azok között, akik az önkormányzati választásokon jogosultak élni a választójogukkal. Az emberek véleményt fognak nyilvánítani 2022-ben, az eredményeket pedig akár szavazóköri szinten lesz lehetőség böngészni és következtetéseket levonni belőlük.

  27. pl szerint:

    Próbáltalak terelgetni, m apa a hülyegyerekét… de súlyosbodol… :).
    Ez annyira komlett, h egy orvos ezt olvasva, látatlanban kiállítja a diagnózist…
    Felveszel egy rózsaszín napszemcsit, és minden ráutaló tényt félretéve dolgozatot írsz arról, h szerinted ők nem gazemberek… DE, AZOK!
    Befejeztem…

  28. Nagyapó szerint:

    Vigyori az utolsó pillanatban, amíg egyedül dönthetett (mint diktátor) megemelte keretét 48,4 milliárd forintról 57,1 milliárdra. 10 milliárd Ft “előkerült”. Ebből csak 1 milliárd Ft hivatalának felújítása. Tarlós irodái nem jók!
    Szórja a pénzt/pénzünket, miközben pénzért kuncsorog a Lánchíd felújítására.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Majori manyi szerint:

    A fővárosnak meg a teljes vagyonába Tarlós hagyatéka és Orbán bosszúja.
    Fidesz – Főváros: 1-1

  30. pl szerint:

    Noé, hogy nem szakad le a pofád, a húszmilliárdos bútorbeszerzés és a tízmilliárdos ünneplés, az ötven-hatvan milliárdos Biodóm torzótól… Ez marad utánatok, cirkusz és rom…
    Karácsonyt meg, a teljes hatalom nélkülit lediktátorozod, te nyomorult féreg!

  31. pl szerint:

    “az iparűzési adó elvonása azt jelentené, hogy az idei költségvetési tervezet működési bevételének 45,1 százalékával, 7,2 milliárdos nagyságú iparűzési adókieséssel kell számolnia az önkormányzati vezetésnek. Ehhez még hozzá kell tenni a közel négyszeresére emelt szolidaritási hozzájárulást, a teljesen elvont gépjárműadót, amelyekkel az összes bevételi kiesés megközelítheti az 56 százalékot.”
    56% mínusz Csepel költségvetésében jövőre….
    Még mindig várom a tárgyilagos beszámolót Borbélytól, v Noétól, v e szennylap tulajdonosától!
    De ti biztos a mocskolódást választjátok…

  32. […] nem balliberális vezetésű. Így az új fővárosi vezetés – egyelőre úgy tűnik – inkább kidobja a kukába a kétmilliárd forintot, csak hogy a sértettsége miatt politikai bosszút álljon a […]

Itt lehet hozzászólni !