A Közvágóhídnál találkozik a Déli körvasút a megújult HÉV-vonalakkal

Magyar Építők

A Déli Körvasút fejlesztése során Kelenföld és Ferencváros között egy, – egyes szakaszokon két – új vágánnyal és három vadonatúj vasúti megállóhellyel bővül. Ha elkészül a bővítés, a Déli körvasúton 10-15 percenként járhatnak majd a vonatok.

Az érdi, a budaörsi és a környező budai, vagy akár a kelet-pesti agglomerációból érkezők átszállás nélkül érhetik el nemcsak Budafok-Nagytétényt, Kelenföldet és az újbudai egyetemvárost, de könnyebben elérhetővé válik a pesti oldal, vagyis a Soroksári út térsége és a Népliget is.

A XI. kerületi Nádorkert a budai fonódó villamoshoz és az Infoparkhoz, a Népliget megállóhely az M3 metró Ecseri úti megállójához és az Üllői úthoz, a Soroksári út környezetében lévő Közvágóhíd megállóhely pedig a dunaparti területekhez, a 2-es villamoshoz és a megújult HÉV-hez teremt közvetlen kapcsolatot. A most induló fejlesztésnek köszönhetően a vasút sokkal versenyképesebbé válhat, így Budapest jelentős közúti forgalomtól és ennek révén légszennyezéstől mentesülhet.

A beruházás során három új megállóhely is épül: miután az újbudai Nádorkertet és az új metrókapcsolatot létrehozó Népligetet már bemutattuk, most az új Közvágóhídra kerül a sor.

Így fog kinézni a Közvágóhíd megállóhely

Közvágóhíd megállóhely gerincét a Soroksári út felett átívelő két grandiózus, elegáns alsópályás ívhíd adja. A főtartókat kiegészítő, a peronok tengelyéből indított íves tartórendszer meghatározza a peron arculatát, a hídszerkezetek léptékét pedig a szerkezettel integrált feszített ponyvafedés lendületes formái emelik ki. Az utascsarnok megállóhely szolgáltatásai a Duna felőli oldalra koncentrálódnak, innen liftek, mozgólépcsők vezetnek a peronokra.

Az utascsarnok könnyed, üvegfalakkal határolt, átlátható terében a fő közlekedő szoborszerűen megformált, színes tömege határolja az eltérő használatú zónákat. A hátsó, üzemi traktusba rendezett szolgáltató egységek  a várócsarnokra nyílnak, ennek középpontjában pedig az ügyfélközpont áll majd.

A megállóhely területén az utasokat két középperon szolgálja ki, összesen négy vágánnyal. A vágányok hossza lehetőséget biztosít a távolsági vonatok megállítására is. Bár a fő utascsarnok és utasváró létesítmények a Soroksári út nyugati oldalán helyezkednek el, közel a Müpához, a villamosokhoz és a távlatban itt megvalósuló földalatti HÉV-megállóhelyhez, a peronok a Soroksári út keleti oldaláról is megközelíthetőek.

Forrás: Magyar Építők

12 hozzászólás “A Közvágóhídnál találkozik a Déli körvasút a megújult HÉV-vonalakkal” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Szép, tetszetős terv.

  2. Betke szerint:

    Merjünk nagyokat álmodni! Egyelőre az alacsony padlós, légkondis hév szerelvény is több év múlva lesz realitás! Ha lesz!

  3. v39endre szerint:

    Ahogy HOZZÁSZÓLÓ is írta, nagyon szép tervek, de ? ? MIKOR ? ? lesz ebből valami ? Nekünk csepelieknek nagyobb kérdés, hogy ha elkészül a híd felújítása, milyen HÉV fog közlekedni és továbbra is a Boráros téren lesz a végállomás ? Lesz-e stadionépítés ? Ha lesz, az befolyásolja-e a HÉV-pálya vonalát ?
    Ezekről várnánk érdemleges felvilágosítást !

  4. Fricy szerint:

    v38endre
    Idén fogják kiírni a kivitelezési tendert.
    A HÉV híd felújítása után ugyanezek a szerelvények, ugyanezen a nyomvonalon fognak járni.
    Stadionépítés már zajlik az előkészítő munkákkal. a HÉV pályája alá épül új aluljáró a mostani vágányzár alatt. A HÉV pálya nem változik.
    A Kálvin térig történő hosszabbítás és nyomvonal módosítás kiviteli terveinek elkészítéséhez még folyik a közbeszerzés.

  5. v39endre szerint:

    Fricy
    Köszönöm az információkat.
    De ezek hitelesek ? Majd meglátjuk, hogy végül is hogyan lesz !
    v39

  6. csak úgy szerint:

    Csak azt nem értem, hogyha – Fricy – ilyen jól tájékozott, polgármesterünk, mért nem meri kimondani, hogy továbbra is a Boráros lesz a végállomás. Annyit mondott, hogy rövidebb lesz a menetidő. De ez elég kétértelmű.

    Korábban én is olvastam az aluljáróról – kérdés, hogy még mindig az az aktuális terv?!

  7. Hozzászóló szerint:

    A hévvel kapcsolatban a nagy durranás egy új szerelvénypark üzembehelyezése volna. Akkor lehetne elmondani, hogy ez a közlekedési alternatíva valóban maga mögött hagyta a hatvanas éveket.

  8. Happy szerint:

    Látványtervekkel tele a padlás.

  9. robi szerint:

    Határidő: 2032?
    Nem baj, majd kivárjuk. Addig kísérjük figyelemmel az atlétikai stadion építkezését.

    A HÉV pótló buszról.

  10. Valdemar szerint:

    Építés, építés, építés! Ebben van a haszon, egyeseknek! Hogy a városnak szüksége van-e rá, mellékes!

  11. Valdemar szerint:

    Válaszolok magamnak! Talán ki kellene cserélni a népet birkábbra, akik még ennyit sem kukacoskodnak!

  12. Majori manyi szerint:

    Valdemar! Dolgoznak az ügyön, a nap 24 órájában.

Itt lehet hozzászólni !