Újra elöntötte a mocsok a baloldali vezetésű Józsefvárost

Csepel megúszta a hajléktalanexportot

Bors

Mocsok és fertő – megint ez jellemzi Józsefvárost az ott lakók szerint, és a Bors munkatársai is ezt tapasztalták a helyszínen. Azért „megint”, mert a kerület előző, fideszes vezetése az elmúlt évek során sok pénzt és energiát ölt abba, hogy a gettóként elhíresült kerületet rendbe tegyék.

Karácsony Gergely segítségével a Józsefvárosból buszokkal akarták Csepelre szállítani a problémás hajléktalanokat, amit a csepeli baloldal – Szabó Szabolcs országgyűlési képviselővel az élen – támogatott. A csepeliek viszont nem. Így egyelőre sikerült a hajléktalanexportot megakadályozni, a probléma pedig ott maradt. Az alábbiakban a Bors cikkét olvashatják.

Évekig tartott, míg Budapest hírhedt kerülete, Józsefváros utcái méltóvá váltak egy világvároshoz. Tavaly ilyenkor még tisztaság és rend jellemezte, visszaszorult a bűnözés, felmentek az ingatlanárak. A Ripost-ot most azzal keresték meg a lakók, hogy mindez a múlté: megint tele van a városrész lumpenekkel, akik ott végzik a dolgukat, ahol eszükbe jut, az utcák megint büdösek, koszosak.

A Bors munkatársai is körülnéztek a kerületben és meggyőződtek róla: a látvány valóban lehangoló. A szűkebb utcákban iszonyatos a bűz – látszik, hogy a házak falát és a járdát is árnyékszéknek nézik egyesek. Az Auróra utcában kígyózó sor áll egy üvegvisszaváltó előtt, mások ott üldögélnek, fekszenek a járdán, a közterületen alkoholizálnak és nem ritkán egymásnak is esnek. De ugyanez a helyzet a parkokban, a játszóterekre pedig megint nem szívesen viszik a gyerekeket, mert gyakori látvány az eldobált injekciós tű és a homokozót is másra használja némelyik felnőtt, mint ami a rendeltetése.

CSÓTÁNY MÁSZOTT FEL AZ ABLAKON

Az Auróra utcában élő Lendvai Ferenc és családja kétségbe van esve: a házuk aljában működő üvegvisszaváltó vonzza a lumpeneket.

– Pikó András polgármesternél is többször jártam, hívtam már a közterület felügyelőket, a rendőrséget, de még a NÉBIH-et is. El vagyunk keseredve, mert volt, hogy több százezer forintot kellett költenünk csótányirtásra – a szakember megmondta, hogy az utcáról jöhettek. Gondolkoztunk rajta, hogy elköltözünk, de ki venné meg ezt a lakást, ha meglátja, mi van itt?”

– kérdezte munkatársunktól megtörten a férfi, aki meg is mutatta, hogy miről beszél. Felkísértük a lakásba: már a lépcsőházban irtózatos volt a bűz, Ferencék lakásában pedig tisztán lehetett hallani az üvegvisszaváltónál sorban állók vitáját.

A KORÁBBI VÁROSVEZETÉS RENDET TARTOTT

Kistamás Elvira néhány házzal odébb lakik, de szerinte az egész kerületet érinti a probléma.

– A korábbi városvezetés sokkal jobban rendet tartott. Sokkal sűrűbben járőröztek a közterület-felügyelők, nem csak a rendőrök. Most hiába szólunk, az önkormányzatnál ez senkit sem érdekel. Mi meg mocsokban járunk az utcán. Engem nem érdekel a politika, de nem hiszem el, hogy ezt a problémát ne lehessen kezelni, mert korábban sikerült” – mondta lapunknak felháborodva a fiatal nő. Hozzátette: nagyon félti a családját, a gyermekeit, attól is tart, hogy valamilyen fertőzést összeszednek az utcán.

A TAKARÍTÓNŐ NEM GYŐZI, KI VAN BORULVA

Az egyik társasház takarítója, Gyüre Lászlóné Kőszegi Mária is ki van borulva, hiszen például az üvegvisszaváltó előtti járdát neki kell takarítania, mivel az a társasházhoz tartozik.

– Minden reggel meg kell küzdenem a hajléktalanokkal, mert itt ülnek fekszenek a járdán. Két ház előtti részért felelek az Auróra utcában, de egyre fárasztóbb, mert mire végzek, kezdhetem elölről: volt, hogy takarítás közben hátranéztem, és azt láttam, hogy a frissen felpucolt járdára piszkít valaki. Klórmésszel próbáljuk fertőtleníteni a falakat és a kapubejárókat, egyszerűen elviselhetetlen, ami itt van!

MÁR PARKOLNI SEM BIZTONSÁGOS A KERÜLETBEN

Beke Illés kocsiját meghúzták, azóta messzebb parkol.

– Az is előfordult, hogy bepiszkolták a kocsimat, behorpasztották a karosszériát, ahogy nekidőltek – számolt be lapunknak az elkeseredett férfi, aki cukorbeteg, ezért a járvány idejét önkéntes karanténban töltötte, de még szellőztetni sem tudott a bűz és a hangoskodás miatt.

Forrás: Bors

A témához kapcsolódó cikkek:

Siralmas állapotok vannak Józsefvárosban

Ebből botrány lesz: csepeli hajléktalanszálló nyitására használhatja Karácsony Gergely a vírushelyzetet

Karácsony beismerte: Csepelre viszik a belső kerületek hajléktalanjait

Szabó Szabolcs egyetért a belvárosi hajléktalanok Csepelre költöztetésével

Az idősotthonokat is megnyithatják a fővárosi hajléktalanok előtt

Sikerült: Karácsony Gergely meghátrált!

Csepel után a Belváros: mit akar elérni Karácsony a hajléktalanok áthelyezésével?

Őket hozta volna Karácsony Gergely Csepelre

17 hozzászólás “Újra elöntötte a mocsok a baloldali vezetésű Józsefvárost” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Megérdemlik.Pikó egy lumpenproli.Semmihez nem ért,de azt jó sok pénzért.

  2. Nagyapó szerint:

    Az összerottyanás tagjai között vannak notórius hazudozók, Kórozs, Szél, Jakab, stb. de ezeken messze túltesz “pl” “amelyik” névtelenségbe burkolódzva, gyáván, igazi lumpen proliként, kocsmai stílusban hazudik és hülyéz mindenkit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Happy szerint:

    Még a csótányokat is Pikóra keni a Bors meg Ripost nevű szennymédia. Elárulom, a csótány nem nézi, hogy ki van hatalmon az bizony szaporodik ott is ahol nincs kosz ezért is kell rendszeresen irtani.
    A csepeli panelben élők is rendszeresen fizetnek a rovarirtásért pedig itt jó pár éve “jobboldali” vezetés van.
    Amúgy fölösleges ez a kommunikáció mert csak a hülye hiszi azt, hogy Tarlós idején nem szartak az utcára a kutyák és nem voltak hajléktalanok. Ha meg több van, akkor éppen a fidesz a hibás mert fasisztoid eszközökkel kriminalizálja a hajléktalanokat és minden fórumon uszít a hajléktalanszállók ellen.

  4. pl szerint:

    Aha… Te neved Nagyapó, Kukkorinak talán kotkoda, és és a mocskos szájú elmebeteg Tóth katit is biztos úgy hívják…
    De egyikőtöket sem látom a facebookos csepelinfon, ahol virítanotok kellene, arcot kéne adni Kukkori hülyeségének, Noé, Borbély mocskolódásainak… Mindezt kiadtátok gebinbe Ábelnek, a szerencsétlennek…
    Én speciel a fecebookos csepelinfon is elmondom fésületlen véleményemet, saját néven és profillal… Szégyen, h százévesen ebben az országban megéri gazembernek lenni….

  5. pl szerint:

    Na ez gyönyörű… ez a gazember hiányzott, mint fajmagyar…
    Mondom, h hülye vagy, elárasztod az agyadat információkkal, amikkel szerény agyat képtelen megbirkózni.

  6. Hozzászóló szerint:

    Kívánom, hogy Toroczkai legyen sikeres polgármester és akár évtizedeken át bizonyítson lokálisan. Egy országos méretű mozgalomhoz a személye hiteltelen. Kezdjük mindjárt azzal, hogy a nevét csupán felvette egy ősi, történelmi nemesi családnak. Valamint újabban kitalált leszármazottja ő a horogszegi Szilágyiaknak, ellenben igazi vére egy komcsi vérbírónak. Ez mind tény.

  7. Qqriq szerint:

    Jó, akkor elmondom, hogy mi a helyzet velem kapcsolatban. Zuckerbergék már régen kitiltottak a fb-ról. Először figyelmeztettek, majd határozott ideig hallgattattak el, azután örökre. Ugyanakkor van egy olyan sejtésem, hogy nem “hivatalból” indultak meg az egyes eljárások, hanem azoknak a felhasználóknak köszönhetően, akik értelmes vita helyett a feljelentésemet választották. A komcsi időkben az ilyen házmester típusú emberek voltak azok, akik a falon keresztül hallgatóztak és rögtön felnyomták a szomszédjukat, amint a Rendszerrel összefüggésben kritikát fogalmazott meg. Innen jön a mondás: “Itt még a falnak is füle van.” Tehát aki nem szeretné, hogy kitiltsák a fb-ról, az önmagát cenzúrázza, mivel azon a platformon sajnos kőkemény véleménydiktatúra működik.

  8. Nagyapó szerint:

    Happy! Ahogy szás etás mondta:
    Pro primo először: a csótányokat nem kell Pikóra kenni, mert a csótány ő maga – irtani kell!
    Pro primo másodszor: a csepeli panelben élők saját tulajdonukban élnek. Az Önkorinak ehhez nincs köze, a panelesek takarítsanak, mint Csepel többi polgára.
    Pro primo harmadszor? Tarlós főpolgármester úr idején is “szartak a kutyák”, de a tulajdonos eltakarította. Jelenleg minek? Szar az egész kerület.
    Pro primo negyedszer: nézzen utána mi a fasizmus, mi a nemzeti szocializmus és mi a szocializmus! Az utolsó kettő azonos.
    A Fidesz úgy uszít a hajléktalanszállók ellen, hogy több szállóhely van, mint a demszky éra alatt!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Horváth János szerint:

    Hülye.

  10. pl szerint:

    Noé! Erre cizelláltan csak annyit lehet mondani, a kanyádat!!!

  11. Happy szerint:

    Látom Nagyapónak nagyon kipirult a sejhaja mert néhány kerületben ellenzéki lett a polgi.
    Most akciós a Neogranormon.
    😀

  12. pl szerint:

    Kukkurikú! Hazudsz! Ez nyilvánvaló hazugság, akkor már az info és sok mindenki más is repült volna. Már álmodozol is mártír szerepről, aki harcban esik el? Ne erőlködj te már csak hasznos hülye maradsz.

  13. Valdemar szerint:

    Hozzászóló, reinkarnálódott az a rendszer, amiben vérbírók voltak a nagyapák! Csak most a pénzre hajtanak!

  14. Qqriq szerint:

    Értem, pl.
    “Én speciel a fecebookos csepelinfon is elmondom fésületlen véleményemet, saját néven és profillal” -írod.
    Tudod kedves “fröcsögi”, kerestelek a csepelinfo fb oldalán, de nem találtam hasonló tartalmú kommenteket, mint amiket ezen az oldalon tettél közzé. Szóval én csak azt látom, hogy megint anélkül állítottál valamit, hogy alátámasztottad volna az állításodat valami konkrétummal. Úgyhogy tessék: szabad a gazda!

  15. pl szerint:

    “megint anélkül állítottál valamit, hogy alátámasztottad volna az állításodat valami konkrétummal”…
    Sebaj Tóbiás! Te is csak azt tudod bebizonyítani, h hülye vagy…

Itt lehet hozzászólni !