Újabb egészségügyi beruházás Csepelen

Csepel.hu

Tovább folytatják az egészségügy fejlesztését a kerületben. Megérkezett a legújabb beszerzés, egy korszerű, modern, a XXI. századi követelményeknek megfelelő fogorvosi szék, amelyet nemrég vásárolt az önkormányzat a Központi Gyermekorvosi Rendelő számára.

A 6.450.000 forintba kerülő orvosi eszközt már használják, és reményeim szerint jól szolgálja majd az itt élő gyermekek egészségét – tájékoztatott Borbély Lénárd polgármester, aki tegnap tekintette meg a legújabb orvosi eszközt.

Az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztés történt a kerületben. A tüdőgondozó és a Szent István úti rendelő felújítása, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat klimatizálása, a 24 órás felnőtt- és gyermekügyelet kialakítása, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett megújultak a Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő rendelők is.

Önkormányzati forrásból nyolc év alatt a szakrendelő műszerparkja is megújult, és szolgálati bérlakásokat biztosítottak néhány mentős dolgozónak. Az Egészséges Budapest Program keretében összesen 2,7 milliárdot kapott a kerület, ehhez tett hozzá az önkormányzat 191 millió forintot. A pénzt többek között az egynapos sebészet megvalósítására, valamint az orvosi műszerpark fejlesztésére fordítják. A Csepeli Szülőotthon épülete teljes egészében megújul, és orvostechnikai, valamint informatikai eszközökkel szerelik fel.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Újabb egészségügyi beruházás Csepelen” bejegyzésre

  1. Választó szerint:

    Az új eszköz a gyermekek egészségét szolgálja, a polgármester 3 gyerekéét is, miért ne támogatta volna?

Itt lehet hozzászólni !