Borbély: katasztrófát akadályoztunk meg

Csepel.info

2019 novemberében a fővárosi Fidesz-KDNP frakció megakadályozta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester az idősotthonokba is hajléktalanokat költöztessen. Most már látható, hogy ha sikerül Karácsony emberkísérlete, katasztrófa történt volna a járvány idején.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook oldalán így írt a történtekről:

Nem sokkal az önkormányzati választások után, 2019 novemberében, a Fővárosi Közgyűlés ülésén történt. Az előterjesztések között olyat találtunk, amely megnyitotta volna a fővárosi idősotthonokat a hajléktalanoknak. Karácsony Gergely javasolta az volt, hogy a hajléktalanokat és az időseket ugyanazon épületekben fogja ellátni a főváros teljes területén.

Most, fél évvel a történtek után nem kell magyaráznom milyen őrült terv volt. Ha akkor a fővárosi Fidesz-KDNP frakció nem tiltakozik és nem akadályozza meg ennek a megvalósulását, az idősotthonokban lehetetlen lett volna megakadályozni a gyors katasztrófát. A Pesti úti idősotthonban ez enélkül is megtörtént. Ha akkor elfogadják Karácsony javaslatát, egyetlen otthon sem menekült volna meg a tömeges megbetegedéstől, a halálos áldozatok száma pedig a jelenlegi többszöröse lenne.

fogalmazott Csepel polgármestere.

A Csepel.info is írt – az egyelőre –meghiúsított emberkísérletről, amit Karácsony bármikor újra elővehet, és sajnos újabbak követtek. A BKV menetrendjének ritkítása kimutathatóan növelte a megbetegedések számát. A fizetős parkolást Orbán Viktor miniszterelnöknek kellett megszüntetnie,  a hajléktalanok tömeges Csepelre telepítését pedig csak a tiltakozások hatására állították le.

Most éppen a Gubacsi hídon kísérletezik a főváros, és a változatosság kedvéért a kerékpárosok életével játszanak. De meg lehet említeni a körutakon, szintén kerékpársávokkal folyó emberkísérleteket és még sok mást is. Csak az kérdés, hogy ezeket az ötleteket biztos, hogy antidemokratikusan, járványügyi veszélyhelyzetet kihasználva kell kipróbálni?

Csepel.info

6 hozzászólás “Borbély: katasztrófát akadályoztunk meg” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Karácsony arra használja az egyszemélyes hatalmát, hogy a (láz)álmait valósítsa meg. Jól látható, hogy amíg működött a közgyűlés, volt annyi ész a balliberális polgármesterek közül is jó párban, hogy ők sem szavazták meg ezt az őrültséget. Most nincs közgyűlés, Karácsony elszabadult.

  2. csepeli kerdező szerint:

    Most olvassuk el Ábel Attila gondolatát Orbán Viktor nevével Karácsony Gergely neve helyett.

  3. Tóth Ervin szerint:

    Köszönöm!

  4. én szerint:

    csepeli kerdező

    Szabad akaratod van. Ha csepeli vagy, akkor csak rontod a levegőt – jó messzire el kellene húznod, hogy ne itt fogyaszd az oxigént !

  5. Nagyapó szerint:

    csepeli kerdező! Lehet ilyen marhaságokat írni, csak van némi különbség. A kormány az ország érdekében dolgozik, Vigyoriék viszont saját zsebre! Teccik érteni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Qqriq szerint:

    “Ma délután leköpött egy hajléktalan, idősebb nő. Nem ismert fel, maszk volt rajtam, bárkit leköpött volna. Sajnálatos, hogy a nyomor olyan mértéket tud ölteni, hogy felülkerekedik a rosszindulat.

    Figyeljünk oda egymásra! Ne a csak rosszat lásd, mert Nagy a baj! Minden apró lépés számít, ami kifele vezet!
    #vigyázzunkegymásra

    Zsófi”

    https://www.facebook.com/tarjanzsofia/posts/2686949561527144

Itt lehet hozzászólni !