Karácsony csepeli hajléktalanszállója: éjjel-nappal folyik a munka

Csepel.info

A fotó hétfőn hajnalban, 4:27 perckor készült

Információink szerint éjjel-nappal folyik a munka Csepelen abban az iskolaépületben, ahová a belvárosi hajléktalanoknak alakít ki titokban szállót Karácsony Gergely főpolgármester. Az épület minden kapuja és ablaka zárva, ám a hétfőn hajnalban készült kép és a kiszűrődő hangok is árulkodnak a munkákról.

Karácsony Gergely és a mögötte álló ellenzéki pártok senkivel nem egyeztettek a döntésről. Csepelen megoldott a hajléktalanellátás, a kerület hajléktalanjainak bőven elég férőhelyük van. Borbély Lénárd csepeli polgármester ezért petíciót indított a szálló kialakítása ellen, amit a kiszivárgó információk szerint az egyik Soros György által támogatott szervezet fog megkapni és működtetni.

A petíciót itt tudják aláírni.

A csepeli lakosság megkérdezése és tájékoztatása nélkül, titokban készülő szállót a Momentumhoz egyre közelebb álló Szabó Szabolcs valamint Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli politikusa is támogatják:

“A munka abban a fázisban tart, hogy egyáltalán alkalmas-e az épület erre. Az állapotfelméréshez nem értem, hogy miért kellett volna egyeztetni. Pont ez a baj, hogy ezt fújta fel Borbély Lénárd és Ábel Attila úgy, mint a “migránshelyzetet”.”

– írta Dukán András Ferenc, amikor a hajléktalanszállóról nyilatkozott.

“Ma reggel 4 óra után készítettem a képet. Már többször is láttam, hogy éjszaka végzik a munkálatokat, hogy minél kevesebben lássák! Nem tudjuk megakadályozni, hogy tudtunk nélkül és akaratunk ellenére ide költöztessék a belváros hajléktalanjait?”

– írta ugyanakkor a Csepel.info egyik olvasója, amikor beküldte a most hétfőn, hajnali fél ötkor készült fotót.

Az ellenzők

Nem kérdés, hogy a demokrácia alapelveit sérti az egyeztetés nélkül és titokban Csepel központjába tervezett hajléktalanszálló. Az is nyilvánvaló, hogy a fővárosi ígérettel szemben nem ideiglenes lenne. Hiszen ha az épületeket átalakítják és átadják egy Soroshoz kötődő szervezetnek, a járvány után is használni fogják. Ezek után nem meglepő, hogy miután az ott dolgozó munkásoktól értesült a polgármester a titokban folyó munkákról, azonnal tiltakozott és petíciót indított ellene.

A polgármester után Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli országgyűlési képviselője is kiállt a szálló terve ellen. Kiemelte: a gazdagabb, belvárosi kerületekből fogják a több száz hajléktalant idehozni. Olyan kerületekből, ahol volna hely a számukra.

A döntés ellen tiltakozott Pákozdi József alpolgármester, az ellenzéki Csepeliek a Csepeliekért (Buckai Szövetség Egyesület Csepeli Szervezete) képviselője. Közleményben tiltakozott a szintén ellenzéki Mi Hazánk Mozgalom csepeli szervezete, és nemtetszésének adott hangot Tóth Sándor, az LMP csepeli képviselője is.

Akik jó ötletnek tartják ezt a városközpontban

Szabó Szabolcs és a Momentum helyi képviselője, Dukán András Ferenc az első pillanattól kezdve támogatják a Csepel központjába tervezett hajléktalanszállót. Ők közös közleményben jelentették ki: a polgármester aggodalmai kizárólag hangulat- és gyűlöletkeltésre alkalmasak. Nem mellesleg Szabó Szabolcs korábban 15 ezer illegális muszlim bevándorló azonnali befogadását követelte, és az épület szállóvá alakítása később erre is jó lehet.

Bangóné Borbély Ildikó és Takács Krisztián az MSZP részéről nem véleményezték a hajléktalanok betelepítését, mindössze a csepeli polgármestert támadják. 2006-2008 között egyébként a ferencvárosi önkormányzat költöztette Csepelre az MSZP és az akkori SZDSZ irányításával a nekik nem kellő, problémás szociális bérlőket. Akkor is azt mondták, hogy a csepelieknek nem kell emiatt aggódniuk. Ehhez képest akkortól kezdve radikálisan nőtt a piti bűncselekmények száma Csepelen.

A Demokratikus Koalíció egyik képviselője annyit reagált a szálló tervére, hogy majd a döntés után mondják el a véleményüket. Vagyis amikor már semmi értelme. A párt szimpatizánsainak internetes megnyilvánulásai alapján azonban egyértelmű, hogy ők sem ellenzik Karácsony Gergely terveit.

Csepel.info

 

A témához kapcsolódó korábbi híreink:

Iskolából hajléktalanszállót hozna létre a főváros vezetése Csepelen

A Mi Hazánk ellenzi a belvárosi hajléktalanok Csepelre költöztetését

Szabó Szabolcs egyetért a belvárosi hajléktalanok Csepelre költöztetésével

Karácsony beismerte: Csepelre viszik a belső kerületek hajléktalanjait

Németh Szilárd: Karácsony állítsa le az egykori csepeli iskola hajléktalanszállóvá alakítását!

Fotók: a tömegesen hozathatja Karácsony Gergely Csepelre a hajléktalanokat

Ebből botrány lesz: csepeli hajléktalanszálló nyitására használhatja Karácsony Gergely a vírushelyzetet

15 hozzászólás “Karácsony csepeli hajléktalanszállója: éjjel-nappal folyik a munka” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Úristen, gyorsan valamit csinálni kell, különben hamarosan rengeteg hajléktalan fogja elárasztani a környéket, itt fognak mindenfele kukázni, bepiálva fetrengeni és a bokrok tövébe üríteni, nem lehet majd tőlük megmaradni: gyakorlatilag helyi szinten átveszik a hatalmat. Ezért most ki kell hívni az összes hatóságot, kikapcsolni a közműveket, minden lehetséges eszközzel akadályozni kell a munkavégzést!
    Mutassuk meg Sorosnak és Karácsonynak, hogy nem győzhetik le a csepelieket!!!

  2. Hozzászóló szerint:

    Azért ne tegyük már szét a kezünket, hogy “ez van gyerekek!”.

  3. SamFüles szerint:

    Na várjunk csak! Úgy tudtam, hogy a fidesz az Univerzum legnagyobb Keresztény-pártja. Akkor miért van az ellen, hogy a rászorulóknak fedél legyen a feje felett? Tudtommal a Kereszténység megmondja, hogy segíts a rászorulóknak! Na mi van, ilyenkor a fidesz már nem olyan marha nagy Keresztény-párt? Kicsi nem érzitek ezt képmutatásnak? 🙂

  4. ptypang szerint:

    SamFüles: Hülyeséget beszélsz. Azt mondd meg, miért kell Csepelre hozni a belvárosi hajléktalanokat? Erre van ésszerű magyarázat?

  5. ptypang szerint:

    SamFüles: Ráadásul a hozzászólásodból simán lejön, hogy pártmunkás vagy, különben nem gondolnád úgy, hogy csak azok ellenzik a hajléktalanszállót, akik fideszesek, esetleg azok akik Tarlósra szavaztak.

  6. Csabó szerint:

    Ez nem pártokról szól. A cikkben is ott van, ellenzéki képviselők is ellenzik.

  7. SamFüles szerint:

    ptypang: Azért Csepelre kerül, mert:
    1.: ide a legolcsóbb építeni, egy eleve évtizedek óta használhatatlan épület helyére
    2.: Mivel mondtam, hogy fideszes a városvezetés, azaz nagy-nagy Keresztény-párti, így minden bizonnyal beleegyeznek abba, hogy segíthessenek rászorulóknak. De úgy néz ki, most valahogy marhára nem akarnak, de érdekes… 🙂

    Ami a “pártmunkásságot” illeti, ezt azért kikérem magamnak, illetve koromat nézve (ami 20-as évek) messze áll(jon) tőlem. Ne személyeskedjünk, köszönöm!

  8. ta-dam szerint:

    SamFüles!
    Mivel te abban a békés és boldog tudatban éled az életedet, hogy Csepel mindig is a bóvli legalja volt, ahova minden fővárosi szemetet oda lehet önteni, ezért most köteleznél minden itt élőt, hogy maradjon is a kerületük a boldog cucilista bóvli legalja?
    Esetleg nem kellene befogadnod egy-két hajléktalant, ha már így ismered a keresztény erkölcsöt, hogy tanítod? (Mert, ugye, nem kell ehhez pártmunkásnak lenni, elég, ha az ember ön- és főleg közveszélyes hülye…)

  9. ptypang szerint:

    SamFüles: 1.Van talán valamilyen hatástanulmány róla, hogy ide a legolcsóbb építeni?
    A 8.kerületben is van annyi lepukkant, évtizedek óta használhatatlan épület, ott is meg lehetne ezt oldani és akkor még buszoztatni sem kellene az embereket.
    2. A nagy baloldali/liberális kerületvezetők miért nem jelentkeznek. hogy náluk legyen új hajléktalanszálló? Ez csak a “keresztény-párti” kerületek dolga?

  10. ta-dam szerint:

    Egyébként miből gondolják a jótét csepeli ellenzéki képviselők, hogy “ez a harc lesz a végső” és soha többé nem lesz önkormányzati választás Csepelen?…

  11. Guriga szerint:

    Nem értem, mi az, hogy csak úgy beköltöztetik őket? Borbély Lénárd álljon már a sarkára!!
    Mi folyik itt.??

  12. abc123 szerint:

    Eddig 4636-an írták alá a petíciót a ~76.000-ből -hatalmas lehet a felháborodás…

  13. V Eszter szerint:

    Ez melyik iskola?

  14. Qqriq szerint:

    Ha kell, akkor Csepel inkább szakadjon el Budapesttől, de ide egyetlen darab otthontalan be ne tegye a lábát!!!!!!!!!!

  15. Kkk szerint:

    Van itt elég csöves mszp dk szavazó alkoholista fogatlan lumpen proli, nem kell még több.

Itt lehet hozzászólni !