Fotók: a tömegesen hozathatja Karácsony Gergely Csepelre a hajléktalanokat

Csepel.info

A BFKV mérte fel kedden reggel a terepet, vélhetően a buszos behajtás miatt is (a helyszínről panorámakép itt látható)

Nem cáfolja a főváros vezetése, hogy Karácsony Gergely a legnagyobb titokban hajléktalanszállót hoz létre Csepelen. A Csepel.info kedden reggel készült fotóin látszik, hogy a kiszemelt épületektől nem messze óvoda, védőnői szolgálat, templomok, felnőtt és gyermekorvosi rendelőintézetek, a Csepeli Piac és iskolák állnak. Ugyanitt van a csepeli sétáló utca is. Vagyis a főpolgármester a kerület központját fogja tönkretenni – amennyiben a híresztelések valósak.

Úgy tudjuk, hogy Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét több független forrásból is megerősítették abban, hogy Karácsony Gergely – a legnagyobb titokban – valóban hajléktalanszállót kíván a kerület egyik legforgalmasabb pontján létrehozni. A polgármester nyílt levélben tiltakozik, választ úgy tudjuk nem kapott. 

Egyik napról a másikra

Furcsa mozgás kezdődött a napokban egy évek óta üres csepeli iskolaépületben. Munkások jelentek meg, fertőtlenítettek, előkészítve a terepet valamire, amiről a környéken lakók, dolgozók csak találgattak.

A volt iskola két épületből áll, a faház a fák között van (a helyszínről panorámakép itt látható)

Egyeztetés az udvaron

Ezért megkérdezték a munkásokat, mire készülnek. Azt válaszolták, hogy Karácsony Gergely hajléktalanszállónak szemelte ki a Csepel központjában álló épületeket. Információink szerint az eltitkolt szállónyitás tervéről még hétfőn délután több, egymástól független fővárosi forrás is figyelmeztette a csepeli polgármestert.

A faház (a helyszínről panorámakép itt látható)

Ahogy a fotónkon látszik, kedden reggel már másmilyen előkészületek voltak: két BFKV-s dolgozó mérte fel a terepet. Gyanítható, hogy – többek között – a buszos behajtás lehetőségét ellenőrizték. Hozzá kell tenni, hogy éppen a Demszky által vezetett főváros szüntette meg ezt az iskolát, valamint 2003-ban a Csepeli Kórházat is, így a beteg vagy fertőzött hajléktalanok orvosi ellátásának minősége erősen kétséges lenne.

Teljes titokban zajlanak az előkészületek

Ahogy arról kedden beszámoltunk, a csepeli lakosság és az önkormányzat megkérdezése nélkül, egyeztetés nélkül, sőt a szálló nyitására tett bejelentés nélkül kezdhették meg a korábbi iskolaépület hajléktalanszállóvá alakítását. Karácsony Gergely nem mellesleg azzal kampányolt, hogy a lakosság megkérdezése nélküli, antidemokratikus módszerekkel soha nem fog élni. Úgy tűnik, hogy most mégis  erre használja a koronavírus miatti rendkívüli jogrendet.

Csepelen ráadásul van elég hely a hajléktalanoknak. Vagyis más kerületekből tudnak csak odahozni újakat – esetleg éppen a fertőzötteket. Mindez egyébként abban az utcában történik, melynek felújítása idén lett volna, ám éppen Karácsony Gergely húzatta ki a fővárosi költségvetésből, így a felújítás elmarad.

Borbély Lénárd polgármester nyílt levele:

“Nyílt levél Karácsony Gergely főpolgármesternek

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Csepelen, a Táncsics Mihály utca 82-84. szám alatt található az az ingatlan, amely egy volt iskolaépület, a Fővárosi Önkormányzat tulajdona.

Azt tapasztaltuk, hogy az ingatlanon fertőtlenítés és egyéb más munkálatok kezdődtek. Érdeklődésünkre az ott dolgozó emberek elmondták, hogy a Fővárosi Önkormányzat ezen a helyen hajléktalanszállót kíván létrehozni.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

A Táncsics Mihály utca Csepel egyik kiemelt és forgalmas, egyben a belvároshoz tartozó utcája. Önkormányzatunkkal és az itt lakókkal az Önök esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményünket nem kérdezték meg. Mindemellett fontos azt is megjegyeznem, hogy kerületünkben elegendő férőhely van a hajléktalanok számára.

Csepel polgármestereként – amennyiben ez valós szándék –, a kerületünk és az itt élők érdekében a leghatározottabban ellenzem a belvárosunkban hajléktalanszálló kialakítását.

Kérem tisztelt Főpolgármester urat, hogy soron kívül tájékoztatni szíveskedjen, hogy mi a Fővárosi Önkormányzat, és személyesen az Ön szándéka az érintett ingatlannal kapcsolatban.

Várom megtisztelő válaszát.

Budapest, 2020. április 27.

Tisztelettel:

Borbély Lénárd
Csepel polgármestere”

Pontosítás: első beszámolónkkal ellentétben a munkások kabátján BFKV felirat van, vagyis még a főváros vagyonkezelője foglalkozik az épület kialakításával, és még nem a BKV a szállítással.

Csepel.info

33 hozzászólás “Fotók: a tömegesen hozathatja Karácsony Gergely Csepelre a hajléktalanokat” bejegyzésre

  1. 1Csepeli szerint:

    Szorulnak a társadalom segítségére a hajléktalanok? Ha igen, akkor segítsünk nekik, főleg most ilyen helyzetben!
    Előbb tegyük már magunkat az ők helyzetükbe is, és utána kommentelünk bármit is!

  2. pusssh szerint:

    Na, most tessék lelkesedni, kedves csepeli ellenzék! Hangosan, büszkén, ájtatosan, diadalmasan! Zengeni a hőst, prédikálni az eszmét, hogy miként lesz ez most Csepelnek ritka nagyszerű alkalom! – Remélem, egymás sarkát tiporva fognak majd jelentkezni az önkéntes segítésre is!

  3. Eirb szerint:

    1Csepeli!

    A környékbeliek meg kit érdekelnek ugye?

  4. Eirb szerint:

    Ha ez valóban igaz ez az ügy és nem kacsa akkor járvány ide, járvány oda, utcára kell menni és fel kell lépni ez ellen!

  5. pusssh szerint:

    Eirb, csak csöndesen! mert akkor megsérted a csoportosulás és a “nem feltétlenül szükséges” kijárás tilalmát, ergo kényszerítő rendszabályok eszközlésével lesz módod keményen szembetalálkozni. És a bölcsességgel teljes többség ezt helyeselni fogja, mert félelme a vírustól mindeneknél nagyobb. Ergo, az egészség ide lesz telepítve.

  6. 1Csepeli szerint:

    “Eirb szerint: 2020. április 28., kedd – 11:45”-re:

    Ha mindig megkérdezik a környékbelieket, és meg is hallgatják, akkor sehol nem lehet semmit építeni, mert mindig vannak, akik támogatják, és vannak, akik nem.

    Én is csepeli vagyok, és a környékemben is csinált már olyat az jelenlegi önk., amit nem támogattam, vagy nem így támogattam volna…

  7. Eirb szerint:

    Csak, hogy itt nagyon nagy horderejű dologról van szó. A környéken élők ingatlanja mennyit fog érni ezek után? Jah, ők így jártak. Ez van?

  8. Ábel Attila szerint:

    Mindig vannak, akik elleneznek mindent. Egy demokráciában ezt el kell fogadni. Karácsony Gergely azt ígérte, hogy demokrata lesz – vagyis megkérdezi a lakosságot. Tarlósnak azonban nyomába sem lép, nemhogy demokrataként nem tud viselkedni.

  9. csak úgy szerint:

    A kamionokról ki kérdezte meg a lakosokat ????????????

  10. Tóth Ervin szerint:

    Ide telepítették a lerobbant kolóniák lakóit is. Csillagtelep egy harsány dohányboltos kocsmázós lakótelep lett egy csendes kelleme környezet helyett. A sétáló utcába is rendőröket kellett vezényelni, mert ott is a kialakult helyzet miatt ellehetetlenült a pihenés, de még a békés hazajutás is a hévről. Most Csepel belvárosát is el akarják rontani? Nincs elég elhagyott épület lakókörzetek szélén? Ezt nem rosszakaratból mondom, de a környék a Csepel belváros. Miért nem az V- VI- VII. kerületbe az Andrási úton jelöl ki nekik helyet? Éppen elég embert telepítettek be Csepelre. Én biztos aláírnák egy tiltakozó levelet, Söt a helyszínre is mennék tiltakozni, ha lenne ilyen szervezve.

  11. Betke szerint:

    Kertvárosi környezetben mi szükség van pihenő/testedzős parkra? Senkit nem kérdeztek meg, csinálják! Igaz október 10-e óta(önkori választás előtt 3 nappal kezdték, Vércse utca sarok) 2014. választási ígéret a királyerdei kereskedelmi egység létesítésére, Szent I. úton a műv. ház melletti ürés telekre. lakossági igény volt rá, volt véleményeztetés a lakók között! Egy kapavágás nem történt, a kisposta bekerült talán műv. házba. Ez is demokrácia!

  12. Csabó szerint:

    Pihenő parkra mi szükség? Aki ezt most kérdezi, szerintem nem normális 😊

  13. pusssh szerint:

    Igen, kedves admin, a Covid-demokrácia elég sajátságos alakzatokat ölt (és ez még csak a kezdet, bíztatnak a tudós tudósok).
    Ideje visszavonulni a társadalmi létbőll, amiből amúgy is ki vagyunk tiltva.
    Részemről vírus-életmódra (patogén túlélőmódra) rendezkedem be. (Olcsóbb is ez a drága élet internet nélkül, teljes némaságban és távoltartásban.)

  14. Eirb szerint:

    Igazad van kedves Berke! Szörnyű, hogy parkot építettek a megkérdezésed nélkül. Ha azt lehetett, akkor hajléktalanokat is lehet betelepített. Ez tök egyértelmű.

  15. pl szerint:

    “Karácsony Gergely azt ígérte, hogy demokrata lesz” LOL
    OgV is bazd+! Jópofa Attilánk van…
    Neked/nektek inkább azzal kellene foglalkoznod h a választások eredményeként gazdátok folyamatosan tesz keresztbe Budapestnek, az önkormányzatoknak (Csepelnek is!), a demokrácia szent nevében senkit meg nem kérdezve. Tesztek ti magasról Csepelre! Egyetlen dolgotok van, maradéktalanul, elvtelenül kiszolgálni Őfelségét! Szégyelljétek magatokat!
    Szót nem olvastam tőletek, h a demokráciát követelnétek saját polgármestereitektől. Igaz, ők csak egy falut, v kisvárost hágnak meg, no de mennyivel hihetőbbek lennétek, ha azon is felháborodnátok, és írnátok róla….
    Meglehet, h Karácsony követ el hibákat, de ahhoz igen pofátlannak kell lenni, h pont az egészségügyet, a demokráciát kérje számon gazember rabló bandátok!
    Meztelen a király, s ez nap mint nap kiderül

  16. Csabó szerint:

    Egy csomó munkahelyet is teremtett a kormány, pedig a sok szoci az ellen is tiltakozott. 😊 Szerintem, aki hajléktalanokat akar, vigye haza őket.

  17. pl szerint:

    Amúgy meg semmit nem tudtok erről a tervről, (a másikról, a sebességcsökkentőről), csak annyit ami elég nektek hazug scenáriók felállítására, terjesztéséhez. A tájékozódás nem fontos, csak az uszítás…
    Valaki itt javasolja az V- VI- VII. kerületet… 🙂 neki legalább van humora.
    Én a parlament környékét javasolnám, ott a helyük, lássátok nap mint nap “munkátok” eredményét!

  18. abc123 szerint:

    #Ábel Attila#A Csepeli önkormányzat megkérdezte a környékbeli kisgyerekes családokat hogy a Petz Ferenc utcai játszótér elveszítheti-e közterület jellegét hogy a mellette lévő óvoda magánterületévé váljon?A legközelebbi játszótér fél km-re vagy több forgalmas úton túl van…
    Az kinek a biznisze volt?

  19. Betke szerint:

    Csabo, Eirb, pihenő és testedzős gépekkel telepített park, ami kertes házas környezetben van! Nem lakótelep! Mi is tartunk a randalirozóktól!

  20. Nagyapó szerint:

    Vigyori betartja ígéretét! Csak kicsit változtat, CT helyett hajléktalanszálló.😉

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Csabó szerint:

    Ja. CT helyett HC-t kaptunk. Hajléktalan Centrumot.

  22. Eirb szerint:

    Berke! Milyen randalírozók? Nem kell állandóan rettegni, nem tesz jót az egészségnek.

  23. Figyeljetek ! szerint:

    Hajlèktalanok az alvilág szerves részei , ők azok akiket alkohol vagy egyéb élvezeti dolgokért alkalmaznak.
    Betegsègek Tbc vagy rüh ,tetveség sajnos jellemző rájuk.Aki szabadulni akar /akart az már rég a társadalomba beilleszkedett újra.
    Azok akik itt pártolják ezt az ügyet, kötelezném őket ,önkéntes munkára rendszeresen ezekben az intéményekben!!! Persze hőseink csak a billentyűzet bajnokai ha lesz tüntetés én ott leszek és várom őket egy csevejre szemtől -szembe .
    Csepelre túl sok terhelt jött már (Hős utca) a sziget megtelt!

  24. X szerint:

    Közben elismerték, hogy hajléktalan szálló lesz valóban.

    Indult egy petíció, írjátok alá!
    https://www.peticiok.com/tiltakozas_a_csepel_kozpontjaba_tervezett_hajlektalanszalloellen?uv=23589576

  25. kiskovi szerint:

    Pont ez a retardált ír nyílt levelet, aki még csak le sem szarta a csepeli lakosokat, amikor a jégpálya folyamatos zajától az ember se aludni, de még napközben se tudtak pihenni (ugye ez már 4-5 éve tart..) . Ha ez a retardált ezek után mer nyílt levelet írni, az egy kibaszott nagy álszentség..
    mindenki aki ezek után védi ezt a nyomorékot, kívánom neki, hogy évekig ne tudjon aludni és 5 hajléktalan szálló legyen a közelébe, meg a szokásos talicska apró majom..

  26. Tündér Ilona szerint:

    Látjátok milyen szar érzés, ha erőből valamit lenyomnak az emberek torkán. Ezt csináljátok jó ideje. A Metrans-ról ti se csináltatok népszavazást.

  27. Tündér Ilona szerint:

    Mielőtt ngyon elkezdenétek vergődni én sem örülök neki, hogy ide költöztetik őket, ahogy annak sem örülök, hogy vannak hajléktalan emberek.

  28. Gary Ridgway szerint:

    X!
    Aláírtam…
    És? Beesik az eső! 🙂 Ez a digitális anoním szar semmit nem ér, bár az ellenzék ellen lehet? 🙂
    Borbélynak meg Ábelnek javaslom, hogy a “social distance” keretein belül, kesztyűt osztva, analóg, papíralapú aláírásgyűjtést szervezzen. Amennyiben ez meglesz, ezennel én is kimegyek gyűjteni nekik.
    Na, válasz?
    Nem szociálisan érzéketlen állat vagyok, egyetlen politikust sem csípek és csíptem soha, de ezt ide a központba ne!!!

  29. Hozzászóló szerint:

    Egy óvodával szembeni hajléktalanszálló a kerület központjában nem megvalósítható. Arra ott van a gyár területe. Az Ady Endre út és a Karácsony Sándor utca már-már elgettósodott, ami folyamatot nem lenne szabad a kerületben tovább erősíteni. Ez nem fejlődés lenne, hanem rombolás, amit a kerületi vezetésnek funkciójából adódóan meg kell akadályozni.

  30. Qqriq szerint:

    Szerintem Soros adott utasítást az akcióra!

  31. […] Fotók: a tömegesen hozathatja Karácsony Gergely Csepelre a hajléktalanokat […]

  32. […] Fotók: a tömegesen hozathatja Karácsony Gergely Csepelre a hajléktalanokat […]

  33. […] Fotók: a tömegesen hozathatja Karácsony Gergely Csepelre a hajléktalanokat […]

Itt lehet hozzászólni !