Videós körút Csepelen hétfőn, az érettségi napján

Csepel.info

Hétfőn 0 órától újraindult az ÉLET az ország nagy részén. Csak a legfertőzöttebb régióban, Budapesten és Pest megyében maradnak a szigorúbb korlátozások.Mai videós körutunk a Késmárkin indul. Végigmegyünk a Sséchenyi-Kossuth-Szent Imre tér útvonalon, aztán betérünk a Táncsics Mihály utcára, egészen a Karácsony Gergely által hajléktalanszállónak kinézett egykori iskolaépületig. Az épületben titokban folynak az átalakítások: a kapukat is bezárták, hogy ne lehessen látni, ám éjszaka mindenhol égett a villany és folyat a munka.

Az ország többi részén valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az üzletekben és a tömegközlekedésben azonban szájat, orrot eltakaró orvosi maszkot, sálat vagy kendőt kell viselni. Ismét újraindulnak a nem életmentő egészségügyi szolgáltatások is, például korlátozás nélkül lehet fogorvoshoz menni. Már lehet zárt kapuk mögött lehet sporteseményeket is rendezni. 9 órától pedig kezdődik az érettségi.

Hétfőn reggel nyolc óra előtt kezdődök a videónk, rövid hírek és időjárás jelentés is hallható benne az Info rádiónak köszönhetően. Reggelre virradóra 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 11 idős beteg. Ezzel 351 főre emelkedett a halálos áldozatok száma, 630-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az áldozatok 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei.

1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért.

Országos, megyei térkép a fertőzöttségtől

Az elhunyt betegek adatai

Csepel.info

Egy hozzászólás “Videós körút Csepelen hétfőn, az érettségi napján” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Olyan forgalom és dugók voltak, mint “békeidőben”!

Itt lehet hozzászólni !