Koronavírus: a csepeli egészségügyi intézményeket ellenőrizte a polgármester

Csepel.hu

A járványveszély miatt elrendelt intézkedéseket ellenőrizték csütörtökön a csepeli egészségügyi intézményekben –  számolt be közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester. 

A Csepelen működő egészségügyi intézmények, bölcsődék, óvodák, általános iskolák már megkapták a megelőzéshez szükséges fertőtlenítő szereket. Valamennyi intézményben megerősítették az általános takarítást, ahol még nem volt, ott kéz- és eszközfertőtlenítőket szereztek be. A központi szakrendelőben, a gyermek- és a háziorvosi rendelőkben falra szerelt kézfertőtlenítőket is kihelyeztek.

Ezeket, és a takarítást ellenőrizte Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester csütörtökön. “A királymajori és Kossuth Lajos utcai házi orvosi rendelők kivételével minden rendelőben már kihelyezésre kerültek a kézfertőtlenítő tartályok és az előírásoknak megfelelően naponta többször takarítják és fertőtlenítik az összes intézményt, kiemelten a kilincseket. Ahol még nem szerelték fel a fertőtlenítő eszközöket, ott folyamatban van a beszerzés.” – írta a tapasztalatokról Borbély Lénárd. Mindenhol van elegendő mennyiségű kézi fertőtlenítő szer, a két megnevezett háziorvosi rendelőben a falitartó hiányzik, azokból kellett újakat megrendelni. A szakrendelőben elkülönítő helyiséget is kialakítottak arra az esetre, ha a rendelések valamelyikén merülne fel koronavírus-fertőzés gyanúja.

További intézkedések

A csepeli óvodákban február 10-től folyamatosan tájékoztatják a szülőket a járványügyi intézkedésekről. Ezeket kifüggesztették az intézményekben. A gyerekek tervezett kirándulásait elhalasztják, a kerületi bölcsődék, óvodák ugyanakkor nem zárnak be.

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága alá tartozó szociális ellátó intézményekben kézfertőtlenítőket, szájmaszkokat osztottak ki a dolgozók között, és naponta többször fertőtlenítik az épületeket. A Simon Bolivár sétányon található idősek nappali ellátását biztosító intézményben látogatási tilalom van érvényben. A szociális étkeztetés ugyanakkor továbbra is működik.

A csepeli iskolákat is fertőtlenítik, március 11-től pedig elhalasztottak minden olyan iskolai rendezvényt, amelyen nagy számban vehetnek részt diákok. Az iskolai és óvodai nyílt napok, valamint az ünnepségek elmaradnak. A Határtalanul program keretében nem utaznak az országhatáron kívülre a gyerekek. Az 1 hónapon belül sorra kerülő osztálykirándulásokat elhalasztották, az önkormányzat által biztosított ingyenes óvodai és iskolai úszásoktatásokat pedig március 13-tól felfüggesztik.

Az önkormányzati intézményrendszerben működő nyugdíjasklubok működését az idősek veszélyeztetettsége miatt szüneteltetik. A kis létszámú tanfolyamokat, szakköröket ugyanakkor továbbra is megtartják.

Az önkormányzat összes további rendezvényeit elhalasztják, így későbbi időpontban rendezik meg az évi első nyugdíjas hajókirándulást is.

Az önkormányzat minden szervezeti egysége feladatban kapta meg, hogy készítsenek olyan működési tervet, ami a legszélsőségesebb helyzetben is biztosítja a kerület működését és fenntartását.

A koronavírusos megbetegedésnek szerencsére nincs még csepeli fertőzöttje. A járvány közeledtét jelzi ugyanakkor, hogy több csepelit is megvizsgálták már a vírusfertőzés gyanújával. Az ő tesztjeik végül szerencsére minden eddigi esetben negatívnak bizonyultak.

Csepel.hu

 

5 hozzászólás “Koronavírus: a csepeli egészségügyi intézményeket ellenőrizte a polgármester” bejegyzésre

  1. pusssh szerint:

    Köszönet az intézkedésekért és a tájékoztatásért. Többet az önkormányzat egyelőre aligha tehetne.

  2. pl szerint:

    Hát nektek biztos nem OgV fotósa dolgozik…
    Egy rakás szerencsétlenség áll a folyosó közepén és nézi, h egy rakás szerencsétlenség szerencsétlenkedik azzal a (számára)megfejthetetlen izével…
    Jaj…

  3. pusssh szerint:

    pl.
    Hogy klasszikust idézzek (pl-t): “hülye!”
    Örülök, hogy nincs nagyobb gondod.

  4. pl szerint:

    Mi kellene, h nagyobb gond legyen? Inkompetens, rabló, gazember kormány, ótvar erdélyi, Beszélő Krumpli seggéből előrángatott, újjbáb polgármester?!
    Mesélj a fotóról, a beállításról, a propagandáról… ja, hülye! Te szerencsétlen! segítek! Még egy jegyzőkönyv lehetősége sem látszik…
    1 vagy fejből dolgoznak
    2 vagy itinerből
    Válassz te hülye!

  5. pl szerint:

    Ja, örölök, titkon reméltem is, h klasszikus lettem… bár a te szellemi nívód lehet, h ezt annulálja… (ez szándékos volt, h okosodj) 🙂

Itt lehet hozzászólni !