Útépítések: levonulnak a munkagépek a tűzoltóság elől

csepel.hu

A csepeli önkormányzat 2010 óta egyik legfontosabb feladatának tekinti a földutak leaszfaltozását, a csapadékvíz- elvezetés és a járdák kiépítését.

Tíz éve még több mint 50 kilométernyi földút volt a kerületben, mára 34 kilométer maradt belőlük. Az útépítésekhez azonban deponálók – felvonulási területek – kellenek, melyeknek a helyszínét időszakosan változtatja az önkormányzat. Hamarosan a tűzoltóság mellettit is elköltöztetik – számolt be a tervekről Borbély Lénárd polgármester.

Az útépítések egyszerre több helyszínen zajlanak. A csepeli tűzoltóságnál állomásozó munkagépek felvonulása zavarta a környék nyugalmát. Szuhai Erika önkormányzati képviselő ez ügyben többször is egyeztetett Borbély Lénárd polgármesterrel és a lakókkal is. A polgármester a közösségi oldalán tett bejegyzésében mondott köszönetet a lakosság türeleméért, és elnézést kért a kellemetlenségekért. Hozzátette: Csepelen a rendszerváltás óta nem volt ekkora ütemű út- és járdaépítés, csapadékvíz-elvezetés, mint ezekben az években. Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, az önkormányzat 2016 végén egyedi kormánydöntéssel 800 millió forintot kapott aszfaltozásra, a főváros pedig több mint egymilliárd forinttal járul hozzá ehhez.

Így összesen több mint 3,3 milliárd forintos útépítési program valósul meg kerületünkben, amelynek során 7,5 kilométer földutat aszfaltoznak le. (A jelenleg megújuló utcák listáját korábbi, idei számainkban megtalálják.) A csepeli útépítések során kiépítik a járdákat, a kocsibeállókat és a vízelvezetést is. Borbély Lénárd polgármester arról tájékoztatta a csepelieket, hogy a tűzoltóság melletti depóhely megszűnik, a területet nyár elejére helyreállítják, befüvesítik.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Útépítések: levonulnak a munkagépek a tűzoltóság elől” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Aranyhalak!
    Tehát tíz év alatt 16 km. (azt nem látom ebből mennyi az előzőleg előkészített, és a hozzárendelt pénz szerintem mind, mint a csatornánál).
    Valamiféle dicsőség lenne, h újabb tíz év, 3,3 Mrd 7,5 Km?
    Avagy KÖVETELÜNK újabb cikket a HÉV metrosításáról, a Tüdőgondozó akadály mentesítéséről, (elvesztettem a fonalat… van má’ digitális röntgen?) a HÉV-ek forradalmáról?! Rutinosan, hetente…
    Vagy jó lesz a Beszélő Krumpli, avval a szerencsétlennel…

Itt lehet hozzászólni !