Miért alakult meg egy tízéves egyesület csepeli szervezete hirtelen?

Csepel.hu

Nyakunkon az október 13-ai önkormányzati választás, ahol Csepel sorsáról döntenek a választópolgárok újabb öt évre. A jelenlegi városvezetés bár számos fejlesztést, beruházást végrehajtott, de többsége silány minőségben, többszörösen túlárazva került kivitelezésre és átvételre.

A lakosok igényeivel sokszor szembe menve, a prioritásokat figyelmen kívül hagyva szórta-szórja a pénzt látványberuházásokra, miközben értékes ingatlanokat játszik át magánvagy alapítványi kézbe. Számtalanszor olvashattuk itt is, ahogy ekézték a korábbi városvezetést az önkormányzati vagyon elkótyavetyélése miatt. Most viszont ugyanezt csinálják: például a birkózócsarnok Németh Szilárd magánalapítványának tulajdonába kerülése egy értékes ingatlanon, amelynek beépítését pontosan ők ellenezték még ellenzékben.

A másik oldalon kialakult egy összefogás, ami lehetett volna jó is, a csepeli lakosok érdekeit szolgáló szövetség. Azonban minden erre irányuló törekvést lesöpörtek a pártvezetők. Egy minden ellenzéki párt által támogatott és bejelentett polgármesterjelöltet lecseréltek egy kétes hátterű, a lakosok által egyáltalán nem ismert jelöltre. Ez elindított egy lavinát az ellenzéki oldalon. Sokan támadják Pákozdi József polgármesterjelöltet amiatt, hogy nem az ellenzéki összefogásba állt be, hanem civilként kíván indulni. Szeretnénk ezt a kérdést itt is megválaszolni, ezért az ő közleményét idéznénk: „Az összefogás tárgyalásain mindaddig részt vettem, amíg esélyt láttam arra, hogy egy olyan szövetséget kössenek a különböző pártok képviselői, ami a kerület érdekében köttetik és nem a bukott politikusok visszahívására, magas pozíciókba emelésére irányul. Azután léptem ki a Jobbikból, hogy Takács Mónikát egyéni érdekek miatt eltávolíttatta Szenteczky János, majd egy olyan jelöltet akartak lenyomni a torkunkon, aki számunkra elfogadhatatlan. Az egyik utolsó tárgyaláson, amin még részt vettem, jeleztük, hogy amennyiben Erdősi Éva marad a jelölt, sem én, sem Klocsko Katalin é s a csepeli Jobbik-alapszervezet nagy része nem fogja támogatni az összefogást. Takács Mónika volt a garancia arra, hogy a 2010 előtt, a kerületnek komoly károkat okozó vezetők nem kerülnek vissza zsíros pozíciókba. Amiért osztotta ezen nézetünket, eltávolították őt.

Összefoglalva: nem állunk semelyik párt mellett sem! Tagjaink kétharmada korábban nem politizáló lokálpatrióta. Civil kontrollt akarunk a testületben, amellyel elérhetjük, hogy a jövőbeli beruházások ne legyenek haszontalanok, túlárazottak, a lakosság érdekeit figyelmen kívül hagyók. 2014-ben 36 ezer ember nem ment szavazni. Vélhetően nem látott arra érdemes alternatívát. Mi ezen embereket szeretnénk megszólítani. Tehát visszautasítjuk azt a vádat, hogy a kormánypártiakat erősítjük, az ellenzéki összefogást gyengítjük!

A mi célunk egyedül a csepeli lakosok képviselete, akaratuk érvényesítése. Amennyiben valódi változást és fejlődést szeretnének, szavazzanak jelöltjeinkre októberben 13-án!

 

 

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !