Karácsony Gergely Csepel után a Nemzeti Múzeumot sem találta

Pesti Srácok

Miután Csepelt Észak-Pestre helyezte, Karácsony Gergely ismét megmutatta: fogalma sincs arról, hogy Budapesten mi hol található.

Az alkalmatlan zuglói polgármester az ellenzék főpolgármester-jelöltjeként ment be az ATV stúdiójába kedden, ahol a Nemzeti Múzeumot a Városliget területére helyezte. A tények azonban ebben az esetben is makacs dolgok: a Nemzeti Múzeum több, mint százhetven éve a Múzeum körúton áll, senkinek nem is áll szándékában elköltöztetni onnan, és ez még csak nem is Tarlós István fondorlatos kampányfogása.

Be kell látnunk ugyanakkor, hogy Karácsony Gergelynek tényleg egyedi képességei vannak: talán ő az egyetlen ember a Földön, aki idegenvezetőként hasonló mértékű károkat tudna okozni, mint országosan ismert politikusként. Amennyiben Pollack Mihály a Városligetbe álmodta volna meg az épületet, lehet, hogy nem Petőfi és a múzeum lépcsőjén elszavalt Nemzeti dal legendája égett volna be a köztudatba, hanem az, hogy a ligetvédők rasztafiúja rappelte el a költeményt Nikóéknak a Kertemben, a modern korban megszervezett március 15-i állami ünnepségeket pedig az egyik kutyafuttatóban rendeznék meg rendszeresen.

A jelek szerint Karácsony Gergely úgy akarja megnyerni a főpolgármester-választást, hogy fővárosi helyismerete nagyjából Fekete-Győr András szintjén van, bár egyre erősebb a gyanú, hogy még azt sem éri el – írta a földrajztudomány megreformálójaként is egyre inkább ismert Karácsony legújabb szerepléséről az Origo. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint a Nemzeti Múzeum a Városligetben van; felfedezéséről magának Rónai Egonnak számolt be kedden az ATV esti műsorában, amelyben lelkesen szidta a kormányt és Tarlós Istvánt. Mint ismert, a főpolgármester korábban arról beszélt: biztos abban, hogy ellenfele nem a zuglói polgármesterként elért eredményeivel – mivel azok vagy nincsenek, vagy előjelük negatív –, hanem negatív üzenetekkel fog kampányolni. Karácsony ennek teljes mértékben eleget tett a balliberális televízióban, ahol a beszélgetés vége felé előkerült a kormány és a budapesti városvezetés egyik legnagyobb szabású fejlesztési terve, a Liget-projekt. A politikus belevetette magát a dolgok sűrűjébe, és óriási elánnal támadta a beruházást, majd kijelentette:

A Nemzeti Múzeum épülete egy olyan brutális épület egy park közepén, amit nagyon nagy őrültségnek gondolom ezt a projektet

– fogalmazott gördülékenyen, bár egy kissé fortélyosan a politikus.

Bár Karácsony felfedezése valóban figyelemre méltó, a helyzet mégis az, hogy a Nemzeti Múzeum – ahogy több, mint százhetven esztendeje – továbbra is a Múzeum körúton található, és semmi hír arról, hogy ezen a helyzeten bárki is változtatni szeretne. Amennyiben Pollack Mihály a Városligetbe álmodta volna meg az épületet, lehet, hogy nem Petőfi és a múzeum lépcsőjén elszavalt Nemzeti dal legendája égett volna be a köztudatba, hanem az, hogy a ligetvédők rasztafiúja rappelte el a költeményt Nikóéknak a Kertemben, a modern korban megszervezett március 15-i állami ünnepségeket pedig az egyik kutyafuttatóban rendeznék meg rendszeresen. Van még egy opció KariGeri újabb felfedezésének értelmezésében, ez pedig az, hogy az örökös jelölt vélhetőleg összekeverte a Nemzeti Múzeumot az épülő Néprajzi Múzeummal. Utóbbi esetben figyelemre méltó körülmény, hogy a Városliget a Karácsony vezette Zuglóban helyezkedik el.

Nem ez volt első eset, amely ráirányította a figyelmet arra, hogy az ellenzék budapesti jelöltjének hiányos a tudása a fővárosról, sőt, úgy általában mindenről. Márciusban portálunk arról kérdezte, milyen elképzelései, tervei vannak főpolgármester-jelöltként, amire úgy válaszolt, hogy nagyon fontosak az észak-pesti, többek között a csepeli fejlesztések. Ezzel a megállapítással egy apróbb probléma volt: a városrész Budapest déli részén helyezkedik el. Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek eddigi teljesítményére reagálva a napokban tájékoztató kampányt indított a Fidelitas; a kezdeményezők arra hívták fel a figyelmet, hogy Budapestet egyre méltatlanabb helyzetbe hozza az ellenzék, miközben a balliberális aspiránsok a várost sem ismerik.

Forrás: Pesti Srácok

3 hozzászólás “Karácsony Gergely Csepel után a Nemzeti Múzeumot sem találta” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Ingyen bohóc, köszönet neki !

  2. Horváth János szerint:

    Németh Szilárd meg a helyesírási szótárt, kinek ez, kinek az!

  3. […] Csepelen is, a forrásokat pedig áttette az ellenzéki vezetésű kerületekbe. Karácsony Gergely 2019-ben még azt sem tudta hol van Csepel, most azonban úgy tűnik a főváros putrijának nézi, ahova kidobhatja a neki nem kellő […]

Itt lehet hozzászólni !