Tanévnyitó ünnepély a 80 éves Mátyás Király Általános Iskolában

Csepel.hu

A tanévnyitó ünnepségen Juhász Katalin intézményvezető köszöntötte az első osztályosokat és meghívott vendégeinket: Morovik Attila alpolgármestert és Tóth Jánost, a Dél-Pesti Tankerület igazgatóját. A megilletődött kicsiket diákönkormányzatunk képviselője az iskola „Mátyás királya” óriás ceruzájával mátyásos diákká avatta.

Az avatási ceremónia során a tanítónénik kiosztották a tankerület és önkormányzat ajándékait, betűszámolót és láthatósági mellényt.

Ebben az évben ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját a Mátyás Király Általános Iskola. A csepeli kertváros közneveléséért végzett tevékenységéért, a megváltozott szociokulturális összetételű gyermekek problémáinak kezeléséért, az ének-zene tagozatos oktatás és a művészeti nevelés területén végzett kimagasló pedagógiai munkáért vehette át a Miniszter Elismerő Oklevelét Juhász Katalin intézményvezető Morovik Attila alpolgármester úrtól. Az elsősök szavalata és a kórus előadása után az igazgatónő hivatalosan is megnyitotta a 2019/2020-as tanévet.

 

 

Csepel.hu

 

 

7 hozzászólás “Tanévnyitó ünnepély a 80 éves Mátyás Király Általános Iskolában” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    A “megváltozott szociokulturális összetételű gyermekek”, mit is jelent?

  2. kiss istvan szerint:

    Betke!

    Egyetemi tananyag.

    Elsősorban a szociológia tudománya foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy mely területeken, mennyivel, mihez képest van valaki „hátrébb” mint a többiek. Kérdés, hogy mi az a társadalmi helyzet, szerep, amelyben valakit hátrányosnak lehet vagy kell tartani. Ami a hétköznapokban egyszerűnek látszik, az valójában nem az. A „hátrányos helyzet” úgynevezett viszonyfogalom. E viszony-jellegből következik, hogy nincs abszolút értelemben vett hátrányos helyzet, hanem mindig csak a maga konkrétságában lehet azt meghatározni. Előfordulhat, hogy egy gyermek az egyik országban nem tartozik a hátrányos helyzetűek közé, míg egy ugyanolyan körülmények között élő másik gyermek egy másik országban igen. ..Nem jelentéktelen kérdésről van szó, hiszen sok országban, így hazánkban is, a hátrányos helyzetűek meghatározott anyagi vagy természetbeni juttatásokban, kedvezményekben részesülhetnek, s a pedagógiában is különleges bánásmód illeti meg őket.”

  3. Horváth János szerint:

    Ha kinagyítjátok a képet, láthatóvá válik, hogy milyen lerobbant a homlokzat, az utcai
    kerítés még gyalázatosabb.

  4. admin szerint:

    Tisztelt Horváth úr,

    valóban rossz állapotban vannak az épületek, ezért akarja felújítani azokat az önkormányzat. Az ellenzék pedig kormányon sem újította fel egyiket sem.

  5. Horváth János szerint:

    admin!
    Az épületek ugyanolyan állapotban vannak, mint 8 éve. Előtte felújították a kisiskolát, a
    nagy épületben nyílászárócsere történt, mindez a szocik és Kocsis M. idejében, tehát valótlant
    állítasz. Nézd meg a kétféle sárga festéket, nem divatból ilyen, hanem mert az évek után
    kijavított vakolatra valami maradékot rákentek.

  6. Nagyapó szerint:

    Az iskolákat nem felújítani kell, hanem bezárni, majd eladni!!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Horváth János szerint:

    Igaza van! A kőkereszt meg a szobrok fontosabbak!

Itt lehet hozzászólni !