Vadgalamb utca építése – friss fotók!

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Zajlik a Vadgalamb utca építése. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg. Idén összesen 7 kilométer utca épül Csepelen.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

7 hozzászólás “Vadgalamb utca építése – friss fotók!” bejegyzésre

 1. Larsen-Nielsen szerint:

  T. Admin!

  Lehet-e tudni, hogy a Dunadűlő úton közlekedő, az ex-Csikó sétányi iskola törmelékét a régi papírgyár kihúzóvágányához szállító dömperek még meddig boldogítják az itt lakók életét? Erről miért nem kaptak tájákoztatást az itt lakók? Kissé unalmas már a több hónapos zaj és bűz.

  Köszönöm válaszát!

  Larsen-Nielsen

 2. belekotkot szerint:

  Továbbra sem tudjuk hogy a Királyerdő út aszfaltozását miért hagyták félbe.

 3. Nagyapo szerint:

  Larsen-Nielsen!

  Képzeld, mit élnek át a Késmárki-Széchenyi-Kassai szakaszon élők. Hosszú távon a Dunadűlő megniytása (nem is a jelenlegi nyomvonalon, hanem azzal párhuzamosan, zajvédővel) enyhítheti az itteni forgalmat.

  De ettől nem kell aggódni, nyilván ilyen beruházást nem eszközöl a vezetés, csak játszóteret, meg faültetést:)

  Amúgy ez egy másik nagyapó

 4. Larsen-Nielsen szerint:

  Kedves “másik nagyapo”!

  Értem, teljesen jogos logikailag és forgalomtechnikailag. A Dunadűlő meghosszabbítása észak felé sajnos létezik a tervrajzokon, pont most hétfőn lesz a tervek “társadalmi egyeztezése”. Ez is csak egyéni regisztrációval lehetséges. (megint listáznak…)
  S hogy miért sajnos? Azért, mert ha ez majd realizálódik, akkor egy egész lakótelep fog szenvedni az itt elhaladó autóktól. Ez itt jelenleg egy lakó-pihenő övezet. Sok a kisgyerekes család. Anno a csend, a nyugalom, a zöldövezet és a Duna közelsége miatt vettek itt sokan lakást. A közeli, nemrégiben felújított park tovább növeli az itteni lakások értékét.
  Az, hogy észak felé bővítik a Dunadűlő utat, érthető, logikus. Azzal viszont számolni kell, hogy az itt lakók zöme tiltakozni fog ez ellen, jómagam is. Ugrik majd a csend, a nyugalom, s a viszonylag tiszta levegő. Ugrik a lakó-pihenő övezet, majd csak zebrán lehet átmenni a Daru-dombhoz. Csökken a lakások értéke a zaj, az átmenő forgalom miatt. Lehet, hogy az út bővítésénel a park széléből is elvesznek.
  Persze mindehhez kell majd itt egy új út, parkoló, s egy normális, bővített Gubacsi-híd. Remélem, ez még odébb lesz…

 5. Larsen-Nielsen szerint:

  Mármint a Dunadűlő út északi meghosszabbítása, nem az új Gubacsi-híd építése… Ez utóbbi már évvekkel korábban is későn lett volna, s természetesen támogatom.

 6. Bercsik Károly szerint:

  belekotkot szerint:
  2019. július 10., szerda – 12:25
  “Továbbra sem tudjuk hogy a Királyerdő út aszfaltozását miért hagyták félbe.”

  A Királyerdő út két lépcsőben épül, mivel a felső szakasz építésére korábban még nem volt meg minden engedély. Amíg az alsó szakasz épült a felső szakasz műszaki előészítése zajlott. Az út építése a csapadékvíz-elvezetés kiépítésével fog folytatódni.

 7. PU szerint:

  Bercsik úr, köszönjük az informatív választ.

Itt lehet hozzászólni !