Vadgalamb utca építése – friss fotók!

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Zajlik a Vadgalamb utca építése. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg. Idén összesen 7 kilométer utca épül Csepelen.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

7 hozzászólás “Vadgalamb utca építése – friss fotók!” bejegyzésre

  1. Larsen-Nielsen szerint:

    T. Admin!

    Lehet-e tudni, hogy a Dunadűlő úton közlekedő, az ex-Csikó sétányi iskola törmelékét a régi papírgyár kihúzóvágányához szállító dömperek még meddig boldogítják az itt lakók életét? Erről miért nem kaptak tájákoztatást az itt lakók? Kissé unalmas már a több hónapos zaj és bűz.

    Köszönöm válaszát!

    Larsen-Nielsen

  2. belekotkot szerint:

    Továbbra sem tudjuk hogy a Királyerdő út aszfaltozását miért hagyták félbe.

  3. Nagyapo szerint:

    Larsen-Nielsen!

    Képzeld, mit élnek át a Késmárki-Széchenyi-Kassai szakaszon élők. Hosszú távon a Dunadűlő megniytása (nem is a jelenlegi nyomvonalon, hanem azzal párhuzamosan, zajvédővel) enyhítheti az itteni forgalmat.

    De ettől nem kell aggódni, nyilván ilyen beruházást nem eszközöl a vezetés, csak játszóteret, meg faültetést:)

    Amúgy ez egy másik nagyapó

  4. Larsen-Nielsen szerint:

    Kedves “másik nagyapo”!

    Értem, teljesen jogos logikailag és forgalomtechnikailag. A Dunadűlő meghosszabbítása észak felé sajnos létezik a tervrajzokon, pont most hétfőn lesz a tervek “társadalmi egyeztezése”. Ez is csak egyéni regisztrációval lehetséges. (megint listáznak…)
    S hogy miért sajnos? Azért, mert ha ez majd realizálódik, akkor egy egész lakótelep fog szenvedni az itt elhaladó autóktól. Ez itt jelenleg egy lakó-pihenő övezet. Sok a kisgyerekes család. Anno a csend, a nyugalom, a zöldövezet és a Duna közelsége miatt vettek itt sokan lakást. A közeli, nemrégiben felújított park tovább növeli az itteni lakások értékét.
    Az, hogy észak felé bővítik a Dunadűlő utat, érthető, logikus. Azzal viszont számolni kell, hogy az itt lakók zöme tiltakozni fog ez ellen, jómagam is. Ugrik majd a csend, a nyugalom, s a viszonylag tiszta levegő. Ugrik a lakó-pihenő övezet, majd csak zebrán lehet átmenni a Daru-dombhoz. Csökken a lakások értéke a zaj, az átmenő forgalom miatt. Lehet, hogy az út bővítésénel a park széléből is elvesznek.
    Persze mindehhez kell majd itt egy új út, parkoló, s egy normális, bővített Gubacsi-híd. Remélem, ez még odébb lesz…

  5. Larsen-Nielsen szerint:

    Mármint a Dunadűlő út északi meghosszabbítása, nem az új Gubacsi-híd építése… Ez utóbbi már évvekkel korábban is későn lett volna, s természetesen támogatom.

  6. Bercsik Károly szerint:

    belekotkot szerint:
    2019. július 10., szerda – 12:25
    “Továbbra sem tudjuk hogy a Királyerdő út aszfaltozását miért hagyták félbe.”

    A Királyerdő út két lépcsőben épül, mivel a felső szakasz építésére korábban még nem volt meg minden engedély. Amíg az alsó szakasz épült a felső szakasz műszaki előészítése zajlott. Az út építése a csapadékvíz-elvezetés kiépítésével fog folytatódni.

  7. PU szerint:

    Bercsik úr, köszönjük az informatív választ.

Itt lehet hozzászólni !