Tóth Ilonára emlékeztek

Csepel.hu

Tóth Ilona, 1956-os halálraítélt halálának 62. évfordulója alkalmából tartottak koszorúzást a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézet falán elhelyezett emléktáblánál és az épület aulájában található installációnál.

Az emléktáblánál többek között koszorút helyezett el a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Németh Szilárd országgyűlési képviselő nevében munkatársai, Bercsik Károly, a Fidesz csepeli elnöke, valamint a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézet képviseletében dr. Illyés Krisztina, orvos-igazgató főorvos.

Ezután a rendelőintézet aulájában található installációnál néma főhajtással tisztelegtek és koszorút helyeztek el a megemlékezők.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Tóth Ilonára emlékeztek” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A kommunizmusnak sok áldozata volt. Közöttük Tóth Ilona, boldog Brenner János és még sok százan.
    Illő megadni nekik a tiszteletet!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. helyi szerint:

    Tóth Ilona, Brenner, Popjeluszkó életében nem jártak Csepelen, de ezek a mamelukok róluk neveznek el dolgokat, állítanak szobrokat, ahelyett, hogy a dolgukat végeznék el tisztességesen! Három mameluk!

  3. Balos szerint:

    Mert Kossuth, Deák, Petőfi igen? Leninről meg Gagarinról nem is beszélve – róluk is emeltek szobrot a szocialisták, amikor még “munkáspárt” is voltak. Ugyan helyi, ne legyél már ennyire merev. Nincs olyan szabály, hogy ott kellett járnia valakinek.

  4. Johnny szerint:

    Balos!
    Igazad van, részben…
    Tóth Ilona és a Peti gyerek múltját tekintve vannak fehér foltok. 😉
    Szerintem, csak makulátlan múltú személyről kellene bármit is elnevezni, emellett ez a szoborállítás már viszont kezd betegessé válni.

  5. Oreo szerint:

    Unokáink majd ott lehetnek a Családok Parkja 50 éves jubileumi ünnepségén, ahol az azóta megbékélt bal- és jobboldali helyi politikusok átadják Sziszka üstben csülkös pacalt készítő szobrát a Horváth Gyula sétányon 🙂

Itt lehet hozzászólni !