Megnyílt Csepelen a Családok Parkja: itt az első fotógaléria!

A sárospataki vár ihlette a szenzációs játszóteret

Csepel.info

Galériánk itt tekinthető meg, Borbély Lénárd polgármesteré itt, A Csepeli Hírmondó galériája pedig itt

Kedden tíz órakor nyílt meg az a felújított park és szabadidőközpont Csepelen, amely a család minden tagjának kínál programokat és sportolási lehetőséget a várandós anyukáktól a gyermekeken keresztül a szépkorúakig.

A “Családok Parkját” Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Tarlós István budapesti főpolgármester és Borbély Lénárd csepeli polgármester közösen adták át. Németh Szilárd üdvözölte és gratulált a felújításhoz, az MSZP pedig azonnal bírálta a fejlesztést.

A csepeli gyerekek hónapok óta várták a nyitást, a buszokról ugyanis jól lehetett látni a parkfelújítás minden lépését. Elsőként fotógalériát mutatunk a megújult parkról (Borbély Lénárd polgármester fotói itt), ahol a húsvét hétfőn 10 órától 12 óráig tojásgyűjtés lesz az első nagyobb gyerekprogram. A Családok Parkja Facebook-oldalát itt találják meg. A több emeletes játszóvárat – benne piciny várbörtönnel és csúszdákkal –  a sárospataki vár ihlette meg.

Az MSZP szokás szerint bírálta a fejlesztést. Takács Mónika, az MSZP polgármester-jelöltjének lapja szerint túl sok a fa és a füves terület, és túl kevés a beépítettség. Így a parkban télen hó, rossz időben pedig eső fog esni. Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő és honvédelmi államtitkár ugyanakkor gratulált a park teljes felújításához:

Köszönöm a kormánynak, a fővárosi és a csepeli önkormányzatnak, a munkálatok megtervezőinek és kivitelezőinek, a csepeli városgazda és a városfejlesztési cégek munkatársainak, hogy közös akarattal, finanszírozással, munkával megteremtették ifikorunk helyszínének modern, felújított, megszépített változatát a ma és a jövő ifjúságának! 

írta Facebook oldalán.

Csepel.info

Az MTI és a Kormány.hu beszámolója:

Átadták a megújult Rákóczi-kertet Csepelen

Több mint félmilliárd forintból megújult a csepeli Rákóczi-kert, a sokfunkciós családi park átadásán részt vett Novák Katalin.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az ünnepélyes megnyitón fontosnak nevezte a családoknak nyújtott anyagi támogatások mellett a családbarát környezet kialakítását is. A kormány igyekszik sokat tenni azért, hogy Magyarország egyre inkább családbarát ország legyen – hangsúlyozta.

Az államtitkár kiemelte: a kormány 2010 óta minden évben mindig többet tudott adni, mint az előzőekben. Ez így lesz idén és jövőre is. Azzal a céllal, hogy a magyar fiatalok, gyermeket nevelő családok azt érezhessék, egyet legalább tudtak előre lépni – fogalmazott.

Novák Katalin elmondta, azt szeretnék, hogy ez az évtized a családok évtizede legyen. Amikor családbarát országról beszélnek, akkor nemcsak a gyerekekre, a kisgyerekes családokra, hanem a nagyszülők generációjára is gondolnak. A mostani és a jövő év még több lehetőséget kínál a gyereket nevelő családoknak, a gyermekvállalás előtt álló fiataloknak és a nagyszülőknek is – emelte ki, megjegyezve, hogy a családvédelmi akcióterv négy pontja július elsejével elindul, és jövőre jön a nagyszülői gyed is.

 Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Tarlós István főpolgármester azt mondta: ma már bizton állítható, hogy Csepel és térsége Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka. A főváros vezetőinek évek óta komoly célkitűzésük, hogy “ezt a kiváló adottságokkal rendelkező, korábban nem mindig értékén kezelt övezetet erősebben bekapcsolja Budapest vérkeringésébe”.

A kormány és a főváros egyik legnagyobb projektje, a Déli Városkapu program a tervpályázati szakasz után hamarosan kivitelezési szakaszba lép. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában döntés született új Duna-híd megépítéséről is. Mindkét beruházás elősegíti Csepel északi területeinek teljes átalakulását, a térség korábbi, ambivalens megítélésének átértékelését – jelentette ki.

 Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A főpolgármester kiemelte: a csepeli vezetők tudják, hogy az új, fővárosi léptékben is fajsúlyos beruházások mellett fontos a meglévő lakóövezetek folyamatos átalakítása is. Felismerték ennek jelentőségét, és önmaguktól is ezt az utat választották.

“Egy jó közösségi tér minőségi idő eltöltésére ad lehetőséget. Pótolni kezd valami nagyon fontosat, ami már-már veszendőben van. Az ember biológiai lény, társas lény. A technika rohanásával nem alkalmas a végtelenségig lépést tartani” – fogalmazott Tarlós István. Hozzátette: a csepeliek a Rákóczi-kert megújításával megmutatták, hogy fontosak számukra a családi vagy baráti körben eltöltött órák, a személyes kapcsolatokra építő közösségi élmények, a szabadidő tartalmas eltöltése. Felismerték, nem engedhető, hogy a gépek, az automatizmusok, a technika nyújtotta sivár monotonitás, az érzelemnélküliség maga alá gyűrjön – mondta.

 Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Borbély Lénárd csepeli polgármester közölte: a Rákóczi-kert kialakítását 550 millió forintból valósította meg a kerület a főváros támogatásával. Nemcsak Csepel, hanem Budapest egyik legszínvonalasabb parkja jött így létre. A park átadása jól jelzi a csepeli önkormányzat családbarát gondolkodását – jegyezte meg.

Borbély Lénárd közölte, egy Csepel minden bölcsődéjét és óvodáját megújítják, ezeket követik majd 2020-tól az általános és középiskolák. Folytatódik a csepeli Kis-Duna-part fejlesztése is, és fővárosi támogatással újra megnyitják majd ott a napközis tábort.

Kitért arra is, hogy Tarlós István főpolgármestersége óta Csepel több mint egymilliárd forintos támogatáshoz jutott fővárosi városrehabilitációs pályázatból.

 Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

A mintegy 25 ezer négyzetméter kiterjedésű Rákóczi-kert funkcióit bővítették, a közösségi házat felújították, és az új funkciókra építve különböző közösségépítő, társadalmi integrációt elősegítő programokat valósítanak majd meg.

A Rákóczi-kertben futókör létesült, felújították a sportpályát, közösségi kertet alakítottak ki, gumidombos kisautópályát építettek, megújult, kibővült a játszótér, és nagyobb lett a parkoló is.

(MTI)

44 hozzászólás “Megnyílt Csepelen a Családok Parkja: itt az első fotógaléria!” bejegyzésre

  1. Gabi szerint:

    Fidesz párttagsági kell a belépéshez?

  2. Attila szerint:

    Elötte a zebra szerintem kevés lesz. Előbb-utóbb

  3. Attila szerint:

    Elötte a zebra szerintem kevés lesz. Előbb-utóbb gázolás lesz.

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Mi került ebben 550 millióba? S mennyi került ebből a kampánykasszába? Röhej!

  5. Balos szerint:

    Gyula! A te idődben minden pártkasszába ment, mivel soha nem épült meg semmi, ám a pénz mindig elfogyott.

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Orbán építtethetne már egy kamion konvojra szerelt játszóteret is – minden hatodik magyar gyermek külföldön születik -, amely végig járná a magyarok lakta helyeket! Végtére is a szüleik által hazautalt euromilliárdoktól pozitív a mérleg!

  7. Dagobert bácsi szerint:

    Erről jut eszembe, Csepelen már úgyis elunták a kalózhajós játszóteret, majd kamionra szereljük, s akkor nem kell majd még Békéscsabáról is Pestre jönni a gyerekeknek játszani!

  8. Balos szerint:

    Mindig csak pont az a bajotok, ami éppen megújul. Ezért nem fog rátok szavazni senki az elvakult hívőkön kívül.

  9. Kígyók kígyóznak szerint:

    Na, megjelentek a komcsik is. Dagobert nem tud mit kezdeni azzal, hogy valami épül Csepelen.

  10. 1olvasó szerint:

    Bárki bármit mond, az a lényeg, hogy tényleg nagyon szép lett a park, és örülök.
    A csepeli gyerkeknek már nem kell menniuk más kerületekbe, hogy ott egy jót játszhassanak, hanem a saját kerületükben is lehet már. Pl. kalóz játszótér, Rákóczi kert, kresz park stb.

  11. csepelikerezo szerint:

    Ha ennyire sok forrásból készült el ez az szép park, akkor megismerhetnénk, hogy mennyibe került, és ki milyen mélyen nyúlt a zsebébe?

  12. telepi szerint:

    Gratuláció! Elképesztően szép lett. Nagyon várjuk a sétányokon és a Csillagtelepen is a hasonló szintű fejlesztéseket

  13. királyerdei szerint:

    Hajrá Csepel!!!

  14. csak úgy ... szerint:

    Forrás, EU?

  15. csak úgy ... szerint:

    A Családok Parkjának újjáépítésére 190 millió Ft fővárosi támogatást nyert el a kerület, a teljes beruházás összköltsége közel 550 millió Ft volt. – Honnan a többi???????????

  16. paneltomi szerint:

    nektek semmi nem jó? végre nem a lopás jellemzi a kerületet, meg a mutyi, korrupció. Fáj, hogy más sikeres.

    Végre a paneles családok is lemehetnek a parkba, és jól érezhetik magukat. Remélem a szemétdombon végzitek, szaralakok.

  17. királyerdei szerint:

    Mibe is kerül?És mibe kerül a sok törpepárt és azok képviselöinek a fenntartása?akkor kezdjünk el (el)számolni!!

  18. csak úgy ... szerint:

    Nagyon örülök a parknak, csak azt nem értem miért hallgatják el – a sokat szidott EU – támogatását!

  19. Jobban szerint:

    Nagyon szép a park, jó, hogy Csepelen van ilyen minőségi játszótér. Nagyon köszönjük! 🙂

  20. Jobban szerint:

    Nagyon szép a park, jó, hogy Csepelen van ilyen minőségi játszótér. Nagyon köszönjük! 🙂

  21. Dagobert bácsi szerint:

    Kár hogy Orbán nem jött el az avatóra, játszhatott volna egy jót! Németh meg főzött volna neki birkafejet!

  22. Dagobert bácsi szerint:

    Javasolnám Orbánnak, hogy ha Borbély Lénárd esetleg elvesztené a csepeli polgármesteri tisztséget, nevezze ki játszótérügyi kormánybiztosnak! 😛

  23. Tonyi szerint:

    Szerintem tökéletesen értelmetlen szidni az ilyen fejlesztéseket Csepelen mindenki örül, hogyha nem lopják a pénzt, ellenben értelmes dolgokra költik. A szocialisták idején ilyen nem volt.

  24. csepelikerdezo szerint:

    Senki sem a fejlesztést szidta, szerintem.
    Azonban valaki írta, hogy a zebrákat illene megújítani, véleményem szerint elbírna egy jelzőlámpát is… ne adj Isten, lámpás kereszteződést csinálni valamelyik utcához (Temesvári vagy Kolozsvári)

  25. királyerdei szerint:

    Talán szólni kellene a kétszer megválasztott képviselötöknak,Szabó Szabolcsnak.gyis olyan sokat tett Csepelért.Soroljuk:1……..? 2.,……..?Hmmm!
    És felveszi a képviselöi fizut.Miért is????

  26. admin szerint:

    A zebra nem a csepeli önkormányzathoz tartozik, hanem a budapesti utak kezelőjéhez.

  27. Johnny szerint:

    csepelikerdezo!
    Szerintem felesleges a jelzőlámpás kereszteződés, mert a szülők 99%-a kocsival fog oda járni, ahogy az ma délután is látható volt. Gondolom, hogy a környékbeliek lájkolják, hogy a kerítésük előtt, a zöld területre parkol le a paraszt?!
    Ha már lámpa…
    Kettővel lejjebb van annak a helye, a Kassai – Széchenyi sarkon!
    admin!
    BKK a neve, akire a lámpa tartozik. 😉

  28. Hindenburg szerint:

    Johnny: Csak őszinte eggyüttérzéssel tudok reagálni a Rákoczi kert körül élőknek! Az, hogy áttelepültek a “parasztok” a Rákoczi kert környékére mi Iskola tériek csak örülünk. Több hét elteltével végre volt egy hetünk amikor a saját portánk elé is parkolhattunk. Végre visszakaptuk egy hétre a nyugalmat ami oly vonzóvá tette ezt a környéket. Remélhetőleg így is marad. A Rákoczi kert körül élőknek meg kitartást, nyílik még több játszótér is!

  29. Dagobert bácsi szerint:

    A Hollandi útiak is szenvednek a rengeteg parkoló autótól! Meg az ordítozástók, hogy én vagyok a kapitány, kormányt jobbra!

    Javasolnám a Rákóczi-kert látogatóinak, hogy ha nem találnak parkolóhelyet közvetlenül a kerítés mellett az utcán, nyugodtan parkoljanak a Temesvári utcán a József Attila utcán túl is! Minden ház előtt az úttal párhuzamosan külön parkoló van kiépítve, a kapubejárón kívül! A KRESZ tiltja a kapubeálló előtt parkolást az ott lakókon kívül, viszont az utca KÖZTERÜLET, úgy hogy a külön kiépített parkolóhelyeket NYUGODTAN FOGLALJÁK EL! Ne zavarja önöket, hogy a Katona József utcától a második házon nemzetiszínű zászló van! Mindent a gyerekekért, érezzék jól magukat az új játszótéren!

    A Temesvári utcaiak meg majd beletörődnek, mint a Hollandi útiak meg az Iskola tériek!

  30. körorvos szerint:

    A játszótér valóban jól sikerült. A futópálya is nagyszerű. A tér legközepén a labda sportpálya gumis aljzata és-bár alacsony,mivel pl.a Kozmosz sétányon már a palánk döngetés miatt 4 méteresre tervezett-zajvédő fala valamicskét javitott a zajterhelésen. A cserjés részek teljes megszüntetése nem a legnagyobb hiba,föltehetően a térnövelés érzet okán történt.

    Ami aggályosabb,hogy maga a Rákóczi kert egyáltalán nem nagy méretű terület,a.fenti cikk alapján is csupán 25 teleknyi nagyságú,és közvetlen pihenő-lakóövezettel,kertvárosias beépítéssel határolt.
    Kérdéses,hogy több tízezernyi csepeli ember “családjainak a közösségi” felépítését valóban üdvös-e túlzóan és teljesen ide zsúfolni és összpontosítani. Vagy lehetőség szerint majd lakóhelyközelibben megosztva..

    A 2010. utáni városvezetésnek deklarált célja,hogy a nagyobb méretű rendezvényeket már a Kis-Duna mellé és a Daru-dombra telepíti.
    A Rákóczi Kert megújításának tervezése során pár lakossági fórumon a környékbeliek -akik között kertbarát körösek,egyetemi oktatók, orvosok,akadémikusok,díszpolgárok,és akár már több évtizede itt élő jóravaló lokálpatrióták -ismételten és hangsúlyosan kifejtették, hogy a jövőben kizárólag kihangosítás nélküli rendezvényeketet, és zajos tevékenység nélküli sport- és egyéb tevékenységeket tartanak elfogadhatónak egy kertvárosias környezetben. Ezt a jelen lévő alpolgármesterek és egyéb felelős tisztviselők is méltányolhatónak tartották és megígérték. Volt ötlet botanikus kertre, nebulóknak tanösvényekre is a kert északi fertályában..

    Ehhez képest a felújítás utolsó hetében hirtelenjében lett ott egy,a tervekben korábban nem feltüntetett,gyaníthatóan majd kihangosítással müködtethető szabadtéri színpad-remélhetően nem copyright á Ribánszki Róbert elvtárs a 80-as évekből..-s egy olyan “pihenő rét”, amit nem csöndes pihenőre,lepedőn heverészésre,beszélgetésre,sakkozásra,olvasgatásra,napozásra,stb.használnak, hanem pótsportpályának azonnal rekviráltak a focizók.és ezáltal tulajdonképpen az egyéb pihenő igényeket el is lehetetlenítették.
    A folyamatos brutális,csukott ablakokon is áthatoló labda puffogtatás nem teszi lehetővé a nyugalmat a mindössze pár méterre,a közvetlenül, kvázi a szomszéd házakban.. élni,lakni,pihenni,regenerálódni szándékozó “őslakosoknak”. Akik pl.több műszakban dolgoznak, kisgyerekük ebéd után aludna,vagy éppen betegek. (Egyelőre a hallássérültek menekülnek meg tőle.) A gyepet is kirúgják,azt előbb-utóbb tönkre fogják ezzel tenni,és egy keményen,erősen megrúgott focilabda ki tudja,hol áll meg,s kit hogyan talál meg..hisz’ kisdedek is ott bóklásznak.
    Félreértés ne essék, egyáltalán nem fociellenességről van szó, de a Rákóczi Kert ugye nem focistadion,pláne nem a pihenő réten és nem így. Max.a tér legközepén,elkerítve,és legalább részben hangszigetelve.Vagy lehet létesíteni máshol Csepel-szerte.

    Az ősi alapvetés szerint ne tegyünk a másikkal olyasmit,amit magunknak sem szeretnénk. (A továbbfejlesztett változata,hogy azt cselekedjük másnak,amit magunknak is szeretnénk,de ez már vesződségesebb..: )

    Érthető,hogy a tér belakása,felfedezése most egy folyamat. De figyeljünk egymásra.. Nem biztos,hogy minden igénynek korlátozások vagy tiltás nélkül szabad folyást kéne adni. Ordítozásnak, a központi játszóteret leszámítva túlzó sikítoztatásnak,hangszórós zenélgetésnek, különösen a napnyugtát követő kültéri tevékenységeknek,stb. gátat kéne szabni. Itt nem “vigalmi negyed” nyílt..
    Hasznos lenne egy kialakítandó és betartandó házirend! Jusson végre révbe a hányatott sorsú Rákóczi tér!

    Élni és élni hagyni.. Audiatur et altera pars!

  31. körorvos szerint:

    U.i.: ha esetlegesen netán néhányakban oktalanul egy fenti felsorolás miatt felhorgadna némi elitellenes,trendi populista indulat,természetesen egyáltalán nem kifejezetten csak őket,hanem mindenkit megillet e családi házas környéken a lehetőség szerint nyugalmas lakhatás joga,és másokat is,éljenek bárhol. Sőt,lehet,másoknak, máshol akár jobban is sikerül(t)..
    (A legtöbben persze nem tartozunk itt bármiféle ” magas elithez”, tökéletlenségemet is csupán éppen ide hozta anno a gólya.. : )

  32. keménylegény szerint:

    Egyszer már kitoltak az itt élőkkel, az idősebb helyiek még emlékeznek az egykori Ifjúsági Park “ingyen “koncertjeire. most sötétedésig más nyári programot kapnak.

    Lesz kocsi ajtócsapkodás, várakozó autók szemetelései, kapui bejáratok elállásai.
    Utóbbiakat magam is élvezem egy iskola közelsége miatt. Nekem legalább marad két nyugodt nyári hónap.

    Az épített vár kívülről szuper, a gyerekek örülnek, de nem ide kellett volna építeni.

  33. körorvos szerint:

    Én azért bízom benne, hogy a jut is, marad is elv alapján kompromisszumokat lehet kötni, és kiegyezni a (kór)előzmények alapján.

  34. telepi szerint:

    A Radnóti Művelődési Ház körül elkerített területen pontosan mi épül? Annyi látszik, hogy halmokban áll a nagyon helyesen felszedett, egykori töredezett aszfaltburkolat. Miért nincs még tájékoztatás? Kaptunk három erősen idealizált látványképet (pl. az egyiken ott virít egy 20 éves gesztenyefa, ami a valóságban sehol sincs, illetve a SPAR előtt érthetetlen irányból, a gyógyszertár felől tolják a bevásárló kocsit…), de ennyi. Semmi határidő, semmi pontosabb információ…

  35. Nagyapó szerint:

    Hindenburg! Érdekes amit ír. Én is kertvárosi övezetben lakom, de a telkemen parkolok és nem érdekel ki áll házam előtt. Nem rakok ki akadályokat, mint pl. a Temesvári utcaiak, akik amint a poros utat aszfaltozták, mindjárt sajátjuknak érzik (mienk a gyár, vigyük haza!).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, a Temesvári utca Katona József utca és a József Attila utca közötti szakaszán éppen csak három fekvőrendőr van! A kapubejárón kívüli külön kiépített parkolót sem az ott lakók készíttették! Minden ház előtt van egy az úttal páthuzamos kiépített parkoló az úttest mellett! Nem semmi! Mikor épültek? Hát amikor az adott útszakaszt építették! Tehát közpénzből épültek, meg különben is az utca közterület! A József Attila utca van a Rákóczi-kert mögött, aki tehát nem talál a Rákóczi-kert melletti útszéleken parkolóhelyet, az nyugodtan parkoljon a Temesvári utca idézett szakaszán! Az ott lakók meg köszönjék meg a megnevezett, zászlóval dekorált ház lakójának!

    Körorvosnak természetesen igaza van, még ha nem csípem az ott lakó akadémikusokat is! Talán nem kellene a városvezetőknek tanácsokat adniuk, ha már velük is kitoltak!

    Amúgy meg az a véleményem, hogy a kalózhajós játszótérrel meg piszkosul elbántak az OTT LAKÓKKAL! Töménytelen parkoló autó, sokszor még a kapubejáróra is oda parkolnak! Amikor csoportosan vannak ott a gyermekek, ordítozás van, én vagyok a kapitány, kormányt jobbra! Nem tudom, miért nem törődnek ezzel a velük levő pedagógusok!

    Kétszáz méterrel északabbra lakók meg majd szívhatnak a Napközis Tábor helyére épített futballpálya miatt! Az ott és a közelben lakók nem akartak Ibiza lakóparkot, hát kaptak helyette focipályát! Érdekes hogy ez a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesületet és annak vezetőjét, Horváth Ildikót NEM ÉRDEKLI! Van az a minisztériumi állás, ami érdektelenné tesz . . .

  37. Hindenburg szerint:

    Nagyapó: A probléma az, hogy szűk az utca. És ha a kapubejáróm előtt szándékozik valaki parkolni én nem tudok a telkemről kihajtani. De mivel közterületről beszélünk egyben nem jelenti azt, hogy a fűvet parkolási céllal ültették. Sőt azt sem jelenti, hogy a bokrokat, virágokat és egyébb növényzetet jogában áll az ide látogató gépjárművel érkező látogatónak letaposni. Bár van szemetes, de a flakont a jármű mellé dobni aztán ha távozott elegánsan otthagyni. Az önkormányzatnak meg jogában állna normális parkolót kialakítani akár az Iskola keritése mellett. Csak, hogy nem teszi, mert nem cél néhány ittlakó érdekében cselekedni! És mivel lakótársaim panasszal is éltek ez ügyben, reagálni sem reagáltak. Pedig a kresz szabályai szerint parkolni nem lehetne a téren. Félreértés ne essék, az ide látogatókkal nincs bajunk, csak azokkal akik gépjárművel érkeznek!

  38. Kkk szerint:

    Vén komcsi dagobert zavarnak a gyerekek mert te nem tudtál csinálni?
    Költözz tanyára.

  39. körorvos szerint:

    Novum! Évek óta ismét szabadtéri kihangosítós buli van ma..:(. Amikor hétvégén és ünnepnapon még zajos építési tevékenységet sem lehetne végezni helyi rendelet alapján.
    Ez hangterror!- egyáltalán nem akarom pihenőnapomon órák hosszat hallgatni bent a házamban is. A lakossági fórumon már 2,5 éve eldőlt, hogy e pihenő-lakóövezetben nem lesz szabadtéri kihangosítós rendezvény. .. Miért kell egy játszótérre mélynyomós tuc-tuc hangszóró-anélkül nem süketülnek meg a gyerekek? – vagy vonaglaniuk kellene?!
    Nem lehetnek családi programok üvöltő zene és dobszoló, mikrofonok nélkül a Rákóczi Kertben?
    A tojásfestő és tojáskereső rendezvény viszont példásan és csendben lezajlott húsvéthétfőn. Lehet(ne) úgy is..

  40. Dagobert bácsi szerint:

    Tisztelt körorvos, szavazzon ősszel az ellenzékre! Biztosíthatom, mi figyelembe fogjuk venni nem csak a Rákóczi-kert környékén lakóknak, hanem a többi zajos játszótér, futballpálya, stb. környékén lakóknak is az érdekeit! Sőt az Ön környékén lakó akadémikusokat nem meghívjuk egy baráti beszélgetésre, ahol Borbély Lénárd elővezetheti a városrendezési elképzeléseit! Ellenkezőleg, mi meghívjuk Önöket, hogy Önök mondják el nekünk, mit szeretnének! Önöknek nem kell magas intellektusú csepeli értelmiségként helyeselni hajdani képesítés nélküli napközis nevelőknek, sem azok bábjainak! Ugyanígy elvárom az a csepeli keresztény értelmiséget is, amely nem szégyellt asszisztálni Németh Szilárd vallásgyalázó LIDL-bosszúfeszületéhez! S a munkásembereket is, akiknek elképzeléseik és elvárásaik vannak Csepel jövőjét illetően!

  41. pitypang szerint:

    Dagobert: Öntökönszúrás olyannal kampányolni, hogy a zajos játszótér, futtbalpálya környékein lakók érdekeit fogjátok figyelembe venni. Miért, mit csinálnátok? Bezárnátok a játszótereket?
    Tudom már írtad korábban, hogy minek épülnek a játszóterek, mikor a gyerekek nem szavaznak. De a szüleik igen.

  42. […] nyitott meg a Rákóczi Kert, máris a csepeliek nagy kedvencévé vált – hasonlóan a Kis-Duna parti kalózhajós […]

  43. Bányai Sándor szerint:

    Ennyi rosszidulatú hozzászólást rég láttam!Van egy mondás:rossz az aki rosszra gondol!Mindenki magából indul ki.
    Én nagyon örülök mindennek ami jelenleg csepelen épül!Pedig egykor én is az MSZMP tagja voltam! A jelenlegi kerületvezetés egy év alatt többet tesz Csepelért,mint a Tóth Mihályék Kiss Imréék egész regnálásuk alatt együttvéve!Már a nagyapám is csepelen élt! A fenti hozzászólások miatt tösgyökeres csepeli lévén néha szégyellem,hogy csepeli vagyok! Tisztelet a kivételnek! Tisztelettel Bányai Sándor

  44. Gary Ridgway szerint:

    Bányai Sándor!
    Említs egyet, ami a mindennapjaidat megkönnyíti, az életminőséged jobbá teszi. A királyerdei utcaépítéseken kívül, amit én is támogatok, pedig nem használom őket.

Itt lehet hozzászólni !