Pofátlanság a köbön: lezárta egy telektulajdonos a parkolót a Rákóczi Kertnél

Csepel.info

Jól látható hogyan akadályozzák a parkolást

A Temesvári utcában, éppen a Rákóczi Kerttel átellenben lévő telken ráadásul nem lakik senki, csak sitt és egy épületrom van rajta. Egyértelműnek tűnik, hogy a sittből vették ki azokat a betontömböket, amikkel ellehetetlenítették a parkolást. Mivel a parkoló a közterülethez tartozik, a tulajdonos büntetésre számíthat – értesült a Csepel.info.

Alig nyitott meg a Rákóczi Kert, máris a csepeliek nagy kedvencévé vált – hasonlóan a Kis-Duna parti kalózhajós játszótérhez és a szintén közelmúltban nyitott KRESZ-parkhoz. Ám nem csak a fejlesztéseket bíráló csepeli ellenzéknek szálka a szemében a gyerekek és a szülők öröme: néhány magánszemély sem örül a látogatóknak – derül ki a helyszínen.

A Rákóczi Kerttel átellenben is sokan parkoltak korábban – és ezt hamarosan újra megtehetik

A Temesvári utcát a közelmúltban aszfaltozta le az önkormányzat, az út szélén pedig hosszan parkolóhelyeket alakítottak ki az építkezés során. A képen látható, hogy ezen a szakaszon lehetetlenítették el a parkolást. Információink szerint most büntetésre számíthat a lakatlan telek tulajdonosa, a sittből kivett betontömbök miatt ugyanis elég egyértelműnek tűnik, hogy hozzá vezetnek a szálak.

Óriási népszerűségnek örvendenek a csepeli gyermekeknek megnyílt új vagy megújult helyszínek

A kalózhajós játszótérnél sem örülnek maradéktalanul a sok látogatónak: az út túloldalán álló vendéglő előtti parkolóhoz például kiírták, hogy a vendéglő vendégeinek vannak fenntartva – holott az út melletti parkolókat mindenhol bárki, megkötés nélkül használhatja.

Csepel.info

24 hozzászólás “Pofátlanság a köbön: lezárta egy telektulajdonos a parkolót a Rákóczi Kertnél” bejegyzésre

  1. parkoló szerint:

    Látam! És elég egyszerű a megoldás: kiszáll a kocsiből, elrakja onnan a kővet, és máris tud beállni.

  2. kérdezem szerint:

    Tessék mondani jól értesült csepel.info és önkormányzat!

    A puffogáson és a “majd jól feljelentem az állampógárt” hozzáálláson illetve a fröcsögő cikk megírásán kívül (jó lett Attila, gratulálok!) mit tervez tenni az önkormányzat?
    Jah hogy a látszatberuházáshoz gondolkodni is kellett volna, meg talán az ott élőkkel konzultálni, megkérdzni vagy ne adj Isten meghallgatni a véleményüket? Ááááá…minek azt!
    Nagyobb kutya…ugye.
    Aztán oldd meg paraszt a parkolásodat, illetve hallgasd a visítást ordibálást, zajt, tömegeket. Elvégre nekünk a család és a gyerek az első, ha nem tetszik kuss a neved.
    Melyikőtök él ott a környéken? Tudjátok ti mit kell elviselni ott? Profi hatástanulmány gondolom készült! Vagy nem?

    Lesz kialakítva parkoló a területhez? Vagy oldja meg mindenki ahogy akarja? Ha ti éttermet üzemeltetnétek nem lenne a részetekről jogos elvárás, hogy a vendég meg tudjon állni az étteremnél? Ti amúgy elképesztő mennyire nem tudtok más fejével gondolkodni…eldöntöttétek és kész ez így lesz! Ez a a fasza hozzáállás!
    Ügyesek vagytok!

    Mondjuk a családok parkját megillető parkolási lehetőségekről kellett volna gondoskodni jó előre nem? Csakúgy mint a Csepelre lassan minden héten megígért útfelújításokról is illetve az infrastruktúra minimális fenntartásáról és jobbításáról. Szobrokon egyelőre nem tudok közlekedni!
    Üdv

  3. kígyók kígyóznak szerint:

    kérdezem: én a környéken élek. És örülök a parkanak.
    Mondjuk az is igaz, hogy általában az a probléma ezekkel a kertes házaknál levő közterületi parkolókkal, hogy bár közterület, de a háztulajdonosnak kell tisztántartania, gondoznia. Mert az “egyszerű” emberek szeretik elhagyni a szemetüket ezeken a helyeken.

  4. csepelikerdezo szerint:

    A Temesvári utcában van egy magánbölcsöde, biztosan sokat jár arra a cikkíró…

    A panoráma fényképen lévő személy jogait pedig szarba sem vetted Attila…

  5. Potter szerint:

    Na erről van szó kéremszépen, ahogy itt a kollégák írják.
    Ha a havat kell eltakarítani a telked, házad előtt akkor ugye nem közterület, a tulajnak kell!
    Ha viszont oda akar parkolni valaki akkor mindjárt közterület.
    És tényleg megkérdezte bárki is a környéken lakókat, hogy kertvárosi övezetben zajjal járó tömegrendezvényt rendezni és/vagy parkot építeni kellene-e? Azért hallgattassék meg a másik fél is.
    Amúgy meg nincs “lezárva” nem tudom mit pattognak. Ez jogilag nem fog megállni.

  6. PU szerint:

    Kár a gőzért, kérdezők és gyerekszomorítók! Soros tette oda a köveket! Punktum.

  7. Nagyapó szerint:

    kérdezem azért jó, ha tisztában van néhány dologgal:
    – a Temesvári u. felújításakor mindkét oldalon végig, ismétlem végig gyepesített leállóhelyet létesítettek, így nem csak ” a családok parkját megillető parkolási lehetőség…” van. Úgy képzeli, hogy a kocsik az úttesten álljanak, amikor van hely parkolni?
    – a Temesvári u. felújítása előtt több lakossági fórum volt, hogy milyen legyen az utca (lehet hogy kérdezem-et nem hívták, vagy lusta volt elmenni, ezért utólag pofázik)
    – ha valaki éttermet létesít, a parkolásról is gondoskodnia kell. Pl. a közterület használatára kér engedélyt! Ilyen egyszerű!
    Igaz kérdezem-nek könnyebb a patkányozó szoci módra mindenféle marhaságot összehordani!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Nagyapó szerint:

    Potter sajnos igaza van. A családi házak előtti terület közterület, de tisztán tartása, egészen az úttestig a háztulajdonos kötelessége (járda, árok, pakolósáv). Ez a paneleknél valamiért nem így van.
    A Rákóczi kert felújítása előtt volt lakossági fórum, a tervezés az után indult.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. magyar wotan szerint:

    közpark mellé költözik aztán a kedvéért szüntessék meg mert zavarja a zsivaj. anyád.
    remélem jó sokat fog fizetni az építési törmelék közterületen történő illegális lerakásáért.

  10. Hindenburg szerint:

    Parkosításra játszótérre van lóvé. De, hogy oda mivel érkeznek az emberek arról fingja nincs az önkormányzatnak. Nyilván parkolót azt nem épít, majd megoldja a paraszt ahogy akarja. Egyébként ugyan ez a helyzet az iskolák környékén is. Jobbhíján a lefüvezett területre parkolnak. Iskola tér az eklatáns példa. Felújítva a Kresz park, füvesítve is volt. Most egymerő sártenger az egész mert még a Csevak autója is a fűre áll! Csak gratulálni tudok Borbély Lénárd úrnak. Remélem a következő évre hatalmas parkolóépítési projektbe fognak kezdeni?! Vagy marad a stadionépítés?

  11. 1olvaso szerint:

    1. Elég paraszt, aki így tette oda a követ. Ennyi erővel a házam előtti utcára is tehetem tele ilyen kövekkel, mert a sok autó zavar.

    2. Sok lusta szülő, aki nem képes kicsit arrébb pár száz méterre parkolni, és visszasétálni, így tele parkolnak az utca mind2 oldalán (ami 2 irányú), így elég nehezen elfér a 2 autó egymás mellett.

  12. admin szerint:

    Nehéz értelmezni azokat a hozzászólásokat, melyek szerint nincs parkoló. Hiszen van, pont erről szól a cikk. Ha nem volna, nem lehetne kövekkel lezárni. Persze nem minden parkoló van ugyanott, akkor emeletes parkoló kellene 😊 A Rákóczi Kert egyébként közösségi tervezéssel készült, vagyis a lakosság bevonásával.

  13. Dagobert bácsi szerint:

    Hogyan bizonyítják hogy ki helyezte el a köveket? Mivel közterületen van, BÁRKI ELHELYEZHETTE! Én a telektulajdonos helyében visszautasítanám a RÁGALMAT, hogy ő helyezte el a köveket! Ha meg megbüntetik, bírósághoz fordulnék!

    Miért is vannak kiépített parkolók a Temesvári utcában, és másutt miért nincsenek! Mert ott lakik a polgármester, s mégis kilógna a lóláb, ha csak ő előtte építettek volna közpénzből, azaz a MI PÉNZÜNKBŐL (!) parkolót?

    Ha parkoló kell, talán meg kellene kérdezni a szóban forgó üres telek tulajdonosát, NEM ADNÁ-E EL A TELKÉT AZ ÖNKORMÁNYZATNAK PARKOLÓ CÉLJÁRA!

    Amúgy meg már javasoltam, aki nem talál parkolóhelyet a Rákóczi-kert kerítése melletti útszéleken, keressen helyet a Temesvári utca József Attila utca – Katona József utca közötti szakaszán! Kérdezem én, a Kertvárosi Baráti Kör akadémikusainak is kikérte a véleményét Borbély Lénárd? Mert azt olvastam pár hete itt, hogy előadást tartott nekik a fejlesztési elképzeléseiről! Akkor is megkérdeztem, nem neki kellett volna-e meghallgatni az akadémikusok fejlesztési elképzeléseit?

  14. Dagobert bácsi szerint:

    Poros Kárpátinak ajánlottam, ha elégedetlen a helyzettel, NE SZAVAZZON A FIDESZRE! Ősszel meg vezesse elő a problémáját az új képviselőtestületnek, az új polgármesternek!

    Ugyanezt ajánlom a Rákóczi-kert, a Hollandi úti kalózhajós játszótér, a Napközis Táborban létesített futballpályák, az Iskola téri KRESZ-park környékén lakóknak is, meg persze a jelenleg átépítés alatt álló parkok környékén lakóknak, forduljanak az új csepeli vezetéshez a problémájukkal, meg persze a szavazatukkal is! Az önkormányzat van a csepeliekért, ÉS NEM FORDÍTVA! Borbély úrnak, Ábel úrnak is mi fizetjük a havi juttatását AZ ADÓNKBÓL!

  15. kilgore trout szerint:

    Tipikus XXI. századi mentalitás, ahogy az autós ember legszívesebben a lakásába is autóval menne be. A lába elkopik szegénynek. Bár lehet, hogy az a temérdek autós amit én is látok arra, mind a szomszédos kerületekből jön?

  16. admin szerint:

    A kövek láthatóan abból a sittből voltak, ami a lezárt telken volt.

  17. Matula szerint:

    “magyar wotan szerint:
    2019. május 23., csütörtök – 16:04
    közpark mellé költözik aztán a kedvéért szüntessék meg mert zavarja a zsivaj”

    Na igen… Hasonló: repülőtér mellé költözik és változtassák meg a légi forgalmat, mert őt zavarja

  18. Tündér Ilona szerint:

    A luxus szomszédé az üres telek.

  19. Dagobert bácsi szerint:

    Admin, a láthatóan nem jelent semmit! Egy kő vagy kint van, vagy bent! Mivel bizonyítod, hogy “testvérek”? S mi van ha ti tettétek oda? Ismerjük az ilyet, megtalálják azt, amit ők hoztak! 😛

    Tündér Ilona, mit jelent az hogy luxus szomszéd?

  20. Tündér Ilona szerint:

    Meg kell nézni a szomszéd házat.

  21. Dagobert bácsi szerint:

    Végre valaki, akivel nem bír el még Borbély és Németh sem! 😛

  22. Qqriq szerint:

    Egy üres teleknek a tulajdonosát, aki ott sincs, ugyan miért zavarná a telke előtti közterületi parkolás? Másrészt a KRESZ szerint azokon a helyeken, ahol részben vagy egészben az úttesten kívül (szegélykövekkel határolt, alacsonyabban fekvő aszfaltburkolatú terület) megengedett a parkolás, várakozást engedélyező “P” betűs táblát kell elhelyezni. Ha ilyen tábla nem lett kihelyezve, a gyephézagos térkövekkel burkolt területrész nem kijelölt várakozóhelynek, hanem járdának minősül, ami a gyalogosforgalom céljait szolgálja.

  23. Dagobert bácsi szerint:

    Igazad van Qqriq! Ezek szerint egyetlen jogász sincs Borbély közelében!

  24. Vendetta szerint:

    Még 15 évvel ezelőtt nagyapámat azért büntette meg a közterület felügyelet mert ilyen gyeprácson ált meg a Wartburgjával. Az állt a papíron hogy nem kijelőlt parkolóhelyen, díszkövön állt meg. Nem volt kint a parkoló P tábla. Tiltó tábla nem volt.

    Kiváncsi lennék a köves emberke szembe szomszédjára, vajon Neki mennyire tetszenek az előtte parkoló kocsik.
    Az egyik hétvégén mikor arra mentem láttam hogy a saroktól való 5 méteres távolságot is nagy ívből leszarták.

Itt lehet hozzászólni !