A márciusi testületi ülésen döntés született ingyenes védőoltások nyújtásáról, és a csepeli gyermekek ingyenes balatoni üdültetéséről

Csepel.hu

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester köszöntötte Szilágyi Zsanettet, aki a XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon elért kiemelkedő eredményével öregbítette a kerület jó hírnevét. A speciális olimpiai csapat második legfiatalabb versenyzője 100 és 200 méter gyorson első lett, a 4×50 méteres gyorsváltó tagjaként pedig ezüstérmet szerzett. A polgármester gratulált a versenyzőnek és felkészítőjének, Oravecz Évának, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség úszó szakági vezetőjének.

A képviselők a prevenció és az egészségmegőrzés keretében védőoltások támogatásáról döntöttek. Az önkormányzat a 2019. április elseje után született csepeli gyermekek részére térítésmentesen biztosítja a rotavírus, a 70. életévüket betöltött csepeli lakosoknak pedig a pneumococcus baktérium elleni védőoltást.

A városatyák támogatták, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért közalapítvány pályázatára, amely az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetételét célozta meg. A pályázaton elnyert összeget a Szent Imre téren található, Homonnay Jenő szobrászművész által 1929-ben készített „Magyar feltámadás” szobor renoválására fordítanák. A képviselők döntöttek támogatásokról is. Az önkormányzat 2,5 millió forinttal támogatja a Sóterápium Kft-t, amely a fenti összegből 1000 csepeli nyugdíjas számára biztosít térítésmentesen 5 alkalmas sóterápiás bérletet. A képviselők egyhangúlag megszavazták az Aranycsapat Alapítványnak nyújtott 200 ezer forint támogatást is. Az önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is hozzájárul a 8-15 év közötti csepeli gyermekek ingyenes balatoni üdültetéséhez. A polgármester előterjesztésére döntés született arról, hogy az önkormányzat átvállalja a családoktól az Erzsébet-tábor pályázati önköltségét és az útiköltséget is.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “A márciusi testületi ülésen döntés született ingyenes védőoltások nyújtásáról, és a csepeli gyermekek ingyenes balatoni üdültetéséről” bejegyzésre

  1. Burián Mária szerint:

    Szívből gratulálok, további sikereket kívánok!

Itt lehet hozzászólni !