Szabó Szabolcs szerint ő az egyetlen ellenzéki jelölt

Bereczki szerint viszont ő az esélyesebb

Csepel.info

sdr

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa szerint ő az összes ellenzéki pártnak – vagyis a Jobbiknak is – a csepeli-soroksári jelöltje. Bereczki Miklós jobbikos politikus szerint viszont ő a legesélyesebb, és ő a jogosult a sorstalanul hagyott szocialisták voksaira. Csepel-Soroksáron hirtelen kapósak lettek az eddig elutasított ellenzéki pártok, de könnyen lehet, hogy ebből a végén mégis a Kétfarkú Kutya Párt profitálhat. 

Szabó Szabolcs, az Együtt Gyulán lakó politikusának új plakátja attól különleges, hogy amíg az osztozkodásnál mereven és többször elutasította az MSZP és a Párbeszéd nevét és logóját, most a DK-val meg még ki tudja milyen szedett-vetett társaságéval együtt hirtelen mind kikerült a plakátjára. Sőt, bár a Jobbik logója már nem fért ki, a plakát szövege

“a kormányváltó ellenzéki pártok jelöltje”

szerint legalábbis a liberális politikus lett mostanra a Jobbik jelöltje is.

Ehhez képest Szabó elég nagyot hazudik. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-P csepeli-soroksári jelöltje pár nappal ezelőtt, hangsúlyozottan egyoldalúan lépett vissza a jelöltségtől. Szabó Szabolcs és Juhász Péter kampánycsapata ugyanis olyan primitív bunkó módjára viselkedett vele, hogy visszalépésekor még azt is kiemelte:

“Több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől.”

A legundorítóbbat ezek közül a Közös Ország Mozgalom csepeli jelöltvitáján kellett Bangónénak elviselnie. Juhász Péter vezetésével ugyanis az Együtt aktivistái huhogtak, fujjoltak, beszólogattak neki, többek között Fidesz-bérencnek nevezve őt. Az utolsó rúgást pedig ismét Juhász Péter lendítette Bangónéba szerdán, amikor ilyen előzmények után pont ő, és nem az MSZP jelentette be a politikus asszony visszalépését. Ráadásul Juhász már akkor hazudott a sajtótájékoztatón, hiszen azt jelentette be, hogy Csepel-Soroksáron az MSZP az Együttet támogatja – ami, mint látjuk, egyszerűen nem igaz.

Bereczki tart igényt a szocialista voksokra

Bereczki Miklós, a Jobbik Békéscsabáról érkezett csepeli-soroksári jelöltje is szemet vetett az MSZP szavazóira. Bereczki szerint Bangóné voltaképpen őt nevezte meg “utódjaként”. Ezt onnan veszi a politikus, hogy Bangóné visszalépést bejelentő nyilatkozatában Bereczkiről és még a Fideszről sem nyilatkozott olyan negatívan, mint – ki nem mondva a nevét, de egyértelműen – Szabó Szabolcsékról.

Ehhez képest lapunk úgy tudja, hogy a csepeli szocialisták közül a történtek után sokan valóban képtelenek Szabó Szabolcsot támogatni. De az MSZP-sek nem tudnának és nem is akarnak a Jobbik jelöltjére szavazni, Németh Szilárd pedig szintén szóba sem jöhet náluk. Ezért  – egy MSZP-s forrásunk szerint – inkább a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjére fognak többen voksolni. Azt hogy mennyien, még nem tudni, de az Együtt kampánycsapatában rettenetesen félnek a következményektől. Most ugyanis minden lehetséges módon próbálnak békülni a pár napja még lehülyézett, fideszbérencezett szocialistákkal. Az egész történetben pedig az a csattanó, hogy a közvélemény-kutató cégek mérései szerint Bangóné Borbély Ildikó volt a legesélyesebb baloldali jelölt a Jobbik párhuzamos indulása esetén, Bereczkinek pedig egy személyben volt az ellenzékiek közül a legnépesebb támogató tábora. Vagyis Szabó Szabolcs úgy lett “közös jelölt”, hogy Soros György szervezetein kívül őt akarták erre a legkevésbé.

Csepel.info

5 hozzászólás “Szabó Szabolcs szerint ő az egyetlen ellenzéki jelölt” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    Dr. Szabó Szabolcs esélyes Országgyűlési képviselő jelölt? Ez van kinyomtatva a plakátján. Úgy, hogy semmit nem tett a XXI. kerületért azaz Csepelért az elmúlt választási ciklusban 2014-2018 között? Ez övön aluli lenne és maximálisan arcpirító úgy mandátumot nyerni, hogy semmivel sem tud elszámolni az elmúlt mandátumban. Balliberális szavazók ez nagyon gerinctelen és dicstelen eredmény lenne az Önök részéről hatalomhoz segíteni olyasvalakit aki erre érdemtelen.

  2. bagoly szerint:

    Soha nem hittem volna, hogy a valamikori stabil ideológiájú MSZMP ből eg ilyen vergődő ideológiai roncshalmaz lesz !

  3. Werthan szerint:

    Arra kérek minden józanul gondolkodó csepeli embert, hogy vegye számba mit tett Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőként Csepelért. Ez az ember NEM ÉRDEMEL MEG még egy esélyt!!!

  4. Hermin szerint:

    Ha felszínes szimpátiák és antipátiák alapján szavazunk, tönkre tehetjük magunkat egy életre.
    Gondolkodjunk, könyörgöm! Egy töppedt, hideg virsli és a pisi sör megéri, hogy fölönfutók legyünk Csepelen?

  5. […] a választások előtt azt hazudta, hogy az MSZP-s Bangóné a javára lépett vissza – az MSZP logóját is ennek megfelelően használta plakátjain – a választás után már elismeri, hogy az MSZP nem állt mellé. De csak azért, hogy […]

Itt lehet hozzászólni !