Meghekkelték a Taktikai szavazást?

Úgy tűnik hamis adatokkal ajánlják Szabó Szabolcsot

Csepel.info

Szabó Szabolcs graffitit pucolt Sorosért és illegális bevándorlók millióinak betelepítéséről beszél – talán ezért szeretik annyira Soros civiljei

Eltorzított, hamis adatok szerepelnek a Taktikaiszavazas.hu oldalon a csepeli-soroksári választókerületről – hívta fel egyik olvasónk a Csepel.info figyelmét. Megnéztük, és szerintünk is kilóg a lóláb.

Az oldal Szabó Szabolcsot mutatja ki a legesélyesebb csepeli-soroksári ellenzéki jelöltnek, pedig nem ő az. Ezzel pedig nem csak, hogy átverik a szerkesztők az ellenzéki szavazókat, de végső soron az ellenzék bukását segíthetik elő.

A Taktikaiszavazas.hu oldalt (a továbbiakban TSZ) elvileg civil ellenzékiek hozták létre azért, hogy valósághű adatokkal segítsék azokat, akik a legesélyesebb ellenzéki jelöltekre szeretnének szavazni. Az oldal készítői az oldalukon azt állítják, hogy a 24.hu és a Közös Ország Mozgalom (a továbbiakban KOM) adatait felhasználva adják meg a legesélyesebb ellenzéki jelöltet.

A Közös Ország Mozgalom adatai

A budapesti 17-es országgyűlési választókörzetre vonatkozólag a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. végezte el a közvélemény-kutatást. A kutatás első körben közölt adatai a valóságban mért adatok, ezekből jutnak különböző módszerekkel egy indirekt becslésből álló eredményhez, amit ők a valósághoz legközelebbinek tartanak. Előbbi nagyobb Fidesz-előnyt, utóbbi kisebbet mutat.

A KOM ezeket a szavazatarányokat tartja valósághűnek

Most foglalkozzunk csak azzal az ábrával, amely a KOM indirekt becslését, vagyis a szerintük a valósághoz legközelebb álló becslést tartalmazza (ami kisebb Fidesz-előnyt mutat). E szerint az ellenzéki pártok kölcsönös visszalépése esetében Tenk Andrásnak, az LMP jelöltjének lenne a legnagyobb esélye Németh Szilárdot legyőzni. Ez 48%-52% Németh Szilárd javára. Esélyesség szempontjából második helyen Bereczki Miklós, a Jobbik jelöltje áll 47%-53%-kal, majd jön Szabó Szabolcs (Együtt) 45%-55%-kal, és Bangóné szintén 45%-55%-kal.

Mivel a Jobbik jelezte, hogy nem kíván visszalépni, valóságosabb képet kapunk, ha a balliberális ellenzéki jelöltek esélyeit a Jobbik párhuzamos indulása mellett nézzük meg.

Ez a következőképpen alakul. 35%-41% az esély Bangóné közös baloldali indítása esetén, amikor a Jobbik jelöltje a KOM szerint 25%-ot szerezne. Ennél kisebb arányt érne el Szabó Szabolcs, de közte és Németh között ugyanakkora a százalékos különbség: 34%-40% az arány a Jobbik jelöltjének 26%-a mellett. Ez esetben az LMP jelöltje 33%-42%-os arányban marad alul Németh Szilárddal szemben, miközben a Jobbik jelöltje 25%-ot kapna – a KOM szerint. Ha viszont a baloldal a Jobbik jelöltje javára lépne vissza – ahogy azt már láttuk -, neki máris a legnagyobb esélye lenne mindannyiuk közül a győzelemre.

A Taktikai szavazás adatai

Ez esetben szintén ábrát és adatokat kapunk. Az ábra a “legfrissebb becsléssel”, vagyis a KOM adataival készül – állítólag. Az átszavazással várható szavazatarány itt Szabó Szabolcsot ajánlva 36,4% Németh Szilárd 33,1%-os szavazatarányával szemben.

Csakhogy ez nem igaz. A KOM szerint a baloldali pártok visszalépésekor is csak 34% lenne Szabó Szabolcs szavazataránya Németh Szilárd 40%-os aránya mellett. Azaz Szabó adatait úgy növelték meg, hogy arra semmilyen magyarázat nem lehet, Németh Szilárd szavazatarányát pedig eközben alaposan visszaszorították.

Ezzel a minden valószínűség szerint szándékos torzítással lett Szabó Szabolcs az esélyes jelölt. Csak kérdés, hogy ha szándékosan eltorzították a valóságot, milyen alapon állítják, hogy jók az adataik.

Az adatok más szempontból is megkérdőjelezhetők. Szabó Szabolcs éveken keresztül kampányolt az illegális bevándorlók betelepítésével, miközben csepeli ügyekben nem nagyon szólalt meg. Átszavazásos támogatottsága gyaníthatóan jelentősen alacsonyabb, mint azt a becslések mutatják, sokan ugyanis a balliberális szavazók közül is ellenszenvesnek tartják.

Csepel.info

15 hozzászólás “Meghekkelték a Taktikai szavazást?” bejegyzésre

  1. propaganda szerint:

    Az oldalon a Módszertan c. menüpontban világosan le van írva, hogyan számoltak. Nem a KOM adatait használták direktben, hanem más dolgokat is figyelembe vettek. Azt kellett volna csak elolvasni, és akkor nem irkálsz hülyeségeket.

    “Szabó Szabolcs éveken keresztül kampányolt az illegális bevándorlók betelepítésével, miközben csepeli ügyekben nem nagyon szólalt meg.”

    Ez meg egy az egyben hazugság. Soha nem kampányolt illegális bevándorlók betelepítésével, ezzel szemben sokat beszélt csepeli ügyekről. Kicsit sokat hazudozol, Ábel, nem gondolod? Na persze fideszes vagy, érthető.

  2. soros szerint:

    Egy fideszes média szavazási tippeket ad, hogy a legerősebb ellenzékre miként lehetne szavazni/avagy mi a gond vele. Istenem mekkora gyökerek vagytok.

  3. admin szerint:

    Propaganda, élég sokszor idéztük Szabót, ahogy az illegális bevándorlók betelepítését sürgeti: még a nagypénteket is ezért nem szavazta meg. Akkor videós bejelentkezése volt, azt is közöltük. Csepeli ügyekben nagyon ritkán szólalt meg, és egyeztetett – és ezt az MSZP állította először, még csak nem is mi.

    A Taktikai szavazás oldalán minden jel szerint kamu adatsorok vannak, a csepeli-soroksári legalábbis az. Nem csoda, hogy nem írják le, hogyan számolták ki: nyilván nem számolták ki sehogy.

  4. propaganda szerint:

    Jó, hogy említetted azt a videóüzenetet, admin, most megnéztem, és arról beszélt Szabó Szabolcs, hogy segíteni kell a válsággócokban, ahonnan a menekültek jönnek, hogy minél kevesebben jöjjenek.
    Ennyit arról, hogy “illegális bevándorlókat akar betelepíteni”.
    Remélhetőleg az embereknek van annyi esze, hogy nem fideszes forrásokból tájékozódnak arról, hogy az ellenzéki jelölteknek mi a programjuk.

  5. Happy szerint:

    Őszintén!
    Ti hányszor fogjátok még tökön rúgni saját magatokat ezen a szennyoldalon?

  6. admin szerint:

    Az ellenzék rúgja tökön éppen magát, mi páholyból nézzük.

  7. öregedöbandi87 szerint:

    Propaganda!Hazugnak nevezed Ábel Attilát?A saját pártod, s annak jelöltjei amikor kérdenek még akkor is hazudnak.Szabolcsnak semmi keresnivalója nincs Csepelen,majd április 8.Németh Szilárd kivágja,min a libát szokták sz…i.A 4.év alatt nemsokat,szinte semmit nem tett Csepelért.Takarodó.

  8. Jobban szerint:

    Pont ez a lényeg.
    Legyünk őszinték Dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő mit tett Csepelért? “A bátraké a jövő” hirdeti a plakátja, de a bátorságán kívül, ha valóban bátor, ezt nem tudhatjuk, de ettől függetlenül is, mi az amire alapozza reményét, hogy négy év tétlenség után választást nyerhet, hogy ismét Csepel országgyűlési képviselője lehet? Képviselői időt és jövedelmet, lakhatási támogatást kapott, stb. Mit kapott tőle a kerület? Milyen fejlődést köszönhetünk neki? Mit tett értünk kerületi állampolgárokért?

  9. k szerint:

    ahány ilyen trágya oldal, annyi különböző jelöltet nevez meg legesélyesebb kihívóként. így végül mind koppan egy nagyot. és ez így lesz jól.
    De a legszebb mégis az lenne, ha létrejönne egy FIDESZ-Jobbik koalíció miután a sok baloldali proli faszfej átszavazott a szélsőjobbra, és végre kitakarítanák a Kárpát medencéből ezt a sok mocskot amit összefújt ide a szél.

  10. Qqriq szerint:

    GYURCSÁNYI, TE SZ@R!!!!!!!!!!!!!!!

  11. barvagarbalarka szerint:

    Meddig akarjátok még újságírás címén ezt a szar ellenpropagandát csinálni Szabó Szabolcs ellen? Uncsi. Gyerekek, az lesz a vége, hogy a végén megszavazzuk Bereczkit, aztán szevasz. Tökre megértem, hogy az MSZP nem akar ilyen lejárató propaganda után Szabó Szabolccsal indulni, amit ti évek óta csináltok ellene. A baloldal tehát megosztott, de a választók lehetnek okosabbak.

  12. mutyi szerint:

    A legerősebb ellenzéki jelöltre kell szavazni, Bereczki Miklósra. Azokban a szavazókörökben, ahol be van szarva a fidesz rengeteg kamupárt jelent meg. Választasi törvényt átalakították, a média nagy részét uralmuk alá vonták, megy az agymosás. Csak az az információ juthat el a közpénzből müködő M1-en az emberekhez, amit a Viktor megenged. Ugyan ilyen médium még a Tv2, Echo tv, Duna tv, Info rádió, rádió1, megyei hírlapok tucatjai és még sorolhatnám. Erre használták a kétharmadot, nem az egeszségügy rendbetételére, nem az oktatás felzárkóztatására. Amíg az adófizetők pénzéből odabuszoztatott embertömeg a miniszterelnök fenyegetőző 15-i beszédét hallgatta, addig a kormánypárt Brüsszelben ismételten a bevándorlást tamogatta. Semjén vadászni jár a pénzünkből, Rogán helikopterezik, Kósa 1300 milliárdos korrupciós ügybe keveredik, amiről az emberek nagy része hallani sem hallott. Erröl nincs szó egyik fideszközeli médiában sem, pedig ezek tények, nem kitalált hazugságok, mint amit 0-24-ben tolnak pl az M1-en. Menekülnek a média, a nyilvánosság elől, bojkottálják a nemzetbiztonsági üléseket. Félnek, nem mernek nyilvanosság elé állni, csak a holdudvarhoz tartozó csatornáknak hajlandóak nyilatkozni. Korrupcióra epített látszatkormányzás folyik jelenleg, ami nagyon helyesen, a mediafölény ellenére egyre több választópolgár számára válik világossá. Szűk három hét és fellélegezhet az ország.

  13. Kaschauer szerint:

    Az egyetlen elfogadható szavazás a FIDESZ-KDNP és a jelöltjük.
    Aki nem erre szavaz, az a hazájának árt vele, és a saját gyermekei, unokái jövőjét veszélyezteti.
    Az ellenzéki pártok mindegyike teljesen kifordult önmagából, és a hataloméhség olyan súlyos mértékben erodálta, hogy már az országot fenyegető erőkkel is lepaktálnak.
    Azt remélik, hogy minál iskolázatlanabbak a szavazők, annál több az esélyük. Ezért bevándorláspártiak.

  14. Kaschauer szerint:

    Megnéztem a Taktikaiszavazas.hu oldalt.
    Kifejezetten a gyurcsányi propagandát szolgáló félrevezetés.
    Ostoba okoskodás.

  15. soros szerint:

    Kaschauer,az meg van, hogy ez a korcs disznó fejű nem akarja, hogy iskolázottak legyenek az unokáink és fidesz engedett be több mint 30e migránst? Slussz poén a fidesz gyűlölködik folyton, sose csinált mást. Nem hiszem, hogy sikerül megemésztened, mert a fidesz fizet, de legalább más elgondolkozik és megpróbálja összelegózni nem csak a fideszes médiából a híreket.

Itt lehet hozzászólni !