Bemutatkoztak a Tárt Kapu Galéria alkotói

Csepel.hu

Csépe Juli emlékére negyedik alkalommal rendezték meg a Para Art Bienálét az Erdei Éva Galériában május 19-én. Ez alkalommal a Tárt Kapu Galéria alkotói (Balassa Mária, Bozóki Péter, Csom Árpád, Kopi Mundi Zoltán és Ritter Gábor) képekkel és faszobrokkal mutatkoztak be az érdeklődőknek. Csépe Juli emlékoszlopánál mécsest gyújtott Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész.

A Tárt Kapu Galéria alkotói a gyógyulás érdekében festenek, rajzolnak, számukra az alkotás az egyetlen kifejezési mód belső világuk megmutatására – mondta el Kopócsy Judit művészetterapeuta festőművész megnyitójában. Hozzátette: az a művészet, amikor az alkotó legszemélyesebb egzisztenciális valóságát fogalmazza meg, örökéletű. A kiállított képek és szobrok erős inspirációjúak, belső valóságot tükröznek. Valamennyi munkán megmutatkozik a tudatosság, az alkotókészség, a színek és formák komponálása.

A festőművész megnyitójában megemlékezett Csépe Juliról, akinek festészetét nagyon belsőséges, őserővel rendelkező világnak nevezte.

Ezután Erdei Kvasznay Éva katalógust és emléklapot adott át Komáromy Erzsébetnek az alkotók munkájáért.

A megnyitón Gajda Marianna saját versét szavalta és szerzeményét zongorán játszotta el.

A Komáromy Erzsébet és Kopócsy Judit művészetterapeuták által szervezett kiállítás június 15-ig mindennap bejelentkezéssel megtekinthető a Kondor u. 29-ben (tel: 420-0034).

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !