Szabó Szabolcs törvényt sértett

888

Szabó Szabolcs törvényt sértett

Választási gyűlésnek minősül az Együtt vasárnapi, csepeli ételosztása – állapította meg egyhangú döntéssel a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén.

Az NVB-hez Ábel Attila fordult kifogással, amiért az Együtt – A Korszakváltók Pártja október 2-ára, a népszavazás napjára ételosztást szervezett Csepelre, és egyben a népszavazás bojkottjára hívott fel. A kifogástevő szerint az ételosztás választási gyűlés, amelyet a szavazás napján tilos tartani.

Ráadásul rendkívül etikátlan is egy karitatív eseménnyel kampányolni, főleg azért, hogy az emberek ne éljenek a demokrácia adta lehetőségükkel.

Patyi András, az NVB elnöke felhívta a tagok figyelmét arra, hogy a Kúria szerdai, jogerős végzésében egy hasonló ügyben megállapította, választási gyűlésnek tekinthető a Párbeszéd Magyarországért pártnak ugyancsak a népszavazás napjára, a Kossuth térre szervezett rendezvénye.

Az NVB egyhangú döntéssel helyt adott a kifogásnak, és megállapította, hogy az Együtt Csepel-soroksári szervezete azzal, hogy a népszavazás napjára a választópolgárok befolyásolására alkalmas ételosztást szervezett, megsértette a választás tisztaságának megőrzésére és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó választási alapelveket. Az ételosztás emellett megsértette a választási eljárás azon előírását is, hogy a szavazás napján nem lehet választási gyűlést tartani.

Az NVB határozata nem jogerős, ellene öt napon belül lehet jogorvoslattal élni a Kúriánál.

Fotó: ATV

Forrás: 888

32 hozzászólás “Szabó Szabolcs törvényt sértett” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    “Egytál lencsét”osztogatott ez a kis buzi?

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Tóth kati!
    Ön egyátalán nő?
    Repedt lehet ott rendesen a sarok.
    🙂

  3. Lovas szerint:

    Ők tartottak hetente leckét demokráciából. Miközben Soros seggéből csüngenek, hazaárulók és a régi kommunista hagyományokhoz híven szavazatvásárlók.

  4. Tsepeli szerint:

    Buzi jobbágy

  5. Tóth Mária szerint:

    A kép tökéletes, ilyen a lelkivilága! Orvosnál volt már?

  6. Jobban szerint:

    Valóban arcpirítóan színtiszta szavazatvásárlók, a törvényeket kijátszó áldemokraták, hipokriták.

  7. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Tehát nem olyan arcpirítóan burkolt szavazatvásárlásról mint amikor pipogya Lénárd zöldalmát és tartós élelmiszert vagy krumplit osztott?! 😛 😀

  8. Jobban szerint:

    Grün, a kerület vezetése folyamatosan gondoskodik, segíti a rászorulókat, ezt ön is tudja, csak úgy tesz mint aki erről nem tud, nem vesz róla tudomást. Attól, hogy folyamatosan feketének kiáltják ki a fehéret még nem lesz az. Néha úgy érzem ön megrekedt az általános iskola valamelyik alsó osztályában – ez a stílusára vonatkozik. Azon a szinten szoktak így másról beszélni.

  9. kispajtás szerint:

    Nem tök mindegy, hogy mit osztottak azért a jelentéktelen töredék szavazatokért?
    A napi gondokkal kéne már végre foglalkoznia az örömittas kormánynak.
    Ábel Attila is jobban tenné, ha például a lakosságot jogtalanul zaklató és büntető, az önkormányzathoz tartozó közterület felügyeletnél igyekezne rendet vágni.
    A rendőrségi határozattal kimondott jogtalan büntetés ellenére sem nyugszanak, nincs mérlegelési jogkörük. Na, ennyi… 😛

  10. Jobban szerint:

    Ja, nem érte meg törvényt sérteni, nem volt hatékony? Örömittas az ellenzék volt Csepelen amikor a kampány utolsó két napján elárasztották a Görgey Artúr teret és a miniszterelnök vagyoni helyzetével (?!?) igyekeztek távol tartani a szavazástól a jó embereket, bagatellizálni az illegális bevándorlás általi veszélyt. Valamint amikor Dr Szabó Szabolcs és pártja karitatív álcába öltöztette a törvénytelenséget, manipulációt.
    Kispajtás, esetleg az ellenzéket is arra sarkallhatná, hogy ne “térítse el” az érdemi folyamatokról a parttalan oktalanság felé a mainstreamet.

  11. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “a kerület vezetése folyamatosan gondoskodik, segíti a rászorulókat”
    Aza dóga! .P
    De valahogy mintha a folyamatosság egy kicsit sűrűsödött volna a népszavazás előtt, kiegészítve ilyen figyelmeztetéssel, már már fenyegetéssel.
    .
    “Nem szeretnénk, hogy a csepeliek szociális ellátására szánt pénzt migránsokra kelljen költeni. Nem szeretnénk azt sem, hogy az önkormányzati lakásokból az itt élő családokat bárki kiköltöztesse azért, mert az illegális bevándorlóknak helyet kell biztosítani. A kerület jóléti rendszerét, a szociális juttatásokat azért tartjuk fent, hogy a csepelieken segíteni tudjunk.” Részlet pipogya Lénárd laveléből.
    Érted?! 😛 😀

  12. Jobban szerint:

    Az előző vezetésnek is lett volna önt idézem “dóga”, mégsem tett eleget a feladatainak mégis busás fizetéseket és jutalmakat juttattak önmaguknak.
    Ez a vezetés sokat dolgozik és van is látszata. Tehát folyamatos a rászorulók megsegítése, nem sűrűsödött meg semmi. A fehér Grün, az nem fekete, csak azért mert ön és esetleg más is sokszor elmondják.
    Gondolom ön is ért annyit a matematikához, bízom benne, hogy ha az eddigi rengeteg eltartottól még többről kell majd gondoskodni az nem fenyegetés, hanem realitás, hogy több felé kell majd osztani a segélyekre szánt keretet. A deviancia és “integráció” kezelése is még több pénzt emészt majd fel. Valahogy nem érzékeljük, hogy tömött sorokban jelentkezne a sok buzgó távol maradó és igennel felelő “pógár”, hogy gondoskodjon az “ágról szakadt” illegális bevándorlókról. Pedig a sok “szólam” helyett milyen szép lenne az ilyen jellegű összefogás az önök részéről.

  13. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Csak annyit jegyeznék meg csendben, hogy ma már most van és teljesen felesleges a múltba való visszamutogatás!
    A lehetőség most adott a jobb munkára! 😀

  14. kispajtás szerint:

    Jobban:
    Szavaztunk.
    Csűrik-csavarják az eredményt, ami a közvéleményt már rettenetesen fárasztja.
    Meg is lesz a látszata:”busás fizetéseket és jutalmak” ez így megy, bárki is legyen hatalmon.
    A politika – is – egy nagy szélhámosság.
    Haladjunk…

  15. Jobban szerint:

    Grün, ne feledje Historia est magistra vitae. A történelem az élet tanítómestere. A régi emberek hibáiból és erényeiből sokat lehet tanulni. Nagy hátránnyal indult ez az önkormányzat, de szép eredményeket tud felmutatni. Valóban van lehetőség a jobb munkára. Bár senki sem bánta volna, ha az mszp-s vezetés jó munkát végzett volna.
    kispajtás valóban fárasztó, hogy a baloldaliak tovább erőlködnek az eredményüket magyarázva… Egyetértek, haladjunk….

  16. joságos szerint:

    Azért az sem mindennapi dolog, hogy a FIDESZ a vereségét győzelemként próbálja magyarázni!

  17. csapajev szerint:

    Az új TV reklámban azt hirdetik fennhangon,hogy a magyarok???? 98%-a NEM-et mondott….,és ezt üzenik Brüsszelnek…
    Atyaég!

  18. Babika szerint:

    Már egyszer írtam, most csak ismétlem. Sajnáljátok ezektől a szerencsétlenektől az az egy tál ételt, amit havonta egyszer osztanak nekik?
    Azt ígérték itt ezen a fórumon egyesek, hogy odamennek megkóstolni, aztán mennek NEM-mel szavazni. Hol voltak? Nm volt bátorságuk? Akkor legalább megtapasztalták volna, hogy volt-e kampányolás. Egyébként csak a pontosság kedvéért: ha a szavazókörzettől 150 méteren kívül történik beszélgetés, esetleg agitálás is, az nem kampánycsend sértés. Szóval, akkor mi van?

  19. Babika szerint:

    Üzenem mindenkinek, hogy erre a bejegyzésre először írok! Nem kell kitörölni! Bővítettem a mondanivalómat.
    Sajnáljátok ezektől a szerencsétlenektől az az egy tál ételt, amit havonta egyszer osztanak nekik?
    Azt ígérték itt ezen a fórumon egyesek, hogy odamennek megkóstolni, aztán mennek NEM-mel szavazni. Hol voltak? Nm volt bátorságuk? Akkor legalább megtapasztalták volna, hogy volt-e kampányolás. Egyébként csak a pontosság kedvéért: ha a szavazókörzettől 150 méteren kívül történik beszélgetés, esetleg agitálás is, az nem kampánycsend sértés. Szóval, akkor mi van?

  20. Grün Izidor szerint:

    joságos!
    Nem az a borzasztó, hogy győzelemként hirdeti, hanem hogy vannak birkák akik elhiszik!
    Kíváncsi vagyok Juncker benyalja-e?! 😛 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/3245349-orban-levelet-irt-junckernek-nepszavazasrol-azt-kihagyta-hogy

  21. Lovas szerint:

    Babika a szavazatvásárlás a legaljasabb dolgok egyike. Nem karitatív dolog, hanem a szegények kihasználnálása. Arról nem beszélve, hogy választási csalás.

  22. jocosaurus szerint:

    Hahaha, mintha ezen múlt volna… Amúgy meg nem tökmindegy, ha így is, úgy is alkotmánymódosítás a végeredmény? Ami persze valószínűleg nem fog célt érni, mert akinél a pénz, az diktál, de azért látszatintézkedésnek jó lesz. Az olimpiáról meg véletlen se lehessen népszavazni, hisz az csak csődbe vinné az országot.

  23. Nagyapó szerint:

    Mondjuk a Nemzeti Választási Bizottság más véleményen van, azaz az Szabóék vétettek a választás tisztasága ellen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. Jobban szerint:

    CIVIL SZERVEZETEK AKADÁLYOZZÁK A BŰNÖZŐK KITOLONCOLÁSÁT, NEM BÍRNAK VELÜK A RENDŐRÖK
    FAZ, 888.HU, KRONEN ZEITUNG
    Egy németországi rendőrszakszervezet vezetője amiatt panaszkodott, hogy egyre több a migránsok között a bűnöző, akik miatt alig tudják fenntartani a rendet. Ráadásul hiába kapják el az elkövetőket, nem utasítják ki őket, és visszakerülnek a rendszerbe.
    http://magyaridok.hu/kulfold/civil-szervezetek-akadalyozzak-a-bunozok-kitoloncolasat-nem-birnak-veluk-a-rendorok-1072483/

  25. okoska szerint:

    Hol van Szabina?

  26. csepelino szerint:

    Ezt a cikket akármelyik Fideszes is ìrta, sùlyos emlèkezetkiesésben szenved.
    Javaslom mielőbb orvos(ok) meglátogatását!

    2014-ben nem a csepeli Fidesz rendezett ilyen rendezvényeket a kampányban?
    Lecsò fesztivál, krumpli osztások, stb…
    Hallani olyan mendemondákat is, hogy az egyik képviselőjelölt HSZI-ből felvett pénzt is osztogatott választòpolgároknak. (Pár ezer forintokat) Én ezt a mùlt hétig nem hittem el, de olvastam, hogy a Fidesz máshol is csinálta ezt a mostani kampányban.

    Ezek tükrében akkor: MI IS A BAJ????? A Fidesznek bármit lehet, az ellenzéknek semmit???????
    Milyen egy elkorcsosult emberek vagytok ti? Komolyan mondom Ti (Fideszesek) olyanok vagytok Magyarországnak, mint a Kaptár filmsorozatban az emberekhez képest a zombik!!!!!!!

  27. Jobban szerint:

    “Soros gennyesre keresi magát a kikényszerített európai migrációval címmel elemzi George Sorosnak nemrégiben a Wall Street Journalban „Miért ruházok be 500 millió dollárt a migránsokba” címmel megjelent cikkét. Soros migránsbarát szavainak idézete után Gerrans a magyar miniszterelnököt idézi, aki szerint Soros neve szinonima azokéval, akik a nemzetállamokat akarják gyengíteni és akik támogatnak mindent, ami megváltoztatja a hagyományos európai életmódot. Gerrans ezután rátér Sorosnak a „színes forradalmak” kirobbantásában játszott szerepére. Cikke végén azt a következtetést vonja el, hogy az általa beruházandó fél milliárd dollárral a saját hasznát kívánja előmozdítani.”
    https://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/lovas-istvan-elhallgatott-hirek-137-nemzetkozi-sajtoszemle

  28. Jobban szerint:

    “, a szellemileg kiüresedett Európa alkalmas a magukat felsőbbrendűnek tartott muszlim tömegek területfoglalására. A nácik faji, a kommunisták osztály, a muszlimok vallási alapon tartják magukat magasabb rendűnek. Azok az emberek, akik nem muszlimok, azok hitetlenek, azaz „kafírok”, alacsonyabb rendűek hozzájuk képest.

    Ismert, hogy a muszlimoknál nem elsősorban szerelemből születik 8-10 gyerek családonként, hanem azért, mert ők magasabb rendű lénynek tartják magukat, és a keresztényellenes dzsihád azt követeli meg tőlük, hogy valamilyen módon elfoglalják az egész világot.

    A bevándorlók előtt a határaikat bezáró Egyesült Államok, Ausztrália, az Arab Emirátusok, Szaud-Arábia, Izrael után nem marad a migránsok számára más, igényeiknek megfelelő jólétet biztosító hely, mint Európa. Az öreg kontinens, amely gazdag, és liberális vezetése alatt kellően gyenge saját érdekeinek megvédésére. Különösen azért, mert meghatározó vezetői elszakadtak a népeiktől, az őket megválasztó emberek akaratától. A muszlim tömegek vezetői pedig jól látják, hogy megérett a helyzet a hitehagyott földrész elfoglalására.

    Az iszlám jogrendszerben (Saría) azt olvashatjuk, hogy a világ a Saría szerint kormányzott és a harci területből áll. A harci területeket valamilyen módon el kell foglalni. Ez le van írva, a muszlimoknak ezt csak meg kell tanulni, be kell magolni. Vitatkozni ezekkel nem szabad.

    Európában jelenleg mindenki azt hisz, amit akar, és általában senki nem hisz semmit. Ez ideális terep az iszlám számára, hogy bejöjjön…..A tények kedvéért azért szögezzük le, az iszlám eddig 270 millió embert pusztított el…. nem szabad elfelejteni, hogy az iszlám csak eszköz egy magasabb szintű politikai játszmában. Az Amerikát is irányító pénzügyi körök gyenge és alávetett Európát akarnak, és az európai liberálisok is ebben a folyamatban vélik megtalálni számításaikat. Az ő uszályukban hajóznak a magyar ellenzék képviselői is.”
    https://www.flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/a-muszlimokkal-bemagoltatjak-leigazasunkat

  29. Jobban szerint:

    az ENSZ regionális menekültügyi főbiztosa, Montserrat Feixas Vihé tanúmeghallgatását kérte Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere a II. kerületi jegyzőtől szemetelés miatt. A településvezető azért kezdeményezte ezt, mert 150 ezer forintnyi bírságot szabott ki az ENSZ-re, amiért a szervezet logóival ellátott táskákat szórtak szét a szeméttel együtt migránsok a helység határában. A mezőőrök a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja által a bevándorlóknak készített tájékoztatókat is találtak az ENSZ-emblémás táskákban.
    A II. kerület a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordult, ahonnan azt a választ kapták, hogy az UNHCR itteni képviselete és annak vezetője diplomáciai mentességet élvez.
    http://magyaridok.hu/belfold/tovabbra-rejtely-az-ensz-hatizsakok-ugye-1048771/

  30. […] A legabszurdabb, hogy a gyulai Szabó azzal vádolja Bangónét, hogy ő meg kabai. Az Együtt jelöltje is rendszeresen tart ételosztást, és azt sem titkolják, hogy szavazatért adnak enni a rászorulóknak. Szabó Szabolcsot és pártját el is marasztalták amiatt, hogy ilyen alantas eszközökkel próbálnak politikai hasznot húzni. […]

  31. […] való fizetség. A náci botrányoktól hangos Jobbik és a liberális Momentum csepeli jelöltjét el is ítéltek választási etetésért. A hivatalosan máid Gyulán lakó Szabó most a Borsodból importált Komjáthi Imrével verseng a […]

  32. […] fizetség. A náci botrányoktól hangos Jobbik és a liberális Momentum csepeli jelöltjét el is ítéltek választási etetésért. A hivatalosan máid Gyulán lakó Szabó most a Borsodból importált Komjáthi Imrével verseng a […]

Itt lehet hozzászólni !