Tisztelet és megbecsülés: Csepelen is köszöntötték az időseket

Csepel.hu

TBE_4687

Az Idősek Napja alkalmából Csepelen is köszöntötték a szépkorúakat a Családsegítő Közösségi Házban október 4-én. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága immáron ötödször rendezett ünnepséget a kerületben élő időseknek.

A Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában tanuló néptánc körösök és az Eötvös József Általános Iskolába járó énekkarosok Komáromy Éva énekművész társaságában műsorszámokkal kedveskedtek, valamint Farkas Lajosné verset mondott.

Az ünnepségen Ábel Attila alpolgármester Borbély Lénárd üdvözletét tolmácsolta, majd köszöntésében kiemelte: a városvezetés külön figyelmet szentel a gyerekekre és az idősekre, a megújult parkok és játszóterek a csepeliek javát szolgálják, a Kis-Duna parton és Szent Imre téren további fejlesztések várhatók.

A HSZI képviseletében Fatérné Rothbart Mária intézményvezető köszöntötte a megjelenteket és egyben megköszönte az idősek ellátásában dolgozók áldozatos munkáját.

Megnyitójában elmondta: kerületünkben több mint 21 ezer 60 év feletti polgár él, ez Csepel lakosságának több mint 25 százalékát jelenti, továbbá kiemelte: annak érdekében, hogy az időskor tényleg aktív és örömteli legyen, idősek hónapja programsorozatot szerveznek októberben az itt élők számára. A kínálatban lesznek orvosi előadások, mozgás- és táncterápia, közös éneklés és beszélgetés, daltanulással és kézműves foglalkozásokkal kiegészítve.

Az ünnepségen részt vett még Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő, Lantai-Metz Tímea intézményfelügyeleti ágazatvezető, Nagyné Kovács Tímea szociális és egészségügyi referens, Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője, valamint Újvárosi Tibor, a HSZI intézményvezető-helyettese.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Itt lehet hozzászólni !