Bojkott látástól vakulásig: ezért nem dolgozik a politikus

Csepel.info

hgyulakapitany

A leggazdagabb politikus hiányzással tiltakozik, pihen és erőt gyűjt

A fizetését felveszi, dolgozni viszont nem hajlandó Horváth Gyula, a DK csepeli politikusa. Egy blogbejegyzésben elárulta miért. A szörnyű diktatúra miatt. Kérdés, hogy ha egy pék, újságíró vagy kisiparos függesztené fel a munkáját évekre, miből élnének meg és meddig lenne munkahelyük.

Azért hiányzik a testületi ülésekről, mert 2010 óta megszűnt a képviseleti demokrácia – árulta el Facebook-oldalán a hiányzások okát Horváth Gyula, a csepeli DK képviselője. Ezért szerinte a “pofátlanság teteje” felróni távolléteit. A politikus 2014-ben a csepeli baloldal polgármester-jelöltje volt, de a csepeliek nem őt választották. Bár a választást emiatt illegitimnek tekinti, listáról bejutott az önkormányzat testületébe. Saját fizetését pedig már legitimnek tartja, így azt szerinte munka nélkül is felveheti.

Legtöbbet hiányzók

Horváth a harmadik a lustasági rangsorban: a testületi ülések közel felén hiányzott. Megelőzi őt frakciótársa, Borka-Szász Tamás, aki kétharmadot ért el a hiányzásokban, és Szenteczky János MSZP-s politikus is, aki az ülések több mint felén maradt távol. A legtöbbet hiányzók negyedik és ötödik helyén ismét MSZP-s politikusok állnak: Takács Krisztián és Takács Mónika. A legszorgalmasabbak a Fidesz-KDNP, a Jobbik, a PM és az LMP képviselői – vagyis az MSZP-n és DK-n kívül mindenki más.

Hiányzók frakciók

Horváth Gyula a hiányzások okaként azt is felrótta, hogy 2010-2014 között nagyon sok volt a rendkívüli ülés. Ő azonban akkor nem volt képviselő, így nyilván csak a 2014 utáni ciklusban tudta “lebojkottálni” ezeket.

Sztrájkért ugyanakkor a politikán kívül sehol nem jár fizetés. A szakszervezetek sztrájkalapból pótolják ilyenkor a bért. Ráadásul Horváth messze a leggazdagabb politikus Csepelen. MSZP-s alpolgármestersége idején több magas fizetésű munkakört is betöltött egyszerre, komoly ingatlanvagyon halmozott fel, és fizetésein felül még 18 millió 930 ezer forint jutalmat is felvett. Mivel pedig a jótékonysági rendezvényeket és lehetőségeket is bojkottálja, jól megélne a nyugdíjából és vagyonából a politikusi fizetése nélkül is – ha már ennyire zavarja, hogy ellenzékiként a többség nem azt teszi, amit ő szeretne.

Horváth egyébként a strandnyitástól a városrehabilitációs munkákon, a Kis-Duna part rendbetételén, az egészségügyi és mentőfejlesztéseken, a több rendőrön és közterület-felügyelőn, óvodafejlesztéseken keresztül a játszóterek és parkok építéséig, felújításáig gyakorlatilag minden ellen tiltakozott. Így vélhetőleg éppen az önkormányzat bojkottálná a munkát, ha a kerület vezetése az ő kéréseinek megfelelően “dolgozna”.

A politikusok hiányzásait az önkormányzat egyébként nem minősítheti, ha azok igazoltak. Ha megtehetné és megtenné, azzal vélhetőleg csak még diktatórikusabb lenne az MSZP-s és DK-s képviselők szemében.

Csepel.info

25 hozzászólás “Bojkott látástól vakulásig: ezért nem dolgozik a politikus” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Gratulálok Horváth Gyulának. Csak így tovább elvtársak! Írjátok ki magatokat a közéletből!

  2. Balos szerint:

    Én kíváncsi lennék a Borka-Szász Tamás magyarázatára is, aki ebben kétharmadot ért el. Ő mindig olyan frappáns tud lenni. Remélem legközelebb Horváth és Borka három harmadot érnek el, mert be sem kell járniuk. Az MSZP is klasszul teljesít, de minek. Csepel most is simán lehetne baloldali vezetésű, ez az egész helyzet olyan, mintha Debrecenben lenne MSZP-s vezetés.

    Szégyen.

  3. kerdezo szerint:

    Sz.János gondolom a bírósági eljárások miatt marad sokszor távol… :mrgreen:

  4. admin szerint:

    Szenteczky nem a tárgyalások idején szokott távol maradni.

  5. kerdezo szerint:

    Igaz, a tárgyalásokra sem mindig megy el… de akkor hol van?

  6. admin szerint:

    Ezt tőle kell kérdezni. Talán vadászik, szeret vadászni.

  7. yoda szerint:

    A vörös októberre vadásznak a gyuszekkel, vagy mi a f..omra? 😀

  8. bubu szerint:

    Mocskos ingyenélő paraziták! Rossz egészséget, hererákot kívánok!!!

  9. Varga Vanda szerint:

    Miért kell állandóan gyülölködni??
    Az a poszt ami pedig arról szól milyen jól tették akik vissza adták a érdemkeresztet mert nem voltak méltók hozzá…. 🙁
    Számos orvos,író,szinész,jogász magyarul a politikától mentes emberek is közte vannak.
    Mindenki elvakult,buta ????
    Szégyen ha az ember felmenői között van zsidó???
    Vagy szégyen,hogy pl.az Édesapám kapott Szocialista Haza érdemrendet és szétdolgozta a lelkét a Csepel Művekben????
    Vagy,hogy tudtuk mi az a kommunista szombat??
    Nem kéne ennyire gyülölni egymást 🙁
    Nagyon sok kollégám(egészségügyi dolgozó)az elmúlt 1 évben elhagyta az Országot…..
    Szeretném megélni,hogy nincsen különbség az Olimpikonok ill.a Paraolimpikonok között.
    Szeretném hinni,hogy más sport is fog annyit érni mint a foci!!
    Jó lenne ilyen Magyarországban élni és ha valakinek egészségügyi ellátásra vagy mentőre van szüksége ne kelljen segítséget kérni hanem mindenkinek járjon egyenlően.

  10. Katalin szerint:

    Egyetértek Varga Vandával! Minek ez a gyűlölködés? Mindenki nézzen körbe a saját háza táján!
    Valóban jó lenne stadionok építése helyett az egészségügyet, a kórházakat rendbe tenni, mert szégyen az országra! Kérdezem, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd miért nem kampányol a Csepel SC-ért, miért hagyják teljesen lepusztulni? Miért nem tesznek valamit, hogy legyen új, korszerű tüdőszűrő berendezés, mammográfgép, és sorolhatnám? 🙁

  11. Grün Izidor szerint:

    Katalin!
    A jelenleg regnáló rendszer mivel nem tud gazdasági kiutat mutatni, ezért kénytelen az emberek legmocskosabb érzelmeire a gyűlöletre és az irigységre berendezkedni!
    Mint ahogy Kossuth díjas költőnk írja Hazám című versében:
    .
    “Retteg a szegénytől a gazdag
    s a gazdagtól fél a szegény.
    Fortélyos félelem igazgat
    minket s nem csalóka remény.”

  12. Katalin szerint:

    Egyetértek “Grün Izidor” 🙂

  13. robi szerint:

    Arról nem írhatnak a helyi mamelukok, hogy az olimpiára másfél milliárdért felépített Magyar Házat hányan látogatták Rióban és miért dobták ki a hajóból a MOB – kormánypárttal szimpatizáló – elnökét egy héttel a hazaérkezés után?

  14. BN szerint:

    Én is egyetértek: mi ez a gyűlölködés, hogy diktatúra van, amikor nincs diktatúra. Mindenki arra szavaz, akire akar, és az nem egy trehány, lusta hazudozó gyűlölködő volt MSZP-s politikus.

    Ez van. Akinek nem tetszik, legyen jobb a fideszeseknél. Egy szoci körzetben nem lenne nehéz, mégse megy. Volt elvtársakkal legalábbis.

  15. Lovas szerint:

    Ha gyűlölködőt akartok látni, nézzetek meg a Horváth oldalát.

  16. Katalin szerint:

    Kedves Bercsik Károly Képviselő Úr!
    Nem a Jahn Ferenc Kórházra vagyok kíváncsi!!!!! A csepeli tüdőszűrőre és a mammográfiára 🙂

  17. Balos szerint:

    Kati! Talán neked sem csak a Ferit kellett volna ápolgatnod.

  18. puszt szerint:

    Azt megfejtettétek, Orbán hol a f@szban volt 2002-2008-ig?
    Mennyi volt a tiszteletdíja? Nem látom a grafikonjukon.

  19. Balos szerint:

    Tartok tőle puszt, hogy Orbán felépített közben egy olyan rendszert, ami megette a baloldalt reggelire. Szerintem rá ezért szavaztak. A mi Gyulánk meg jól szórakozik, pedig senki nem azért szavazott rá, hogy magát is nevetségessé téve lógjon.

  20. bubu szerint:

    Mit jelent az, hogy “A politikusok hiányzásait az önkormányzat egyébként nem minősítheti, ha azok igazoltak.”? Horváth úr és a többi távolmaradó hozott pl. orvosi igazolásokat? Mit lehet ezekről tudni? Mindegyik hiányzás igazolt volt? A képviselőknek kötelező fogadó órát is tartaniuk? Ha nem tartja meg, kell igazolni a hiányzás okát? Mik az igazolatlan hiányzás következményei? Nincs semmilyen elszámolási kötelezettség a választók felé?

  21. bubu szerint:

    Veres János:
    “Ha majd ön is annyit fog kapálni azért a vagyonért, amennyit én kapáltam gyerekkoromtól kezdve, akkor majd legyen büszke rá, hogy megőrizte azt, amit nagyapja, édesapja felhalmozott” (országgyűlési vita, 2005. október 17.)

    Bizonyára Horváth úr is sokat szokott kapálni meg egyelni, ezért nem tud elmenni a képviselő testületi ülésekre, így aztán neki JÁÁÁÁÁR a jó nyugdíj és JÁÁÁÁÁR a jó fizetés! Szépen összekapálta a vagyonát, ugye, Horváth úr??

  22. Nagyapó szerint:

    Az önkori képviselőknél alapelv, hogy a választóiknak tartoznak elszámolni. Ezért, ha hiányzását előre bejelenti, igazolt. Viszont, hogy a választók is tájékoztatva legyenek, azért jó egy ilyen kimutatás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. […] listáján vannak még Takács Krisztián és Takács Mónika MSZP-s képviselők is. A csepeli lustasági verseny első helyezettjeiről itt, munkakerülésük indokairól pedig itt olvashatnak […]

Itt lehet hozzászólni !