Gyurcsányék munkafronton folytatják a bojkottot – csak a pénzt veszik majd fel

Mandiner, Csepel.info

gyurcsanyek-folytatjak-a-bojkottot

Végleg kivonulnak a parlamentből a DK képviselői – döntött a párt vezetősége hétvégén az Index információi szerint. Csepelen már amúgy sem jártak be dolgozni a gyurcsányista politikusok. Tiszta szerencse, hogy a fizetésüket átutalják, így azért sem kellett bemenniük.

Az Index szerint a gyurcsányisták a jövőben csak a kétharmados szavazásokon vesznek részt, mert matematikailag szükség van rájuk, ha az ellenzék le akarja szavazni a Fidesz törvényjavaslatait. Névleg a Népszabadság felfüggesztése lehet a döntés kiváltó oka, bár a lapot valójában az MSZP árulta el, és juttatta csődbe.

A DK elnöksége a Népszabadság felfüggesztése után összeült, és úgy döntött: mostantól nem vesznek részt a parlament munkájában: „nem vesznek részt az üléseken és a bizottsági munkákban, nem hallgatják végig a napirend előtti hozzászólásokat, nem járnak be szavazni sem” – írja az Index. A lap szerint hivatalosan hétfőn jelentik be a bojkottot. A frakciót Gyurcsány Ferenc pártelnökön kívül Vadai Ágnes,Varjú László és Oláh Lajos alkotja.

Ezért pénzbüntetést szabhat ki rájuk a házelnök, de ez nem probléma. Elvileg egy év tétlenség után is megszűnik a mandátum, ezért majd évente egyszer fognak valamiről szavazni a DK-s képviselők. A kétharmados szavazásokon biztos részt vesznek majd, hiszen matematikailag szükség van rájuk, ha az ellenzék meg akar akadályozni egy-egy fideszes törvényjavaslatot.

Csepelen már évek óta kerülik a munkát

Nem szokatlan dolog a baloldali képviselők munkakerülése. A csepeli önkormányzati ülések hiányzási rekordját Gyurcsány Ferenc pártjának egyik képviselője, Borka-Szász Tamás érte el.

Nem, még ennyi sem – Borka-Szász Tamás Vadai Ágnessel

A DK-s politikus a legtöbbször el sem ment az önkormányzat üléseire, esetenként pedig aláírta ugyan az ülés elején a jelenléti ívet, de az érdemi munka közben távozott. 2014 októberétől 2016 júniusáig harminc testületi ülés volt. Borka-Szász ebből húszról hiányzott valamilyen formában. Ez testvérek között is kétharmad. Gyanítjuk azonban, hogy a DK-s politikus a “pihenési kétharmadot” szívesebben váltaná fel közhatalmira.

Szenteczky_Janos01

A legmenőbb kütyükkel is nehéz a munkába állás

A képzeletbeli dobogó második helyét az MSZP-s Szenteczky János érte el, aki pártjának frakcióvezetője. Ő az ülések több mint felén hiányzott úgy, hogy nem ment el vagy ülés közben távozott. A szocialista politikusról kapott adatok szerint a harminc önkormányzati ülésből 16-ról hiányzott valamilyen formában, ami 53%-os arány.

 

Legtöbbet hiányzók

A harmadik helyen a DK-s Horváth Gyula áll, aki az ülések közel felén hiányzott. A politikus ilyen sok távolléte önmagában érthetetlen volna, hiszen nyugdíjasként bőven lenne ideje az önkormányzati munkára. A 2014-es választásokon a baloldal polgármester-jelöltjeként induló Horváth azonban számos alkalommal indokolta meg távollétét.

Hgyulaboogee

Minden nap ünnepnap, ha a diktatúra miatt nem kell dolgozni, a pénz meg magától jön

A politikus szerint a munkaundort nála az Orbán-rezsim csepeli diktatúrája okozta. Még szerencse, hogy a képviselői honorárium felvételére ez az undor mindig elmúlt, különben biztosan nehezebb lenne az élete Csepel leggazdagabb politikusának. (Úgy tűnik, a pénznek valóban nincs szaga.)

Forrás: Mandiner, Csepel.info

9 hozzászólás “Gyurcsányék munkafronton folytatják a bojkottot – csak a pénzt veszik majd fel” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Fasza…
    Visszahívhatóak-e a képviselők?

  2. Nagyapó szerint:

    Azért ehhez is pofa kell. Elvállalják az emberek – mindegy hány – képviseletét, azután lazsálnak. Mandátumuk nem egyéni, így az lenne a tisztességes, ha mandátumukat átadnák!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Grün Izidor szerint:

    A Vezír legalább megindokolta a három évi távollétét a parlamentből azzal, hogy készült a kormányzásra!
    De Gyurcsány mire készül?! 😛 😀

  4. Betke szerint:

    Nagyapó, hány olyan képviselõ ül a parlamentben, aki 2010 óta egy kukkot sem szólt, õk hogy képviselik a választóikat? Ne legyen elfogult, nézzen szét mindkét oldalon! Akár az egész ellenzék kivonulhatna, mert , ha o.v.kap egy olyan kérdést, ami neki kínos, gúnyos mosollyal megjátsza a süketet, tudvàn, hogy mégegyszer nem lehet megismételni! Ez aztán a màsik ember semmibe vétele! Ez az igazi demokrácia? És ha lehet, ne kommunistázzon, már, ha lehet ilyet kérni!(ez már védjegy?)

  5. Nagyapó szerint:

    Betke! A kormánypárt képviselői miért szólnának hozzá a kormány előterjesztéséhez? Csak locsogjanak? Az ellenzék dolga az, hogy javítson a törvénytervezeteken.
    Miért gondolja, hogy a Miniszterelnök úrnak komoly arccal kell hallgatni a hülye, provokatív, sokszor hazug kérdéseket (L. Széll, aki csodálkozott, hogy nem szólhat, mert nem frakcióvezető! Mióta képviselő?)?
    Amikor Cato minden beszédét azzal fejezte be, hogy Ceterum censeo Carthaginem esse delendam (Egyébként javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani!), egyedül a punok sértődtek meg!!! Remélem érti!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Tóth kati szerint:

    Végre!Mindig felháborított,hogy ez a hazaáruló féreg és nője bejártak abba a szent magyar Parlamentbe.Egyébként meg idézném Medgyessyt:”ha valakinek saját tv kell,vegyen magának”.

  7. Betke szerint:

    Nagyapó , mert az ellenzék csak hülye, hazug, provokatív kérdést tesz fel? Azért megpróbálhatott volna min.elnökünk normálisan válaszolni! Ön is átléphetné már sajàt árnyékát!(ami azt az okos idézetét illeti)

  8. Grün Izidor szerint:

    “Most éppen bojkottra hivatkozva a DK parlamenti képviselői Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varjú László és Oláh Lajos úgy döntöttek, hogy a továbbiakban nem fognak bejárni a munkahelyükre a Népszabadság kiadásának felfüggesztések okán. Indoklásuk szerint ezt volt az utolsó csepp a pohárban és nem szeretnének a Nemzeti Együttműködés Rendszerének láncszeméivé válni. Nos ezért a bojkottot meghirdetni teljesen értelmetlen volt, mivel eddig is tudtuk, hogy demokratikusék nem tartoznak a kormány támogatói közé, ezáltal nem is válhatnak a kormánypolitika részévé semmilyen értelemben.”
    .
    Hasonlít a kvóta népszavazásra amiről már kiírásakor tudtuk, hogy semmi köze a népszavazáshoz! 😀 😛
    .
    http://nemzetigondolatblog.blog.hu/2016/10/11/bojkott_ami_igazan_nem_is_az#more11789653

  9. Jobban szerint:

    INFANTILIS REAKCIÓ: KIVONULÁS A DEMOKRÁCIÁBÓL
    2016 OKTÓBER 11. FLAG
    Ez a szélsőséges párt a közelmúltban azt erőltette, hogy az állampolgárok ne gyakorolják jogaikat, ne vegyenek részt egy népszavazáson.
    Gyerekes duzzogás és lustaság egyaránt hat arra a szélsőséges pártra, amelyik bejelentette, hogy kivonul a demokráciából. A parlamenti fizetést természetesen átveszik – annyira nem hülyék. Példát mutatnak az ingyen élésből, ám Stockholm-szindrómás áldozataik ezt is élvezik.
    Boldogan tartják el adóbefizetéseikből a hazug élősködőket.
    https://www.flagmagazin.hu/politika/infantilis-reakcio-kivonulas-a-demokraciabol

Itt lehet hozzászólni !