Titokban és Csepelen épül Budapest legkülönlegesebb játszótere

A vandálbiztos illemhelyet vandálok tesztelték

Csepel.info

20160520_130818

Takargatják a kalózhajót

Pénteken készültek azok a fotók, amelyeket a Kis-Duna parton épülő legújabb csepeli játszótérről kaptunk. A fő attrakciót, ami – úgy tudjuk – egy igazi kalózhajó lesz, folyamatosan próbálják elrejteni, takargatni a munkások. Annyi biztos, hogy ilyen szép “kalózhajós” játszótérhez hasonló hely Budapesten sehol nincs, de talán az országban sem lehet találni hasonlót. Különleges a játszótér melletti “vandálbiztos” illemhely is, amit igazi vandálok teszteltek – bár ezt senki nem kérte tőlük.

A rendszerváltás utáni évtizedekben lepusztult és részben kiprivatizált csepeli Kis-Duna part felújítása 2011-ben kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével lett itt uszoda, máshol BMX-pálya, fitnesz parkok, több kilométeres parti közvilágítás, de megújult a Daru domb, a parti sétány és az Ifjúsági Tábor is. A közelmúltban még a kiprivatizált és teljesen lepusztult Napközis Tábort is vissza tudta vásárolni az önkormányzat.

Egy tavalyi videó a játszótéri elképzelésekről – ez sok mindenben változhatott, de a kalózhajó méretei kiderülnek a videóból

20160520_130224

Csúszda, hinta, homokozó – javában épülnek

20160520_130146

Csak találgatunk, hogy ezek a sziklának látszó dolgok mik lesznek végül

A Kis-Duna part a fejlesztésekkel párhuzamosan egyre több embert vonzott, így került szóba egy illemhely valamint egy egészen különleges és egyedülálló játszótér kiépítése. A Csepel.info úgy tudja, hogy a játszótér készítői külön gondoltak a kerekesszékes gyerekekre és a babakocsis kismamákra – de hogy ez milyen játékokat jelent, csak később tudjuk meg pontosan. Egy korábban készült videó alapján többek között egy olyan hinta vagy hinták készülnek, melyeket kerekesszékesek és babakocsis anyukák használhatnak.

20160520_130637

20160520_130037

A kerítés és a járda szintén megújul a játszótér körül

Információink szerint még a nyár elején, vagyis heteken belül átadják a játszóteret, és a nem messze tőle megépített új toalettet. A játszótér és az azt körülvevő terület hosszabb távon vízi tanösvény lesz, ahol a Duna parton őshonos állatokat és a növényzetet lehet megismerni.

A vandálbiztos illemhelyet vandálok tesztelték

Ahogy a csepeli gyerekek által szépen kifestett buszmegállókat, úgy a Kis-Duna part valamennyi szabadidős eszközét érte már vandál támadás az elmúlt években. Megrongálták a fitnesz parkokat, több tucat új parti lámpaoszlopot próbáltak szétverni – ami pedig a legfurcsább, hogy többnyire közvetlenül a hivatalos átadás előtt próbálták tönkretenni ezeket a helyszíneket.

20160520_131522

A fűre várnak, de a napokban az is elég esőt kapott

Így történt most a komp melletti új toalettel is: a vandálbiztosnak tervezett illemhelyet vandálok támadták meg. Úgy tudjuk, hogy az építmény állta a sarat, egy üveges alkatrésze azonban – a kéretlen teszt alapján – nem volt vandálbiztos, azt betörték. A hibát mostanra javították, de azt nem tudjuk, hogy golyóálló üveggel vagy csak a régihez hasonlóval.

Csepel.info

28 hozzászólás “Titokban és Csepelen épül Budapest legkülönlegesebb játszótere” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    Régen voltak “kalózhajók” csak nem minősültek eu konformnak.

  2. csepeli Böbe szerint:

    Renen van, hogy játszótér épül! Csak már jó lenne ha a kis postánál tervezett közért is épülne a királyerdeieknek.!!!!! Nagy volt a felindulás aztán semmmi!!!!!!!!

  3. admin szerint:

    Kedves Böbe! Azt az épületegyüttest több céggel (posta, bolt) le kell leegyeztetni. Utána meg kell tervezni és engedélyeztetni, utána jöhet az építés: ez még éveket is igénybe vehet.

  4. Betke szerint:

    Lehet, hogy az idősebb korosztály, akik a legjobban lobbiztak, már meg sem érik?!

  5. admin szerint:

    Az nem valószínű.

  6. Betke szerint:

    Admin, az hogy lehet a Királyerdőben eladásra kerülő sarki telkeken fél-egy éven belül kompletten 2-4 lakásos ingatlanok épülnek fel? Biztos ott is kellenek engedélyek!

  7. Grün Izidor szerint:

    Betke!
    Azokat még biztosan a szocik intézték!
    Csak úgy járt mint a gerincút! Csúszott a beruházás! 😛

  8. egy nyugdíjas szerint:

    A birkózó csarnok engedélye, hogy áll?!

    És a Gerincút folytatása?

    Az Arénáról hol találhatóak adatok (tervező, engedély, kivitelező, mennyi is?)

  9. csepeli Böbe szerint:

    Ugyan már évek ota egyeztetnek.Tudnám mit kell ezen ennyit vacilálniNincs ott semmi már csak a posta a ház már ami ott volt az már rég le lett bontva!!!!!! Haggyuk már!!!!!

  10. Matula szerint:

    Egyáltalán meg fog ott élni egy nagyobb élelmiszerbolt? Volt a környéken kettő is, de évtizedek óta csak kínlódtak! (egyiket már le is bontották)

  11. csepeli Böbe szerint:

    erintem igen meg fog élni amit elbontottak az már gyerek korom ota ott volt oda jártunk vásárolni.Különben is akkor Borbély Lénárd miért volt kiváncsi a csepeliek véleményére ,hogy mit szeretnénk jobban játszóteret vagy bevásárlo egységet!!!!!

  12. én szerint:

    A kisposta állapota felháborító az, hogy bezár ebédidőben az nevetséges.
    Az egész egy nagy szégyen, de úgy látszik, hogy a királyerdeiek ezt érdemlik egy állami cégtől.
    Amenyiben nem lennének monopolhelyzetben már éhendöglöttek volna.

  13. csepeli Böbe szerint:

    Arrol nem is beszélve,hogy milyen koszos lelakott egy posta

  14. fghfjhgkjhk szerint:

    Miért nem tudok írni???

  15. fghfjhgkjhk szerint:

    Akkor újra…

    A telekvariáról sacc 2 hónapja informáltak minket. Betke írja, hogy a társasházak meg épülnek. Igen, mert arra korrekt áron van “befektető” is és hozzáértő kivitelezői gárda, legfőképp jártassággal, antibürokratikusan. 🙂

    Amennyiben arra a telekre boltot kívánna az önkori, akkor már épülne.

    A játszótér? Jobb, mint a gazos rét, csak kész lesz télre? 😛

  16. Dearie szerint:

    Milyen gazos rét? Ott eddig is játszótér volt.

    Szerintem remek, hogy ennyi minden zajlik Csepelen, az külön dicséretes, hogy nyírják a füvet, nagy könnyebbség ez az allergiásoknak, kisgyerekeseknek, kutyásoknak (szinte nincs is kullancs a fűnyírásnak hála).

    Én a Kisposta melletti bolt hiányát nem bánom speciel. 🙂

  17. Borisz szerint:

    2010 októbere előtt a part a pampákra hasonlított. Fűnyírás nuku, lepusztult minden létező dolog, ami lepusztulhatott. Ahhoz képest hatalmas a javulás. Nem állítom, hogy nem lehetne jobb is, Ausztriában láttam jobbat. De a korábbi csepeli szinthez képest ami most van az olyan, mintha pár év alatt Egyiptomból Észak-Olaszországba érkeztünk volna. A videót látva ez a játszótér olyan lesz, hogy csak két héttel a megnyitás után viszek oda gyereket, hogy ne legyen akkora tömeg. Gratulálok.

  18. Grün Izidor szerint:

    Tényleg különleges játszótér lesz!
    Este elássák, reggel kiássák!
    Csak közterület felügyelőn (parkőrön) mit megtakarítunk!
    Mi lenne, ha az országzászlót is behordanák este a önkori nagytermébe és nem kellene őrizni?! 😛 😀

    Bendegúzka! Gyere lemegyünk a játszótérre, ásót és lapátot hozzál!
    De apu, én inkább sírásóst szeretnék játszani! 😛

  19. okoska szerint:

    Azt tudtam, hogy az ingyenélő proliknál, a belőlük kimászó élcsapatnál nagy úr az irigység, de hogy ennyire fáj is?

  20. fghfjhgkjhk szerint:

    Dearie szerint:
    2016. május 25., szerda – 23:33

    Örülök, hogy Ön tud ott minek örülni. 😉
    Látogasson el a Királymajor közepébe!
    😛

  21. Nagyapó szerint:

    Sajnos vannak Csepelnek olyan részei, amelyek szlömösödnek, mivel az ott lakók nem törődnek környezetükkel. Mindent a “Tanácstól” várnak. A kertes házaknál nincs ilyen gond.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. kilgore trout szerint:

    Kedves Nagyapó!
    Lehet, hogy a közterület-felügyelőknek ennek az ellenőrzése is dolga lenne/lehetne?

  23. fghfjhgkjhk szerint:

    Papa!

    A “KÖZ”területekről írtam! Az meg igen, a “Tanácsé”! 😉
    A kertes házaknál is szét lehetne nézni.

  24. Krtek szerint:

    Be kell kamerázni, sötétedés után riasszon mozgásra, el kell kapni a rongálókat és szilánkosra törni az ujjaikat.

  25. Jeniszej szerint:

    Az önkormányzat kezelésében lévő, gépjármű forgalom elől elzárt “Csepel Horgászparton” hol található illemhely – klozet-?
    A közterület felügyelet miért nem gondoskodik, hogy az itt pihenésre vágyó sportolóknak, futkározóknak, horgászoknak belátható, illetve elérhető távolságokban legyen ilyen hely, ahol civilizáltan könnyíthetnek magukon.

  26. én szerint:

    Amint az Eu. ad rá pénzt akkor lesz.
    Addig bokor.

  27. Jeniszej szerint:

    Amióta elzárták a csepeli Duna partot a gépjárművel közlekedő horgászok elől szinte kihalt ez az part szakasz, – egész héten.
    Aki horgász az “tuggya” hogy az eredményes horgászat kellékei elég terjedelmes és körülményes cipelni kézben egy öreg a munkában megfáradt idős nyugdíjasnak.
    Nem tartom helyesnek, hogy horgászversenyek alkalmával a behajtási tilalmat feloldják, mert ugye versenyezni nem a hatvan- hetven éves sporik szoktak. Cipeljék be a versenyzők a kelléket, hiszen Ők bírják. ))) 😀 (((

  28. […] A rév mellett egy majdnem vandálbiztos illemhely épült: egyetlen nem vandálbiztos elemét még az átadása előtt szétverték. A parti világítást is megrongálták az átadása előtt, olvasóink hozzászólásai alapján […]

Itt lehet hozzászólni !