Felújított apartmanok és klubház az ifjúsági táborban

Csepel.hu

kd_03

Nyolc apartman épületet és egy klubházat újított fel a csepeli önkormányzat a Csepeli Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpont területén a TÉR_KÖZ elnevezésű projekt keretében, miután sikeresen pályázott a Fővárosi Közgyűlés által támogatott fővárosi városrehabilitációs keret egy részére. A helyszínen Borbély Lénárd polgármester mutatta be az érdeklődőknek a felújított épületeket, amelyeket bárki kibérelhet pihenés, nyaralás céljából. Itt szállásolják el majd nyáron azokat a kárpátaljai és erdélyi gyerekeket is, akiket a csepeli önkormányzat hívott meg.

A városrehabilitációs program együttműködési megállapodását 2014 februárjában, a támogatási szerződését 2015 februárjában írták alá. A teljes támogatási összeg több mint 98 millió forint, amelynek 80 százalékát a főváros, 20 százalékát a kerület fedezi. A pályázat célja, hogy a budapesti önkormányzatok saját területükön épületeket, közterületeket újítsanak fel, üres ingatlanokat hasznosítsanak. Csepel három pályázatra kapott támogatást a Fővárosi Közgyűléstől, ezek közül az egyik a Csepeli Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpont korszerűsítése. Az alapvető célok között szerepelt, hogy komfortosabb szálláshelyeket alakítsanak ki, hangsúlyozzák a természet közelségét és erősítsék Csepel turisztikai vonzerejét.

A beruházás keretében nyolc apartman házat és egy klubházat újítottak fel. Az egyenként három személyes apartmanokban egyebek között kicserélték a padlóburkolatot és az elektromos berendezéseket, teljes festést végeztek, a komfortszint emelése céljából konyhát, zuhanyzót és vécét alakítottak ki. Az házak előtt új teraszt építettek. A klubházat az egykori csónaktárolóból hozták létre. Az épületet új tetőszerkezettel látták el, hőszigetelték, kicserélték az elektromos berendezéseket és a gépészeti vezetékeket, a sportolók részére zuhanyzókat és öltözőket alakítottak ki. A teraszról a Duna-part látványa tárul elénk. A klubteremben egyszerre 20-30 ember számára alkalmas rendezvényeket lehet tartani.

Az apartmanokat bárki kibérelheti, de nyáron három turnusban egy-egy hétre itt szállásolják el majd azokat a kárpátaljai és erdélyi diákokat, akiket a csepeli önkormányzat hívott meg.

Csepel.hu

 

2 hozzászólás “Felújított apartmanok és klubház az ifjúsági táborban” bejegyzésre

  1. […] több kilométeres parti közvilágítás, de megújult a Daru domb, a parti sétány és az Ifjúsági Tábor is. A közelmúltban még a kiprivatizált és teljesen lepusztult Napközis Tábort is vissza tudta […]

  2. […] A rendszerváltás utáni évtizedekben lepusztult és részben kiprivatizált csepeli Kis-Duna part felújítása 2011 tavaszán kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Ötvennél is több teherautó vitte el végül a parton felhalmozott szemetet. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével lett itt uszoda, BMX-pálya, fitnesz parkok, több kilométeres parti közvilágítás, de megújult a Daru domb, a parti sétány és az Ifjúsági Tábor is. […]

Itt lehet hozzászólni !