Szabó Szabolcs: Megbukott az egész magyar úszó társadalom

Székely Éva: Kiss nagyot vétett, de megkapta a büntetését

Vélemény – Szabó Szabolcs, Székely Éva

Horváth Szenteczky Szabó 01

Szabó Szabolcs (középen) a hűtlen kezelésért és rágalmazásért elítélt Szenteczky Jánossal (balra) és Horváth Gyulával (jobbra)

Nem dolgozhat többet felelős beosztásban olyan ember, akit évtizedekkel azelőtt bűncselekményben találtak bűnösnek – fejtette ki Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa egy bejegyzésében. A politikus Kiss László ügyében szólalt meg, aki szerinte “tényleg különleges kvalitású edző, de emberileg sajnos megbukott”. Szabó szerint megbukott a magyar úszótársadalom és mindenki más is, aki mentegetni próbálta-próbálja a mesteredzőt. Így Székely Éva olimpiai bajnok úszónő, a Nemzet Sportolója is, aki  viszont arról nyilatkozott, hogy Kiss megbűnhődött, utána viszont kimagasló munkát végzett, hiszen sok olimpiai siker kovácsa volt.

Szabad-e egy bűncselekmény elkövetése és annak büntetése után tiszta és teljes életet élni, kimagasló teljesítményt nyújtani? Lehet-e egy bűncselekmény után 55 évvel újra büntetni akkor is, ha a vétkes végig példás, tiszta életet élt, és kimagasló sikereket ért el az országnak? Ez a kérdés foglalkoztatja a magyar társadalmat Kiss László mesteredző ügyében, akiről kiderült: 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték.

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa szerint aki valaha bűnt követett el, az többet nem élhet teljes életet, és az is bukott ember, aki ilyeneket véd. Úgy tűnik azonban, hogy a politikus ezt a politikára nézve már nem tartja érvényesnek. Szabó Szabolcs legfőbb szövetségese ugyanis jelenleg is az a Szenteczky János, akit két rendbeli hűtlen kezelés és két rendbeli rágalmazás miatt mondta ki bíróság bűnösnek. Szintén támogatta Takács Krisztiánt, akit magánokirat-hamisításért és becsületsértésért marasztaltak el – ő sikkasztás vádjával áll jelenleg is bíróság előtt. Emellett pedig egy pártszövetségben politizált Juhász Péterrel, akit eddig kétszer ítéltek el kábítószerrel való visszaélés miatt. Székely Éva olimpiai bajnok úszónő szerint ugyanakkor Kiss megbűnhődött, utána pedig kimagasló munkát végzett. Székely több sikeres könyvet jelentetett meg, „Sírni csak a győztesnek szabad” című művével általános elismerést váltott ki. Floridában beiktatták az úszósport halhatatlanjai közé és itthon is tagja lett a legjobb magyar sportolók egyesületének.

Az alábbiakban olvashatják Szabó Szabolcs Facebook-on közzétett véleményét, majd az általa bukott embernek minősített Székely Évával készített interjút.

Szabó Szabolcs: Megbukott az egész magyar úszó társadalom

Sokat gondolkoztam rajta, hogy mit írjak Kiss László ügyben. Egyrészt bizonyos szempontból összetett a történet, másrészt meg a történet is fejlődik nap mint nap.

Mára azonban nagyjából összeállt a kép. Összességében azt hiszem ma már egyértelmű az ügy: bár Kiss László tényleg különleges kvalitású edző, de emberileg sajnos megbukott. Megbukott 55 évvel ezelőtt, amikor védtelen fiatal lányt erőszakolt meg a társaival, és megbukott most, amikor mentegeti magát. Ha a botrány kirobbanásakor csak simán bocsánatot kér és visszavonul, akkor még talán megmenthette volna magát. Így nem.

 

Kiss Péter; Hiller István; Tóth Csaba; Szelényi Zsuzsanna; Szabó Tímea; Simon Gábor; Cake Olivio; Molnár Zsolt; Mesterházy Attila; Juhász Péter; Kiss László; Tordai Bence; Pál Tibor; Hiszékeny Dezsõ; Bajnai Gordon; Józsa István

Szabó Szabolcs Juhász Péter mellett

Megbukott persze Gyárfás Tamás is, aki – nincs jobb szó erre – görény módon védi a védhetetlent. Megbukott sajnos az egész magyar úszó társadalom is, mert nem vetette ki magából sem Kiss Lászlót, sem Gyárfás Tamást. Most van még néhány napjuk, hogy bizonyítsanak. Ha nem teszik meg, akkor évekre elássák magukat a normális szurkolók szemében. Mert aki nőt erőszakoló embert véd, az nem normális ember.

Végül pedig bukott mindenki, aki mentegetni akarta Kiss Lászlót az elmúlt napokban. Ki az ügyet megíró újságírót patkányozta le, ki a Kiss László által megerőszakolt áldozatot próbálta besározni. Acél Endrétől Bayer Zsoltig sokan nyilatkoztak elfogadhatatlan módon. Sajnos ez az ügy a mostani magyar közélet alapvető romlottságát mutatja. Mert egyesek úgy gondolják, hogy itt már mindent szabad, itt egyeseknek mindent el lehet nézni.

Hát nem. Legalábbis én nem nézek el ekkora aljasságot. Senkinek. Sem most, sem soha máskor.

Forrás: Szabó Szabolcs Facebook-oldala

Székely Éva: Kiss Laci nagyot vétett, de megkapta érte a büntetését

A napokban ünnepelte 89. születésnapját az egykori olimpiai bajnok úszónő Székely Éva, akit a világ Pillangókisasszony néven ismert meg, hiszen a legnagyobb sikerét ebben az úszásnemben érte el. Helsinki olimpiai bajnoka, megszámlálhatatlan magyar bajnoki cím birtokosa.

Kiss Laci nagyot vétett

A Nemzet  Sportolója elismerésben  részesült idős  úszónő ha fizikailag nem is, de szellemileg  kitűnő formában van. Tájékozott a világ eseményeiről, természetesen hallott  az úszóbotrányról  is, amellyel  napjainkban tele van a magyar média.

– Kiss Lacit ötéves kora óta ismerem, nagy vagabund volt. Habzsolta az életet.

– Tudott az akkori ügyéről, ami miatt börtönbe került?

– Persze, hogy hallottam, ami az úszósportban történt, mindenről értesültem.

– Igaz, hogy a börtönből ön hozta ki és a férje Gyarmati Dezső ?

– Erről nem akarok beszélni. Kiss Laci nagyot vétett, de megkapta érte a büntetését. Elfogult vagyok vele, mert  edzőként sok olimpiai siker kovácsa volt.

– Ön egyébként is megbocsátó lélek…

– Ne higgye. Van valaki, akinek soha nem felejtem el a bűneit. A zsidóüldözések idején a körzetünkben volt egy véreskezű, hóhér nyilas, aki csapatostól vitte ki a Dunához a sárga csillagosokat és társaival együtt végezte ki őket.  A külsejét nem lehetett elfelejteni, az egyik szeme barna, a másik kék színű volt. A mi házunkban is járt összeszedni a zsidó embereket. Engem is vinni akart, de valaki szólt az érdekemben. “Ez a kislány, nagyon tehetséges úszó, még sok dicsőséget szerez az országnak, ne bántsák őt.” Így menekültem meg.

1951-ben megnyertem az országos bajnokságot  1oo méteres  pillangóúszásban. Az úszószövetség tiszteletdíját  a Honvéd  egyik  úszóvezetője adta át nekem. Amikor ránéztem, nem hittem a szememnek, a kék és barnaszenű tömeggyilkos nyilas volt. Alig tudtam megállni, hogy fejbe ne verjem a szoborral, amit tiszteletdíjként  kaptam. De nem akartam botrányt.  Ezt követően mentem apámhoz ” Jelentsük fel ezt a mocskos nyilast “

Apám lebeszélt. ” Megúsztad, túlélted a zsidóüldözést, most akarsz meghalni?. ” Valószínűleg igaza lehetett, mert az illető Államvédelmi Hatóság őrnagya volt,

– Hogy hívták az illetőt?

– Nem tudom, de utána lehet nézni, de nincs értelme, régen meghalhatott.  Mi volt ő hozzá képest Kiss Laci ügye.

Forrás: Fullank.com

17 hozzászólás “Szabó Szabolcs: Megbukott az egész magyar úszó társadalom” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Na ilyen az, amikor egy politikus észt oszt erkölcsi kérdésekben. Magáról azonnal megfeledkezik. Azért kíváncsi lennék, hogy Szabó Szabolcs hány olimpiai aranyat szerzett bármelyik sportágban…

  2. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Arra nem vagy kíváncsi, hogy Szabolcs ezért hány úszólányt csapott gerincre és kapott lándzsavégre sporttársai segítségével?! 😛 😛

  3. Lovas szerint:

    Szerintem maximum Szabolcsot kapták volna lándzsavégre a meleg medencében. De én ilyet sem állítanék bizonyosság nélkül.

  4. Grün Izidor szerint:

    Nem értem ezeket a hőbörgőket!
    .
    Mi az hogy molesztálta a tornatanár a gondjaira bízott gyerekeket?!
    Csak a sport által a nemzeti önbecsülésünket növelte!
    ,
    Ahogy szeretett Vezírünk is mondta tegnap Miskolcon!
    http://index.hu/belfold/2016/04/10/orban_szerint_a_sport_adja_vissza_az_onbecsulesunket/

  5. joságos szerint:

    Szeretném megkérdezni Lovastól ,hogy mindenhez értő volt polgármesterünk Németh Szilárd hány olimpiai érmet nyert birkózásban?

  6. Lovas szerint:

    Kedves josagos: Németh hogy jön ide? Szabó Szabolcs nyilatkozott Szenteczkyvel a háta mögött arról, hogy az egész magyar úszótársadalom bűnös.

  7. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Ma a költészet napján szabadjon figyelmeztetnem egy örökbecsűre: “Bűnösök közt cinkos aki néma!”
    Ezen az alapon vonta le a következtetést!
    55 évig kerülgetni más szarát a saját érdekeik miatt nem semmi! 😛

  8. Jobban szerint:

    Abban az 55 évben hány baloldali vezető asszisztált ehhez???!!!! Ők hol voltak?

  9. királyerdei szerint:

    Nem “vétkesek” véletlenül azok a “bünösök” ? 🙂

  10. Lovas szerint:

    Jobban: mindig balliberális vezetői voltak az úszóknál. Gyárfás is az.

  11. Jobban szerint:

    Tudom. Híres Napkelés!!!! Ez inkább olyan költői kérdés volt a költészet napján…gondolkodjanak már el a saját felelősségükön, a saját táboruk felelősségén is, ne csak “orbánozzanak és némethezzenek”…

  12. Tóth Mária szerint:

    Gyárfásnak is menni kellene/kellett volna! Ő a legnagyobb briganti az egész bagázsban/+ akik most is kiálltak Kiss mellett/.

  13. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Ugye a következőket nem gondolta komolyan?
    “Arra nem vagy kíváncsi, hogy Szabolcs ezért hány úszólányt csapott gerincre és kapott lándzsavégre sporttársai segítségével?!”
    Szabó Szabolcs tud úszni…..???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Grün Izidor szerint:

    Öreg Hüje!
    Lovas eftársad kérdéséhez szólt az én kérdésem:
    “Azért kíváncsi lennék, hogy Szabó Szabolcs hány olimpiai aranyat szerzett bármelyik sportágban…”

    “Arra nem vagy kíváncsi, hogy Szabolcs ezért hány úszólányt csapott gerincre és kapott lándzsavégre sporttársai segítségével?!”
    .
    Mielőtt ugatni kezdesz valamihez olvass és értelmezz!
    Bocsika de ne igyál ma már többet! 😛 😀

  15. Nagyapó szerint:

    Igazából nem értem a Kiss körüli felhajtást. Nem érdekel egy bűntett, amiért megbűnhődött. Jobban érdekel, hogy mint szövetségi kapitány mit tett Rióért? A kapitánynak abba, hogy Gyurta hogyan vegyen levegőt, vagy Risztov hogy ossza be erejét, nincs beleszólása. Vezeti a váltók összetételének tanácskozását, meg hogy kinek az edzője utazhat (Szénási nem). Ezt sok szakember – kevesebb pénzét – elvégzi. Mindjárt jött a megoldás, Hargitay. Remélem jó lesz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Ajánlok harmadszori olvasást, hátha pislog majd valami!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Nagyapó szerint:

    Tóth Mária! Gyárfás öreg szoci vezető, akárcsak Baráth Etele a kajakosoknál. Rutinos, szerintem a vizes VB-t is jól fogja levezényelni. Mivel rutinos, így amikor Katka korszerűbb berendezéseket akart az úszóknak, azonnal került 12 millió Ft/válogatott, így mindenki megnyugodott, sőt Katkának még az orvosi rendelőt is felajánlotta öltözni! Ez a 12 milkó volt amit Katka nem fogadott el. Van gerince.
    A MUSZ-ban Gyárfás elfogadtatta a Kiss melletti kiállást (a MUSZ dönti el ki, hová utazik), mindenki megszavazta, majd “érdemei elismerése mellett” elfogadta Kiss lemondását.
    Engem a MUSZ a brezsnyevi tespedésre emlékeztet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !