Mezei Futóverseny: több mint hétszáz diák állt rajthoz

Csepel.hu

mezeifutas5

Az évek óta nagy tömeget megmozgató Mezei Futóverseny kerületi döntőjére március 19-én került sor. A verseny helyszínéül a már jól bevált, kutyakiképző iskola melletti zöld terület szolgált a Kis-Duna parton, ahol tökéletesen előkészített pálya várta a versenyzőket.

Kerületünk 14 általános iskolájának részvételével, több mint 700 diák állt rajthoz a tizenkét futamból álló versenyen. Hat korcsoportban osztottak ki érmeket és serlegeket a győzteseknek: lány egyéni, lány csapat, fiú egyéni és fiú csapat kategóriákban. A Széchenyi és Kazinczy általános iskolák, valamint a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület közös rendezésében lebonyolított rendezvény versenybírói feladatait a Jedlik Ányos gimnázium hallgatói a tőlük megszokott, profi módon látták el, Szeberényi Tamás vezetésével. Az ünnepélyes eredményhirdetésen megjelent Morovik Attila alpolgármester, aki érmeket adott át és gratulált a győzteseknek.

A versenytávot már teljesítő diákok – kikapcsolódásként – kipróbálhatták az öttusában használt lézeres, pisztolyos lövészetet és a párbajtőrt, műanyagpengés gyakorló fegyverekkel, és – egy úgynevezett „svéd pályán” – a tájékozódási futás alapjaival ismerkedhettek meg.

A Csepel.hu-nak itt kérdezte meg a futóverseny egyik első helyezettjét, az ötödikes Semzsei Márkot, aki a Széchenyi általános iskola tanulója. „A futás nem áll távol tőlem, mivel labdarúgó vagyok, és folyamatosan edzésekre járok. Így külön nem is kellett készülnöm a versenyre. Két éve harmadik voltam, viszont tavaly már sikerült győznöm. Eltökélt szándékom volt megvédeni a címemet, ami szerencsére sikerült is.”

„Szervezettségben, díjazásban és az indulók létszámát tekintve is sikerült felülmúlnunk a tavalyi év legsikeresebb rendezvényét, ami akkor is a Mezei Futás volt. A kulturált körülmények lehetővé tették, hogy magas színvonalú versenyt rendezhessünk. A helyszín tökéletesen alkalmas rá, hogy a jövő évben esetleg a budapesti döntőnek adjon otthont” – mondták el a rendezvény főszervezői Jenei János és Szegi Csaba.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Mezei Futóverseny: több mint hétszáz diák állt rajthoz” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    “Semzsei Márkot, aki a Széchenyi általános iskola tanulója” Gratulálok a cikk szerzőjének, fogalmazásból és stilisztikából is nullás 🙂 Semzsei Márkot Semsei Márknak hívják, és olyat még soha életében ki sem ejtette a száján (mivel egy gyerekről van szó), hogy “Eltökélt szándékom volt…” 🙂 Ez a tudósítás úgy röhejes ahogy van! És megjelent Morovik Attila, mint a helyiség szelleme! 🙂

Itt lehet hozzászólni !