Baleset a Széchenyin: a Komáromi utcából érkező hibázhatott

Csepel.info

2015-02-22 09.22.32

Felújított az utca, de az elsőbbségadás továbbra is kötelező

Egyértelműen és szabályosan kitáblázták az önkormányzat által frissen felújított Komáromi utcát: a sebességkorlátozás és az elsőbbségadás kötelező tábla is jól látszik – értesítette lapunkat egyik olvasónk. Ezek szerint a Komáromi utcából kikanyarodó sofőr lehetett a hibás a szerdai, súlyos balesetben.

Az olvasónktól kapott fotókon a Komáromi utca mindkét oldala látható. Így az is, hogy az elsőbbségadás kötelező tábla mellett sebességkorlátozásra is figyelmeztetnek a közlekedési táblák. Szintén látszanak a közlekedési táblák Kovács Ernő olvasónk videóján, aki nem sokkal a baleset után készített a helyszínről felvételt. A táblák tehát a baleset időpontjában is biztosan ott voltak.

2015-02-22 09.21.42

A másik irányból is egyértelmű a helyzet

A szerdai balesetben egy három gyermekes anyuka ütközött az Omega együttes hangmérnökével, aki a helyszínen súlyos sérüléseket szenvedett. A zenészt életjelek nélkül emelték ki a kocsiból a csepeli mentősök és tűzoltók, és negyed órán keresztül küzdöttek az életéért, mire sikerült újraéleszteni és mentőben szállítható állapotba hozni. A sérültet ez után napokig mesterséges kómában tartották: nincs információnk a jelenlegi állapotáról.

Kovács Ernő olvasónk videója a baleset helyszínén: szintén jól látszanak a táblák

A helyszínen készült fotók alapján a szürke autó vezetője fordulhatott ki a Komáromi utcából, mivel az ütközés azt a kocsit érte oldalról. Amennyiben így történt, a piros autó haladhatott szabályosan, és a szürke vezetője lehetett a baleset okozója. Azt azonban nem tudjuk melyik kocsiban ki utazott.

Ádáz vita a fejlesztésekről

A baleset után többen is vitatták az önkormányzat útfelújítási programját, mivel a leaszfaltozott utakon – ha nem tartják be a közlekedési szabályokat – gyorsabban is lehet haladni, mint a korábbi földutakon. Szintén sokan gondolják úgy, hogy több kereszteződésnél kell közlekedési lámpákat felszerelni. Információink szerint a Kossuth Lajos út márciusi felújítása részben erről szól majd: több zebra és járdasziget kerül kialakításra, de a buszmegállókat is megerősítik és a bicikliutakat is egyértelműbben kijelölik.

Korábban arról is ádáz politikai vita folyt, hogy szükség van-e a csepelieknek az elérhető legmodernebb mentőautóra. Horváth Gyula, a balliberálisok polgármester-jelöltje például bírálta az egészségügyi fejlesztéseket: a mentőautó vásárlását például azért, mert szerinte az nem csak csepeli lakóknak segít, illetve nem minden csepelinek ezzel a mentőautóval nyújtanak segítséget. A politikus azzal is megvádolta a kerület vezetését, hogy a csepeli mentőautó lopott kocsi, illetve azzal is, hogy túl drágán szerelték fel. Vádjait nem próbálta igazolni. Korábban, 2003-ban azonban még sikerült olyan vádakkal bezárni a csepeli szülészetet, mert Horváth szerint túl igényes volt a csepeli kismamáknak.

Csepel.info

18 hozzászólás “Baleset a Széchenyin: a Komáromi utcából érkező hibázhatott” bejegyzésre

  1. nagyanyó szerint:

    mi a fenének kell mindig ide oda tologatni a hibákat vagy bármit is. Minket lakókat nem az érdekel. ki mit csinált vagy mondott, hanem az , hogy mi változik, vagy változott. Egy mentőautóra sem kell ujjal mutogatni most, ezzel felhivni a figyelmet hogy na nesztek vettük, van, hanem hogy pontosan ha kell ott legyen ahol kell, ahol életet ment, menthet.
    Az utakat igenis meg kell csinálni, ne legyen sáros dagonyás utca, hanem rendezett sima közlekedésnek megfelelő utjaink legyenek… a többi ránk van bizva, hogy betartsuk a szabályokat. Mindig azt kell az embernek olvasnia, hogy ez ezt mondta, az azt mondta, persze nem most, hanem már tiz évvel ezelőtt. Hát ebből már igazán elég lehet, nem terelni kell a problémákról a dolgokat, hanem megoldani, és csepeliekért élni,,, és élni hagyni.

  2. joskapista szerint:

    a piros autó frontálisan sérült, a szürkének a bal oldala hogy lehet sérült ha a pirosnak balról jött?
    ha a pirosnak jobbról jött akkor hogy fordult meg és került 20 méterrel hátrébb?

  3. felix szerint:

    Ezt mát én is néztem. Csak úgy lehet, hogy a távolabbi sávban ütköztek.

  4. Katka szerint:

    A Komaromin folyamatosan szaguldoznak az autosok egyeseket a hatalmas lukak sem tantoritottak el igy aszfaltosan meg plane. Okos anyuka gyerekekkel…. elnezte a tablat. 🙁

  5. Csivi szerint:

    Gondolom a piros autó jött az áruház felől, a Mondeo pedig kifordult elé a Komáromiból. A Mondeo szerintem az ütközés után oda felállt a kocsival, vagy feltolták, ne legyen útban.
    Jobbulást a sérültnek!!

  6. Valaki szerint:

    A piros autó jött a Komáromi utcából (a József A. Utca felől)
    A Mondeo jött a Királymajor irányából.
    Az autó állásából jól látható, hogy mekkora sebességgel jött, ha így sikerült megállni….
    Én az áruház felől jöttem…..

  7. mandaf szerint:

    Én meg nem voltam ott.

  8. Grün Rikárdó szerint:

    “A helyszínen készült fotók alapján a szürke autó vezetője fordulhatott ki a Komáromi utcából, mivel az ütközés azt a kocsit érte oldalról. Amennyiben így történt, a piros autó haladhatott szabályosan, és a szürke vezetője lehetett a baleset okozója.
    Azt azonban nem tudjuk melyik kocsiban ki utazott.”
    .
    Ennyi amit egyelőre konkrétan tudunk! De ez még változhat!

  9. akárki szerint:

    Szerintem tök lényegtelen ki honnan jött, ki melyik autót vezette… a lényeg hogy a vétlen sofőr kórházban van és jelenleg nem tudni hogy életben marad-e. Olyan felesleges kéretlen prókátorként itt okoskodni!

  10. Grün Rikárdó szerint:

    akárki!
    Honnan tudod ki a “vétlen” sofőr?!
    Azt akárki mondhattya!

  11. akárki szerint:

    Hattya mi? 😀

    Hagyjuk…neked Rikárdó semmit nem kell bizonygatnunk…..;)
    Hiába is tennénk, hisz te mindent jobban tudsz….
    Nyilván ott voltál 😉

  12. Tarjányi László szerint:

    Mi lenne ha a háromgyerekes anyukát megkérdeznék, merről jött és melyik kocsival? Kár addig találgatni, másrészt a másik autóst nevezték vétlennek, akkor az valószínüleg így is van.

  13. királyerdei szerint:

    A sok barom száguldozót ki kell szűrni.Azonnal!
    Ez mindenki érdeke.Holnap te jöhetsz,vagy családtagod a Merényibe.Azonnali
    intézkedés szükséges!!!

  14. kilgore trout szerint:

    A balesetek három okból következhetnek be:
    1. Bamba sofőr
    2. A megengedettnél gyorsabban közlekedő jármű
    3. Beláthatatalan útszakasz

    A Széchenyin az utóbbi kettő játszik szerepet legtöbbször. Mire kihajt a szerencsétlen, talán kevésbé gyors reakcióval megáldott autós, addigra ott van a másik és kész is a történet.
    Nem biodíszletekkel kell méretni, hanem telepített kamerákkal, több helyen. Olcsóbb lenne már rövidtávon is.

    A megoldás SOHA nem az, hogy lámpázzuk tele az összes sarkot. Ezzel nyilván csökkentjük a bekövetkezés valószínűségét, de megöljük a közlekedést és növeljük a járművek károsanyag kibocsátását.

  15. Építs, és ne rombolj szerint:

    1. Eszedbe ne jusson a KRESZ szabályainak a betartása!

  16. Kero szerint:

    Börtönbe vele! Olyan nincs, hogy jajj nem figyeltem! A kresz nem játék!

  17. Neki szerint:

    kilgore trout:

    Balesetek ennél sokkal több okból következhetnek be… Nem segítek.

Itt lehet hozzászólni !