Az utolsó buszmegállót szépítik a csepeli kisdiákok

Csepel.hu

Az utolsó buszmegállót szépítik a csepeli kisdiákok

Az utolsó buszmegállót szépítik a csepeli kisdiákok

A csepeli iskolák diákjai festették ki gyerekrajzokkal az elmúlt hónapban a kerület beton buszmegállóit. A mai napon – ha jól halad a munka – az utolsó, Rákóczi téri buszmegálló is megújul – értesült a Csepel.hu.

Az ötletgazda Németh Szilárd leköszönő polgármester volt, a buszvárakozókat pedig előzőleg a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai tették rendbe.

A vakolatokat kijavították, glettelték és kívül-belül lefestették a betonfalakat. A szépen felújított várók közül az utolsót azonban mindössze két nap alatt megrongáltak, összefirkáltak a graffitisek. A diákoknak és tanáraiknak így előbb a graffitisek falfirkáit kellett eltüntetniük, még mielőtt a tengeri motívumok a falakra kerülhettek. A főként természeti témájú és a gyerekvilághoz kapcsolódó rajzokkal díszített buszmegállók hatalmas tetszést váltottak ki az utazóközönségnél – főként a gyerekeknél. Sok szülőnek ezért az új rajzok még a bölcsődébe, óvodába indulást is megkönnyítik. Az önkormányzat forró teával, pogácsával és édességgel járult hozzá a példaértékű akcióhoz.

A különleges és valóban vidám hangulatot árasztó utcai festészetben részt vevő iskolák a következők voltak: Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Kék Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc-, a Vermes Miklós-, a Gróf Széchenyi István-, a Mátyás Király Általános Iskola és a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola. A színes illusztrációkhoz szárazkrétát és vízálló színező pasztát használtak. Remélhetően a megújult megállókat a város lakosai jobban megbecsülik: a lefestett várókat eddig még nem rongálták meg.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Az utolsó buszmegállót szépítik a csepeli kisdiákok” bejegyzésre

  1. szekér eperke szerint:

    Kérném az összes buszmegállót, amit kifestettek. Az én unokám keze munkája is benne van (Késmárki u-Szebeni u.).

  2. felix szerint:

    Reméljük, hogy így is marad.

  3. felix szerint:

    Nem ártana egy grafitissel levédetni.

  4. szigetország szerint:

    Tényleg szépek lettek a megállók, érdemes vigyázni rájuk. Gratulálok a festőknek!

Itt lehet hozzászólni !