A képviselő-testület döntött a díszpolgári címek és a “Csepel Örökség” díjak adományozásáról

Csepel.hu

A képviselő-testület döntött a díszpolgári címek és a "Csepel Örökség" díjak adományozásáról

2014. szeptember 25-ei rendes ülésén a képviselő-testület döntött a kitüntető címek adományozásáról.

A „CSEPEL DÍSZPOLGÁRA” kitüntetés az önkormányzat legmagasabb elismerése, amely annak a természetes személynek adományozható,

  • aki a kerület gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkotott,
  • aki életművével, kiemelkedő munkásságával szolgálta az egyetemes haladás, kultúra, vagy művészet ügyét, közvetlenül vagy közvetve hozzájárulva ezzel a kerület tekintélyének, jó hírnevének növeléséhez.

A „CSEPEL ÖRÖKSÉG” kitüntető cím azoknak a természetes személyeknek és szervezeteknek adományozható, akik, vagy amelyek a kerület értékeinek növelése érdekében maradandó eredményt értek el.

Ezek fényében „Csepel Díszpolgára” kitüntető címet adományoz az önkormányzat Benedek Ferenc mesteredző, Takaró Mihály professzor, Vida István igazgató, Dr. Zachár László tanár és Zámbó Jimmy (posztumusz) énekes részére.

„Csepel Örökség” kitüntető címben részesül Krammer András diakónus, Szécsi Ilona fotóművész, Tóth Gábor birkózó és Dr. Wesniczky Béla fogszakorvos, főorvos.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “A képviselő-testület döntött a díszpolgári címek és a “Csepel Örökség” díjak adományozásáról” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Vida István?? Van ennél még lejjebb gyerekek? 🙂

  2. Balos szerint:

    Vidát emlékeim szerint 2005-ben nevezte ki Tóth Mihály MSZP-s polgármester. Attól, hogy valaki húsz évig dolgozik, még lehet normális ember. Én speciel nem tartottam rossz szakembernek, és persze tudom, hogy a baloldalon árulónak tartják, mert most is dolgozik. De vajon áruló-e az, aki merészel dolgozni?

  3. cinkota szerint:

    Nem az. És csatlakozom: jó szakembernek tartom, ezt nem lehet elvitatni tőle. Vida minőséget ad, hasonlítsuk össze a helyi médiumokat (értsétek ide a Csepel újságot meg a CseppTv-t is) más kerületek médiáival. Nagy alkalmazkodó, de dolgozni azt tud.

  4. helyi szerint:

    Dolgozni?? 🙂 na ne máár. Farpofát nyalni maximum, méghozzá, hol ide, hol oda!Szakembernek nem nevezném, mert egy tanárember maradjon a katedránál és ne értsen már mindenhez, amit éppen a nyakába lőcsölnek! Köpöenyegforgató, aki a kerület jó hírnevét nemhogy emelte, hanem rombolta, nem is kicsit, csak végrehajtani tud, de azt nagyon jól. Szégyen Csepel Díszpolgáraira nézve az ő neve!

  5. cinkota szerint:

    helyi, valamiért téged a gyűlölet hajt. nem jó tanácsadó az ekkora indulat. Vida lehet hogy valamikor tanár volt, de ez nem jelenti azt, hogy csak a krétához értene. felesleges a szakmai erényeit csorbítani, ha a személyével van problémád. ha jól tudom Szabó Szabolcs is a katedráról (bár főiskolai) csöppent a politikai életbe, menesszük, mert nincs politológus/jogász/közgazdász diplomája? az szerintem vitán felül áll, hogy Vida kihozza a maximumot a lehetőségekből és hogy ezzel építette a kerületet. hogy milyen áron, azt csak ő tudja. a baloldal szeret cimkéket ragasztani azokra, akik elfordulnak tőlük, szerintem a Vidával ugyanez van. mardos benneteket az irigység, hogy ő dolgozhatott. szemben veletek, egy alkalmazott elszámoltatható, a csepel.hu átolvasható, a Csepeli Hírmondó átlapozható, a CseppTv felvételei is biztosan elérhetőek valahol ezt nem tudom, a rendezvényeket dokumentálták, a művelődési házakba be lehet térni és szemügyre venni az állapotokat. térjük vissza a realitásokhoz, ha már a kerület érdekei szóba kerültek. félre ne érts, a személyét nem védhetem, de nem fogok csak azért kígyót békát kiabálni valakire, mert végezte a munkáját. tudnál példát említeni hogy mivel rombolta a kerület hírnevét? nem kötekszem, érdekel. konkrétumok nélkül ez így csak befeketetítés.

  6. Balos szerint:

    Gusztustalannak tartom azt a hozzáállást, hogy vezetőcseréknél mindenkit ki kellene rúgni vagy éppen a másik vezetőnek nem szabad dolgozni. Egy demokráciában normális dolog a vezetőcsere, és normális az is, hogy a többség tovább dolgozik.

    Hónapokig hallgattam olyanokat, akik nagy szájjal ecsetelték, hogyan szúrnak ki a 2010-ben megválasztott fideszes vezetéssel, hogyan próbálják szabotálni, elcseszni a munkát, amiért felveszik a fizetésüket. Nem egyet közülük aztán ki is vágtak a fideszesek. Ez után meg végigsivalkodták a piacot meg a környezetüket, hogy a szemét polgármester kitette őket. Hát még szép, mégis mit csinált volna azokkal, akik direkt nem dolgoznak vagy szándékosan elrontanak mindent?

    Vida kiszolgálta az MSZP-s vezetést, most meg a fideszest. Élő példája annak, hogy a Fidesz megtartotta azokat, akik dolgoztak. a baloldal most ünnepelhetné is – ahogy a Szent Imre tér felújítását. De nem, mert most Fidesz van. ezért minden rossz. Sokszor írtam, hogy nem jó ez a hozzáállás.

  7. cinkota szerint:

    erről beszéltem. Nem lehetne egyszerűen azokat megtartani, akik jók? Vagy ez naiv hozzáállás? És ezt nem csak a baloldalnak szánom. Mi lesz a kerületből, mi lesz az országból, ha mindenki csak 4 évre tervezhet? Illetve 5. Nincs senkiben egy kis higgadtság, nagyvonalúság, empátia? Bárki is nyerjen 12-én nagy felelősséget kap, remélem élni és nem visszaélni fognak vele.

Itt lehet hozzászólni !