Micsoda különbség!

Vélemény – Ábel Attila

012

Tegnap megnéztem Csepel két legesélyesebb polgármester-jelöltjének Facebook-oldalát. Borbély Lénárdnál elolvashattam a választási programját, láttam merre jár kampányolni, mennyi fejlesztés indult el az elmúlt években, mennyi mindent adnak át ezekben a napokban is Csepelen. Persze – mondhatnák – most jön a választás, kampány van. Csakhogy az elmúlt három évben az ilyen hírek végig mindennaposak voltak.

Horváth Gyulánál azt láttam, hogy neki semmi sem jó, ami az elmúlt években történt. Harag és kemény kritika vagdos minden fejlesztést, minden változást. Ami fejlődés, előrelépés, az neki rombolás és pusztítás. A honlapján nem látni egyetlen egy pozitív hírt sem, arról pedig végképp nem ír, hogy mi a programja. Mit tenne, ha nyerne? Mindent visszacsinálna, kihúzná a csatornát a földből, leszaggatná a hőszigetelést a panelházakról, korhadt, életveszélyes fákat dugdosna vissza a Szent Imre téren? Nem tudni. Persze – mondhatnák, most jön a választás, kampány van. Csakhogy az elmúlt három évben az ellenzék pontosan ugyanezt csinálta, ugyanígy mindent bírált és semmi elképzelése sem volt a jövőről. Talán azért, mert négy év alatt a csatornázástól a gerincútig, a közterületek felújításától az uszodáig minden megvalósult, amit ők 16 évig csak ígértek, de soha nem valósítottak meg?

A Fidesz-KDNP és a balliberálisok programját így aztán nem lehet összehasonlítani. Az egyik létezik, a másik nem. Meg is jegyeztem a véleményemet, mire kitörölték azt, és kitiltottak Horváth Gyula Facebook-oldaláról. Minden korábbi megjegyzésemet is törölték, és így tettek mindenkivel, aki kritikus mert lenni Horváth Gyula véleményével. A “demokraták”.

Emlékezzünk! 2010 októberében egy csődveszélytől fenyegetett, eladósodott és korrupt vállalkozói szerződésekkel teletömött önkormányzatot örökölt az új csepeli vezetés. A korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével és a pénzügyek rendezésével évente több, mint kétmilliárd forintot sikerült megtakarítani. Ez a megtakarítás forintra pontosan kimutatható a költségvetésből. 2010-ben 3,8 milliárd forintos volt Csepelen a költségvetési hiány, ebből sikerült 1,4 milliárd forintos többletet elérni. 2014-ben nyolcszor több fizikai munkás dolgozik kerületünk szebbé és élhetőbbé tételén, mint 2010-ben. A megtakarított milliárdokból sikerült kifizetni az adósságokat, és megkezdeni az évtizedek óta várt csepeli fejlesztéseket. Megépült a gerincút első üteme, 52 km csatornázás, a belső kerületekkel összekötő bicikliutak, lett uszodánk, sokkal szebbek a közterületeink mint korábban bármikor, megújult a Tamariska domb, a Kiserdő, a Kis-Duna part, elkezdődött a panel-lakótelepek felújítása, és a csepeli egészségügy is modern eszközöket kapott. Fitnesz-parkok épültek, a kislányok méhnyakrák-elleni oltást kapnak, a gyerekek tisztasági csomagot, olcsó közétkeztetést, megkezdődött a királyerdei utcák leaszfaltozása és a csapadékvíz-elvezetés kiépítése. Négyszer több a közterület-felügyelő, a térfigyelő kamera, és jóval több a rendőr, mint 2010-ben volt. 2005-2010 között, az MSZP-s vezetés idején – amikor Horváth Gyula alpolgármesterként 17 millió forint jutalmat vett fel -, 10,2 milliárd forint volt a kerület vagyonvesztése. Csoda, hogy most a kerület vagyona is gyarapodni kezdett, és kétmilliárd forinttal erősödött Csepel “értéke”? Micsoda különbség!

A Szent Imre téren a fideszes vezetés 2005-ös terveket kapott elő és korszerűsített, amikor lehetővé vált a környező panelházak felújítása. Az Európai Unió csak olyan város-rehabilitációt támogat, amelyben a panelfelújítás mellett a közterületek felújítása és szociális programok is szerepet kapnak. Kit érdekelt, hogy MSZP-s városvezetés idején készültek a tervek, ha egyszer 1690 ember lakását lehetett korszerűsíteni önrész nélkül, és a tér is megújulhatott! Hát nem az a legfontosabb, hogy közösen lépjünk előrébb? Nem az az igazi összefogás, amikor a kitüntetéseknél a baloldaliaknak is jut hely, a fejlesztéseknél pedig a baloldal által ígértek is teljesülnek? Horváth Gyula szemében mégis vörös posztó lett a térfelújítás, pedig alpolgármester volt, amikor a tervek készültek. Neki azért rossz a felújítás, mert fideszes vezetés valósítja meg. Összefogásról prédikál, de mindent rombolásnak és pusztításnak tart, ami 2010 óta felépült, összefogást emleget, de Csepel nem baloldali szavazóit szélsőséges elhajlónak tartja. Micsoda különbség!

Ábel Attila

158 hozzászólás “Micsoda különbség!” bejegyzésre

  1. Józsi szerint:

    Ettől a “féltemazállásom” írástól a hányinger kerülget!
    Kitiltottak! Nem csodálkozom! Talán EMBERKÉNT kellene viselkedni, bár tudom, hogy ez sokaknak nem sikerül.
    De azért nonszensz, hogy a csepeli cenzúra ura aki az oldaláról mindenkit kitilt, letilt, kitöröl aki le meri írni az igazat! Most fel van háborodva ha őt kitiltják valahonnan!
    Sír mint egy szopós malac 😁

    Mindenki azt kapja amit megérdemel!

  2. bonifác szerint:

    Nem tudom, mi ebben az újdonság? Baltával támadják a devizás intézkedéseket, holott ezt
    a helyzetet ők idézték elő. Sürgetnek: de ha nem lenne meg a törvényi háttér, törvénytelenséget üvöltenének. Az új törvényekhez idő kell.Röviden: mintha egy másik
    országban élnének: országromboló tevékenységük maradványait is a Fidesz nyakába
    varrnák.Királyerdőn, és másutt rengeteg földút volt. Ma is van. De mennyivel kevesebb?
    Nagyapó szerint: ” a kommunista ha kinyitja…” Abba kéne már hagyniuk, ha hatalmat (pénzt) akarnak…

  3. bonifác szerint:

    Sajnos Józsika nem azt kapja! Gyuluskának is inkább ásóért, lapátért kéne kampányolnia,
    nem a polgármesteri székért. (Bár egészen biztos, hogy ezekhez(sem) ért…

  4. Balos szerint:

    Ebben az a vicces, hogy Ábel leírja miért rossz a baloldal kampánya, és még ezért is őt támadjátok – “Józsi” meg azt írja, hogy ez ilyen “félti az állását” írás. Szerintem meg Ábel otthon röhög egy korsó sörrel a kezében. Horváth Gyula, Szenteczky éppenséggel egymást utálva , de közös erővel tesznek meg mindent azért, hogy bukják a választást. Tényleg nincs semmi programja a bal oldalnak. Ti olvastatok olyat? Én nem. Tényleg mindent csak fikáz a Gyula. Még azt is, amit ők terveztek. Pedig mondhatná, hogy látjátok milyen jó! De nem ezt teszi! Ez hülye!

    Ilyenkor jön ki, hogy egy kohász szakmunkásból még a politikai főiskola sem csinál értelmiségit. A kommunisták között voltak kiváló elmék, akik a demokrácia zászlóvivőivé váltak, amikor már meg lehetett változtatni a rendszert. És voltak olyanok, akik csak azt nézték, kikaphatják-e Lenin kezéből a zsíros kenyeret. Sajnos a mi Gyulánk utóbbi.

  5. nagyapó szerint:

    “És voltak olyanok, akik csak azt nézték, kikaphatják-e Lenin kezéből a zsíros kenyeret.”
    Fantasztikus!
    Remélem emlékeznek, amikor a vérbajos, gyilkos forradalmár, a gyár előtt kínálta a dolgozókat zsíros kenyérrel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. felix szerint:

    Bonifác.
    A deviza hitelezést a fidesz hajtata jóvá és az általa kinevezett bankelnök tartotta magasan a a forint kamatát. Nem kell mindent a szocikra kenni.
    Szemétláda nagyapó!
    Igazad van. Ma négy és fél millióan várják a zsíros kenyeret.

  7. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! A kedves “baloldali” szocik szüntették meg a lakáshitelezést. Ezután jött a kedvező valutahitel. Kis bunkócska, gondolkozzon! Amúgy meg próbáljon kikecmeregni a zóvodás stílusból!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. felix szerint:

    Kedves hazudós szemétláda.
    A fidesz vezette be a deviza alapú hitelezést.
    Annak meg nézz utána, hogy kik vehették igénybe a kedvezményes lakáshitelt.
    Ugye az nem volt teljes körű?
    És nem volt fent tartható sem.
    A világváltság is hasonló okok miatt keletkezett.
    Ugye pubi?

  9. Kisapám szerint:

    A szokásos hazugságáradat Ábel Attilától.

  10. Kisapám szerint:

    Balos: Igen, képzeld, veled ellentétben mi olvastuk a Horváth Gyula programját. Ott van hetek óta a honlapján, te diszlexiás idióta!

  11. felix szerint:

    Balos egy különleges lény.
    Baloldali létére azért nyal a fidesznek, hgy az LMP-re szavazzon.
    Ezt kapd ki. 🙂

  12. yoda szerint:

    Csepel fejlődése – a lehetőségekhez képest – biztató. Kíváncsi leszek, hogy a csepeliek miként látják ezt.
    Az ellenzék kampánya erőltetett, hazugságokra, féligazságokra épül. Egy normális településen labdába sem rúghatnának, Csepelen azonban, a kommunista gyökerek miatt valós veszély lehet a visszatérésük. Remélem nem így lesz!

  13. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x Igen, a Fidesz vezette be a deviza alapú hitelezést. Miközben működött a lakáshitel rendszer. Ezt az akkori szoclib kormány megszüntette (közben a kormánytagak, mert tudtak róla, 10 milliós hitelt vettek fel). A zembereknek maradt – az akkor olcsónak tűnő – devizahitel.
    Kis óvodás, 1/2eszű1/2x levezette a világválság okát, amit a zOrbán kormány okozott.
    Egyéb mese, 1/2eszű1/2x ???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. nagyapó szerint:

    Kisapám! Gratulálok! 76 000-ből valaki olvasta. No és mi a jövő? Mi lesz jobb? Mikortól? Milyen pénzből?
    Úgy szeretném tudni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  15. Kisapám szerint:

    Akkor olvasd el, előtted is nyitva áll a lehetőség.

  16. felix szerint:

    Már megint hazudsz.
    Nézd meg hány százalékos kamattal volt a kedvezményes hitel, és mennyivel a deviza alapú.
    Hány éves korig lehetett felvenni?
    Mennyiért kaptak forint hitelt azok akik nem fértek bele.
    A váltság meg éppen a felelőtlen lakás hitelek miatt kezdődött.
    Senki sem mondta, hogy a fidesz idézte elő.
    Hazug kis g vagy.

  17. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Hogy is van ez a coci kormány “tagak”kal?!
    .
    “A nyilvánosságra hozott vagyonbevallások szerint a Fidesz képviselőcsoportjának tagjai 1,5 milliárd forintnál nagyobb összeggel adósak a bankoknak. Az adóslista éllovasai: Rogán Antal 57,8 millió forinttal, B. Nagy László, Kocsis Máté és Halász János 40-40 millió forinttal, Ivanics Ferenc közel 29 millió forinttal, Tasó László 23 742 forinttal, Varga Mihály 21 millió forinttal. Orbán Viktor és Nagy Andor 20-20 milliós hitelt vett fel. Érdemes pontosan idézni a Kósa Lajos és Zsigó Róbert által bemutatott számokat, hiszen kimutatásuk ékes bizonyítéka a zűrzavaros helyzetnek. Zsigó ezt írja: jelzálog alapú, szabad felhasználású, CHF alapú kombinált hitel 11 706 869,- ft, autóhitel (Dácia): 909 672,- ft, Autóhitel (Toyota) 1 660 334,- ft. Hogy miből mennyit fizetett vissza, mennyi van hátra, milyen árfolyamon számolt, nem tudni. Kósa polgármester bevallása hasonló: lakásvásárlási kölcsön 22 961 273 ft, lakás felújítási: 200 090 CHF, kölcsön: 36 749 CHF.” 😛 😀

  18. felix szerint:

    Kiket is “mentetett” először a fidesz?
    Azokat akik nem szorultak rá.
    A többiek még nyögnek.

  19. grün szerint:

    felix!
    Akik nem szorultak rá! 😛
    “Orbán Viktor a Blikknek azt mondta, ötmilliós svájci frank alapú tartozását svájci frankban törlesztette, a Népszabadság azonban utánanézett, a kormányfő vagyonnyilatkozatában nincs nyoma ilyen devizamegtakarításnak.”
    .
    Már akkor sem ez volt az első hazugsága! 😛
    .
    http://hvg.hu/itthon/20111018_orban_hitel_torlesztes/

  20. felix szerint:

    grün!
    Látod, hogy a szemétláda alapút ez sem zavarja.

  21. Balos szerint:

    Kisapám és a többiek: ha lenne a Gyuláéknak programjuk, akkor olvasni is lehetne, akkor hirdetné. Én sehol nem olvastam róla. Annyit hallok, hogy ki akarnak rúgni mindenkit, aki az elmúlt négy évben került az önkormányzatba, vagy került előrébb a ranglétrán. Azt is hallom, hogy lebontatná azt az Országzászlót. Énnekem az Országzászló sokat nem jelent, de nagyjából öt évig semmi mást nem lehetne hallani, és úgy váltanák le utána a baloldalt, mint a huzat. Meg azt hallom, hogy ez az idióta Gyula leállíttatná a városrehabot. Nooormáááális? Hát szerintem nem az! Ilyet politikus nem akarhat, az ilyen politikusok idióták!

    A lényeg az kedves volt elvtársaim, hogy a Gyulának túl nagy a kabát. Alpolgármesterként még eldöcögött egy nem túl magas iskolázottságú vezetésben, de ide már ész is kellene. Az meg neki nincs. Az Ábelnek igaza van, csak a fikázás megy, baloldali emberek semmi mást nem kapnak. Fikából nem lehet várat építeni.

  22. hajrá szerint:

    Zavartan repkedünk, indulunk s megérkezünk.
    Születünk, s elleszünk…. . . . . . . .”

  23. grün szerint:

    Balos!
    “Az Ábelnek igaza van, csak a fikázás megy, baloldali emberek semmi mást nem kapnak. Fikából nem lehet várat építeni.”
    Nem bizony!
    Fikából nem várat, hanem max. egy Balost és egy Ábel Attilát lehet építeni! 😛 😀

  24. Balos szerint:

    Nem dühöngeni kell grün. Ott van az LMP, van választás.

  25. grün szerint:

    Balos!
    Hogyne dühöngenék, amikor saját bevallásod szerint is a baloldali emberek csak fikázást kapnak és ezért van igaza Ábel Attilának?!
    LMP mint alternatíva?!
    Na neeeeee! 😛 😀

  26. Kisapám szerint:

    Balos! Mi akadályoz meg téged abban, hogy fölmenjél Horváth Gyula honlapjára (hgyula.hu), és ott elolvasd az onnan letölthető 23 oldalas programját?

    Béna a kezed, béna az agyad, vagy te vagy Ábel Attila?

  27. Bamba szerint:

    Ahogy elnézem, a vén görény megint formában van. Mindenkit lehülyéz, aki mást gondol, mint ő. És ahogy szokta, keresztcsontig benyal megint.
    Ha a vén nagyapó kinyitja a száját,
    kidugja a nyelvét és mélyen benyal.

  28. Kisapám szerint:

    Balos, ne blöffölj itt az LMP-vel, te a Fideszre soha egy rossz szót nem írtál, minden tetszik neked, amit a Fidesz csinál, nyilvánvalóan a Fideszre fogsz szavazni. Lévén hogy a valódi neved Ábel Attila, ebben nincs is semmi meglepő.

  29. joságos szerint:

    nagyapó szerint:
    2014. szeptember 19., péntek – 19:31

    “És voltak olyanok, akik csak azt nézték, kikaphatják-e Lenin kezéből a zsíros kenyeret.”
    Fantasztikus!
    Remélem emlékeznek, amikor a vérbajos, gyilkos forradalmár, a gyár előtt kínálta a dolgozókat zsíros kenyérrel.
    T. Nagyapó! Melyik fideszesről beszél?

  30. Doki szerint:

    Kisapám! Balos elkötelezett baloldali, aki hisz a baloldali eszmékben, nem a mutyizásban, garázdálkodásban, ezért részéről érthető a harag, mert becsapták… Nem a Fidesz, hanem a “sajátjai”…

  31. Balos szerint:

    Joságos: ezt én írtam a Horváth Gyuláról. Nagyapó már csak engem idézett. Kisapa meg foglalkozzzon magával. Megnéztem Horváth állítólagos programját, én azzal nem büszkélkednék. Csoda, hogy nem kapott az írása közben agyvérzést. Olvasni is kínszenvedés, főként a töménytelen helyesírási hiba miatt. 😀

  32. TenkA szerint:

    grün

    “LMP mint alternatíva?!”

    Miért neeeeeeeeee? 😉

  33. felix szerint:

    Balosnak a nadrágszabója mondta, hogy balos.
    azóta “elkötelezett”.
    Az LMP.-t kínálja mert tudja, hogy így vesztett szavazatok lesznek.
    Ügyes vagy Attila.

  34. grün szerint:

    Balos!
    “Töménytelen helyesírási hiba”?!
    Te sem vagy eléggé töménytelen, ha már a “töméntelen”-t is elrontod!
    Lapozz bele a zÉrtelmező szótárba is néha! 😛 😀

  35. Balos szerint:

    Ma az LMP az egyetlen alternatíva. Szenteczky Jánosra meg a bandájára akkor sem szavanék, ha jobb lenne a polgármester-jelöltjük. A Fidesz megdöbbentően sok dolgot épített Csepelen ahhoz képest, hogy csak négy év telt el. Az MSZP mindben leszerepelt, ez az igazság. Nem tetszik? Nem kell. Van más választás is, LMP-nek hívják.

  36. felix szerint:

    Balos.
    Mindent megteszel, hogy a fidesz maradjon.
    Az egy igazi balos értékrend.
    A lényeg, hogy demokrácia ne legyen.
    Ugye?

  37. felix szerint:

    Balos!
    Milyen érvek alapján nem szavazol a fideszre.
    Komolyan érdekelne, hogy mi a kifogásod a fidesszel szemben.
    Mivel jobb az LMP.?

  38. Balos szerint:

    Nem értem mit hisztiztek. Normális baloldali ember nem szavaz Szenteczkyre. Szenteczky és csapata nem baloldali. Horváth Gyula meg harmatgyenge.

    Azért kampányoltok itt, mert anyagilag érdekeltek vagytok Szenteczkyék győzelmében. Én meg nem.

  39. Kisapám szerint:

    Ábel! Ne játszd már itt az eszed Balos néven. Már csak a leghülyébbek nem látják, hogy te vagy az.

  40. felix szerint:

    Balos!
    Válaszolnál a kérdésemre?
    Miért nem szavazol a fideszre.
    Szerintem nem lehet neked nehéz a válasz. hiszen az MSZP-is jellemezted.

  41. Zulu szerint:

    Kisapám: bár nem nekem írtad, felmentem a hgyula.hu-ra a programot megnézni.

    Ez valami vicc akar lenni?

    Ha ezt tényleg Horváth Gyula írta (vagy legalábbis megvalósítaná), akkor nagyon remélem, hogy az életben nem választják meg még közös képviselőnek sem.

  42. Cs.pepe szerint:

    Vicces, hogy Ábel Attila sír, hogy kitiltották, amikor párszor kritizálni merészeltem itt ezen az oldalon, mindig cenzúráztak :), ő sír, hihetetlen pofátlanság. Attila van még bőr az arcodon?
    Ja és csatorna, gerincút, bicikliút ez mind az előző önkori lassú, körülményes, tötyi-mötyi munkája eredménye ami vicc, hogy ennyi ideig tartott, de hogy a fidesz érdeme lenne, az meg egy rossz vicc :(.

  43. admin szerint:

    Csak akkor törlünk hozzászólást, ha minősíthetetlen stílusú. A szerkesztőség meg nem Ábel Attila.

  44. felix szerint:

    Micsoda különbség.

    Az „olcsó” paksi atomerőmű jelenleg megawattóránként 40-45 euróért adja az áramot az államnak, a szabadpiacon ugyanez 35 euróba kerül, az új paksi blokkok viszont 80-90 euróért fogják előállítani – hangzott el kedden egy szakmai konferencián.

  45. felix szerint:

    Lemaradt a ” “

  46. Cs.pepe szerint:

    Amit töröltetek nem volt minősíthetetlen, semmi olyan nem volt benne, ami itt gordon, nagyapó, szigetország, bugi ne mondana, annál sértőbb nem volt., de nekik szabad…
    Ja és NSZ és BL a Bíróságon kijelentette, hogy a csepel.infot ábel Attila szerkeszti, pont, ha ez nem igaz, akkor vagy te Admin hazudsz, vagy NSZ és BL, nos ki?

  47. Bugi szerint:

    Mind tudjuk, hogy csak a nagyon primitív, bunkó hozzászólásokat törlik pepe. Nyilván kibújt belőled az igazi éned.

  48. grün szerint:

    Bugi!
    Kik azok a “mind tudjuk”?! 😛 😀

  49. Cs.pepe szerint:

    Bugi, az volt a legdurvább hozzászólásom, hogy butának neveztem Ábel Attilát. Ne indulj ki magadból, egyébként kérlek mond a szemembe a véleményedet! Annyira szeretném, hogy ne itt bújj el és mocskolj, hanem vállald a véleményedet! Mond hol találkozzunk és hallgatom,hogy minek nevezel, így nick név mögé bújva elég aljas minősítgetni! Egyébként meg idédz be, hogy hol voltam primitív és bunkó, különben várlak a bíróságon :), tudod, már bíróságon elmondtátok, hogy kik szerkesztik az oldalt, így kénytelenek lesznek kiadni téged is, különben az admin vállal érted felelősséget! Tudod Lázár János is perre ment, ja és Kriza Ákos is lebukott :)!

  50. v39 szerint:

    Kedves ACSARKODÓ kommentelők !
    Amikor még csak 4 db hozzászólás volt olvasható, megkerestem H.Gy. honlapját. Elolvasva az első oldalt, megállapítottam, hogy ez az Ő kampánya és stílusa. De megtaláltam a 23 oldalas “Választási programot”, ami szerinte is csak “Tervezet”. Tehát nem a végleges, ami vagy van, vagy nincs, esetleg nem is lesz ! Ennek 1.-2. oldala a megszokott áskálódás. A 3. – 4. oldalon viszont már szeretne bekapcsolódni a környezet programjaiba. Szerintem ez vagy sikerül, vagy nem. Kérdés, milyen lesz ez a környezet ? Elfogadja-e Őt partnernek ?
    A 4. oldal oldalon alul olvashatunk a csatornázásról.
    Itt jegyzem meg, hogy a “CSEPELI ÚJSÁG” 1940.12.19.-i számában olvasható : “Mindennél fontosab és sűrgösebb Csepelen a csatornázás”. 1941.05.23.-i számában olvasható : “Elkészültek Csepel csatornázási tervei”. 1941.11.06.-i számában olvasható : “1942 augusztusában kezdődik Csepelen a csatornázás”. Sajnos a munka a közbejött háború miatt elakadt, csak valószínűleg 1947-ben folytatódott és nem volt teljeskörű. Tehát ezzel nem kellene túlzottan dicsekedni. Akárhogyan is nézzük, a FIDESZ-önkormányzat valósította meg.
    Az 5. oldalon számít támogatásra. Ugyanitt egy Csepelen áthaladó új útról olvashatunk.
    Itt jegyzem meg, hogy a “CSEPELI ÚJSÁG” 1941.08.07.-számában olvashatunk a Csepeli Y-útról amely a Dunántúlról egy hídon érkezve áthalad Csepel községen, majd egy Kis-Duna hídon továbbhaladva átmegy Pestszenterzsébet községbe, esetleg a Gubacsi Hídon, illetve délebbre egy második hídon folytatódik a Nagy Sándor utca vonalában.
    Ezenkívül csupa olyan projektekről ír, melyek Borbély Lénárd programjában találhatóak.
    Továbbá nyilván nem Ő írta, mert egy Foxi-Maxi munkásszakember nem lehet polhisztor.
    Számít az állami segítségre. Biztosan megkapja egy DK-s polgármester ? A FIDESZ polgármestere inkább számíthat az államra.
    EZÉRT JAVASLOM BORBÉLY LÉNÁRDOT VÁLASZTANI POLGÁRMESTERNEK !

  51. Cs.pepe szerint:

    Admin? Bugi nevezhet bunkónak és primitívnek, de szerinte az ilyen hozzászólásokat törlitek csak. Ez a hozzászólás nem bunkó és primitív? Akkor töröld! Kérlek válaszolj, tudod, tiéd a honlap.

  52. Bamba szerint:

    Admin!
    Hazug vagy, mint azok, akiknek a seggét nyalod. Engem is rendszeresen kitiltotok. Az otthoni IP-címemrőlha írok, azonnal a következő látható: “A hozzászólás rendszermoderációra várakozik”. Ráadásul függetlenül attól, hogy mit írok. És a tartalmától függetlenül marad ez a sunyi “felirat”, és a hozzászólásom soha az életben nem jelenik meg. Nem moderáltok ti, hanem cenzúráztok. Szánalmas és ócska eljárás!

  53. felix szerint:

    v39.
    Szerinted ez a nagyszerű fidesz, ellenzéki győzelem esetén leszarná Csepelt?
    Eddig tartana a nagy magyarságotok és a népszeretetetek?
    Biztosan így van, mert te jobban tudd, hogy mennyire tudtok szemetek lenni.

  54. felix szerint:

    Egyre több a klón.

  55. Kisapám szerint:

    v39: “Akárhogyan is nézzük, a FIDESZ-önkormányzat valósította meg.” – mármint a csatornázást.

    Kurva nagy tévedés, a csepeli csatornázás az Észak-Csepelen 2009-ben átadott Budapesti Központi Szennyvíztisztító csatlakozó beruházása, az előző vezetés nyerte el rá az EU-s és állami támogatást, 2009-ben jóváhagyták a műszaki tartalmát, 2010-ben még az előző vezetés indította el a közbeszerzését, amit aztán a fideszes vezetés fejezett be. Tudod v39, a csatornázás nem akkor kezdődik, amikor a markológép először beleváj a földbe. Azt több éves előkészítő munka előzi meg, melynek során megtervezik, megpályázzák és elnyerik a finanszírozását, kiírják a közbeszerzését, stb. stb. És ezt bizony mind az előző vezetés csinálta. Ha számszerűsíteni kellene, akkor azt mondanám, a csatornázás 90%-ban az előző vezetés és 10%-ban a fideszes vezetés munkájának köszönhető.

    Borbély Lénárdra pedig az szavazzon, aki a rezsitábornok Németh Szilárd pincsikutyáját akarja Csepelen polgármesternek. Borbélynak megalszik a szájában a tej, nincs egyetlen önálló gondolata sem. Arra alkalmas, hogy Németh Szilárdnak vigye az aktatáskáját, eddig is ezt csinálta.

  56. v39 szerint:

    Csak acsarkodni tudtok !
    Majd meglátjuk, mi lesz.

  57. großmutter szerint:

    Választási program ide vagy oda, szerintem most is elég lett volna a fidesztől annyi, hogy “folytatjuk”. Nemde?

    Pár hónappal ezelőtt egyik fideszbérencnek sem volt olyan nagy a pofája, amikor egy sornyi programja sem volt a narancsosoknak. Most összekapartak valamit és nagy a pofa.

  58. grün szerint:

    T. Vezér Endre!
    Az acsarkodásban és a mocskolódásban egyelőre még csak itt járunk!
    Igézem:
    “A fordulópont 2009. január 7-én történt, amikor Deme Gábor lelőtte Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét, MSZP-s képviselőt és Papp László tanárt.”
    Kit lőtt le és ki lőtte le?!
    Nem ártana előbb ilyen apró tényállásokat is tisztázni! Ha máshogyan nem hát elővenni a zítéletet és elolvasni!
    Később következik az a változat, hogy az MSZP-én belül gyakran előferdült, hogy a nekik nem tetsző párttársaikat feláldozták és ünnepi vacsora keretében gulyásnak elkészítve feltálalták nemzeti ünnepeken?!
    “A zemberi hülyeség és a világegyetem végtelen!”, csakhogy egy hozzáértőt idézzek. Bár az elsővel neki is kétségei voltak! 😛

  59. Ábel Attila szerint:

    Kedves Hozzászólók!

    Szerintem elég felmutatni bizonyítékul a hozzászólásokat a cikkemhez. Pontosan szemléltetik azt a gyűlöletet, ami miatt mindent szétdúlna, szétrombolna az álbaloldal ami szép és jó, csak mert a Fidesz kormányzása alatt épült. Sajnos ezt látom Horváth Gyula esetében is, akinek csak azért nem jó a városrehabilitáció – és vele a Szent Imre tér általuk megtervezett felújítása – mert a Fidesz-KDNP valósítja meg.

    Rettenetes szűklátókörűség. Miért lehet csak rossz, amit a másik épít?

    De látszik még valami. Ha az álbaloldalnak netalán sikerülne megnyernie a választást, garantáltan egymásnak fognak esni. Szenteczky utálja Horváthot, részben őt hibáztatja azért, mert nem lett polgármester. Tudtommal a Csepel.info spiclijének tartotta évekig, nem írom le miket hallottam, minek nevezte Horváth Gyulát. Borka-Szász Tamástól is idézhetném, amit Horváth Gyuláról írt, de ismeritek. Hiteles a szöveg. Horváth szimpla maffiózónak tartotta Szenteczkyt, Hudák Jánosnak pedig 2010-ben még hasonló véleménye volt, korruptnak nevezte az MSZP-t. Horváth állítólag most azt híreszteli, hogy minden körzetet megnyernek, és akkor Szenteczky nem jut be a testületbe. Erre persze az esély nulla.

    A Fidesz-KDNP épített fel 16 évnyi elmaradt fejlesztést, tette rendbe a közterületeket, rúgta ki az azóta is hisztériázó korrupt vállalkozókat, a tolvajsereget. Ez még sok baloldalinak is egyértelmű, a nem együgyűknek és elvakultaknak legalábbis. Van rá esély, hogy az álbaloldal nyer. De akkor viszonylag gyorsan egymásnak esnek a koncért folytatott harcban, felőrlik, kinyírják egymást. Lehet, hogy most csak a régi kommunista hátba szúrással, de ez fog történni.

    Ráadásul most a szerződéseket nem tudnák eltitkolni, mint 2010 októbere előtt, nem kellene utólag megírnom a Vörös Csepelt. Megírnám élőben, talán még teleregénynek vagy reality show-nak s elmenne az egyik csatornán. 😉 Amúgy a Vörös Csepelt egyetlen ember perelte be, a pert elvesztette, és pont abban az ügyben, amiben perelt, most vádat emeltek ellene. Bárki nyugodtan előveheti, mert az álbaloldal a második részre készül. Olvassátok csak el, mi volt az elsőben, és úgy döntsetek.

  60. Ábel Attila szerint:

    Még annyit, hogy 50%-ra tenném, hogy mi nyerünk, 15%-ra, hogy patthelyzet-közeli eredmény lehet, és 35%-ra, hogy az álbaloldal.

  61. felix szerint:

    Kedves Ábel Attila!
    Minden gyűlölködés nélkül idézlek.

    Ábel Attila szerint:
    2014. szeptember 21., vasárnap – 08:47
    Még annyit, hogy 50%-ra tenném, hogy mi nyerünk, 15%-ra, hogy patthelyzet-közeli eredmény lehet, és 35%-ra, hogy az álbaloldal.

    Ez összességében ugye 100%.-os, fidesz esély?
    Na ennyit az értelmi képességedről. Látod ennyire érdemes olvasni téged.

  62. kispajtás szerint:

    Régen jártam a Szt.Imre tér környékén, de tegnap megrökönyödve láttam, hogy a közelmúltban felújított Nepomuki Szt. János emlékmű körül is háborús állapotok uralkodnak.
    A szocik idején rengeteg hasonló, átgondolatlan megoldással szembesültünk és azt gondolnám, hogy az ilyen esetek is milliós megtakarításokat eredményeznének a városvezetés előre gondolkodó, következetes hozzállásával.

  63. Bugi szerint:

    Felix, te mikor jártál utoljára elmeorvosnál?

  64. grün szerint:

    Ábel Attila!
    Éhes makk disznókat álmodik?! 😛
    “Van rá esély, hogy az álbaloldal nyer. De akkor viszonylag gyorsan egymásnak esnek a koncért folytatott harcban, felőrlik, kinyírják egymást. Lehet, hogy most csak a régi kommunista hátba szúrással, de ez fog történni.”
    .
    Mi lesz, ha nem hátba szúrják, hanem lelövöldözik egymást, régi MSZP-és szokás szerint?!
    A zellenzék fele a börtönben, fele a temetőben!
    Akkor megoldódik Csepel helyzete!

  65. felix szerint:

    Bugi!
    Amikor érted mentem.

  66. v39 szerint:

    T. Grün !
    Ha már így megszólítottál, keress meg közvetlenül a honlapomon keresztül. Úgy inkognítóban maradhatsz. Jó volna Veled egy eszmecserét folytatni.
    Üdvözlettel
    v39

  67. hajrá szerint:

    Hamarjában találtam egy nagyon jó olvasnivalót!

    sróf szerint:
    2014. szeptember 20., szombat – 20:53
    http://csepel.info/?p=36940
    és akkor lehet, hogy Á.A.-nak igaza van amit írt a 08:07-ben?
    http://csepel.info/?p=36925#comments

  68. grün szerint:

    v39!
    Eszmecserét folytatni?!
    Nem vagyok benne biztos, hogy a Te eszméd megfelelne nekem és persze, az enyém Neked!
    Úgyhogy inkább a kimonómban maradok! 😛 😀

  69. hajrá szerint:

    Egyébként tökéletes a cím. “Micsoda különbség!”
    A legnagyobb baja az álbaloldalnak, hogy ők is rájöttek, a mai ország, kerület vezetése szinte mindent másképpen és jobban csinál, mint azt ők tették hosszú éveken át.
    Na és persze a javaknak fondorlatos megszerezhetőségétől hosszú ideje, időre elérhetetlen távolságába kerültek, kerülnek. Minimális esély a lopásra. Az Önkormányzati választások után legalább méltó helyükre kerülnek, mégpedig a történelem szemétdomjára. “Itt az idő.”

  70. v39 szerint:

    Grün ! Lehet, hogy igazad van. De nem hallottál a konvergenciáról ?

  71. grün szerint:

    hajrá!
    “Micsoda különbség?!”
    Igazolódni látszik a mondás:
    “Az utódok teszik naggyá a múltat!” tehát jöjjön a múlt! 😀

  72. grün szerint:

    v39!
    Hogyne hallottam volna a konvergenciáról, sőt nekem is volt!
    De mióta egyik szememre megvakultam, elmúlt!
    A cukorbajnak is vannak jótékony hatásai!
    Aprópók!
    Lehet, hogy a bal szemmel látás okozza a problémámat?! 😛

  73. admin szerint:

    Cs.pepe: megnéztük azokat a hozzászólásaidat, amiket moderáltunk. Undorítóak: most is kitörölnénk. Neked is jobb így, mert van köztük olyan, amivel nem csak feljelenthettek volna, de jó eséllyel el is ítélnek rágalmazásért.

    Tudomásul kell venni, hogy vannak olyan alapvető szabályok, amiket be kell tartani. Itt, a Csepel.info oldalon legalábbis. Viszont itt működik a vélemény-szabadság, elég ránézni a hozzászólásokra. Az egész balliberális társaság is itt fórumozik reggeltől estig, még ha többnyire álnéven is teszik. A saját honlapjaikon mindent kiirtanak, ami nem dicséri a saját embereiket, és nem gyűlölködik a Fidesz felé. Milyen érdekes: ezt még ők is unalmasnak tartják.

    Ezért olyan izgalmas a demokrácia. Ezért a Csepel.info a messze legolvasottabb kerületi hírblog.

    Admin

  74. Balos szerint:

    Cspepe meg társai! Egy igazi baloldalit a szeretet és nem a gyűlölet vezérli! Egy igaz baloldalinak az embertárai iránti felelősség , szeretet, a szegények megsegítése az életcél. Nem a lopás! Nem a gyilkosság! Mi mind láttuk, hogy mi történt. De van alternatíva: LMP-nek hívják.

  75. Doki szerint:

    Horváth Gyula és a mögé felsorakozott jelöltek egyetlen programja: Csepel pusztítása. Elég volt 16 évig.
    Ne most verjék az asztalt a Háros miatt, mikor ők 16 évig lószart sem tették azért a városrészért. Ne most hangoskodjanak a közterületekért, amikor ők Királyerdőt és a sétányokat teljesen elhanyagolták. Egyébként pedig meg lehet nézni, hogy most milyen arculata van a kerületnek és milyen volt 2010-ig…

    Egyet nem értek Horváth Gyulában… Hogy miként tud úgy a tükörbe nézni, hogy nem köpi le azt, amit ott látt??

  76. felix szerint:

    Atilla.
    Ez a balos lejárt, már senki sem veszi be.
    Kár a fáradságért.

  77. hajrá szerint:

    Ismét szeretném ráirányítani a figyelmet a címre. “MICSODA KÜLÖNBSÉG!”
    Hűen jelképezi az a gyönyörű virágosrész a PGY. közelében. Ki itt be lépsz, szemmel láthatod a pozitív változást.
    Ebből kell kiindulnia minden Tisztességes és tisztességtelen választó polgárnak.
    Na most kezdjetek el gondolkodni, ha van mivel, és miért?
    Csak a rosszindulatú álbaloldallal ne kerülj egyirányú utcába.

  78. felix szerint:

    Gyula, ha most nem jelented fel dokit rágalmazásért, akkor nagyot csalódom. Vannak tűrhetetlen rágalmak.
    Az előzményekre való tekintettel gondolom, hogy a Csepel Infó minden további nélkül kiadja az email címet.

  79. admin szerint:

    Dokit is moderáltuk. A kritikáját nem, az mindig maradhatott.

  80. admin szerint:

    Egyébként Horváth Gyula még felszólításra sem tett feljelentést, amikor – vélhetően a saját kampánycsapata – Németh Szilárdot és Ábel Attilát fenyegette meg. Ennyit az őszinteségéről.

  81. Bamba szerint:

    Admin!
    Hazudsz megint vagy még mindig!
    Nem csak a tartalma miatt töröltök hozzászólásokat. Vannak akiket be sem engedtek. Az otthoni IP-címemről mindig a “rendszermoderáció” bűvkörébe lépek. Bármit írok, sohasem hagyjátok jóvá. Ez mi, ha nem cenzúra?

  82. admin szerint:

    Olyan IP-címek kerültek tiltólistára, ahonnan folyamatosan elfogadhatatlan stílusú, minősíthetetlen hozzászólások érkeztek. Bárki megnézheti a Csepel.info hozzászólásait: a többségük néhány baloldali fórumozótól jön, akik mindent kritizálnak. De nem úgy, mint egyesek, például Cs.pepe vagy te. A minősíthetetlen hozzászólásokat moderáljuk, és ha valakitől csak olyan jön, akkor azt ki is tiltjuk.

    Ez a szabály, és nálunk nincs baloldali kiskapu: mindenkinek egyformán be kell tartania.

  83. felix szerint:

    Admin!
    Ha csak vélhetően, akkor ?????????

  84. grün szerint:

    admin!
    Kezd nekem tetszeni Horváth Gyula!
    Még a javaslatodra sem hajlandó a saját fészkébe szarni?!
    “Vélhetően” a csepeli választóira sem! 😛 😀

  85. hajrá szerint:

    Kampány van, és a valóságot nem lehet cáfolni, csak bizonyítani.

  86. elhallgattatni szerint:

    A Tolvajkergetők virágokat mutatnak be és az időjárásról is szó esik
    3 perce ·

    Megérkezett a csepeli csapat írásos beszámolója szombati akciójukról. Tessék.
    __________

    Péntek este a Vénusz utcában raktuk ki a csalit. Reggel fél 7 körül mozdult meg, és a kb. 100 méterre levő Merkúr utcáig ment. Itt egy lépcsőházban találtuk meg, a korláthoz lakatolva. Senki nem tudta, hogy került oda. Megmutattuk a kamera felvételét a lakóknak, de nem ismerték az elkövetőt. Azonban a helyi folyamatos megfigyelést végző személyek (lásd, csövesek) többen felismerték és mondták, hogy arrafele szokott sétálgatni. A környéken nem találtuk meg az embert, így otthagytuk a biciklit, előbb-utóbb csak visszamegy érte. Így is lett…

    Szombaton este, 21:18-kor indult tovább az Erdősor utcába, elég fura útvonalon. Odamentünk, de csak a lakásában értük utol. A lépcsőházban két ajtó közül nem tudtuk eldönteni, melyik mögött lehet, mivel az egész emeleten közeli jelet mutatott a kereső. Így találomra bekopogtunk az egyik ajtón, ami mögül beszélgetést hallottunk. Egy női hang szólt ki: “Ki az? Mit akar?” Mondtam, hogy egy fehér biciklit keresünk. Erre rögtön üvöltözni kezdtek a csukott ajtó mögül, hogy mit képzelünk hogy őt tolvajnak nézzük? Holott a “lopás” vagy “tolvaj” szót nem is mondtuk… Elkezdtek fenyegetőzni, hogy azonnal hívják a rendőrséget, de ez sajnos nem történt meg tíz perc után sem, így az én számat kellett koptatnom.

    Lementünk a bejárathoz, hogy megvárjuk a pékeket, és hallgassuk az erkélyről tovább rikácsoló két középkorú luvnyát. Ezután kiesett a bejáraton a videófelvételen látható faszi. Rögtön mondta, hogy nála van a bicikli, és bizonyítsam, hogy az az enyém. Mondtam, hogy majd az egyenruhásoknak bizonyítom. Rövidesen meg is jöttek, és felmentünk az emlegetett kétkerekűért. Ott a fiatalember mégegyszer elmesélte, hogy munkába menet találta a kerékpárt az utcán. Mutattam neki a felvételt, és megkérdeztem, hogy miért piázik munka előtt. Ez kicsapta nála a biztosítékot, és 4 rendőr előtt kezdett üvöltözni, hogy “minnyá pofán baszlak gyerek, hogy megdöglesz!” Ezért már a rendőrök is rászóltak, hogy ezt azért nem kéne. Majd visszaadta a kerékpárt, és… HAPPY END? Igen. Közölték vele, hogy hazamehet, és köszönik, hogy együttműködő volt. Ajtó be, viszlát.

    Kérdeztem a rangidős kékkabátostól, hogy ezt mégis hogy gondolta? Erre a válasz: “De hát maga is hunyó, hiszen lopásra kényszerítette (!) ezt az embert, videóra vette az engedélye nélkül, és ezzel személyiségi jogokat sértett (!!), szóval akkor egálban vannak!” Ezután elmagyarázták, hogy reggel ki kellett volna őket hívni a Merkúr utcába, és akkor lopás lett volna, de így csak megtalálás, megőrzés. Kérdeztem, hogy ha most nem jövök ide akkor szerinte mikor lesz meg a bringa? “Hát soha.” Akkor miről van szó?

    Röviden: a csepeli rendőrök is egyre faszabbak… A másik rendőr amúgy jó arc volt, csak hát ő ugye csak bámulni volt ott. Egyszer szólalt meg, amikor ez a majom üvöltözni kezdett: “Ha ellopta a biciklit, akkor ne magának álljon már följebb!”

    Hát így történt Jampi, az új csalikerékpár első (hogy sikeres vagy sikertelen azt mindenki döntse el magában) akciója.

  87. felix szerint:

    Nagy macera tolvajt fogni
    Aztán meg a tényálladéknak létezik olyan bonyolultsági foka, amit már senki nem kíván jegyzőkönyvezni.

  88. admin szerint:

    Mi ezt a bejegyzést nem találtuk az interneten. Honnan van?

  89. Doki szerint:

    Féleszű!

    Állok elébe, ha akár te, akár valamelyik baloldali fórumozó, akár pedig Horváth Gyula akar feljelenteni! Egyébként pedig ha valakiknek, akkor pont nektek nincs jogotok feljelenti bárkit is, miután pont ti fenyegetőztetek.

  90. felix szerint:

    Doki.
    Direktbe megrágalmaztad Horváth Gyulát.
    Azért az nem semmi.

  91. Doki szerint:

    Ez semmi volt ahhoz képest, amit ti írtatok Németh Szilárdnak és Ábel Attilának.

  92. sróf szerint:

    Nvagy tisztában a fogalmakkal, lehetőségekkel.

  93. sróf szerint:

    Provokálnak

  94. grün szerint:

    Doki!
    Téged nem lehet feljelenteni, mert büntethetőséget kizáró bajod van! 😛 😀

  95. Doki szerint:

    Tudjuk grün, mindenki magából indul ki. 😀 😀

  96. grün szerint:

    Doki!
    Örülök neki, hogy tudjátok!
    Talán még van remény, ha sürgősen felkeresel egy piszológust ezzel a többesszám problémáddal! 😛 😀

  97. azigazságos szerint:

    A csepeli Fidesz propagandagépezetében mertek nagyot álmodni és azt sulykolják az emberekbe, hogy 2 milliárdot spórolnak évente a korrupció megszüntetésével. Az elmúlt 5 év költségvetéseit átböngészve viszont úgy tűnik, az adatok egyáltalán nem támasztják alá állításukat.
    Az utóbbi időben megsokasodtak a csepeli önkormányzati kommunikációban a költségvetési hiány lefaragásáról szóló dicshimnuszok. A helyi fideszes városvezetők, élükön Borbély Lénárd polgármesterjelölttel sorozatosan azt bizonygatják, hogy a korábbi pazarló gazdálkodás és korrupció megszüntetésével évi 2 milliárd Ft-ot spórol meg az önkormányzat. Ráadásul még az önkormányzati szolgáltatások színvonala is javult szerintük. Kíváncsi lettem, hogy vajon mi igaz ebből a sikerpropagandából, ezért megpróbáltam módszeresen összehasonlítani a 2009 és 2013 közötti végleges költségvetési adatokat. Azt kell, hogy mondjam, hogy a Fidesz csepeli polgármesterjelöltjének és csapatának komoly gondjai vannak a matematikával vagy csak egyszerűen nem mondanak igazat.

    pinokkio.jpg

    Elsőként megjegyezném, hogy embert próbáló feladat az említett, évenként nagyjából 100 oldalas dokumentumok összevetése, ugyanis egyrészt jogszabályi változások következményeként, másrészt a vezetés szeszélyeinek következtében évről évre jelentősen változik a költségvetés szerkezete, összetétele, így sokszor nagyon nehezen összehasonlíthatóak a különböző évek adatai.

    A FIDESZ MÁR A JÖVŐBE LÁT?

    Szerencsére azonban így is elég támpontot lehet találni ahhoz, hogy megítéljük a mostani vezetés állításait. Kezdjük rögtön egy viszonylag frissnek mondható bejelentéssel, miszerint a korábbi évek vagyonvesztése után, a Fidesz áldásos tevékenységének köszönhetően 2,2 milliárd Ft-tal növekedett az önkormányzat vagyona. Ez talán a legkönnyebben cáfolható állítása a sikerpropagandának. A Csepeli Hírmondóban megjelent cikk szerint a 2010-es 77,858 milliárdos vagyon 80,071 milliárdra nőtt 2014-ben. Az első probléma ezzel az állítással, hogy a 2014-es végleges állapotot még senki nem tudhatja, hiszen még nincs vége az évnek, végleges adatot majd csak jövőre, az idei költségvetés teljesítésével kapcsolatos beszámoló elkészültekor fogunk tudni. Másrészt viszont

    a jelenlegi vezetés alatt eddig minden évben tovább csökkent a kerület vagyona, a
    2013-as megfelelő adat pedig 73,920 milliárd Ft-ot mutat, ami majd 4 milliárdos mínuszt jelent.

    Ha egyébként nem csupán az eszközöket tekintjük, hanem az önkormányzat kötelezettségekkel csökkentett vagyonát vizsgáljuk, akkor 2013-ban 72.103.237 ezer Ft (kerekítve 72 milliárd Ft) volt ez az összeg, 2010-ben viszont 73.486.538 ezer Ft (kb. 73 és fél milliárd), ez szintén csökkenő pályát jelent.

    JÓ ÜZLET VOLT CSEPELNEK AZ ISKOLÁK ÁLLAMOSÍTÁSA

    A pazarlás és a korrupció megszüntetésével kapcsolatos évi 2 milliárd Ft-os megtakarítás kérdését jóval nehezebb tisztázni, mindenesetre néhány költségvetési tétel összevetéséből kiderül, hogy az utóbbi évek egyenlegjavulása valójában több más jellegű tényező következményeként jöhetett létre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2013-as évi költségvetés teljesítéséről szóló beszámoló (amelyet egyébként minden évben a polgármester terjeszt elő) szöveges bevezetője, melyben a következőket lehet olvasni:

    „2013 január 1-től jelentősen átalakult az önkormányzati feladatellátás, mely módosította az önkormányzatok központi finanszírozását is. A köznevelés területén az általános és középiskolák, a művészetoktatási intézmények, a Nevelési Tanácsadó állami fenntartásba kerültek. […] Ugyancsak csökkentek a szociális ellátással kapcsolatos önkormányzati feladatok.” Ennek fényében az sem csoda persze, hogy a központi költségvetési támogatás is csökkent: „Az önkormányzati feladatok csökkenésével az előző évhez képest jelentősen megváltoztak, lecsökkentek a központi költségvetésből származó támogatás jogcímei és azok összege. […]A 2012. évi költségvetésben a 3.116.652 ezer Ft támogatás 23,84 %-os arányt képviselt, a 2013. évi költségvetésben a 2.558.662 ezer Ft központi költségvetési támogatás 22,03 %-os arányt jelentett.”

    Látható tehát, hogy nagyjából 600 millió Ft-tal kevesebb támogatás érkezett az államtól. Viszont ezt szembeállítva a kiadási oldalon azzal, hogy az iskolákra nem kellett annyit költeni, rögtön meg is találjuk a „hihetetlen” pénzügyi javulás egyik legfontosabb okát. A 2012. évi költségvetés adatai szerint ugyanis

    az eddig kerületi kezelésben lévő iskolák fenntartására (beleértve a speciális helyzetű Nagy Imre ÁMK-t is) az önkormányzat több mint 4 milliárd forintot költött (4.311.371 ezer Ft), amiből 1,3 milliárd Ft körüli összeg volt a központi költségvetési támogatás.

    Egyébként az összes oktatási kiadás háromnegyede bérre és azok járulékára ment el. Ehhez képest 2013-ban ezek az intézmények állami fenntartásba kerültek, ennek a változásnak a hatása tehát egymagában milliárdos egyenlegjavulást idézett elő az önkormányzat költségvetésében, hiszen a pedagógusok bérét ettől az évtől az állam fizette. Az intézmények működtetésének költségére, közüzemi kiadásokra a Csepeli Városgazda Zrt. 2013-as beszámolója szerint mintegy 890 millió Ft-ot költött, a GSZI élelmezésre fordított kiadásai (igaz, nem csak az iskolákra, hanem az összes intézményre vonatkozóan) 511 millió Ft az ÁMK önkormányzatnál maradt részének pedig 420 millió Ft volt a kiadása, ebből következik, hogy

    az iskolák átadása után éves szinten legalább 1 milliárd Ft marad meg az önkormányzatnál.

    Ha ehhez hozzávesszük, hogy 2013-ban a kerületi óvodákra költött 1,5 milliárd Ft-ból több mint 1 milliárd volt a központi költségvetés támogatása, míg korábban ez az összeg fél milliárd körül mozgott, tehát ezen a téren is mintegy 500 milliós megtakarítás keletkezett, illetve a Nevelési Tanácsadó járási átvételével szintén 100 millió Ft feletti tehertől szabadult meg Csepel,

    könnyen belátható, hogy a csepeli fideszes vezetésnek elég kevés köze van a 2013-as költségvetés pozitív egyenlegéhez. A valóság az, hogy az állami szerepvállalás változása gyakorlatilag egymaga többletbe fordította a korábbi hiányt.

    Ez egyébként szinkronban van azzal a korábban évekig hallható panasszal is, hogy az állam ugyan egyre több feladatot sózott rá az önkormányzatokra, de forrást nem biztosított hozzá, ezért az önkormányzatok többsége egyre nehezebben tudta finanszírozni kiadásait, és vagy hitelfelvételre szorult vagy kénytelen volt a vagyonát felélni ahhoz, hogy feladatait ellássa.

    Még egy gondolat, ami ezzel kapcsolatban felmerülhet: a számokból kiderül, hogy az önkormányzat 2010-ben az összesített adatok szerint 7,3 milliárd Ft-ot fordított béreke és járulékokra, míg 2013-ra ez az összeg 4 milliárd Ft-ra csökkent. Ez a tény is eléggé ellentmond a Fidesz retorikájának, amely szerint a korábbi felesleges alvállalkozói szerződések megszüntetésével érték el a megtakarításokat, hiszen jól látható, hogy milyen irdatlan összeggel csökkent a bérjellegű kifizetések összege, miközben az nehezen tagadható, hogy ezeknél a tételeknél van legkevésbé lehetőség a trükközésre, a közpénzek lenyúlására.

    ADÓEMELÉS, MEGSZORÍTÁSOK, ÁLLAMI HITELÁTVÁLLALÁS

    Az iskolák államosításától eltekintve további érdekességeket lehet kiolvasni a költségvetések összehasonlításából. Azt el kell ismerni, hogy valóban történtek lépések a kerület pénzügyi egyensúlyának megteremtésére, csak a propagandával ellentétben, ezek egyáltalán nem a korrupció, illetve a pazarlás megakadályozására irányultak. Érdemes megemlékezni róla, hogy

    a Fidesz 2012-ben bevezette Csepelen a telekadót, amiből 2013-ban 226 millió 485 ezer Ft bevétel származott,

    az emellett beszedett építményadó összege pedig nagyjából 278 millió Ft-tal nőtt 2010-hez képest. Így

    csak a vagyoni jellegű adókból több mint 500 millió Ft plusz bevétele származott az önkormányzatnak. Az építményadó mértékét egyébként minden évben emelte eddig a fideszes vezetésű önkormányzat.

    Míg 2010-ben a négyzetméterenkénti adó mértéke 1050 Ft volt, addig 2013-ra ennek (telekmérettől függő) legmagasabb összege már 1360 Ft lett. Elmondható tehát, hogy részben az igen súlyos adóemelés következtében javult a költségvetés helyzete.

    Bár az utóbbi időben némileg finomítottak a kommunikáción és néha megemlítik, hogy az államnak is van szerepe az eredményekben, ez egyáltalán nem hangsúlyos. Pedig az állami hitelátvállalás következtében

    a korábbi években hiteltörlesztésre fordított összegek szintén nem a csepeli költségvetést terhelték. Ez 2010-ben mintegy 230 millió forint volt, míg 2012-ben 248 millió forint. Ezt az összeget is hozzáadhatjuk azokhoz a tételekhez, amelyek miatt ténylegesen jobb helyzetbe került a csepeli gazdálkodás, de ehhez az önkormányzatnak semmi köze.

    Ráadásul ezzel kapcsolatban érdemes még megemlíteni, hogy ez az állami átvállalás valójában csak a tartozás egyik zsebből a másikba való vándorlását jelenti. A csepeli adófizetők ettől nincsenek jobb helyzetben, hiszen a központi költségvetés adósságállománya megnőtt ugyanannyival, amennyivel az önkormányzatoké csökkent. Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy a csepeliek rosszul jártak az ügylettel, hiszen Hódmezővásárhely esetében (aminek polgármestere ugye a fideszes Lázár János volt) majd 20 milliárd forint tartozást vállalt át az állam, míg Csepelnél ez az összeg még az 1 milliárdot sem érte el. Most viszont ezek a tartozások minden adófizetőt egyformán terhelnek.

    SOHA NEM LÁTOTT FEJLŐDÉS?

    A kerületi beruházásokkal kapcsolatban is nagyon érdekes felfedezéseket lehet tenni, ha átnézzük az adatokat. A Fidesz gyakorlatilag azzal kampányol 2010 óta folyamatosan, hogy az elmúlt 16 évben semmi sem fejlődött Csepelen, miközben az ő ciklusuk alatt mennyi mindent sikerült elvégezni, sokkal jobban fejlődik a kerület, mint korábban. A sikerpropaganda mögé nézve viszont a számok ismét mást mutatnak.

    A 2010-es évben kerületi felújításra és beruházásra több mint 2 milliárd forintot költöttek (pontosan 2.132.655 ezer Ft), míg 2013-ban nagyjából 670 milliót,

    (de 2011-ben és 2012-ben is csak körülbelül fél milliárd Ft-ot évente). Egyébként a 2010-es összeg, több mint az utána következő 3 év összesített adata. Bár valószínűleg igaz lehet, hogy 2010-ben a választás miatt is fel lettek futtatva a beruházások, a 2009-es beruházási adat (1.180.227 ezer Ft) is jóval meghaladja a Fidesz által erre költött összegeket. Azt már számtalanszor elmondták, leírták, hogy a Gerincút és a csepeli csatornázás a Fidesz állításával szemben már 2010 előtt elindult, illetve elő lett készítve, illetve a város-rehabilitációs projektek közül is csak egyet köszönhetünk Borbély Lénárdéknak. A beruházási adatok most arra is rámutatnak, hogy az egyéb beruházások tekintetében sem muzsikáltak túl jól, illetve azért is maradhatott meg egyre több pénz a költségvetésben, mert közben nem fejlődött annyira a kerület.

    Szintén nem tűnik korrupció-ellenes lépésnek a kerületi kulturális, sport és civil élettel kapcsolatos megszorítások ügye. 2010-ben például az akkor még létező Csepel Galéria és a Csepeli Művelődési Központ (CSMK) összesen több mint 250 millió Ft-ból gazdálkodhattak. Aztán mindkét intézményt megszüntették, ráadásul a Királyerdei Művelődési Házat, a Radnóti Művelődési Házat és a Rákóczi-kertet is üzemeltető CSMK esetében még a jogszabályokat sem tartották be Németh Szilárdék.

    2013-ban a művelődési házakat üzemeltető Csepeli Városkép Kft mintegy 75 milliót költhetett erre a célra, de ha a „rendezvények” címszó alatt szereplő 26 millió Ft-ot is a kultúrához számítjuk, akkor sem éri el a teljes összeg a 2010-es adat felét.

    Ugyanez igaz, a kerületi sport és civil szervezetek támogatására. Összehasonlítva a 2010-es adatot a tavalyival (2/b. melléklet: támogatások államháztartáson belül és pénzeszköz átadások kiadásainak alakulása) látható, hogy

    4 éve kb. 160 millió Ft körüli összeget adott az önkormányzat a civil szférának tavaly pedig már csak kb. 48 milliót,

    és ebből is rendszeresen adnak pénzt olyan civil szervezeteknek, amelyek nem is csepeli illetőségűek.

    ÁLOM ÉS VALÓSÁG TALÁLKOZÁSA

    Összegezve elmondhatjuk, hogy Borbély Lénárdék sikerpropagandája, amit egyébként úton-útfélen próbálnak az emberek orra alá dörgölni, köszönőviszonyban sincs a valósággal, amit a lenti táblázat is jól szemléltet.

    koltsegvetes_1.jpg

    Fentieket olvasva inkább az az egyértelmű, hogy hatalomra kerülésük után komoly adóemeléssel és a különféle területeket érintő megszorításokkal próbálták csökkenteni a hiányt.

    Ezt egyébként ki is mondják egy 324 milliós kiadáscsökkentő költségvetés-módosítás kapcsán a 2012-es év beszámolójában: „Ez a megszorítás a korábbiaknál is fegyelmezettebb, takarékos gazdálkodást követelt meg az intézményektől és az önkormányzat gazdasági társaságaitól.”

    Ezekkel az eszközökkel évről évre csökkent ugyan a hiány, de az állam szerepvállalása nélkül semmiképpen sem tudott volna a helyi vezetés többlettel rendelkező költségvetést összehozni. Arról nem is beszélve, hogy a fentiektől függetlenül mennyire jellemző rájuk a takarékoskodás. Gondoljunk csak a szolgálati autókra elköltött tízmilliókra vagy éppen az utóbbi hetek látványos pénzszórására. Gyakorlatilag minden egyes fejlesztéshez külön oszlopokat, táblákat, plakátokat gyártanak, a piacon, az SZTK-ban és önkormányzati rendezvényeken tucatnyi molinón hirdetik a sikereket, liftreklámot és Metropol hirdetést vásárolnak, hogy önmagukat fényezzék. Ezek költsége szintén tízmilliós nagyságrendhez közelít. Ezekről is szívesen írnék, csak ahhoz az kéne, hogy a jegyzőtől végre válaszokat kapjak a feltett kérdéseimre…

    Szerencsére ez a szemfényvesztés már nem tart sokáig. Október 12-én lehetősége lesz a választóknak, hogy ítéletet mondjanak a Fidesz 4 éves munkájáról. Bízunk benne, hogy nem a sikerpropagandának fognak hinni, hanem a számoknak és a tényeknek.

  98. Doki szerint:

    Ez a csepeli baloldal valódi “programja”… Rágalmazás, fenyegetőzés, provokálás.

  99. felix szerint:

    Doki.
    Reménytelen vagy.
    Cáfolj, ha tudsz ne tombolj.
    Tudom. hogy az igazság fáj, de mások felébrednek tőle, míg te még mélyebben alszol.

  100. Kisapám szerint:

    Ezt találtam a postaládában:

    ANTIKORRUPCIÓS NYILATKOZAT

    NYILATKOZAT A TISZTA CSEPELI KÖZÉLETÉRT!

    Vállaljuk, hogy megválasztott csepeli városvezetőként és önkormányzati képviselőként minden döntésünk és cselekedetünk során – számon kérhető módon – a következő elveket érvényesítjük:

    A korrupció visszaszorítása érdekében vállaljuk, hogy:

    1. Közvetlen hozzátartozónk, családtagunk vagy a tulajdonunkban lévő vállalkozás az önkormányzattól megbízási szerződést, megrendelést nem kaphat.

    2. Csak olyan céggel köthet szerződést az önkormányzat vagy bármely cége, amelynek tulajdonosi háttere pontosan, névre szólóan megismerhető.

    3. Az önkormányzat honlapján összeghatártól függetlenül rendszerezett, könnyen kereshető formában nyilvánosságra hozunk minden, az önkormányzat vagy bármely intézménye, cége által kötött szerződést.

    4. Elérhetővé tesszük az önkormányzat vagy cégei által lefolytatott közbeszerzésekre vonatkozó részletes adatokat, a közbeszerzéseken a helyben működő csepeli cégeket, vállalkozásokat preferáljuk.

    Az önkormányzat működésének átláthatóbbá tétele érdekében vállaljuk, hogy:

    – A képviselő-testület üléseit újra élőben közvetítjük, az ülésről készült kép- és hangfelvételt mindenki számára elérhetően nyilvánossá tesszük.

    – Visszaadjuk a mindenkori ellenzék elvett ellenőrző jogosítványait, megszólalási lehetőségeit.

    – Megteremtjük a valóban pártfüggetlen csepeli sajtót és médiát, ahol pártonkívüli szakemberek mellett az ellenzéki pártok és civilek is szót kapnak a szakma szabályainak megfelelően.

    – A helyi médiában felszámoljuk a pártcenzúrát, illetve a közpénzből történő arcátlan pártpropagandát.

    DK-MSZP-EGYÜTT-PM

    … a demokratikus ellenzék képviselőjelöltje

    Horváth Gyula, Csepel polgármesterjelöltje

  101. sróf szerint:

    Bármit nyilatkozhatnak, vállalhatnak, nem kockáztatnak, mert józan belátás szerint esélyük, minimális. Ők nem veszíthetnek, már. Sűllyedő hajón utaznak, még.

  102. Bugi szerint:

    Egy újabb hazugság a posztkomcsiktól. Amúgy 2008-ig visszamenőleg az összes szerződés fenn van az interneten. És Szenteczky meg az MSZP volt ennek a legnagyobb ellenzője 😀

  103. felix szerint:

    Bugi mi a hazugság?

  104. Bugi szerint:

    Az összes pont hazugság, te is jól tudod. Az MSZP ellenezte, mert a Fidesz megcsinálta. Most meg Horváth Gyula megígéri, ami már megvalósult 😀

  105. felix szerint:

    Bugi!
    Még egyszer mi a hazugság.
    Tudod a hazugság, olyat állítani ami nem igaz.
    Jó lenne cáfolnod a pontokat.
    Tudod Horváth most egy összefogás jelöltje és nem az MSZP.-é.
    Varom a cáfolatokat pontok szerint.

  106. Bugi szerint:

    Mind hazugság. Amikor Horváth alpolgármester volt egyetlen pont sem teljesült, most az összes. Mit is akar, azt ami volt? Akkor már legyen, ami van, az a biztos, nélküle 😀

  107. felix szerint:

    Bugi ne beszélj mellé.
    Ott vannak a pontok.
    MI a hazugság bennük.
    Segítek.
    Ti azt mondtátok, hogy lopni akarnak.
    Erre ott a vállalás, hogy minden szerződés nyilvános lesz.
    Senki nem mondta, hogy a fidesz nem így csinálta.
    Na akkor mi a hazugság pl. ebben.

  108. Bugi szerint:

    1. Közvetlen hozzátartozónk, családtagunk vagy a tulajdonunkban lévő vállalkozás az önkormányzattól megbízási szerződést, megrendelést nem kaphat.

    Horváth a saját családjának is az önkormányzatnál adott munkát. Saját példája a cáfolat. Emellett, amikor alpolgármester volt, Csepel a korrupció mocsarába süllyedt. Most ugyanazzal a csapattal indul

    2. Csak olyan céggel köthet szerződést az önkormányzat vagy bármely cége, amelynek tulajdonosi háttere pontosan, névre szólóan megismerhető.

    Ez az MSZP és Horváth alpolgármestersége idején nem teljesült. Most így van, és pont Szenteczkyék ellenezték.

    3. Az önkormányzat honlapján összeghatártól függetlenül rendszerezett, könnyen kereshető formában nyilvánosságra hozunk minden, az önkormányzat vagy bármely intézménye, cége által kötött szerződést.

    Ez az MSZP és Horváth alpolgármestersége idején nem teljesült. Most így van, és pont Szenteczkyék ellenezték.

    4. Elérhetővé tesszük az önkormányzat vagy cégei által lefolytatott közbeszerzésekre vonatkozó részletes adatokat, a közbeszerzéseken a helyben működő csepeli cégeket, vállalkozásokat preferáljuk.

    Ez az MSZP és Horváth alpolgármestersége idején nem teljesült. Most így van, és pont Szenteczkyék ellenezték.

    Az önkormányzat működésének átláthatóbbá tétele érdekében vállaljuk, hogy:

    – A képviselő-testület üléseit újra élőben közvetítjük, az ülésről készült kép- és hangfelvételt mindenki számára elérhetően nyilvánossá tesszük.

    Ez az MSZP és Horváth alpolgármestersége idején soha nem teljesült.

    – Visszaadjuk a mindenkori ellenzék elvett ellenőrző jogosítványait, megszólalási lehetőségeit.

    Semmit nem vett el a Fidesz, az ellenzék most is megszólalhat.

    – Megteremtjük a valóban pártfüggetlen csepeli sajtót és médiát, ahol pártonkívüli szakemberek mellett az ellenzéki pártok és civilek is szót kapnak a szakma szabályainak megfelelően.

    Ez az MSZP és Horváth alpolgármestersége idején soha nem teljesült. A Csepeli Hírmondóban évente többször van ilyen lehetőség, előtte soha nem volt.

    – A helyi médiában felszámoljuk a pártcenzúrát, illetve a közpénzből történő arcátlan pártpropagandát.

    Az MSZP idején soha más nem mondhatta el cenzúra nélkül a véleményét. 2010 óta van csak cenzúra nélküli véleménynyilvánítás.

  109. felix szerint:

    Látom, hogy van benne munka.
    A baj csak az, hogy a program nem a múltra vonatkozik.
    Továbbra is várom, hogy mitől hazugság az amit ígér

  110. Bugi szerint:

    Seggfej felix, hol vagy?

    Egyetlen ponton sem tudod alátámasztani, amit Horváth Gyula ígért. Horváth egy exkommunista hazudozó, az összes pontjára a saját előélete a hazugság, az ígéreteinek döntő többségét a Fidesz teljesítette.

    Ha Horváth programját szeretnéd megvalósítani, szavazz Borbély Lénárdra, ő már bizonyított!

  111. Bugi szerint:

    Felix, Horváth prograját ő nem valósította meg, pedig megtehette volna, viszont a Fidesz megvalósította.

    A tények beszélnek, a hazugok hazudnak. Így megy ez.

  112. felix szerint:

    Segg fej Bugi!
    Emlékszel arra a mikor a királyod liberális volt, előtte meg KISZ titkár, és egyes vélemények szerint besúgó.
    A karrieredért persze neki hiszel.

  113. Kisapám szerint:

    Hú de erőlködik ez a Bugi!

  114. Kisapám szerint:

    Bugi, a Csepeli Hírmondó egy pártlap, kinyitja az ember, és ömlik belőle az önfényező Fidesz-propaganda. Aki nem Fidesz-szavazó, már nem is olvassa, röpül egyből a kukába/szelektívbe.

  115. Kisapám szerint:

    Bugi, ezt a hírt hogyan értékeled?

    “A csepeli önkormányzat rendszeresen és nagy tételben rendel palackozott bort a badacsonytomaji Folly Arborétum Kft.-től, melynek ügyvezetője és tulajdonosa Folly Réka, Werner Péter felesége.”

    (Werner Péter a Csepeli Városgazda vezérigazgatója.)

  116. felix szerint:

    Kell is neki, mert négy év alatt nem sokat csináltak.
    “Eltűrték” egy két két a szocik által indított projekt megvalósítását, szobrászkodtak és kertészkedtek. Fotók kíséretében adtak ezt azt.
    A csepeliek meg közben betegre keresték magukat, mert egyre többen dolgozhattak félpénzért.

  117. Pákozdi József szerint:

    Horváth Gyulának lehetnének önálló gondolatai is, mert a Jobbik programjában ezek a vállalások már nyomtatott formában kettő hete megjelent!
    Mi már a jövőre készülünk, és a korrupció melegágyát is megszüntetjük!

    http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2014/0925/205et_Jav_5_2013ormod_Peub_hataskrszab.pdf

  118. grün szerint:

    Pákozdi József!
    Mit akartok megszüntetni?!
    A fityeszes főcsahosok egybehangzó állítása szerint Csepelen nemhogy korrupció, de még melegágya sincs! 😛 😀

  119. Pákozdi József szerint:

    Azt a Fidesz mondja!Én mást tapasztalok!

  120. grün szerint:

    Pákozdi József!
    Remélem a normálisok is! 😀

  121. felix szerint:

    Íme egy hazugság lelepleződése.

    Lehullott a lepel a kormány hazugságairól Kishantos ügyében
    Vissza a középkorba…

    A mai napon – ezen a szép őszi vasárnap reggelen, amikor a keresztények a templomba igyekeztek – elindultak Simon-Hornok Réka 3000 hektáros „őstermelő” 48 méter széles permetezőgépei, hogy tönkretegyék a kishantosi ökológiai mintagazdaságot – 22 év munkáját. Hamar végeztek, és már mentek is Márok Csaba – a Mezőfalva polgármestere és polgármester jelöltje által „elnyert” földre – mert hát ugye egy cég… Ezzel a bálás ruha kereskedő Lakatos Huba és a „szemkinyomós” Barabás János által műtrágyázott földek után ezek a földek is elvesztették EURO BIO és BIOSUISSE minősítésüket.
    Felbecsülhetetlen tudományos, szakmai és gazdasági érték veszett el. A középkort idézi ez a szándékos pusztítás.
    Ezzel végérvényesen lehullott a lepel a kormány valódi szándékáról, hiszen sokáig azzal hitegették a közvéleményt, hogy az „új gazdák” folytatni fogják az ökológiai gazdálkodást…
    A történtek napnál világosabban bizonyítják, hogy Magyarország ma olyan emberek kezében van, akiknek semmi sem szent, és semmi sem elég.

    Kishantos, 2014. szeptember 21.

    Ács Sándorné

  122. Bugi szerint:

    Nem hazugság lepleződött le Kishantoson, hanem a bérleti idő járt le. A világon nincs olyan bíróság a római jog bevezetése óta, amely – korrupció nélkül persze – a balliberálisok által pátyolgatott vállalkozóknak adna igazat.

  123. grün szerint:

    “Orbán tettvágytól ég!”
    .
    Nincs attól rosszabb mikor egy hülye tettvágytól ég és alig bírja visszafogni magát! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140922_Orban_alig_birja_visszafogni_magat_mi_joh

  124. Gordon szerint:

    A csepeli mszp-nek is van programja:
    1.Gyűlölj!
    2.Lopj!
    3.Tagadj!
    4.Tölts!
    5.Tűz!

  125. felix szerint:

    Bugi.
    Aki a törvényt hozza azt nem lehet utolérni.
    A bizottság döntött, de senki sem tudja,hogy miért így.
    Kishantos egy érték volt, de neked csak balliberális.
    Te magad is “igazoltad”, hogy politikai döntés született.
    Ismét a haverok nyertek.

  126. felix szerint:

    Gordon programja.
    Ne dolgozz, ha a közösből is meg tudsz élni.

  127. újhartyányi szerint:

    Micsoda különbség!
    – avagy néhány észrevétel, a hazugságok tengerében!
    (hacsak nem törli a csepeli cenzúra ura)

    Ábel: „…Persze – mondhatnák, most jön a választás, kampány van. Csakhogy az elmúlt három évben az ellenzék pontosan ugyanezt csinálta, ugyanígy mindent bírált és semmi elképzelése sem volt a jövőről.” – Tisztelt szerző! Ugye nem kell megmutatni, hogy a 2010-es áprilisi és az októberi önkormányzati választások idején a Csepel.info hogyan támadta az akkor még regnáló baloldalt! Önök akkor mindent bíráltak csak úgy, ahogyan ezt a mostani ellenzék is teszi! Nincs különbség! No Comment!Itt az oldalon minden visszakereshető!
    Folytatásban: „Talán azért, mert négy év alatt a csatornázástól a gerincútig, a közterületek felújításától az uszodáig minden megvalósult, amit ők 16 évig csak ígértek, de soha nem valósítottak meg?”
    – Emlékszünk még Németh szilárd 2010-es programjára? Ésszel, szívvel, tisztességgel?
    Nos!? Csak néhány pont az érdekessége kedvéjért:
    „Meggyőződésünk, hogy a Csepel-szigeten élőknek szükségük van kórházra, ezért kezdeményezzük a csepeli kórház visszaszerzését” – Megtörtént??? Borbély most ugyan ezzel kampányol csak kicsit átfogalmazva! Ráadásul még az onkológiai rendelést is megszűntették!
    „Támogatom lakótelepeink teljes műszaki, energetikai és környezeti megújulását” Nos, megvalósult!?
    „Hárost belterületbe kell vonni” Nos megvalósult!?
    „Teljes csatornázottság megvalósítása ….” Nos megvalósult!? Igen 52 km! Vicc!
    „Megakadályozzuk a Csepel SC telephelyeinek lenyúlását ….” Nos, megvalósult!?
    „Csepelen ismét lesz fedett uszoda!” – Vagyis sátor, fűtetlen öltözőkkel!
    „ … A Csepeli Munkásotthont is próbáljuk önkormányzati tulajdonba vonni, …. „ Nos megvalósult!? Borbély most ugyan ezzel kampányol, bár törvényileg jogerős a végzés van! Vagyis: mission impossible!!!
    Nos, tisztelt Ábel Attila! Az, hogy „minden megvalósult” ilyen értelemben erős csúsztatás, hogy finoman fogalmazzak!
    Ábel: „Meg is jegyeztem a véleményemet, mire kitörölték azt, és kitiltottak Horváth Gyula Facebook-oldaláról. Minden korábbi megjegyzésemet is törölték, és így tettek mindenkivel, aki kritikus mert lenni Horváth Gyula véleményével. A “demokraták”. Nos, Ön is remek demokrata! Ezen ne csodálkozzon, hiszen Ön folyamatosan tilt le, töröl ki hozzászólásokat a Csepel.info oldalról, olyanokat ami rossz fényben tünteti fel (bár valós) a jelenlegi vezetést. Azon sem csodálkozom, ha ez az írás is a lomtárban végzi majd!
    Ábel: „Emlékezzünk! 2010 októberében egy csődveszélytől fenyegetett, eladósodott és korrupt vállalkozói szerződésekkel teletömött önkormányzatot örökölt az új csepeli vezetés.”
    Ezt még soha egyetlen egy számadattal sem bizonyították, ellenben a Csepeli Hírmondóban megjelent cikk szerint a 2010-es 77,858 milliárdos vagyona az Önkormányzatnak 2013-ra 72,920 milliárd Ft volt! Ami hirtelen a választások következtében 80,071 milliárdra ugrott, bár ezt soha senki nem bizonyította, hitelt érdemlően nem támasztotta alá! Vagyis erős csúsztatás, hogy finoman fogalmazzak!
    Ábel: „2014-ben nyolcszor több fizikai munkás dolgozik kerületünk szebbé és élhetőbbé tételén, mint 2010-ben.” – KÖZMUNKAPROGRAM!Gratulálok! „Kevesebb, mint havi bruttó 50.000 forintért kapálnak, sepernek, füvet nyírnak, de leginkább szégyenkeznek.”

    Nos, röviden ennyi ami érdemes elgondolkodni!

  128. felix szerint:

    Érdemes rákeresni.
    Nem a csepeli kórház a legnagyobb probléma.

    Már a betegeken csattan a kórházak adóssága

  129. felix szerint:

    Nem tudom, hogy kértem e ma már.
    Kérnék egy rövid felsorolást azokról az elemekről, amelyekkel növekedett Csepel vagyona.
    A cél 2 milliárd.
    Hajrá fiúk.

  130. Kisapám szerint:

    2012-ben a csepeli önkormányzat fejesei ellátogattak Werner Péter (Csevak-vezérigazgató) feleségének a borászatába, a Folly arborétumba Badacsonytomajra, ahol borkóstolón vettek részt. Ezért 66 ezer Ft-ot fizettek ki önkormányzati pénzből. Valószínűleg ízlett nekik a bor, mert nem sokkal később rendeltek is közpénzen 381 ezer Ft értékben az egyik borból, ezt 2012 októberében fizették ki Werner Péter feleségének. A Budai Zöld palackja jelenleg 1700 Ft-ba kerül, gondolom az önkori kapott mennyiségi kedvezményt, így úgy saccolom, hogy kb. 250 vagy 300 üveg bort rendelhettek.
    Megtalálható az önkormányzat honlapján a 2012-es kifizetések között.

  131. köves szerint:

    sok minderől hangzott el ma szerintem véleményellentmondás.vannak viszont halasztást nem tűrő dolgok.pl.észak csepel a volt eperföld ügye.a spanyol tulaj szerintem tárolja,hogy az értéke nővekedjen.valamit kellene csinálni ezzel az üggyel,jógilag ha egy birtokot nem használom elidegenedik és bárki használatba veheti egy idő után.nos mire vár a csepeli önkormányzat?Majd megjelennek a földfoglalók?Aztán meglehetne fontolni a parcellázást is,a panel-lakóknak csodálatos lenne mindenkinek kis üdülő telek-kis ház kinek pénze és igényei szerint.Nem egymást gyepálni kellene mint tot az őreganyját,veszekedni,gyilkolni egymást.Egyébbként mindere vannak szakemberek akik gondolatasimat szakszerüen megoldanák,sok okos ember él csepelen. Más.amit felvetettem megtalálható prágában,ahogy megy a vonat pályaudvarra már 15-20 km-re látni,a kis hobby telkeket,házakat.tanulni másoktól nem szégyen,hogy ök hogy csinálták? Érdemes lenne példájukat követni amig ilyen lehetőségünk van.Nem veszekedni,hanem cselekedni mindenki javára.Na Csá!

  132. TenkA szerint:

    felix

    “Mivel jobb az LMP.?”

    Például azzal, hogy nem áll be olyan mocskolódásba, mint ami a “nagy” pártok közt megy.

  133. grün szerint:

    TenkA.
    Talán ideillik!
    Hogy néz ki Ke sógor?!
    Verekedtem a kocsmában.
    Jól ellátták a baját!
    A zerkölcsi győztes én vagyok! Hármat ütöttem a kalappal,míg ő egyet a lőccsel!

  134. Border szerint:

    Attila most mi is van? 2010 előtt Ti mit is csináltatok? Amit a baloldal mondott, vagy csinált nektek sem volt jó semmi. Na erről kellene leszokni mindenkinek! Igen volt amit jól csináltatok, de Ti is követtetek el elég sok hibát, valamint az általatok adott szavatokat nem tartottátok be. Nem lenne itt semmi gond, ha nem mindig egymást köpködnétek!

  135. felix szerint:

    TenkA.
    Nem véletlenül kérdeztem ezt egy fideszes által kitalált figurától.
    Neki arra a kérdésre, hogy miért jobb az LMP. mint a fidesz nincs válasza, hiszen fideszes,

  136. grün szerint:

    felix!
    Megpróbálom elküldeni, talán nem macerálják ki! 😛 😀
    http://hudakjanos.blog.hu/2014/09/21/mese_a_2_milliardos_hianycsokkentesrol

  137. joságos szerint:

    T. köves!
    Rosszul tudja! Valóban létező jogi fogalom az eltulajdonlás fogalma azonban nem úgy ahogy azt ön elképzeli. Minimum 15 éven át gondozni, működtetni kell az adott ingót vagy ingatlant majd ezt követően kezdődhet az eljárás.

  138. felix szerint:

    grün.
    Erre mondtam én Buginak, hogy a főösszegek semmit nem árulnak el.
    De Ő jobban tudja, mert már többször vitt át egyik szobából a másikba költségvetési tervezetet.

  139. grün szerint:

    felix!
    Azt hiszem itt már szépen le van írva a dolog!
    Bugi is ezt akarta mondani csak nem találta a szavakat! 😛 😀

  140. elhallgattatni szerint:

    tessék kampányolni velük! országos szinten bizonyítják rátermettségüket:

    Szeged határában akartak megerőszakolni egy 17 éves lányt – sikertelenségét telefonlopással kompenzálta a tettes

    Elfogtak egy 28 éves férfit, aki vasárnap késő este megpróbált megerőszakolni egy 17 éves lányt Szeged határában – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
    Szenti Szabolcs elmondta: a 17 éves sértett hazafelé tartott, amikor a Szeged-Szőreg és Újszentiván közötti vasúti átjárónál egy férfi megtámadta. Az árokba lökte, nadrágját és alsóneműjét lehúzva közösülni akart vele. A támadó végül a sértett ellenállása miatt felhagyott az erőszakkal, és – magához véve a lány telefonját – elmenekült.
    A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, hétfő délután Újszentivánon elfogták, és házkutatáson megtalálták a lány telefonját is nála – közölte.
    A férfit kifosztás, valamint szexuális erőszak kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.
    (MTI)

  141. felix szerint:

    Ekkora szemétséget azért nem vártam tőletek.
    Gondoltátok, hogy a szegedi eset kapcsán nem árt egy kis romázás és előhoztátok a “betelepítéses” cikket, mintha a kettőnek valami köze lenne egymáshoz.
    Szeretitek, ha dolgozik a rasszizmus, mert hozhat egy két szavazatot és esetleg a csepeli jobbikosoktól is kaphattok érte párat.
    A belem kifordul tőletek.
    Remélem, hogy a dolog némileg kontra produktív is lesz.
    Fúj.

  142. GONDOLKODÓ! szerint:

    Már a gázcsapok elzárására készülünk?
    Jól emlékszem? Mekkora volta felhördülés, nem kétséges melyik oldalon, hogy milyen áron vásároltuk meg a tározókat? Már akkor, mikor is? Mondtam, hogy eljő az az idő, amikor nagyon megfogja érni a befektetett árát.
    Derék kormányunk, ismét bizonyítja előrelátását, a stratégia jegyében.
    http://index.hu/gazdasag/2014/09/23/mar_a_gazcsapok_elzarasara_keszulunk/

  143. ebihal szerint:

    Ha jól belegondolok, a tározók kb. 50%-ra vannak töltve, a szomszédainknál 90%
    felett.Erről ennyit.

  144. GONDOLKODÓ! szerint:

    A hazai tárolókban szeptember közepén nagyjából 3,6 milliárd köbmétert földgáz volt, ez durván 60 százalékos telítettségnek felel meg, ez az érték október közepére akár 4 milliárd köbméterre is nőhet, ehhez jöhet még hozzá a Gazprom fél milliárdja. Ez a teljes kapacitáshoz képest még mindig nem elképesztően sok, akár 6,2 milliárd köbmétert is tárolni tudnánk, amelyből adott esetben szomszédos országokba, Horvátországba, Romániába és Szerbiába is tudnánk szállítani.

  145. ebihal szerint:

    A Magyar Földgáztároló Zrt. 2014.09.22-i adatai szerint, a töltöttség 45,7 %.

  146. elhallgattatni szerint:

    A csepeli hév (H7) csak most indult újra!
    Napközben “lopják” a kábelt.

  147. grün szerint:

    ebihal!
    Vezírünk szívén viseli a gázellátást, legfeljebb nem sikerül!
    Akkor is gáz lesz! 😛 😀
    http://privatbankar.hu/makro/orban-a-gazprommal-targyalt-mennyire-lesz-hideg-telunk-272961

  148. Gordon szerint:

    Az mszp anno a gázáremeléssel foglalkozott talán a legtöbbet. Sikerült is a háromszorosára emelniük a gáz árát.
    Mikor fogják visszaadni az embereknek azt amit 2002 és 2010 között kifacsartak belőlük!?

  149. felix szerint:

    Sajnos a fidesz még az MSZP áraira is rátett egy lapáttal feleslegesen, amiből most nagy kegyesen visszaad.

  150. robi szerint:

    Már Vargáék állítják ki a számlát az osztogatásokért.
    Januártól mindenért fizetni fogunk.

  151. ebihal szerint:

    Gordon!
    Számtalanszor kérdeztem már, de talán egyszer eljut az agyadig: ha jogtalan volt
    az emelés, akkor a Fidesz miért nem harmadára csökkentette a gáz árát?

  152. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ha ez csomag lenne, nagyon fájna
    “Az állami kiadásokon 1700 milliárd forintot akar megspórolni Varga Mihály. Ekkora megtakarítást pedig csak reformokkal lehet elérni, megszorításokkal nem. A szerkezeti átalakításokat fokozatosan, a szakmai szervezetekkel és a társadalommal egyeztetve lehet végrehajtani, ráadásul kezdetben sok pénzbe kerülnek, de uniós támogatásokból biztosíthatják a szükséges forrásokat.”

    A nagy hazudozó idejében 100-300 milliárd esetleges, v. tényleges megszorítás miatt volt nem kis sikoly. Ma már mit számít nekünk 1.700 milliárd is! Néhány éve nyugdíjasként hallom, olvasom azt a csodálatos teoratikus megszorításokra utaló intézkedéseket, szinte minden területről, amelyekkel az 1972(73) évtől etetnek bennünket. Hét szűk esztendő, a Népgazdaság, az energia válság, a gazdasági, a pénzügyi válság stb. Nekünk nincsen mit tennünk, csupán szalmaszálon levegőért kapkodni a víz alatt. Reménykedni, bízni? abban, hogy nem merülünk el. Én aki 1990-től tolom a “legfelsőbb szintűeknek” is a szekerét. Akkor is azt mondom, hajrá regnáló Magyar Kormány, előre az Önköri 2/3-os választásainak a sikeréért. Hajrá UTE, (aki jó játékkel megverte a Fradit), hajrá VIDI (bajnok lesz), hajrá Felcsút! nem eshet ki.

  153. GONDOLKODÓ! szerint:

    Karsai József átállt a Fideszhez
    A búzaégetéséről elhíresült – emiatt Torgyán József által agrárterroristának bélyegzett – Karsai József egykori MSZP-s politikus az október 12-i önkormányzati választáson a Fidesz által támogatott független képviselőjelöltként indul Battonyán.
    Ezek után várhatjuk, hogy a “nagy szájkaratésok” akik a kerületet és vezetőit szisztematikusan járatják le, ők is betagozódnak? A muszáj (a zsákmány) nagy úr!
    E példa is, iránymutatóként hathat. Van mit tőle tanulnotok! Ő megmondta, az nem lehet, hogy nem válasszák meg polgármesternek, mert akkor éhen hal a családja, és sok Battonyán, hasonló egzisztenciával élő család.

  154. felix szerint:

    A nagy szemét gyűjtő fidesz ismét gyarapodott.

  155. ebihal szerint:

    Ugye nem gondolja senki, hogy minket minősít, ha Karsai és a Fidesz összefekszik!?

  156. felix szerint:

    Van olyan de………

  157. elhallgattatni szerint:

    Csepelen továbbra sincs közbiztonság!
    Az egész “Parlament”, sőt, a nagyra becsült Köztársasági elnök is, házhoz mehet bocsánatot kérni, és vezekelni!

    A szokásos cigilejmolással indult a borzalom – Kommandósok fogták el a brutális, drogos csepeli erőszaktevőt

    Kommandósok ugrasztották ki az ágyból a budapesti H. Bélát (22) szeptember 11-én reggel fél hatkor. A kemény ébresztésnek nyomós oka volt: a gyanú szerint brutálisan összevert és megerőszakolt egy 22 éves lányt.
    A fővárosi nő a barátaival szórakozott augusztus 19-én este Csepelen. Éjfél után telefonon szeretett volna találkozót megbeszélni a párjával, leült egy padra. Döntését élete végéig bánni fogja, egy közeli padon ugyanis ott üldögélt H. Béla, akinek megtetszett a csinos lány. Mellé ült. Cigarettát kért tőle, bókokkal próbálkozott, majd fogdosni kezdte. A sértett határozottan elutasította: „Vedd le a kezed, mert eltöröm!” – mondta, és zakatoló szívvel hazaindult.
    – Többször hátranézett, úgy tűnt neki, nem követik – részletezi az esetet Türi Árpád hadnagy, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója. – Már majdnem megnyugodott, amikor valaki hátulról leütötte, elesett. Támadója a hajánál fogva többször a betonba verte a fejét. A halálra rémült lány sikítani akart, de a férfi egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig püfölte, ahol csak érte. Az áldozat először védekezni próbált, rúgott, karmolt, végül feladta.
    A borzalmak csak ezután kezdődtek. H. Béla először arra kényszerítette, hogy orálisan elégítse ki, majd kétszer megerőszakolta.
    – A sértettet közben „szerelmem”-nek, „drágám”-nak és „anyuci”-nak szólította – idéz a lány vallomásából Türi Árpád. – Kijelentette, részeg és beszívott, ezért gyengébb a „teljesítménye”, de más furcsaságot is mondott: bocsánatot kért, amiért megütötte, majd egyoldalúan közös jövőjüket ecsetelte. A meggyötört hölgyet később megfenyegette, ha bárkinek beszélni mer a történtekről, megöli minden családtagját. Mindezek után közölte: aznap este újra találkozni akar a lánnyal ott, ahol „megismerkedtek”. A nő félelmében mindent megígért, csak hogy mielőbb szabaduljon a brutális erőszaktevőtől.
    Az összevert, sokkos állapotban az utcán bolyongó fiatalra a kertvárosban járőröző zsaruk figyeltek föl, mentőt hívtak hozzá. A kórházban ellátták, és elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat.
    – Rögzítették a támadó DNS-ét – folytatja a hadnagy. – Ezután meghallgattuk a sértettet, egy grafikussal megrajzoltattuk a támadó arcát, amit minden járőr megkapott. Augusztus 20-án este nyolc órára elmentünk a találkozó helyére, de nem láttunk a rajzra hasonlító alakot. Nem adtuk fel, időről időre visszatértünk a környékre.
    A rendőrök éjfél körül vették észre az utcán bóklászó férfit. Igazoltatták, nem volt nála semmilyen okmány, azt sem tudta megmondani, mi dolga van arrafelé. Bevitték a kapitányságra, ahol tanúként meghallgatták. „Természetesen” nem tudott semmiről. Felületi sérülések voltak rajta, DNS-mintát kértek tőle, beleegyezett, ezután haza kellett engedni. A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet soron kívül elvégezte az összehasonlítást. Szeptember 10-én készült el a szakértői vélemény: a támadás után rögzített minta egyezett H. Béla DNS-ével.
    A zsaruk csak erre vártak. Tekintettel a férfi erőszakos viselkedésére és arra, hogy tartózkodási helyére tizenöten vannak bejelentve, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Merkur speciális bevetési egysége segítségével szeptember 11-én hajnalban elfogták a gyanúsítottat. A nyomozók megtalálták azt a nadrágot, amiben a lány vallomása szerint támadója akkor éjjel volt.
    Kihallgatásán H. Béla nem tett vallomást. A bizonyítékok alapján szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A bíróság szeptember 13-án elrendelte előzetes letartóztatását.
    (Police.hu)

Itt lehet hozzászólni !