Szenteczky ismét az MSZP csepeli elnöke lesz

Ígéretdömpinggel akarnak nyerni

Csepel.info

Szenteczky plakát01

Szenteczky János – időtlen időkig?

Ingerült közleményben jelentette be Szenteczky János, a csepeli MSZP több bűncselekmény elkövetésével vádolt elnöke, hogy ismét a párt helyi vezetője akar lenni. A politikusnak erre abszolút esélye van, hiszen már mindenkit kirúgott a szervezetből, akikben ellenfelet látott. Információink szerint a csepeli szocialisták ígéretdömpinggel szeretnék ősszel visszaszerezni a választók bizalmát, Szenteczky pedig a Demokratikus Koalíciót hibáztatja azért, mert nincsenek tárgyalások a közös indulásról.

Ehhez képest úgy tudjuk, hogy a háttérben éppen a szocialista politikus próbálja megfúrni, hitelteleníteni és lecseréltetni Horváth Gyulát, a DK polgármester-jelöltségre pályázó politikusát. Egyszer már ez sikerült neki, de akkor még a párton belül, az MSZP-ben.

“Most a választási szövetségeseinken a sor”

Szenteczky kétszer is közzé tette hétfőn a saját blogján, hogy ismét pályázik a csepeli MSZP elnöki tisztségére. Az újbóli, immáron harmadik elnökségre meg is van minden esélye. Nyíltan fellépő ellenfeleit – élükön a később a DK csepeli elnökévé vált Horváth Gyulával – már mind kirúgatta a pártból, a Csepel FC  szurkolóiból verbuvált szavazó-tapsoló kommandó pedig biztos hátországot jelent számára. A politikus közleményében 14 felkiáltójeles mondat jelzi a leplezetlen dühét. A “kiabálás” java része pedig érdekes módon éppen abban a szövegrészben van, ahol a DK-val való egyeztetésre – illetve annak hiányára – panaszkodik. “Még hátra van egy fontos küzdelem, amit – úgy látszik – nem csak a Fidesszel kell megvívnunk.  Ezt a küzdelmet nem mi akarjuk, nem mi kényszerítjük!” – kiáltja világgá vélt vagy valós sértettségét.

Az MSZP jelenlegi és leendő elnöke szerint ők a megegyezésre tettek javaslatot. “Mi az összefogást sürgetjük – és ehhez tettünk fontos gesztusokat! Most a választási szövetségeseinken a sor! Nekik kell fontos gesztusokkal kifejezni, megmutatni, hogy ők is a Fidesz uralmának megtörésében érdekeltek itt, Csepelen!”  – emeli ki.

Suttogó propaganda, feketelista és ígéretdömping

Ehhez képest információink szerint a csepeli MSZP-sek suttogó propagandában próbálják Horváth Gyulát, a DK helyi pártelnökét, polgármester-jelöltjét ismét hitelteleníteni, ellehetetleníteni. Lapunkban a durván személyes tartalom miatt csak a második oldalról tudtunk részleteket közölni  abból a levélből, amely lényegében összefoglalja a Horváth Gyula elleni MSZP-s aknamunkát. De a DK sem rest ebben a küzdelemben. Vélhetően az ő köreikből kaptuk azt a másik levelet, amely viszont Szenteczky Jánost és csapatát próbálja hitelteleníteni. Annyi tehát biztos, hogy az MSZP és a DK fasírtban vannak egymással, a helyi Együtt-PM szervezete pedig leeresztett, ingázó segítőik nélkül súlyát vesztette.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az MSZP hamarosan ígéretdömpinggel kezdi meg az önkormányzati kampányt. A segélyből élőknek még több segélyt, lakásokat, a vállalkozóknak magasabb hasznot fognak ígérni – természetesen mindezt közpénzből, a fejlesztési forrásokból és az önkormányzati vagyon kiárusításából. Információink szerint a feketelisták is elkészültek. Állítólag, ha valakinek gondja van valamelyik önkormányzati dolgozóval, azt telefonon vagy e-mailben lehet jelezni, a neveket pedig felírják. Információink szerint, aki az elmúlt négy évben került az önkormányzathoz, az eleve listára került. De így jártak azok is, akiket az elmúlt években előléptettek. Így is több segítőnek ígértek már biztos munkalehetőséget, mint amennyi egyáltalán a polgármesteri hivatalban dolgozik.

MSZP-s kormányzásból volt már 16 év Csepelen, de nem éppen a rászorulók jártak jól vele. A mutyikkal terhelt önkormányzatban a korrupció-gyanús szerződések és a pénzügyek rendezésével évi kétmilliárd forintot tudott megtakarítani a jelenlegi, Fidesz-KDNP-s vezetés. A kerület ma már nem négymilliárdos hiánnyal, fejlesztési források nélkül, csődveszéllyel küszködik, mint 2010 októberében. A költségvetés ma hiány és adósság nélküli, a 16 évig elmaradt fejlesztésekre pedig több mint tízmilliárd forintot tudtak fordítani az elmúlt négy évben. Fideszes forrásaink ugyanakkor felhívták a figyelmünket arra, hogy amennyiben visszajönnek a szocialisták, a fejlesztési pénzek megint pártzsebekbe kerülhetnek, csakúgy mint 2010 októbere előtt. Pluszpénzt pedig már csak az elmúlt években felfejlesztett önkormányzati területek – például a Kis-Duna part – kiárusításával lehet szerezni, pont úgy, ahogy azt egyébként az MSZP 2010 előtt is tervezte.

Csepel.info

 

Szenteczky János blogbejegyzése (a szöveget változatlanul hagytuk):

Pályázat a csepeli MSZP elnöki tisztére

Harmadik alkalommal pályázom meg az MSZP csepeli szervezetének elnöki tisztségét – két közel teljes elnöki ciklust kitöltve. Úgy illik, hogy először erről az időszakról fogalmazzak meg véleményt.

Olyan időben vettem át az elnöki tisztséget, amikor finoman szólva sem volt nagy a tolongás a feladatért. A 2010-es választási vereségek után –bár sokan a megújulást követelték és hirdették– hónapokig a túlélésünk volt a tét. Támadtak bennünket –méghozzá nemtelen eszközökkel– kívülről és belülről egyaránt.
Túlestünk egy pártszavazáson, majd egy új párt kiválásán is – utólag mondhatjuk, sőt, ma már csak ennyit mondjunk: az erőnkbe még ez is belefért…
A most leköszönő elnökség 2012 végén nyerte el a megbízatását és bár létszámunk és erőnk mára megfogyatkozott, nem vagyunk hibáztathatók: ez a csapat, ez a vezetés a rendelkezésre álló minden eszközt, minden erőforrást és minden támogatást egy cél érdekében mozgósított: hogy 2014 tavaszán megnyerjük az országgyűlési választást. A győzelem sikerült, az eredmény vitathatatlan!

Ezúton is köszönöm minden tisztségviselő-társamnak a kitartását és a munkáját, és ezúton köszönöm a tagság támogatását és munkáját is! Nélkületek, a csepeli baloldali szavazók nélkül nem ment volna!

Köszönöm.

A május 25-ei választások eredménye a csepeli MSZP számára is kedvezőtlenül alakult. Ismét úgy érezzük magunkat, mint 2010-ben! Pontosabban: ismét azt akarják, hogy úgy érezzünk, mint 2010-ben. Hogy azt érezzük: veszítettünk.Pedig ez nem igaz! Az igazság az, hogy az MSZP nélkül áprilisban nem lett volna-, és októberben nem is lesz baloldali győzelem az önkormányzati választáson! És aki ennek a ténynek a jelentéktelenítésén dolgozik, az vagy nincs tisztában a csepeli viszonyokkal, vagy az MSZP vesztére játszik… Az elmúlt hetekben és hónapokban a csepeli MSZP-ben több fontos döntést meghoztunk! Van polgármester-jelöltünk, vannak egyéni képviselő-jelöltjeink, van, illetve véglegesítés előtt áll a választási programunk és van működő kampányszervezetünk is! Ezt szintén a jelenlegi vezetők építették fel Veletek, közösen! Mindezekkel együtt azt is több alkalommal kinyilvánítottuk, hogy számunkra a baloldali közös indulásnak Csepelen nincs alternatívája. Sőt, néhány héttel korábban még a polgármester-jelölti kampányomat is felfüggesztettem azért, hogy ezzel is elősegítsem a baloldali összefogás mielőbbi létrejöttét! Sajnos a megegyezésben azóta sem történt érdemi előrelépés…
Ezért azt kell mondanom, bármennyire szeretném, még nem jött el az építkezés ideje az MSZP-ben. Még hátra van egy fontos választás, az önkormányzati, aminek az eredménye meghatározza majd nem csak az építkezés irányát, de a lehetőségét is. Még hátra van egy fontos küzdelem, amit –úgy látszik– nem csak a Fidesszel kell megvívnunk.  ezt a küzdelmet nem mi akarjuk, nem mi kényszerítjük! Nem mi vagyunk azok, akik elvárják a leendő szövetségeseiktől, hogy tagadják meg annak jórészét, ami a karakterüket jelenti. Ami az elmúlt 25 évet jelenti.

Mi a megegyezésre tettünk javaslatot. Mi az összefogást sürgetjük – és ehhez tettünk fontos gesztusokat! Most a választási szövetségeseinken a sor! Nekik kell fontos gesztusokkal kifejezni, megmutatni, hogy ők is a Fidesz uralmának megtörésében érdekeltek itt, Csepelen!
Most még –véleményem szerint– egy olyan elnökre és elnökségre van szükség, akik meg tudják vívni ezt a harcot. Akik nem csak elkötelezettek, de fel is vannak vértezve erre a küzdelemre. Akik már mindent, akár a személyes ambíciójukat is a baloldal, és ezen belül az MSZP győzelmének és megerősödésének rendeltek alá.
Végezetül –véleményem szerint– olyan elnökre van szükség, aki az őszi győzelem után örömmel és megelégedéssel lép hátra, teret és lehetőséget engedve ezzel azoknak, akik a győzelmet és a lehetőséget az építkezés, az új csepeli MSZP építésére tudják és akarják fordítani.
Én ilyen elnöknek jelentkezem.
Budapest-Csepel, 2014. június 16.
  Szenteczky János
Forrás: Szenteczky.hu

17 hozzászólás “Szenteczky ismét az MSZP csepeli elnöke lesz” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ismét a Jani a jani.

    /Taps az első sorokban – fejrázás hátrébb…/

  2. Bugi szerint:

    Szerintem egy hétig kómában volt, miután megtudta, hogy megváltozik a választási rendszer és nem tud a fővárosba átigazolni 😀 😀 Szegény Dobák is foghatta a fejét, úgy bazsalygott már attól, hogy elmegy a főnök 😀 😀 😀

    De lényeg, hogy a Jani már nincs kómában, csak dühöng magában: még a közleményét is duplán tette fel 😀 😀

  3. Miska72 szerint:

    Tök jó hogy ezeknek nem kell erkölcsi bizonyítvány, de aki közintézményben TAKARÍT. KARBANTARTÓ, GONDNOK. attól megkövetelik a büntetlen előéletet. 🙂 Hát vannak akikre a törvény nem vonatkozik. 🙂 Így lehet valaki sittesen Polgármester erre is volt példa. 🙂

  4. Zoltán szerint:

    “Dübörög az MSZP megújulása

    Mindig van lejjebb. Írtam már a Szegfűék valós természetéről pár opuszt, inkább többet, mint kevesebbet, ezernyi hátszőrfelállító ténnyel. Mindegyik ilyen után várok egy kicsit, hátha fölfogják, hogy úgy, ahogy a dolgokat évek óta intézni szokták, úgy tovább azt nem lehet.”

    http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/duborog-az-mszp-megujulasa.html

    Csak én látok hasonlóságot vagy más is?

  5. grün szerint:

    Miska72!
    Még hogy erkölcsi bizonyítvány!
    Amíg egy buszvezetőnek pályaalkalmassági és egyéb vizsgálatok tucatjain kell átmennie ahhoz, hogy ötven embert szállíthasson, addig egy miniszterelnök-jelölttől maximum annyit kérdez a köztársasági elnök, hogy készen áll a vezetésre, Viktor?!
    Ha Ő hangos jól érthető “igen”-nel válaszol akkor 10 millió embert bármikor a szakadékba vihet?! 😛 😀

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    Fidesz: Kunhalmi hazudott
    A Fidesz szerint Kunhalmi Ágnes megint hazudott és évekig becsapta a választókat. A nagyobbik kormánypárt így reagált arra, hogy az MSZP elnökségének tagjáról kiderült: 2005-ben büntetőeljárás folyt ellene és jogerősen pénzbüntetésre ítélték közokirat-hamisításért.
    – See more at: http://www.magyarhirlap.hu/fidesz-kunhalmi-hazudott#sthash.laqYdJHt.dpuf

  7. elhallgattatni szerint:

    nem pofázni kell, hanem végre megtisztítani a gazságszolgáltatást, a múltkor kommunista csőcselékeitől.
    egy büdös svéd tolvajt szabadlábra helyeznek, milliónyi forintokat megmozgató “úriembert” még csak számba se vesznek.

  8. elhallgattatni szerint:

    rogán képviselő jogát el kell vonni, törvénytelen, s hazug jövedelem beszámolója megalapozza.
    Mégis helyén tartják, ez a demokrácia.
    Ahol a börtönben hamarabb szavaznak, mint a kórházakban.

  9. grün szerint:

    “Szenteczky ismét az MSZP csepeli elnöke lesz”
    Ez nem a fityesz, hogy így egyszerűen ki lehet dolgokat jelenteni!
    Feltételezem, hogy azért valami demokratikus eljárást azért lefolytatnak a zügyben! 😛 😀

  10. Balos szerint:

    Tovább vérzik a szívem. Feloszlatni kellene ezt az MSZP-t, mert ami most az egykori párt helyett van, az szégyen. Amúgy Szenteczkyék levelében – már ha azt ők írtak, amiben vannak kétségeim – szerintem csak igazat írtak a Horváthról. Mint ahogy a Szenteczkyről közzé tett levél is valósnak tűnik. Több ilyen levél kellene, és nem csak a felszínt kapargatni. Még a végén megtisztítanák a pártot – maguktól.

  11. nagyapó szerint:

    Az ügyészség több helyen is talált olyan, Welsz Tamáshoz köthető páncélszekrényeket, „iratmegőrzőket”, amelyekről látatlanban nem tudható, hogy vajon a néhai Welsz Tamás vagy Simon Gábor ügyével kapcsolatban rejtenek bizonyítékokat – írta meg keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Népszabadság, amely szerint a múlt héten is voltak „trezornyitások”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  12. felix szerint:

    szemétláda!
    Welsz Tamásnak már nincsenek ügyei.

  13. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Ha érdemi anyagot találtak volna benne, akkor nem a Népszabi írt volna róla,
    hanem az MNO! Azt viszont mindent megmagyaráz, hogy a választások előtt
    mindennapos volt a simonozás, azóta 2 hetente, ha említik.

  14. fideszbarát szerint:

    Az a mocskos hazug, libcsi média ujabb szemete …..

    “Bár még csak az EU tagok mintegy fele közölt adatokat a nélkülöző háztartások arányáról, már most látszik, hogy Magyarország azon kevesek közé tartozik, ahol romlott a helyzet. Mindez annak fényében sem meglepő, hogy nálunk már a minimálbéresek is a hivatalos szegénységi küszöbnél kevesebb pénzből gazdálkodnak. Míg 2011-ben a háztartások 23,1 százaléka volt “súlyosan deprivált”, 2012-ben már 25,7, tavaly pedig 26,8. Ezekkel az arányokkal 3 éve hazánk még a negyedik helyet tudta megszerezni az uniós rangsorban, azonban Lettország olyan mértékben csökkentette szegény háztartásainak számát, hogy a 2013-as sorban már csak Románia (28,7) és Bulgária (45,9) helyzete rosszabb, mint a miénk. A visegrádi országok közül csak Csehországra és Lengyelországra vonatkozóan vannak tavalyi adatok, 6,6, illetve 11,9 százalékos aránnyal. Szlovákia 2012-ben 10,5 százalékon állt.”

  15. grün szerint:

    admin!
    Érdemes még a címlapon tartani ezt?!
    Most szólok, már lett! 😛 😀
    http://csepel.info/?p=35052#comments

  16. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Egy kamera 90 000 ft, egy értelmesen beszélő narrátor 5000 ft per óra, és el lehet készíteni a filmet a bűncselekményeiről, felvázolni, szépen levezetni, és főműsoridőben az m1 adón leadni, a másik csepeli bűnbanda címmel…. még baz megyében is néznék….

  17. ebihal szerint:

    Szabadságharcos….!
    Hidd el, ha biztosak lennének a dolgukban, már megtették volna! Egyébként is, jobb
    így nekik, valódi bizonyítékok nélkül, bármikor elővehetik!

Itt lehet hozzászólni !