Luca végleges gyógyulásra vár

Csepel polgármestere ma közjegyző előtt utalta át egyhavi illetményét a szívbeteg kislánynak

Csepel.hu

Luca végleges gyógyulásra vár

Németh Szilárd polgármester egyhavi illetményét a születése óta szívbeteg Luca gyógykezelésére ajánlotta fel. A találkozóra kerületünk egyik cukrászdájában, Luca szüleinek, nagypapájának, nagymamájának és unokatestvérének jelenlétében került sor. Amíg a felnőttek kávéztak, a gyerekek egy-egy nagy adag fagylaltot és finom süteményeket fogyasztottak. Luca végig jókedvű, cserfes és nagyon eleven volt.

A 2010-ben megválasztott polgármesterek a ciklus végéig még irányíthatják a kerület életét, de június 1-jétől már nem vehetnek fel tiszteletdíjat, mivel a jogszabály értelmében összeférhetetlenné vált a polgármesterség és a parlamenti tisztség együttes vállalása. A politikus – több fideszes polgármesterrel együtt – ezért döntött úgy, hogy jótékony célra fordítja előző havi illetményét.

Luca édesanyjának kezdeményezésére tavaly kezdtek el adományt gyűjteni egy életmentő műtét miatt. A kislány hat nappal születése óta folyamatos kardiológiai kezelés alatt áll. A szívkamrai nyomása 6-8-szorosa a normális értéknek, mert a tüdejének erei nem képesek elég vért szállítani a parányi szívbe. Az elmúlt évben az Országos Kardiológiai Intézetben tüdőartéria rekonstrukciós műtétet hajtottak végre a gyermeken. A közelmúltban végzett orvosi vizsgálatok alapján azonban, további beavatkozás szükséges a sikeres és teljes gyógyulás érdekében – tájékoztatta lapunkat Sári Diána, a kislány édesanyja.

A család a pénzbeli támogatást Luca gyógykezelésére és immunerősítő gyógyszerek vásárlására fordítja.

Forrás: Csepel.hu

25 hozzászólás “Luca végleges gyógyulásra vár” bejegyzésre

  1. Sári Diána szerint:

    Köszönöm szépen, Polgármester Úr!

  2. Tóth Mária szerint:

    Igazán szép gesztus, követendő példa lehetne, mások számára is!

  3. helyi szerint:

    Ezt csendben is lehetett volna… jobbulást a kislánynak!

  4. Szekeres János szerint:

    nagyon szép gesztus !!!ezt azért nem kell csinálni csendben csinálni hogy lássák olyan emberek akik megtehetnének hogy segítsenek !!! köszönjük Polgármester Úr !!! A család nagyszülők nevében !!!

  5. felix szerint:

    Tetszik amikor az jó ha , mindenkinek haszna van a dologból.
    Erről a pénzről legalább tudni, hogy nem egy pap számláján landol.
    Ha valóban…….

  6. Sári Diána szerint:

    Kedves Félix
    Valóban…. Sajnos! az életemet adnám, ha az ilyen “haszonra” nem épp az én kicsi lányom lenne a kedvezményezett….

  7. Balos szerint:

    Ha belegondolok, hogy a “szocialista-szociáldemokrata” vezetőink, akiket én magam is támogattam, több mint százmillió forint jutalmat meg egyéb pluszjuttatást vettek fel, de ebből egy fillért sem adakoztak, bizony belepirul az arcom. Kellett volna néhány Németh Szilárd az MSZP-be is.

  8. felix szerint:

    Sári Diána.
    A kedves gyermekednek jobbulást kívánok.
    Szerintem sokkal hasznosabb lenne, ha Német Szilárd neve helyett, egy számla szám lenne közreadva.
    Oda névtelenül is lehet utalni.

  9. felix szerint:

    Balos.
    Miből gondolod, hogy nem adakoztak?
    Abból, hogy nem volt hírverés?

  10. Balos szerint:

    Nem gondolom, tudom. Ha pl. Szenteczky a 37 milliójából százezret adakozott volna, kétmilliót költött volna óriásplakátokra, amin ezt meghirdeti. Te talán nem ismered a Jánost? És a Miska, szerinted adakozott életében a saját pénzéből? Lószart. Őt is ismered.

  11. felix szerint:

    Amit nem tudok arról nem állítok semmit.
    Azt tudom, hogy ha valaha adtam, azt csak a családom és a kedvezményezett tudta és tudja.
    Különben bár a segítség segítség, de már nem önzetlen.
    Amennyiben nem önzetlen, akkor olyan üzlet amin az adakozó is nyerni szándékozik.
    Sajnálom, hogy az érintett is olvassa a soraimat, de ez a véleményem és ezzel sem bántani sem megsérteni nem akarom.
    Ez is a “na milyen vagyok” következménye.
    Ezért kell a csend és egy számla szám. Lehetnek nemes gesztusok is. Ebben az esetben talán privilégium a segítség?

  12. Balos szerint:

    Én viszont tudom, hogy nem adakoztak. Ne viccelj felix, egyikük sem olyan.

  13. felix szerint:

    Az, hogy milyennek tartok valakit az a véleményem, ami lehet tévedés is, akár mennyire is biztosnak érzem.

  14. grün szerint:

    Balos!
    Én meg tudom, hogy Te hazudós vagy! 😛 😀

  15. gyula szerint:

    Ezeknek a komcsi férgeknek minden fáj! Csak a hatalom kéne, de az nagyon! Adakozzanak ők is! Nem fognak! A bolsik mindig csak elvettek az emberektől, az életüket, a hazájukat, a vagyonukat, az önbecsülésüket.

  16. felix szerint:

    Gyula!
    Vak vagy, édes fiam?

  17. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Nem bírom ki hogy ne kérdezzem meg a családtól, már elnézést, de amikor a hölgy áldott állapotban volt,
    járt szűrővizsgálatokra?
    Minden tesztet elvégeztetett? Mert beteg gyermeket hozott világra, és ez kétoldalú kinek a felelőssége.
    Szívproblémákat is azonnal ki lehet mutatni, a 47 kromoszómás állapotot is, ma már mindent el lehet végeztetni és teljes képet kaphat az ember a születendő gyerekéről.
    Sok egészséget a kislánynak, kitartást, sok erőt a családnak.

  18. Sári Diána szerint:

    Kedves Szabadságharcos….
    Ezt komolyan kérdezi? Minden vizsgálaton voltam…Sőt még olyanon is, ami nem kötelező! Luca nem szívbeteg, hanem érszűkülete van! Tekintettel azonban arra, hogy magzati korban nem olyan a keringés, mint születés után, így az nem mutatható ki a pocakban! Igen, kimutatható lehet a 22. magzati héten, az ára 2400 euró! Ezt Czeizel professzor mondta nekünk…. Tudtam meg akkor ezt.,amikor Luca fél éves volt! Egyébként minden vizsgálati eredményem negatív volt a terhesség alatt! Ha Ön szült, vagy van gyermeke tudhatná, hogy minden nőgyógyászati leletre rairjak, hogy vannak olyan rejtett betegségek, amelyek még vizsgálat útján sem mutathatók ki… Mit kellett volna tennem a születése után? Ledobnom a Gellért hegyről??? Egy csodálatos gyermek, aki küzd és élni akar, harcol, olyan mint a kortarsai, sőt valamiben még túl is szárnyalja őket! Életének öt kis éve alatt többet élt meg, mint sokan egész életünkben!

  19. Sári Diána szerint:

    És még egy…. Ha MINDENT ki lehet mutatni a vizsgálatokkal, akkor miért születik ennyi beteg gyerek? Mindenki felelőtlen? Minden orvos hülye?

  20. grün szerint:

    Leendő dédunokáim valamint magam és többi leszármazottam előre nem látható megbetegedéseire, elváltozásaira tekintettel tisztelettel érdeklődnék, hogy mi az a betegségcsoport, amiket állampolgári jogon járulékfizetéssel előre megváltott egészségbiztosításunk terhére még gyógyíttathatunk?!
    Egy ilyen adomány és egy gavallér polgi nem mindig adódik a zéletben! 😛 😀
    .
    A szülőktől és a kislánytól bocsánatot kérve, mielőbbi gyógyulást kívánok!

  21. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Német Szilárd kezdeményezése, gesztusa példa nélküli, gratulálok hozzá, lehet bárkinek folytatni, nemcsak a gép előtt irogatni, fröcsögni, véleményezni és kritizálni egy humánus intézkedést.
    Én is hozzájárulnék a kislány gyógykezeléséhez szívesen, ha valami számlaszámot itt közölnének, közzé tennének.

  22. mama szerint:

    Nem vagyok hajlandó negatív véleményeket olvasni,ill. azokra reagálni. Sajnos öt éve nincs egy nyugodt napunk, óránk, percünk. Az életet szeretnénk Lucának biztosítani, amiben ő élen jár és pozitív, erős élni akarással bír. Sokszor az erőt is belőle merítjük.
    Mindenkinek és családjának jó egészséget és szép erős utódokat kíván egy állandóan aggódó nagymama.
    Köszönjük a segítő szándékokat is, és az őszinte együttérzést.

  23. Hollósiné Fekete Ildikó szerint:

    Sajnálattal olvastam a francba,hogy még itt is megjelenik a politika a hozzászólók között,vegyétek már észre,hogy segiteni kell nem csatározni emberek.1984.-ben nekem egy szivbeteg kisbabám született,aki három hónapig élt.A legjobb orvosok vizsgálták,nem vállalták a mütétet,azóta már mütenek ilyen szivbeteg gyermekeket,pár évvel ezelőtt végig sirtam a dokumentumfilmet.Én is jártam szürővizsgálatokra a kötelezőn felül,mert igen nehezen lett ez a várva-várt baba is.Senki,de senki ne merjen pálcát törni egy anya felett,hogy még esetlegesen őt hibáztatni a beteg gyermeke születése miatt,mert egy anya attól a perctől amikor már tudja,hogy a méhében van a gyermeke,mindent,de mindent a baba egészsége érdekében tesz,főleg meg egy férfi ne hibáztasson, ez felháboritó.Ha isteni segitséggel nyernék a lottón,sok-sok milliót adakoznék a Kardiológiai Intézetnek,és névreszólóan,az éppen aktuális betegek gyógykezeléséhez is hozzájárulnék.A polgármester jószándékkal segitett,több ilyen kellene,nem beszélve a sok-sok milliárdosról,aki csak a saját pecsenyéjét sütögeti.A családnak nagyon jó egészséget,kitartást,sok-sok türelmet és sok-sok adományt a mütétekhez. Egy anya.

  24. Sári Diána szerint:

    Kedves Ildikó! Őszinte szívvel köszönöm a hozzaszolasat! Luca olyan rendellenesseggel született, amelyet itthon tavaly március 06 -ig sosem operáltak! Öt hetes volt, amikor az első kateter után leguggolt élénk a kezelőorvosa,hogy ez a gyermek nagyon beteg és beavatkozás nélkül egészen biztos, hogy meg fog halni! Kétszer stenteltek és a Kardiológia Intézet orvosai mindent elkovettek, hogy segítsenek! Tavaly januárban már a stentek csak rontottak az állapotán, kinőtte őket és félő volt, nem bírja ki a műtétet! A stenteket ki kellett vágni, de a szívet leállítani nem lehetett, mert a magas nyomás miatt félő volt, hogy nem indul újra! Ezért dobogó szív mellett, öt órás műtéttel plasztikaztak az ereit! Most májusban újra katetereztek és majdnem biztos hogy újabb műtét vár rá… És még ki tudja hány….. Megértem a szavait, minden sora megerintett!

  25. Szekeres János szerint:

    NEM TUDOM ELHINNI HOGY VANNAK OLYAN EMBEREK AKIK MÉG ITT IS EGY GYERMEK ÉLETÉVEL VITATKOZNAK !!! DE AZ BIZTOS HOGY ANNAK AZ ILLETŐNEK NINCSEN GYERMEKE HISZ NEM GONDOLJA HOGY SZÓRAKOZÁSBÓL JÁRNAK ORVOSHOZ !!! NEKEM A KISLÁNYOM UGYAN EZEK A BETEGSÉGEI VOLTAK ÉS BENT FEKÜDTEM A FOGANTATÁSTÓL A SZÜLETÉSÉIG A KÓRHÁZBAN !!! OTT MÁR CSAK VIZSGÁLGATTAK ÉS MÉGIS BETEG LETT A GYERMEKEM AKI 17 ÉVESEN MEGMŰTÖTTEK ÉS RÁ EGY 1 HÓNAPRA MEG IS HALT !!! NEM KÍVÁNOM SENKINEK !! DE EZT CSAK AZ TUDJA IGAZÁBÓL AKI ÁT IS ÉLTE !!! SZÉGYEN GYALÁZAT HOGY A POLITIKÁT IS BELE KEVERIK !!! RENGETEG BETEG GYERMEK VAN !!! ÉS AZOK A SOK KISMAMÁK SEM JÁRTAK SZŰRÉSRE ??? ÉS A MÁSIK MÁR ÉSZRE VETTEM HOGY MINDEN AMIHEZ HOZZÁ LEHET SZÓLNI VAN EGY OLYAN EGY KÉT OLYAN EMBER AKI BELE KÖT VALAMIBE !!! NEM ÍROM HOGY ÉREZZE ÁT EZT A HELYZETET ÉS KÍVÁNOK MINDENKINEK JÓ EGÉSZSÉGET !!! A BETEG GYEREKEKNEK PEDIG GYÓGYULÁST ÉS MINÉL TÖBB ADAKOZÁST !!!!

Itt lehet hozzászólni !