Volt egy jó híre: Horváth Csaba visszalépett

Eközben egymást fúrják Csepelen

Mno, Csepel.info

Nem akar főpolgármester-jelölt lenni Horváth Csaba; a politikus erről az ATV Start című műsorában beszélt hétfőn. Közben egymást fúrják a balliberális pártok Budapesten, Csepelen pedig a személyeskedésig süllyedt az MSZP és a DK közötti viszony – értesült a Csepel.info.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője jelenleg is a párt hivatalos jelöltje, ám mint kifejtette az ATV-ben, tud magánál esélyesebb jelölteket is, és kész is támogatni egy olyan személyt, aki hozzá képest szélesebb támogatást képes szerezni. Az biztos, hogy Budapestért dolgozó várospolitikus lesz, de azon dolgozik, hogy egy közös jelöltet találjanak – fogalmazott kissé talányosan Horváth.

Arra a kérdésre, hogy „ez tehát azt jelenti, hogy nem ő ez a bizonyos közös jelölt?”, a politikus igennel felelt. Azt is elmondta, hogy saját maga helyett több jó ötlete is van, konkrét nevet azonban nem említett, mert „nem castingolnak”. Annyit azért elárult, hogy olyan civil jelöltje is van, aki az LMP és a PM számára is vonzó lehet.

Van casting vagy nincs casting?

Ismert, az MSZP már korábban is próbált tárgyalást kezdeményezni Budapest jövőjéről a „demokratikus ellenzék” parlamenti pártjaival. A szocialisták az LMP-t is bevonták volna a közös főpolgármester-jelölti castingba, de kosarat kaptak. A baloldalon korábban már számos forgatókönyv és név felvetődött a főpolgármesteri posztra: Bajnai Gordon, Horváth Csaba, Karácsony Gergely, „híres civilként” pedig Alföldi Róbert és Kulka János neve is szóba jött.

Eközben egymást fúrják Csepelen

Eközben egyre élesebb a harc az elsőségért a csepeli balliberális pártok között. A Csepel.info úgy tudja, hogy suttogó propaganda indult a DK részéről Szenteczky János, az MSZP részéről pedig  és Horváth Gyula polgármester-jelöltsége ellen. A suttogó propaganda egyre inkább személyeskedő jellegű.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az uniós választások után Szenteczky János “az összefogás reményében” visszalépett az MSZP-s polgármester-jelöltségtől, ezzel azonban pár napon belül légüres térbe került. Míg ugyanis addig a fővárosi listáról befutó helye volt a Fővárosi Közgyűlésbe, a Fidesz új önkormányzati reformtervei ezt megakadályozták. Egyenes ágon már csak a polgármesterek és listáról is csak a polgármester-jelöltek kerülhetnek be a Közgyűlésbe, vagyis megszűnik az a pálya, ahol Szenteczky kimenekülhetett volna Csepelről.

Míg elméletileg jó esélyeik vannak a balliberálisoknak a csepeli győzelemre, a gyakorlatban úgy tűnik, hogy az összefogást számos erkölcsi, személyes és politikai konfliktus terheli. Szenteczky Jánosnak egyrészt mindenképpen szüksége van arra, hogy az ellene elindult perekben a bíróságot a maga oldalára billentse. Erre az önkormányzat megszerzésével és a sértetti képviselet átállításával van igazán jó lehetősége, amihez elengedhetetlen, hogy az önkormányzatot ő irányítsa. Ehhez képest Horváth Gyulát, a rivális DK polgármester-jelöltjét éppen ő rúgatta ki az MSZP-ből annak idején. A kirúgás oka az egyik magyarázat szerint a 2010-es polgármester-jelöltség volt: már akkor is vita lett abból, hogy Szenteczky vagy Horváth legyen a jelölt. Egy másik magyarázat szerint Horváthnak súlyos pénzügyi vitái voltak a pártvezetéssel.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a legesélyesebb összefogás-koncepcióban Horváth Gyula lenne a polgármester-jelölt, és riválisa, Szenteczky lenne a gazdasági alpolgármester. Ezzel a kompromisszummal a pénzes kassza az MSZP-hez kerülne. Az Együtt-PM is kapna egy alpolgármesteri tisztséget, de a helyi szervezetük gyakorlatilag lufiként eresztett le Szabó Szabolcs megválasztása után, amibe most jócskán belejátszik Bajnai távozása is. Így velük nem igazán számolnak, és a jelenlegi pozícióharcokban is csak mellékszereplők lehetnek.

Levél 001

Az egyik levél: “A szociáldemokráciához a csepeli MSZP-szervezetnek annyi köze van, mint disznóölő késnek a disznóhoz”

Levél 002

Egy másik levél: “Én csak azért szólok, mert a H. Gyula már megjárt Tolnát-Baranyát, volt kommunista, demokrata, MSZP-s, saját pártot csinált, DK-s lett, de csak a hatalom meg a pénz volt, ammi miatt ideoda ment”

A csata tehát még tart, a mélységét pedig mi sem jelzi tökéletesebben, mint a lapunkhoz küldözgetett fenti levelek. A Csepel.info információi szerint közben nagyüzemben folyik az MSZP-s képviselők átállítása Gyurcsányék oldalára, de Szenteczky János sem kíméli túlzottan a DK csepeli szervezetét. Két erős ember és erős párt maradt, és el fog dőlni, melyik adja a közös jelöltet, melyikük szívja el a másik képviselőit, erőforrásait. Aki pedig beleolvas azokba a levelekbe, levél-részletekbe, melyeket a Csepel.info kapott az elmúlt időszakban, láthatja, hogy a küzdelem igen csak keményre és övön alulira sikeredett.

Forrás: Mno.hu, Csepel.info

6 hozzászólás “Volt egy jó híre: Horváth Csaba visszalépett” bejegyzésre

  1. bolemann szerint:

    Ezt a hülyeséget megint előkapartátok? Nincs új hír? Kezdtek még unalmasabbak lenni.
    Tik-tak, tik-tak!

  2. Balos szerint:

    Kellene egy középkorú, nem pártember, sokat látott és bizonyított ember a baloldalon, akiben lehet hinni.

    Lehetséges egyébként, hogy Csepelen is ez kellene. Most a pártokon belül én nem látok olyat, aki meg tudná szólítani a csepelieket. Szenteczkyre még a párttagok se fognak mind szavazni, Horváth egy picit jobb, de túlságosan is a családja boldogulását látja a maga előtt a kerület érdekei helyett. Dobák mindig hátralép, tehát ennyi idő után sincs benne kurázsi, Takács Krisztián még viccnek is rossz. Tóth kiégett és ő hozta létre ezt a szörnybaloldalt, Orosz meg visszavonult, és szintén nyakig hibás azért, hogy a baloldal ide jutott.

    Lehetséges, hogy megint kintről kellene hozni valakit, de könyörgöm, ne Gyuláról!

  3. Bugi szerint:

    Álmodsz Balos. Amúgy a csepeli bűnszövetség többi indulóját is kicserélnéd vidékiekre vagy más kerületiekre? Meg aztán, honnan hoznál ide ennyi embert?

  4. elhallgattatni szerint:

    Hol van a Honvédség, hol van a Külpolitika?
    Mikor védik meg végre a kárpátaljai magyarokat?

    Elkezdődött, mint a szerb háborúban.

    Eltemették a kelet-ukrajnai harcok első kárpátaljai katonaáldozatát

    Katonai tiszteletadás mellett temették el hétfőn Beregszászon Popovics Rolandot, az ukrán hadsereg 19 éves szerződéses katonáját, aki Kárpátaljáról elsőként vesztette életét az elmúlt hétvégén a kelet-ukrajnai harcokban.
    Az anyai ágon magyar Popovicstól a beregszászi városi művelődési házban vettek végső búcsút részben magyar nyelven celebrált pravoszláv szertartás szerint. A munkácsi 128-as gépesített lövészdandár szerződéses katonája a kelet-ukrajnai terrorellenes művelet során, harci feladat teljesítése közben esett el – közölte Facebook-oldalán Babják Zoltán, Beregszász polgármestere.
    Popovics Rolanddal, aki júliusban lett volna húszéves, szombaton végzett egy orvlövész Luhanszk határában. A temetésén részt vett Valerij Luncsenko, Kárpátalja megye kormányzója és Ivan Vaszilcjun ezredes, a Kárpátalja megyei hadkiegészítés parancsnoka. Magyarország nevében Tóth István beregszászi magyar főkonzul helyezte el a kegyelet koszorúját a beregszászi hős katona koporsójánál.

  5. Bugi szerint:

    Szenteczky a honlapján üvöltözik a Horváth Gyulára. Nézd meg Admin! Bár nem nevezi meg, elég egyértelmű. Gondolom jellemző lehet rá, hogy különböző magánéleti pletykákat terjeszt el valakiről, aztán még őt hibáztatja. De azért ez nekem elég gyomorforgató.

Itt lehet hozzászólni !