Szenteczky is belebukott a csepeli vereségbe

Csepel.info

Szenteczky János vádemelési javaslat 01

Szenteczkynek létkérdés az őszi győzelem, most pedig nem áll túl jól a szénájuk

Mesterházy Attila pártelnök bukása után egy nappal Szenteczky János, az MSZP csepeli polgármester-jelöltje jelentette be, hogy visszalép a jelöltségtől. A politikus magyarázata szerint ezt egy balliberális csepeli összefogás reményében teszi – értesült a Csepel.info.

Szenteczky Jánosnak a szó legszorosabb értelmében létkérdés, hogy az őszi választásokat megnyerjék. Csak ebben az esetben befolyásolhatja ugyanis az ellene folyó pereket, melyekben az önkormányzat sértetti képviseletet lát el. (Amennyiben a sértetti képviselő a vádlott mellé áll, könnyebb megnyernie a büntetőpereket.) A csepeli lakásmutyi-üggyel együtt várhatóan mintegy harminc millió forint értékben vádolják majd a politikust hűtlen kezeléssel. A nyomozó hatóság a közelmúltban zárta le a nyomozást – 48 hónappal a feljelentés után – vádemelési javaslattal. A győzelem pénzügyi hatása sem lenne utolsó: 2010 októbere óta a jelenlegi, Fidesz-KDNP-s vezetés évi kétmilliárd forintot tudott megtakarítani a korrupció-gyanús szerződések felszámolásával és a pénzügyek rendbetételével. Az MSZP nagyjából ugyanekkora adóssággal küszködik jelenleg, de a többi balliberális párt kasszája is üres.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczky János visszalépésével Horváth Gyulának, a Demokratikus Koalíció helyi elnökének lesz a legnagyobb esélye a közös polgármester-jelöltségre. A helyzet pikantériája, hogy Horváth Gyulát Szenteczky János rúgatta ki annak idején az MSZP-ből. Ennek oka az egyik magyarázat szerint az volt, hogy Horváth már 2009-ben maga akart a párt polgármester-jelöltje lenni, amit Szenteczky nem tolerált. Egy másik mendemonda szerint azonban Horváthnak egy bécsi utazás után lett elszámolási vitája a párt polgármester-aspiránsával.

Csepel.info

30 hozzászólás “Szenteczky is belebukott a csepeli vereségbe” bejegyzésre

  1. Varga Gábor vilmos szerint:

    Rájött végre arra, miszerint “ügyeivel” súlyosan terhelné meg pártját. Valaki bölcsen tanácsolhatta: lépjen vissza!

  2. Ábel Attila szerint:

    Szenteczky átváltozik trójai falóvá. Megalakítják a csepeli bűnszövetséget, hogy ismét megszerezzék és szétoszthassák a csepeliek pénzét egymás között. Az elmúlt négy évben nyolcmilliárd forintot nem tudtak ellopni Csepelen. Sok pénz. Sok látszik belőle, hiszen négy év alatt többet fejlődött a kerület, mint előtte 16 évig. De az adósságokat is ki kellett fizetni. Nagyjából ötmilliárd forinttal csökkentettük a kerület adósságát, és lett ezzel nulla. Nem csoda, hogy folyik a nyáluk a hatalomért.

  3. elhallgattatni szerint:

    “Gumicsont, nesztek. Először egy mai hír, idézve a sajtóból:
    _______

    Jogerősen két és fél év börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék hétfőn azt a 19 éves fiatalembert, aki bakancsával hátba rúgott egy hasonló korú másikat, aki különösebben nem sérült meg. A sértett állítása szerint származására utalóan szidalmazta.
    _______

    Ezzel szemben azt a Kozák Rajmundot, aki a VIII. kerületi, Vas utcai iskolában profi ökölvívó-tudását kihasználva halálra verte osztálytársát, mert az állítólag “lecigányozta”, 2010 végén mindössze 2 év 3 hónap fogházra (és nem börtönre) ítélték jogerősen. Ebből kb. 15 hónapot ült le, mert jó volt a magaviselete, továbbá beszámították neki a házi őrizetben eltöltött időt. Pár ilyen ítéletet felsorolhatnánk még.

    Kérdésünk csupán annyi lenne a társadalmi rendet fenntartani hivatott kedves közhivatalnokok felé, hogy vállalják-e a felelősséget az ilyen és ehhez hasonló diszkrepanciákból származó következményekért?” tolvajkergetők

  4. felix szerint:

    Atiila.
    Ideje kezeltetni magad a nyolcmilliárdos kényszerképzeteddel.
    Jó gyógyulást. Remélem, hogy ősztől lesz rá bőven időd.

  5. Borka-Szász Tamás szerint:

    “hiszen négy év alatt többet fejlődött a kerület, mint előtte 16 évig. ”

    Lássuk a nagy fejlődést: Gerincút – 2010 előtt már aláírt szerződés, “csak” kivitelezni kellett és átvágni a szalagot; Csatornázás – 2010 előtt beadott pályázat Brüsszelben és lényegében megítélt uniós támogatás (tudod, akiket állandóan köpködtök), csak kivitelezni kellett.
    Milyen fantasztikus fejlődést láthattak még ezen kívül a csepeliek az elmúlt 4 évben?

  6. Ábel Attila szerint:

    Felix, bárki megnézheti az elmúlt négy év költségvetési és gazdasági adatait. Te benne voltál a brancsban, meglepne, ha bármit elismernél. De nem mindenki olyan elfogult, mint te, a tények meg tények. Az elvtársaid már úton-útfélen fenyegetőznek, hogy kiket rúgnak ki, ha visszajönnek. Már a költségvetés tízszeresét odaígérgették minden szembejövőnek. Erőlködnek, gyűlölködnek, fenyegetőznek, ígérgetnek, de közben meg fogy az erejük.

    A balliberális pártok vasárnap ugyanis újabb, az előző vereségnél is nagyobbat szenvedtek el. Ez volt a második. És nincs vége, jön az önkormányzati választás. Szenteczky bárhogy magyarázkodik, bárhogy számol, bármennyi szavazókör adatait mondja be, hogy azt nem kell beszámítani. Vasárnap Csepelen nem csak külön-külön, de együtt is vereséget szenvedtek – ez a tény. Külön-külön hatalmas bukta volt, együtt pedig már több százalékos bukta volt a tavaszi 0,6 százalékos, helyi győzelmük után. Ez országos tendenciával megegyezőt jelent, bukási spirált. Egy ilyenből éppen úgy nehéz kijönni, mint egy repülőnek a dugóhúzóból. Ahhoz most kevés az idő. Ráadásul most az önmarcangolás ideje jön az MSZP-ben, amire Gyurcsányék gőzerővel rá fognak játszani. Egész nyáron agonizálni fog a baloldal, élükön az MSZP-vel.

    Mindehhez érdemes hozzávenni azt is, hogy a most külön induló balliberális pártok szavazatait nem lehet összeadni. Ez csak egy elmélet. Külön-külön jobb eredményt értek el, mint amennyit ismét összefogva hoztak volna. Ezt a bűnszövetséget sok baloldali sem akarja.

    Bár úgy látom, hogy pont az a folyamat megy, ami miatt már a tavaszi választás estéjén mindenkit biztattam, és őszre fideszes győzelmet jósoltam, gondolatban eljátszhatunk egy balliberális győzelmi esettel is. Mi történne? Nagy nehezen összeállna az MSZP az általuk nyomorékoknak nevezett Együtt-PM embereivel és a kirúgottak, megalázottak DK-jával. Mennyire erős egy ilyen szövetség? Amennyire mindenki elégedett lesz az osztozkodással. Azaz semennyire. Ha nyernek, elkezdenek pozíciókat osztogatni, kb. ötszáz-ezer embert kirúgnak (a közterület-felügyelet, az önkormányzat és a Városgazda kb. ennyivel foglalkoztat több embert most, mint az MSZP idején.) És ennyi. Nagyjából ennyit tudnak elérni: az uniós projektek városrehabilitáció le fog állni, ami pénzbe kerül, az megszűnik, mert a pártemberek négy évig éheztek a mínusz nyolcmilliárd miatt. Már az első hónapban akkora szakadékok lesznek a bűnszövetség csapatában, hogy naponta fognak hozzánk panaszra járni a magukat pórul jártnak érzők. A Kiserdő újra hajléktalantanya lesz, újra tönkremegy, mert nem lesz erő őrizni. Ugyanígy a Kis-Duna parti Daru domb is. A sétáló utcában nem lehet majd elférni a részeg koldusoktól, hajléktalanoktól. Kevesebb lesz a rendőr, mert nem lesz rá pénz, megint eladják a még értékesíthető területeket, de attól sem lesz több pénz, mert minden pénzt elvisznek. Sokan rájönnek majd, hogy a balliberálisok túlígérték magukat, és nem kapnak semmit, míg páran degeszre keresik magukat, ez újabb feszültség. A Fidesz pedig közben nagyon erős lesz még akkor is, ha netalán mégsem nyerünk. Bár jelenleg ennek tartom a legkisebb esélyét.

    Bárhogy forgatjuk a választási eredményeket, egy erős, győzelmet arató Fidesz áll szemben egy egymást is gyűlölő, megosztott párthármassal, akik idén már kétszer buktak. Még Gyurcsányék sem lesznek képesek beetetni a híveikkel, hogy baromi jók voltak, ráadásul szerintem elértek a csúcsra. Magyarellenes párt Magyarországon szerintem hosszú távon nem tud 5-6%-nál többet szerezni.

    Borka-Szász Tamás, meglátszik, hogy nem élsz Csepelen. De még mint képviselőnek, neked úgy is tudnod kellene, hogy mi történt az elmúlt években: láthatóan a testületi anyagokat sem olvastad el. A fizetésedet bezzeg felvetted.

  7. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ábel Attila,
    Te hiába laksz Csepelen, valójában láthatóan egy álomvilágban élsz, aki a saját magad által írt propaganda anyagokat is már elhiszi.
    Nem csak a Polgármesteri Hivatal közönség által elzárt folyosóján kéne egy szobában üldögélni, hanem néha kimenni a való életbe is a kerületben. Akkor majd elmondanák neked a választók, milyen “fantasztikus” fejlődést tapasztaltak itt Csepelen. Szerintem nem tennéd ki az ablakba.

    Idén már kétszer buktak? Te nem olvasol újságot? Kenyéradó gazdád, Németh Szilárd szégyenszemre KIKAPOTT Csepelen. Akkor arca volt, hogy már ketten vitték mögötte. Mégis elverte egy politikai újonc. Orbitális politikai égés.

    És ha már a minimális tiszteletnél tartunk (amit persze vagy felszed az ember a gyerekszobában meg a családban vagy nem), a politikai ellenfélről illik emberi hangnemben beszélni:
    – Nem “Gyurcsányék” a nevünk, hanem Demokratikus Koalíció – én sem úgy hívom a pártodat, hogy “Némethék” meg “Orbánék”, hanem Fidesz.
    – “magyarellenes párt”: hát hogyne, kedves Attila… Látom, kiadták a pártközpontból, hogy most ezt a panelt kell szajkóznod minden megszólalásban.

    A hozzászólásodban leírt további, végtelenül zavaros lázálmaidat a baloldali pártokról és a “jövőről” pedig már kommentálni sem érdemes. Szerencsére nem te fogod ezt eldönteni, hanem a csepeli választók, és ez így van jól…

  8. grün szerint:

    Beindult a fosás a fityeszben?! .P 😀
    “A házszabály módosítását kezdeményezte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Ennek részeként átalakítaná a szavazások 24 éves szokásjogát, annak érdekében, hogy a kétharmad minden esetben a rendelkezésre álljon. Jelenleg ugyanis nem lenne meg minden esetben a Fidesz kétharmada a parlamentben.”
    .
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bajban_a_fidesz_megsincs_meg_a_ketharmad.581846.html

  9. felix szerint:

    Ábel Attila.
    Tá állítasz valamit, de képtelen vagy a költségvetés alapján igazolni, ezért azt várod tőlem, hogy én olvassam ki azt helyetted belőle.
    Szerinted ez így van rendjén?
    Már leírtam egy párszor, hogy a teljes gazdálkodási tartalmakat kell ahhoz évente összevetni, hogy ilyen állítani merjél.
    Nem elég csak a kiadási és bevételi oldalak főösszegét nézegetni, mert az semmit nem árul el.

  10. ebihal szerint:

    grün!
    Nincs feltételes mód! Meg fogják csinálni, mert nekik ez az érdekük, és nagy
    ívben szarnak mindenki másra. Ugyan úgy mint eddig.

  11. grün szerint:

    felix!
    Nem-e Ábel Attila volt régebben Manitu a minden indiánok legnagyobb szellentése?!
    Neki volt az a szokása, hogy tőlünk várta a hülyeségei igazolását és aztán ledorongolt, hogy kitől hallottad! 😛 😀

  12. grün szerint:

    “Alaptörvény-ellenes a munka törvénykönyvének (Mt.) az a rendelkezése, amely szerint a várandós nőt csak akkor illeti meg a felmondási védelem, ha állapotáról még a felmondás közlése előtt beszámolt munkáltatójának – mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab), és keddi határozatával megsemmisítette a kifogásolt rendelkezést.”
    .
    Halló! Sírköves műhely?! Itt egy állandó kuncsaftjuk!
    Lenne egy sürgős Gányolmány farigcsálás! :P:P 😛
    .
    http://hetivalasz.hu/itthon/alkotmanyellenes-orbanek-egyik-intezkedese-77226

  13. kirárlyerdei szerint:

    Vinnyognak a szemét komcsik megint.
    Folytassa Attila!:)

  14. felix szerint:

    Mióta magázódtok? 🙂

  15. kirárlyerdei szerint:

    O.K.:carry on Attila! 🙂

  16. Gordon szerint:

    A csepeli MSZP-nek befellegzett. A korrupciógyanús és mutyigyanús ügyeik lassan maguk alá temetik a helyi szervezetet. A bomlás megállíthatatlan – a Dobák-féle kaméleon pártaktiváknak új seg.et kell találniuk, amit nyalhatnak.

  17. felix szerint:

    Gordon szerint.
    a Dobák-féle kaméleon pártaktiváknak új seg.et kell találniuk, amit nyalhatnak.
    Már megint gyorsabb voltál? 🙂 🙂

  18. Ábel Attila szerint:

    Tamás, miért vagy ilyen ideges? Csak mert igazam van?

    A választásokról annyit, hogy 2006 tavaszán még Csepel volt az egyik legerősebb balos település az országban. Egy picivel még a XIII. kerületet is verte a baloldalon. 2010-re – többek között éppen a te segítségeddel, a gyilkossággal, a kiszivárgó lopásokkal, mutyival, nagypofájúsággal – ledaráltátok magatokat a béka ülepe alá. Te voltál a frakcióvezető, emlékszel?

    Amikor egy kegyelmi állapotnak köszönhetően megnyertük a választást, mi keményen dolgozni kezdtünk azért, ami nektek eszetekbe sem jutott: Csepel fejlesztéséért. Megmentettük az önkorit a fizetésképtelenségtől és a csődtől, ledolgoztunk több milliárd forint hiányt, és a fejlesztéseket, amit 16 évig nem csináltatok meg, mi megcsináltuk. Ma a Tamariska domb, a Kis-Duna part, Daru domb, Petőfi tér stb nem nézne ki így, nem lenne uszoda, útépítések, csapadékvíz-elvezetés, csatornázás a Királyerdőben, nem lettek volna az egészségügyi fejlesztések, több rendőr és sokkal több közteres, ha maradtok, és marad a mindent elborító korrupció.

    2014 tavaszán, ha bejön a papírforma, kb. a XIII. kerület szintjén kellett volna nyernie a balliberális tákolmánynak Csepelen – ahogy 2010 előtt volt. Emlékszel hol volt Szigetvári Viktor táblázatán Csepel-Soroksár?
    Nevetséges eredményt értetek el ehhez képest. Még egy paraszthajszál, és el is buktátok volna a választókörzetet. Annyi szerencsétek volt, hogy a Szabó Szabolcs egy senki volt előtte, így nem rakódott rá az a mocsok, amit itt, Csepelen összehoztatok. Nem rá szavaztak, hanem a pártlogókra.

    A tavaszi választás tehát nekünk nem volt kudarc, csak vereség, de nagyon jó szerepléssel.

    Nem állítom, hogy könnyű dolgunk lesz ősszel. De azt igen, hogy a balliberális pártok a lehetőségeikhez képest szánalmasan szerepeltek tavasszal és most is. És én ezt várom őszre is. 😀

  19. elhallgattatni szerint:

    remélhetőleg, a magyar embereket, közterületeket leköpő cigányokat is nagy erővel fogja köröztetni a rendőrség, és az ügyészség indítványára, a bíróság mérlegelés nélkül rács mögé zárja.

    *igazságszolgáltatás egységének elve.

  20. Gordon szerint:

    Nagy bajban van a csepeli MSZP. Megkapták a nyakukba Szabolcsot és most jön a Fletó, valamint a teljes DK.

    Tudjuk, hogy az etánsak nem bánnak kesztyűs kézzel egymással, ha hatalmi harcról van szó (lásd.: Sztálin degeneralisszimuszuk tisztogatásai).

    Kérdés, hogy Szentecziki, Dobákhajós, Takács kinek fognak lelkesebben nyalni (DK?, Együtt-PM?). Ha meg nem teszik, akkor hogyan lesznek félreállítva. Azon se csodálkoznék, ha a két bíróságra járó jómadár közül valamelyiknek hirtelen felgyorsulna az ügye és még idén esélyes lenne a vasraveretésre. Tisztulna a kép a csepeli baloldalon…

  21. nagyapó szerint:

    Eetásak! Tetszenek a populista szövegeik, u.m. “milyen “fantasztikus” fejlődést tapasztaltak itt Csepelen, 500 000 külföldön dolgozó, 4millió éhező”, stb.
    Szerencsére a 0, azaz nulla infláció, a 6,5 %-os reálbéremelés, tanárok bérének emelése, a rezsicsökkentés mindennek ellentmond!
    Furcsállom a kifakadást a DK miatt, amikor a kitűnő táncos, a zarab terroristákat jól ismerő, Gyurcsány(i) reklámozta magukat úgy a tv-ben, hogy “a zén pártom”. Az a párt, amelyik úgy demokratikus, mint ahogy szocialista volt Hitler pártja, a nemzeti szocialisták. Nincs valami áthallás???
    Csepelen működött a zösszeborulás, 18000 ballik és 7000 jobbik szavazó. így azután nyert “Caligula lova”. Baromira sokat fog/tud tenni Csepelért Szabó úr!!!!!! (A fizetése több lesz, ezt hívják megélhetési politikusnak.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  22. felix szerint:

    Ábel Attila.
    Valamiért Szilárdra nem ragadt rá az a sok plusz amit csináltatok, és egy ismeretlen “szende szűz” leverte. 🙂
    Sántít a meséd.

  23. Balos szerint:

    Én tiszta szívből örülnék Szenteczky bukásának, ha az igazi bukás lenne. De ez nem az. Nála maradt a kasszakulcs is. A csepeli MSZP-t fel kellene oszlatni, jelenleg Szenteczky spanjai vannak ott. Takács Krisztián meg a többiek. Horváth Gyula meg ugyanúgy a Tóth-féle banda tagja volt, csak összeveszett velük.

  24. felix szerint:

    Balos.
    Gondolom megveregeted néha a vállat, csak úgy konspirative. 🙂

  25. xy szerint:

    @Ábel Attila:

    a győzelemhez muszáj lesz beszélni legalább a tervekről:
    -Weiss Manfréd-terv
    -Gerincút II.
    -Észak-Csepel
    -buszpályaudvar
    -Gubacsi-híd
    -további lakótelep/belváros rehab.

  26. Csébi József szerint:

    A név nélküli vita (vagdalkozás) nem elegáns, nem tisztességes, és gyáva. Tiszteletem Ábel és Borka Szász uraknak, mert vállalják nevüket.

  27. joságos szerint:

    Ha szabad kérdeznem! Most hol van ez a 8miliárd? Úgy tudom, hogy a gerinc út, a csatornázás uniós pénzből valósult meg. Az önkormányzat adósságát meg az állam vállalta át, még sok sok önkormányzatéval egyetemben.

  28. Bugi szerint:

    Vegyél mínusz négymilliárdot, mert megszűnt a folyószámlahitel. A maradék négy abból jön ki, hogy már nem hitelből működik az önkormányzat, és fejleszt. Valóban nem a gerincutat kell nézni, mert az nem csepeli pénzből épült, hanem a közterületeket, egyéb útépítéseket, járdaépítéseket, csapadékvíz-elvezetést, egészségügyi fejlesztéseket, a rendelő-felújítást, közterület-felügyelők többszörösére növelt létszámát, a több renőrt, az új mentőt, Tamariska dombot, Kis-Duna partot, Daru dombot, Petőfi teret, a volt Csevak ötszörösére növelt létszámát stb. stb.

    Ki fog jönni.

  29. nagyapó szerint:

    És hol van az É-i terültért kapott 11.2 MFt ??????????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  30. grün szerint:

    Öreg farok!
    Fele már meg van! 😛 😀
    Ábel Attila írja feljebb:
    “Nagyjából ötmilliárd forinttal csökkentettük a kerület adósságát, és lett ezzel nulla.”

Itt lehet hozzászólni !