Fekvenyomás: Győrben parádéztak a csepeliek

Csepel.hu

Győrben parádéztak a csepeliek

Május 24–25-én a Profi Liga a győri ETO Parkban tartotta ez évi magyar–szlovák közös fekvenyomó-bajnokságát. Csepel erőtől duzzadó sportolói a Rába-partján is megcsillogtatták tudásukat.

A megmérettetésre rekordszámú, közel 400 nevezést regisztráltak, érkeztek sportolók többek között Ausztriából, Németországból és Romániából is. Női, férfi, junior, ifjúsági és masters kategóriában is súlyok alá feküdtek az izomkolosszusok, az 52.5 kg-tól egészen a 125+ kg-os súlycsoportig bezárólag.

Abszolút kategóriákat is indítottak a szervezők, sőt a legfiatalabb és a legidősebb fekvenyomót is díjazták, a két nap legjobbjait közel 500 éremmel díjazták a házigazdák. a Fitness 2000 Egyesületből Csepregi Zoltán 360 kg-os teljesítménnyel tarolt: az open kategóriát, az abszolút bajnoki címet és a legnagyobb súlyt teljesítő címet is besöpörte a 110 kilogrammosok kategóriájában. A junioroknál Buda Richárd eredt a nyomába, aki a százkilósoknál 290 kg-ot kinyomva bajnoki címet ünnepelhetett, abszolútban pedig a dobogó második fokára állhatott. A Masters mezőnyben Balázs Ferenc folytatta a két fiú remek sorozatát: a 125 kilogrammos súlycsoportban 310 kg-ot teljesítve lett kategória győztes, abszolút bajnok és a mezőnyben ő mozgatta meg a legnagyobb súlyt, így azért is neki járt az elismerés. Rajtuk kívül Őrsi János is kitett magáért, aki a 91 kilósok mezőnyében 260 kg-ot a levegőbe emelve ért el kategória győzelmet.

A kiváló eredményt elérő sportolók ezzel a legjobb csapatnak járó címet is kiérdemelték, amivel nem csak a közönség, de Pintér Ferenc edző elismerését is maradéktalanul kivívták.

4 hozzászólás “Fekvenyomás: Győrben parádéztak a csepeliek” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Kedvemre valónak tűnik ez a sport, amit ilyen tekintélyt parancsoló “sörcsöccsel” is lehet űzni, mint a képen is látható! 😛 😀

  2. helyi szerint:

    Szerintem összecsinálnád magad a súlyok alatt, ne próbáld meg, vagy tegyél magad alá pelenkát a biztonság kedvéért!:))

  3. grün szerint:

    hely!
    Megrémisztettél ezzel a súlyok alatti nyomással!
    Örülök, ha súlyok nélkül bírok nyomni! Néha már fekve se megy! 😛 😛 😛

  4. nagyapó szerint:

    Sokkal kényelmesebb a fekvenyalás, amit a zeetásak kitűnően művelnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !