Már hivatalosan is menthetnek

Csepel.hu

Már hivatalosan is menthetnek

A Csepeli strandfürdőben kapták kézhez az első végzősök azokat a dokumentumokat melyek igazolják, hogy újdonsült tulajdonosuk hivatalosan is vizsgát tett vízijártasságból. Az „első fecskék” a Jedlik diákjai voltak.

A Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület a kerület önkormányzatával karöltve a Csepeli Városgazda Zrt. hathatós közreműködésével a Csepeli Tanuszodában és a strandfürdő területén található 50 méteres úszómedencében az integrált tanmenetnek megfelelően végzi az úszás illetve a vízimentő oktatást.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által is támogatott sikeres programnak köszönhetően egyre több gyerek sajátítja el a későbbi, felnőtt korban is nélkülözhetetlen ismereteket az úszással, vízi életmentéssel kapcsolatban. Május 26-án ennek a munkának első, kézzelfogható eredménye született meg azzal, hogy a Jedlik Ányos Gimnázium diákjai hivatalosan vizsgát tettek, majd kézhez kapták a jártasságukat igazoló dokumentumokat.
A több szempontból is fontos eseményen személyesen jelent meg Sárfalvi Péter az öttusázók elnöke, Szegi Csaba vezetőedző, Tóth János tankerületi igazgató és Jenei János a kerületi testnevelő munkaközösség vezetője, akik mindannyian elégedetten nyugtázták, hogy a kezdeményes a legjobb úton halad s a hosszú távú folytatás reményében adtak kezet egymásnak búcsúzáskor.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !