Egy év alatt termelnék ki Csepelről az MSZP teljes adósságát?

Csepel.info

Wieszt János nem Nokia-dobozban kapta a pénzt, csak hagyományos zacsiban, és “csak” 10%-ot kért

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke is elismerte az ATV-ben, hogy a párt hatalmas adósságot halmozott fel az elmúlt években. A politikus szerint nagyságrendileg kétmilliárd forintról van szó: azt viszont már tagadta, hogy a választási kampány véghajrájában a hitelező bank zárolta a párt számláit. Nem csoda, hogy kétségbeesetten próbálják visszaszerezni többek között Csepel vezetését is a szocialisták, ahonnan a költségvetésből levezethetően a Fidesz szerint éves szinten a párt teljes adósságának megfelelő közpénzt szívott el a korrupció 2010-ben, az utolsó MSZP-s vezetésű évben.

A csepeli önkormányzat költségvetéseiből egyértelműen kiderül, hogy a 2010-es évhez képest a korrupció-gyanús szerződések felbontásával és a pénzügyek rendbetételével évi kétmilliárd forinttal sikerült csökkenteni a kiadásokat. Mivel a tavaszi választásokon más kerületekből naponta szállították Csepelre a balliberális pártok aktivistáit, láthatóan nagyon fontos lett az egykor “vörösként” jellemzett kerület visszavétele az összeborult baloldal számára. Lapunk szocialista informátorát arról kérdeztük, hogyan szivattyúzták ki a közpénzt Csepelen “az elvtársi zsebekbe”, és elég lenne-e “egy évnyi lenyúlás” a párt teljes adósságának visszafizetésére?

“Ez nem ilyen egyszerű”

– Önmagában abból, hogy mekkora a korrupció, még nem következik, hogy az a “mutyipénz” az adott párt kasszájába folyik be. Ez nem ilyen egyszerű. A legtöbb helyen több áttétel van, sőt elmosódnak a határok az egyéni és a pártpénzek között. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy vállalkozást. A haszon jól jön egy új házhoz, nyaralóhoz vagy kocsihoz, de mivel a politikából jön a pénz, abba vissza is kellett vezetni valamennyit ahhoz, hogy ez az állapot fennmaradjon. Elég csak arra gondolni, hogy Szenteczky János Hírkomp című újsága minimum egymillió forintot, de inkább másfelet visz el minden hónapban: ezek meglehetősen borsos kiadások. Ugyanakkor Szenteczky fizetést is ad magának saját pártújságának kiadásáért, tehát ő is bevallottan pénzt kap érte. Ahogy Simon Gábor százmilliói szerintem részben saját és részben pártpénz lehetett, úgy vélhetően Csepelen is hasonlóan működött a rendszer – gyanítja a Csepel.info egykori MSZP-tag informátora.

A költségvetésből úgy csökkentették két év alatt évi kétmilliárddal a kiadásokat, hogy nőttek az önkormányzat szolgáltatásai

– Azt mondják, hogy a korrupció átlagos mértéke 10%, azaz átlagosan ennyi folyik el a közpénzből Magyarországon. Ha a csepeli költségvetés kiadási oldalát nézzük, a 2010-es 17,2 milliárd forintos összeget 2012-re 15,2 milliárd forintra csökkentették. Mivel komolyabb megszorításokról nem tudunk, a vita kedvéért fogadjuk el, hogy ez a valamivel több mint kétmilliárd forint teljes egészében a korábbi korrupció összege volt. Még közel is van a tíz százalékhoz: egészen pontosan 11,6%. Csakhogy a költségvetési kadásokban benne voltak a munkabérek, az energiahordozók költségei, távfűtés, világítás, és egyéb olyan költségfajták, amikből nem lehetett a pártsarzsit lehúzni. Egy költségvetés túlnyomó része ezekből áll ám össze. Tehát a maradék vállalkozói és fejlesztési pénzekből arányaiban sokkal többet kellett ellopni, hogy a teljes kiadási összegre kijöjjön a 11,6%  – mutatott rá a forrásunk.

– A rendszer pofonegyszerű, nem árulok vele el újat. Az önkormányzati feladatokat kiszervezték, és pártközeli vállalkozókkal kötöttek rájuk szerződéseket. (Jelenleg ezeket a feladatokat ismét önkormányzati hatáskörben végzik el – a szerk.) Ők rosszabb esetben el sem végezték teljesen a feladatot, mert úgy nekik olcsóbb volt, jobb esetben pedig elvégezték, de extra áron. Idegen cégeket pont azért nem engednek az ilyen bizalmi rendszerekbe, ami miatt Wieszt János is lebukott: kockázatos. Akik ezt csinálják, azok az életüket és a karrierüket teszik fel erre. Nem gusztusos munka, de garantáltan nincsenek egyéni pénzügyi problémák sem. Tetszik vagy sem, a pátmutyi főfoglalkozássá és mélyen bizalmi kérdéssé vált. Elég csak arra gondolni, milyen zsarolási potenciál vagy lebukási lehetőség van csak alig öt-tíz millió forint táskás átadásában, érthetővé válik a dolog. Összességében tehát “a mutyipénz” döntő hányada magának a rendszernek a fenntartására kell, és csak a kisebb hányada mehet pártkasszába. Ezzel meg is válaszoltam a kérdést: az MSZP-nek kevés lenne önmagában Csepel megszerzése ahhoz, hogy rendbe hozza a pénzügyeit, még akkor is, ha a mutyira berendezett rendszert rövid idő alatt újra lehetne építeni – hangsúlyozta informátorunk.

Csepel.info

107 hozzászólás “Egy év alatt termelnék ki Csepelről az MSZP teljes adósságát?” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    MSZP= határtalan korrupció???

  2. grün szerint:

    “Egy év alatt termelnék ki Csepelről az MSZP teljes adósságát?”
    .
    Csak nem egy jövedelmező pénzbánya van Csepelen?!
    Akkor miért nem használjuk ki! 😛 😀

  3. Bugi szerint:

    Azért még ez a tolvaj Wieszt sem volt olyan pofátlan, mint a csepeli elvtársai!

  4. felix szerint:

    Ideje lenne egyszer már levezetni azt a levezethető évi két milliárdot.
    A zárolás és a hitelkeret csökkentés között óriási a különbség.
    A fidesz hány év alatt “dolgozta” le, hatalomba kerülése után, a 4 milliárdos adósságát és miből?

  5. Gordon szerint:

    A valódi kérdés így szól:
    Hány Zusi-szocimutyi szatyorba fér bele 2 milliárd forint?

  6. Bugi szerint:

    Negyven Cusizacsi.

  7. felix szerint:

    gordonka.
    Már megint nincs válaszod.
    Megszoktuk tőled, te kis kommunikációs “zseni”.

  8. Doki szerint:

    Az MSZP a bajt magának kereste, megérdemelte, nem méltó sajnálatra az az alakulat,
    amely idegen érdekek kiszolgálásán túl, semmilyen célt nem tűz maga elé.

    Túl sokat és túl régóta hazudoztak, és mert a valóságot soha nem mutatták be, nem hittek nekik. Írhatták, mondhatták a rágalmaikat, a magyar választók jelentős része ránézett a közműszámláira és látták, ezek tényleg hazudnak reggel, délben meg este. Így jártak a kormányváltók.

  9. felix szerint:

    A 2010-ben készült felvétel. ami valóban egy gyalázatos esetet mutat be, a fidesz már az államot is lenyúlta.
    Abban igaza volt Viktornak, hogy spekulánsok nem vehetnek földet Magyarországon, mert már ingyen kapják..

  10. Bugi szerint:

    Doki: hiába döglődik az MSZP, ha itt a maffia-lerakata – mellesleg a Jobbik segítségével – megszerezheti a hatalmat. Az önkormányzai választásokon sem lesz két forduló. Ha megint hülyíti a Jobbik a szavazóit, hogy ők nyerhetnek, megint komcsi győzelem jöhet, és Csentecki lehet a polgármester. Akkor itt semmi nem marad, ne legyen illúziója senkinek.

  11. felix szerint:

    Bugi.
    A fidesz nem az MSZP lerakata, hanem egy önálló maffia.

  12. Bugi szerint:

    Amíg évi kétmilliárd forintot takarít meg az önkormányzat a korrupció visszaszorításával, addig ne maffiázd le azokat, akik ezt elérték. Csepel ma nincs se csődveszélyben, mint 2010-ben volt, nincs eladósodva, mint 2010-ben volt. Viszont megvalósult az összes olyan fejlesztés, ami 2010 előtt pénzhiányra hivatkozva nem.

    Ennyit jelent, ha egy banda szétlop mindent, és ennyit jelent, ha egy kerületet később tisztességesen vezetnek.

  13. Bugi szerint:

    Amúgy a Csenteczkit meg te sem tartod nagyra, ha nem tévedek. Légy következetes.

  14. felix szerint:

    Bugi.
    Az, hogy nem tartom Szenteckyt alkalmasra arra amire sajnos kijelölték, még nem jelenti azt, hogy nem tartom sokra sem azt, hogy kevésre.
    Az a volt véleményem, hogy a CSEVAK éléről nem lehet versenybe menni, mert a cég sokkal több embert kellett, hogy visszautasítson, mint amennyinek segíteni tudott.
    Ez azt jelenti, hogy mindentől függetlenül, többen haragudtak Jánosra, mint ahányan esetleg “szerették”.
    Arról nem beszélve, hogy az MSZP viselt dolgai miatt egy vagyongazdálkodót szét lehet vádolni és rágalmazni. Ezt nem sikerült megértetnem a tagsággal és ezért is léptem ki.
    Politikai hiba az ő futtatása. Ennyi és nem több. Az, hogy Csepel a tönk szélén állt az meg kamu, mert rengeteg fideszes önkormányzat cserélte volna el anyagi helyzetét Csepellel, és ezt te is jól tudod. A sok hazugság miatt bukott el Szilárd és te is így fogsz járni.

  15. Doki szerint:

    Az a marha nagy igazság, hogy a baloldalból csak az irigység beszél, amiért már nincsenek közel fazékhoz és ezért bosszúból hazugságokat kiáltoznak… Elég érdekes és persze köpönyegforgató mentalitás is, hogy pont a baloldal vádolja a kormányt azzal, hogy maffiózó. Véletlenül nem a csepeli MSZP-n belül volt egy leszámolás 2009-ben? Véletlenül nem Simon Gábornak vannak gyanús milliárdjai? Véletlenül nem az MSZP kasszájába szivárgott be a pénz olyan helyekről, melyről máig nem tudnak az állampolgárok?

    És mi van az MSZP offshore cégeivel, a Nokiás dobozokkal, a BKV szétlopásával, a csepeli kórház bezárásával, a privatizációkkal, a Görgey Artúr Általános Iskolával és gyár leépítésével????

    Na ezen agyaljatok kedves szociáldemokratává és liberálissá vedlett kommunista banda…

  16. Bugi szerint:

    Felix te szemellenzős hülye vagy ha nem látod a különbséget a tolvaj, semmit sem csináló szoci meg a mostani önkormányzat között.

    Másrészt Németh Szilárd nem bukott meg. Szabó Szabolcs alig nyert. Csepel olyan volt a jobboldalnak, mint Debrecen a baloldalnak. Piszkosul gyengén szerepeltetek! Vak vagy? 😀

  17. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Melyik kerület tapsolt el 11,2 MFt-ot? Csepelnek sikerült és ezt még sikerült 2 milliárddal megfejelni.
    Azért ez nem semmi!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  18. felix szerint:

    Bugi.
    Valóban hülye vagyok, mert megpróbáltam emberi hangon szólni hozzád. Belátom hiba volt.
    Te ugatsz it évi két milliárdokról, de bemutatni a mai napig képtelen vagy. A bizonyításod kimerül abban, hogy kiolvasható a költségvetésből, de a jelek szerint te sem vagy képes kiolvasni, mert különben levezetnéd. a FŐÖSSZEGEK NEM MONDANAK SEMMIT, mert tartalmi összehasonlítás lehet csak az alap.
    Szemétláda.
    Tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni az után beszélj.
    Először a pénzügyi vagy gazdasági csőd fogalmával ismerkedj meg, aztán ezt húzd rá arra az állapotra, ahogy Csepelt átvettétek. Nem hiszem, hogy sikerülni fog. A hibás gazdálkodás nem egyenlő a csőddel. Nem tudom, hogy miként lettél képviselő, de pártodat jellemzi, hogy nem volt képes egy normális embert állítani helyetted.

  19. Gordon szerint:

    Bugi mondja felixnek:

    “Felix te szemellenzős hülye vagy ha nem látod a különbséget a tolvaj, semmit sem csináló szoci meg a mostani önkormányzat között.”

    Gordon mondja:
    Dehogynem látja, sőt érzi a pénztárcáján. Mióta ugyanis fel lett számolva Csepelen a szocimutyi az etánsak mind a “rosszabbul élünk” táblát tartva tüntetnek. Nem értik meg, hogy dolgozniuk kellene és nem lopni. Ezért fáj nekik, hogy Csepelen 2010 ősze óta munkaalapú gazdaság van.

  20. Gordon szerint:

    “Először a pénzügyi vagy gazdasági csőd fogalmával ismerkedj meg” – szólítja fel Bugit felix.

    A halál akarja megismerni. Éppen elég volt 1984 és 2009 amikor (na ná, hogy szocikormányok idején!) a csőd szélére jutott az ország (és nem mellesleg 2009-re Csepel is).

    Dehogy akarunk megismerkedni a csőddel… /Gordon legyint/

    Etánsak!
    Magatokat hülyítsétek!

  21. felix szerint:

    Gordon.
    Te meg a fogalom szó jelentésével ismerkedj meg és nem árt egy kicsit gondosabb olvasás sem.
    Kezdj neki még egyszer, aztán ismét.
    Már megint hoztad magad, te kommunikációs zseni. 🙂 🙂 🙂 DDDD

  22. Doki szerint:

    A mai nap legnagyobb igazsága 11:31-kor történt. Féleszű (felix) bevallotta, hogy hülye. Köszönjük az őszinteséget, ugye nem is volt olyan nehéz? 😉 😀

    felix szerint:
    2014. április 23., szerda – 11:31

    Bugi.
    Valóban hülye vagyok

  23. Gordon szerint:

    Valóban hül.e! 😀

  24. felix szerint:

    Doki.
    Most meg a humorral próbálkozol?
    A logika szabályai szerint csak annyit ismertél most el, hogy aki normális hangon akar szólni Buginak, az valóban hülye.
    Ennyit állapítottál meg tulajdonképpen.
    Ebben most igazat adok neked.

  25. felix szerint:

    Vírust nem kértem.
    Elhárítva.

  26. felix szerint:

    A kommunikációs zseni is beállt a sorba.
    Szegény Bugi ezek nem komálnak téged.

  27. Bugi szerint:

    Idióta Felix nem látja az évi kétmilliárdot, amit elloptak az elvtársai: menj iskolába, tanulj meg számolni! Ott van a költségvetésben: 17,2-15,2=2.

    És még ti vezettétek ezt az országot! Számolni nem tanultatok meg, nem csoda, hogy csak lopni tudtatok!

  28. fideszbarát szerint:

    Na ezt is a komcsiknak köszönhetjük ……

    “Idén április elején megjelent a 2012-es PISA-felmérés kiegészítő vizsgálata, amely azt bizonyítja, hogy a magyar diákok a kreatív problémamegoldásban sem jeleskednek. A ’80-as évek elején a magyar tanulók még világelsők voltak a matematikai és a természettudományos ismeretek terén, egy évtizeddel később viszont már csak a középmezőnyben szerepeltek. Rövid időn belül nincs remény a felzárkózásra. “

  29. felix szerint:

    Fideszbarát.
    Már te is?
    A nyolcvanas években voltak hatalmon a komcsik.
    Akkor szerinted kár volt megdönteni a hatalmukat?
    Amennyiben ironizáltál, akkor értem. í:)

  30. felix szerint:

    Bocsi 🙂

  31. Doki szerint:

    Féleszűkém! A 09:48-as hozzászólásomra reagálj inkább 😉

  32. felix szerint:

    Doki.
    MI a kérdés.
    Csak nem azt akarod kérdezni, hogy ezek mikor bizonyosodnak be, bírói ítéletek által?
    A kettős gyilkosságot nem az MSZP követte el, sőt még felbujtóként sem került szóba a szervezet.

  33. Doki szerint:

    Csak a tettes az MSZP tagja volt, ahogy a lelőtt Takács József is.

  34. felix szerint:

    Doki.
    És mind a kettő magyar.
    Akkor a magyarokkal is baj van?

  35. spectator szerint:

    A gyönyörűséges kunhalmi et.-nő végre újra pofára esett, pártjával együtt. Éedemes volt szívózni az újraszámlálással. Most lehet anyelvvizsgával foglalkozni !
    HAJRÁ !

  36. Perspektíva? szerint:

    Jelszava: térdelj, feküdj!

  37. felix szerint:

    akkor engedelmeskedj!

  38. fghfjhgkjhk szerint:

    A “túlolsalról” is egy nevet:
    “Vesztegetés miatt vádat emelt Máthé Attila volt hajdúsámsoni alpolgármester, a Fidesz jelenlegi városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya.”
    http://www.168ora.hu/itthon/vadat-emeltek-fidesz-hajdusamsoni-frakciovezetoje-ellen-113372.html

  39. nagyapó szerint:

    Itt a piros, hol a piros! Horváth helyett más jelölt kell, akár a zLMP jelöltje is jó. Esetleg Bálám szamara legyen a Főpolgármester Ennyire mély a gödör a maszopnál?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  40. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Akár még Te is megpróbálhatod, ha már Bálám szamara sem vállalja!
    Anélkül, hogy hízelegnék, de a Taplóst levernéd mint a Vezírt a stadionavatón a vereség! 😛

  41. felix szerint:

    Szemétláda.
    Kivételesen fején találtad a szeget.
    Tarlós után a Bálám szamara is megteszi.
    Te mondád.

  42. Gordon szerint:

    fideszbarát írja:

    “’80-as évek elején a magyar tanulók még világelsők voltak a matematikai és a természettudományos ismeretek terén, egy évtizeddel később viszont már csak a középmezőnyben szerepeltek.”

    Értelmezzük amit fideszbarát írt!

    A ’80-as évek elején “mindennagyonszép”, egy évtizeddel később (tehát a ’90-es évek elején) már “mindennagyonsz.r”…

    Kérdésem:
    Mi történt egy évtized alatt?
    Az adott évtized alatt ki vezette az országot?
    Hát persze, hogy nagyrészt a komcsik!!! (Az MDF kormánynak már csak a tönkretett gazdaságú állam marad – Hornék ’94 után ellopják, amire épp kiterjed a rossz értelemben vett “kreativitásuk”.)

    Köszönöm fideszbarátnak az észrevételt. Rámutatott a komcsi szellemi pusztítás iszonyatos mértékére, ráadásul ahogy írta innen nehéz lesz kilábalni, mert amit egyszer a komcsik tönkretettek azt nehéz újjáépíteni (mert tokkal vonóval szokták szétverni és szétlopni – ők olyanok).

    Ez a baj Csepelen is, 16 évnyi pusztítást nem lehet három és fél – négy év alatt teljesen rendbehozni. Mindezt az elért látványos eredmények ellenére mondom (az előző három és fél év eredménye a sok közül: gerincút megépítése és átadása, bicikliutak, a szocik által felhalmozott kerületi 4 milliárdos megörökölt adósság kifizetése, Tamariska domb rendbetétele, Daru domb rendbetétele, járdaépítések, Akácfa utcai kiserdő rendbetétele, Kis-Duna part rendbetétele és fejlesztése, a királyerdei egészségügyi központ létrehozása, télen fedett uszoda, babacsomag, útépítések, több száz új fa elültetése, a közrend megerősítése a helyi közterület-felügyelet fejlesztésével, tűzifaosztás a rászorulóknak, Tóth Ilona egészségügyi központ fejlesztése, láthatósági mellény osztása a csepeli gyermekeknek, szénosztás a rászorulóknak, fitneszparkok, téli jégpálya létrehozása, parkolóépítések, tucatnyi buszmegálló újjáépítése, Jedlik gimi fejlesztése, közvilágítás fejlesztések, felgyorsított városrehabilitáció, Szent Imre tér részbeni rendbetétele, 50 kilométer csatorna………………).

  43. Gordon szerint:

    “És még ti vezettétek ezt az országot! Számolni nem tanultatok meg, nem csoda, hogy csak lopni tudtatok!” – írja Bugi.

    Magyarul: számolatlanul lopták a pénzt! 😀
    A szocimutyi “pénzmozgatásainak” alapegysége a szatyor lehetett (Cusi).

  44. felix szerint:

    Gordon.
    Tudunk számolni. 2013: 15,5
    2014: 11.3
    A különbség 3.8 milliárd. Az okos Bugi logikája szerint a fidesz ennyit lopott egy év alatt, mert ugye a számok ezt mutatják.
    Ne magyarázzátok meg semmivel, a számok ezt mutatják és kész.
    Na ezért vagy te is meg Bugi is faszkalap.

  45. grün szerint:

    felix!
    Ne adj fel magas labdát Kucukának!
    Nem 3.8 milliárd, hanem az ezerszerese, vagyis 3800 milliárd!
    Durván egy Paks II: 😀

  46. szevenszi szerint:

    Informátorok véleménye pontosan tükrözi azt a felfogást, mely szerint csak azt fogadom el igaznak amit hallani akarok. Amit fentebb tollba mondott, ( hacsak nem saját szülemény, más véleményének álcázva ) nagy sületlenség.
    Csak a számokat vizsgálva. 2012-ben 2 149 551 ( ezer Ft ) a hiány. Hát ez már több mint két milliárd. Tehát megdőlt az évi két milliárd megtakarítás.
    2013.-ban hiány O ft. Ez igaz. De miért? Mert az állam átvállalta a hiány, ami meghaladta az egy milliárdot. Ugye ezt két részletben intézte el.

    A költség vetés bevétele folyamatosan csökken. Ezzel párhuzamosa csökken a kiadás is. Halmosné jó matekos volt mindig.

    Még egy megjegyzés: A 2013-as költség vetés azért nullás, mert a szöveges részében le van írva, hogy a költségvetésben nincsenek benne a kötelezettséget keletkeztető feladatok. Tehát ha nincs benne akkor nincs is. Nos ennyit a süket szajkózásokról.
    De ez nem baj. A következményei ennek a jelenlegi hatalomra szállnak. Ezt nem lehet másra kenni.

  47. Pákozdi József szerint:

    Ez a riportot érdemes meghallgatni.
    Arról szól, hogy az MSZP a(volt)vagyonát, hogy lopta össze.

  48. felix szerint:

    grün. Köszi a javítást.
    Nagy rohanásban voltam.

  49. Perspektíva? szerint:

    Pákozdi úr azt hiszem a tükröt tartja nevezettek, és meg nem nevezettek elé. Egyszer már tényleg el kellene számolni!!! Mindenkinek, és mindennel.

    http://csepel.info/?p=33975#comment-201643

    12:11, 12:24!!! Ezekről és hasonlóakról írtak itt már többen is, de csak a becsületes jó érzésű emberek, akik a hazájuk iránt aggódnak, mint magyarok, s nem magyarok.

  50. felix szerint:

    Na mi van Bugi?

  51. szevenszi szerint:

    Bugiék nem értek rá! 17 órától önkori ülés volt. Vita nélkül megszavaztak bálványosra 1 millát csepeli közpénzből. Itt ez a módi. Közben köpködnek másokat.

  52. felix szerint:

    Tehetik, hiszen Csepelen nem kell ez a pénz. Egyszerűen nincs helye.

  53. Balos szerint:

    Azt csicsergik a régi jó elvtársak, hogy Mesterházy meg Bajnai megegyeztek Csepelről. Ez alapján viszont ahogy Horváth Csaba nem volt jó Bajnainak, Szevencki sem lehetett jó neki.

    Mesélj valamit Szevencki, lenyúzták rólad azt a hét bőrt, és kiraktak a kukába? Csak nem a Dobák elvtárs – jó elvtárs – lett megint helyetted? Beszarás, ez a Dobák elvtárs sokkal inkább hasonlít a hét életű kommacsekra, annyi különbséggel, hogy rá nem a Fidesz vadászott, hanem a saját pártelnöke 😀

    És mégis Szevencki került végül a kínpadra?

    Mit ígértek neked, a Csevak Zrt-t? Igaz, ott is sok pénz van, bár neked semmi nem volt elég.Csakhogy a Dobáknak annyi esze azért van, hogy ha nyer, nem állítja le a pereket 😀 😀 😀

  54. felix szerint:

    Tudod balos undorító vagy és ez oldaltól független.
    Akinek van egy kis tartása az nem gondolhatja másképpen./szerintem/

  55. Balos szerint:

    Miért lenne undorító, hogy a baloldalnak szerintem meg kell újulnia? Talán nincs igazam?

    Te csak addig jutottál , hogy Szenteczkynek politikailag nem kellett volna a Csevak vezetőjének lennie. Politikailag? Vazze, politikailag? Hát mit csinált a Szenteczky a Csevakban a lándzsadöffködésen kívül? Szerinted miért gyanúsították meg több tízmillió forintos hűtlen kezeléssel? Miért hallgatott a kihallgatásain, a bírósági tárgyalásán? Azért mert semmi nem igaz a feljelentésekből, mert ártatlan?

    Miért hallgatnak a bűnözők, amikor az ártatlanok tisztázzák magukat? Miért ígérte meg Szenteczky , hogy tiztázza magát, ha aztán hallgatott ?

    Két kérdés: tudod te honnan voltak, miből voltak azok arany mandzsetta gombok? Hallottál te arról, hogy hány százezer Eurót csapolt meg az egyik “családcentrikus” városvezető Bécsben?

    Szerintem nem lehet titok, hogy Bajnai meg Mesterházy megegyeztek a csepeli “forrásmegosztásról”. Már csak azért sem, mert ez a megegyezés semmilyen megújulást sem hozhat.

    Csepelnek akkor van esélye, ha megújul a baloldal. Én ezért vagyok a teljes, ismétlem teljes megújulás mellett. Ez azt jelenti, hogy nem csak a Deme-félék és Szenteczky-félék, de a felix-félék sem kapnak több közpénzt.

    Ez a helyzet elvtárs, bármennyire is éhezel a pénzre, és mosod Ágnes asszony szennyesét. Nem az a győzelem, ha újra ömlik a pénz a zsebedbe. Hanem az, ha Csepel ismét fejlődni kezd. Ezért vagy te is áruló, és ezért nem árulók az olyanok, mint én.

  56. Perspektíva? szerint:

    felix szerint:
    2014. április 23., szerda – 15:29

    “akkor engedelmeskedj!”

    Ön szokott az Andrássy úton, (és másutt) felvonulni, én nem.

  57. Perspektíva? szerint:

    Kellettek ezek az igazságok! Amit mi is tudunk már régóta, csak hát,
    Hagy tudja meg mindenki, ennek az egyik fő csahosának miért is jár a pofája, mindenkit leigázva, annak ellenére, hogy a kisebbség is kivetette magából. Csak hát neki és néhányuknak nagyon nem tetszik, ha valaki, valakik a “pofájukba” vágja az igazságot. Ők úgy vannak itt néhányan a nagypofájúak, hogy azt hiszik csak nekik van igazuk, s övék a megdönthetetlen, miközben úgy hazudnak folyamatosan, ahogyan a csapból folyik a jóízű magyar víz.
    Nézzék meg hárman miket írtak a Húsvéti ünnepeken, az egyik legnagyobb ünnepen, Jézus keresztre feszítése és feltámadása kapcsán. Tökéletes agy degeneráció!

  58. ebihal szerint:

    Perspektíva?!
    Csak nem önkritikát gyakorol?

  59. grün szerint:

    Perspektíva?
    “miközben úgy hazudnak folyamatosan, ahogyan a csapból folyik a jóízű magyar víz.”
    Szeretném megjegyezni:
    Aki tudja, hogy valaki hazudik az kell, hogy ismerje a zigasságot!
    A levegőbe bölcsességeket pufogtatni és marhaságokat ugatni mindenki tud! 😛 😀

  60. felix szerint:

    Imádom az önmagukat pozitív tulajdonságot kicsengésű névvel ellátókat.
    azokat akik nagy “szerényen” féloldalra osztják az észt és megugatják azokat akik válaszolnak a szélsőségeseknek.
    Ugatnak és közben azonosulnak azokkal, akikhez való tartozásukat leplezni igyekeznek.
    Álszent vagy perspektiva.
    Neked húsvét is csak egy ürügy, semmi több.
    Magyar víz meg nincs.

  61. elhallgattatni szerint:

    Kárpátalján a magyarok és a ruszinok nemzeti autonómiát sürgetnek.

    ” Az Ukrajnában élő magyarok nemzeti autonómiát szeretnének Kárpátalján. Ugyancsak kérik a kijevi főhatóságokat, hogy megválaszthassák „saját” képviselőiket, akik a Verhovna Radában képviselnék az ukrajnai magyarokat.

    Időközben a hivatalos Budapest továbbra is útlevelet ad a kárpátaljai magyaroknak, annak dacára is, hogy Ukrajnában nincs kettős állampolgárság. Martonyi János külügyminiszter a honfitársak és érdekeik teljes támogatásáról beszélt a napokban.

    Kárpátalján a magyarok és a ruszinok nemzeti autonómiát sürgetnek. A jelenlegi ukrán hatóságoktól maximálisan távol tartják magukat. Már megvan az eljövendő autonómia elnevezése is, amely a magyar és a ruszin népek kárpátaljai regionális konföderációját ígéri. Az ukrajnai magyarok etnikai kisebbségnek számítanak, de a ruszinoknak még ilyen joguk sincs – mondja Genyisz Kirjuhin ukrán politológus.

    Már több éve vannak problémák a ruszinokkal. Ez az egyedüli nemzeti kisebbség Ukrajnában, amelyet Kijev mindeddig nem ismert el. Elmondható, hogy a ruszinok és az ukránok közötti viszony soha nem volt egyszerű.

    A magyar – ruszin autonómia mellett a kárpátaljai magyarok azt szeretnék, ha az ukrán parlamenti választásokon lenne „magyar” körzet. Vagyis magyar származású jelölt indulna a parlamenti mandátumért.

    Budapest támogatja a honfitársak törekvését? Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete azt állítja, hogy az ukrajnai magyarok autonómiát szeretnének, maguk akarják irányítani dolgaikat. A nagykövet nem tagadta, hogy Kárpátalja magyar lakosai igényelhetik a magyar állampolgárságot, annak ellenére is, hogy Ukrajnában nincs elismerve a kettős állampolgárság – nesze semmi fogd meg, jól, de szavazz ránk.

    Kijev projektje az „ukrán politikai nemzetről”, amely értelmében az ukrajnai állampolgársághoz hivatalosan is hozzátartozna az ukrán nemzetiség, megszüntetné Ukrajna etnikai sokféleségét. “

  62. Perspektíva? szerint:

    Bocsánat, de a kutya ugat, a karaván halad.
    Lehet, hogy nem is hárman írdogálták, amit írtak? (6:47)

  63. Bugi szerint:

    Arról mesélj ebihal, hogy már megint milyen mocskos alkut kötöttetek a csepeli adófizetők pénzének megszerzésére! Amit Balos írt, több mint érdekes és elgondolkoztató. Ezek szerint Dobák István ismét placebó ember lett: csak nem Gyuláról hoztok megint egy nímandot?

  64. felix szerint:

    Pespektíva.
    Mesélj mit hazudnak azok akiket bírálsz?
    Villants egy két példát!

  65. Perspektíva? szerint:

    Egy. Finomított változat, az agy degeneráció bizonyításaként.

    felix szerint:
    2014. április 21., hétfő – 08:58
    grün.
    Ma már a feltámadásnak kéne jönnie, de még a keresztre feszítés sem sikerült.

    grün szerint:
    2014. április 21., hétfő – 09:21
    felix”
    Ammá tennap meg volt!
    Ma a zOrbán Ramszesz felcsúti piramisát adják át, mint az ünnep záróaktusa!
    A zújságíró szerint fantasztikusan néz ki!

  66. felix szerint:

    Már csak azt kéne kifejtenek, hogy mi ebben az hazugság.

  67. felix szerint:

    Ja és mi benne a degeneráció.
    Aztán én meg írom, hogy miért nem értetted a szöveget.

  68. ebihal szerint:

    Bugi!
    A “Balos” már elmondta, még mi a túrót akarsz? Úgyis azt akartad hallani!
    Dicsérjétek egymást! Nem lennék meglepve, ha “Balos” közelebb állna a Fideszhez,
    mint te!

  69. Bugi szerint:

    Dobák hogy fogja viselni, ha megint dobák?

    😀

  70. Bugi szerint:

    Megnéztem Csentecki honlapját, még nem írja, hogy megbuktatta Mesterházy meg a Bajnai, és már nem ő a posztkommunista polgármester-jelölt.

    Mikor lesz a nagy bejelentés, hogy Dobák már megint áljelölt lett? 😀

  71. felix szerint:

    Szerintem Dobák nem lesz polgármester jelölt.
    Kár ezen rugózni.
    Jellemző.
    Az egyik feldob egy hallomást a másik meg készpénzként kezelve azt ökörséget irógat.
    Az annyira “Magyar Nemzetes”.

  72. felix szerint:

    Ez annyira..

  73. felix szerint:

    Amennyiben a Csepeli MSZP-nek van egy kis esze, akkor DK.-s jelöltet kéne Csepelen állítani.
    Ez a véleményem.

  74. felix szerint:

    csepeli.

  75. felix szerint:

    Csepel megszerezhető, ha az MSZP nem szúrja el kivagyiságból.

  76. Balos szerint:

    Csak azt ne mondd Kali-felix, hogy a Horváth Gyulát alkalmasnak tartod. Arra alkalmas, hogy a rokonságát felvegye a rendelőbe. No meg arra is, hogy újra te járd körbe a piacot meg a játszótereket néhány százmillióért. De ezt mutyinak hívják jobb helyeken, nem városvezetésnek. A Gyulának mindig csak a pofája meg a tenyere volt nagy, amibe a pénzt kérte. Mennyi ideig is ült a fővárosban úgy, hogy a lábát lóbálta?

  77. felix szerint:

    Balos.
    Ne akarj úgy égetni engem, hogy fogalmad sincs arról, ki vagyok.
    Amennyiben igaz lenne az, hogy valaha MSZP.-s voltál akkor pontosan tudnod kéne kivel “csevegsz”.
    A személyt illetően tévedsz és ez arra utal, hogy politikai szempontból sem vagy valami nagy gondolkodó.
    További jó találgatást kívánok.
    Segítségül csak annyi, hogy soha egy fillér közpénzt sem kaptam vagy szereztem Csepelen.

  78. Balos szerint:

    A DK-s tömjénezés megzavart, de most már értem. Ezzel együtt sem látod a történetet.

  79. felix szerint:

    Hol láttál DK.-s tömjénezést, csak annyit mondtam, hogy DK.-s jelölt kéne.

  80. felix szerint:

    A történet meg szerintem annyi, hogy Szenteczkyvel az MSZP elszúrta de ettől Csepel még nem jobbos, csak kevesen mentek szavazni a balosok, illetve most ellenzékiek./nem MSZP.-sek/

  81. elhallgattatni szerint:

    Fényes nappal késeltek a 4-es, 6-os villamoson – a BKK megpróbálta elhallgatni

    Különös bűncselekmény történt a 4-es, 6-os villamoson: egy férfi fényes nappal késelt meg egy utast. A tettes elmenekült. A rendőrség és a BKK is titkolózik, forgalmi okokra hivatkoznak.
    Titokzatos esetről számolt be a Bors egyik olvasója. Azt állította, hogy a fővárosi 4-es, 6-os villamos vonalán fényes nappal, az egyik járaton késeltek meg egy utast. – Jó ideje álltunk, amikor a villamosvezető bemondta, hogy áll az egész forgalom – meséli egy neve elhallgatását kérő utas. – Kiderült, hogy azért állunk, mert az Oktogonnál a villamoson késeltek meg valakit, mindenkit leszállítottak a járműről, a rendőrség pedig helyszínel – fűzte tovább.
    Úgy tudják, a késelő a szúrás után elmenekült, áldozata súlyosan megsérült. A lap utánajárt az esetnek, és kiderült, az utas igazat mondott. – Egy ismeretlen férfi előzetes szóváltást követően, délután négy óra körüli időben a 4-es, 6-os villamoson késsel megszúrt egy utast – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
    – Az ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi kapitánysága súlyos testi sértés elköve­tésének gyanúja miatt in­dított eljárást – mondta szűkszavúan a rendőrség. Arra azonban már nem kaptak választ, vajon készült-e felvétel a támadóról, mint ahogy arra sem, mennyire súlyosan sérült az áldozat.
    A Budapesti Közlekedési Központ is titkolózik, honlapjukon ugyanis a késelés helyett azt állították: forgalmi okok miatt álltak a járművek az adott időben. – A 4-es és a 6-os villamos helyett forgalmi okok miatt pótlóbuszok közlekedtek a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között. Kértük és köszöntük utasaink türelmét – szólt a közlemény.
    A hőbörgő utasok azonban felszólították a vállalatot a cég Facebook-oldalán: vallják be a bűncselekményt. – Miért nincs erről sehol semmilyen hír? És a BKK miért forgalmi okot kommunikál bűncselekmény miatt? – teszi fel a kérdést B. Ádám. A BKV később azt válaszolta, ők csak üzemeltetői kérdésekben tájékoztatnak.

  82. grün szerint:

    elhallgattatni!
    Most a 4-esen vagy a 6-oson?!
    Elég annyit írni, hogy egy budapesti villamoson!

  83. felix szerint:

    A szánjáték is bizonyítja, hogy az ügy komolyabb annál, hogy a BKK. képes legyen nyilvánosságra hozni.

  84. Balos szerint:

    A DK most Borka-Szászból, Horváth Gyulából meg Kál Károlyból áll, nagyjából. Még ha Kál ott is van meg nem is. Borka nem csepeli, Kál Károly cégei százmilliókat kaptak , Horváth Gyula meg túl “családpárti” és túl nagy pofájú ahhoz, hogy jó vezető legyen. Az MSZP-ből a tehetséges fiatalokat kiszorították, maradtak a Szenteczky-talpnyalók, meg az őskövületek, mint Gergely meg Dobák elvtársak.

    Csepel most tavasszal jobboldali volt, és csak azért nyert a gyulai gyerek, mert tök ismeretlenként rá szavaztak, akik a csepeli szocikra nem szavaztak volna . No meg azért nyert, mert a Jobbik elszívta a Fidesz erejét. Elég nagy szégyen és elég gyomorforgató, hogy nácik segítik a csepeli balliberális jelöltet a győzelemhez.

    Abban, hogy Csepel baloldali maradt, azért nincs igazad, mert akik régen a baloldalra szavaztak, azok többnyire most sem mentek el szavazni . Az egész országban otthon maradtak, de itt Csepelen is. Ez meg azt mutatja, hogy a baloldalnak meg kell újulia , mert a potenciális baloldaliak nem szavaznak a baloldalra.

    Persze mindezt szerintem ti is látjátok, mégis engem árulóztok le , csak mert én kimondom a lényeget. A csepeli MSZP-t fel kellene oszlatni, és újraalakítani, ez az egyetlen igazi megoldás. Én vagyok az egyetlen, aki őszinte.

  85. felix szerint:

    Balos.
    A lényeget ott kell kimondani, ahol az használ.
    Ha ott mondod el ahol árt, akkor a szándékot joggal lehet kétségbe vonni.
    Amennyiben neked jobban tetszik a fidesz az szíved joga, de akkor ne akard a bal oldal megújulását. Amennyiben baloldali maradtál, akkor ne hajtsd a vizet a fidesz malmára.
    Az igaz, hogy a szavazok többsége jobbra szavazott, de ez nem jelenti azt, hogy Csepel jobb oldali lenne. Reményeim szerint a többség ellenzéki, csak nem tud kire szavazni.
    Mint ígértem a választások után elmondom a véleményemet.

  86. Balos szerint:

    Ha a Fidesznek nem lennének ezek a nagymagyar kilengései, kénytelen lennék azt mondani, hogy Csepel rendszerváltás óta volt legjobb önkormányzata működik jelenleg . A csepeli MSZP, DK és bajnaisták között pillanatnyilag nincs senki, akiben látnék annyi kvalitást, amivel akár csak a fideszes vezetés könyökéig fel tudnának érni. Csak azt látom , hogy gúvad a szemük, csak hogy megint ők osszák mahuknak a közpénzt.

    Bocs, de ebből elég volt. A kritika meg tíz éve kevés volt a rendszeren balül. Amikor kevés, akkor kívül kell mondani, a nyilvánosság előtt . Ha így lett volna, talán Deme sem jutott volna el a gyilkosságig. A rossz rendszert szét kell verni. Akinek volt egy csepp esze, az a kettős gyilkosság idajén rájött, hogy magától semmi sem javul meg. Ilyen a csepeli MSZP: szét kell verni, mert magától nem lesz jobb.

  87. ebihal szerint:

    Balos!
    Kezdenek olyan Vátesz féle megnyilvánulásaid lenni! Hidd el a képlet nem olyan bo-
    nyolult! Dicsérd a nemzetet /”mi magyarok …..”/, adj egy kis alamizsnát /rezsicsök-
    kentés/ és máris megvan a nyáj! Aztán elgondolkodhatsz Kertész Imrén!
    Most már csak azt kellene eldönteni, hogy te akarsz a Szentecky örökébe lépni, vagy
    csak így kívülről mondod a tuttit?

  88. felix szerint:

    Akkor neked éljen a fidesz.
    Nekem meg nem jön be, mert egy kicsit tovább látok Csepelnél.

  89. Balos szerint:

    Nem én leszek Szenteczky helyeett, de csak nem gondoljátok, hogy kint maradok? Vagy egyáltalán kimaradtam? 😉

    Csepelen meg Csepelig kell látni.

  90. felix szerint:

    ebihal mondandójától jut eszembe.
    Balos.
    A mennyiben te az MSZP.-ben képviselted a mai véleményedet, akkor te valószínűleg, diplomás vagy és utánam léptél ki, ha kiléptél egyáltalán. A többiek vagy előttem vagy velem egy időben távoztak. Kilépésem után csak egy ember maradt aki nyíltan bírált.
    Többre nem emlékszem, bár elszórtan előfordulhattak mások is, de következetesen nem voltunk sokan. Arról már nem is beszélve, hogy a bukás fő oka az országos és nem a helyi politika volt. Ezért fejezhette be a fidesz azt amit a helyi MSZP kezdett el.

  91. Balos szerint:

    Nem fogsz rájönni, hogy ki vagyok, mert nagyon alaposan ügyelek erre. Szándékosan helyezek el téves és félrevezető infókat is a mondandómban, amit meg tudok, azt nem írom le teljesen. Tudatosan arra törekszem, hogy minimum legalább három emberrel lehessen összetéveszteni.

    Ismered a reklámot: mert hülye azért nem vagyok…

  92. felix szerint:

    Nem akarok rájönni arra, hogy ki vagy, mert a személyazonosságnak nincs jelentősége.
    Pusztán csak jeleztem, hogy olyan sokan nem voltak azok akik tiltakoztak János ellen.
    Utólag már sokkal többen voltak, de akkorra már a megújulásnak is lőttek.

  93. elhallgattatni szerint:

    Vona: a Fidesz azoknak adta a nemzetbiztonsági bizottságot, akiket maffiabaloldalnak nevezett

    Szégyen, hogy az az MSZP, amely egy pufajkást és a D-209-es fedőnevű kommunista ügynököt miniszterelnöki bársonyszékbe ültette, és amely a kommunista állampárt haszonélvezőit továbbra is soraiban tudja, műhisztériát gerjeszt a Jobbik által javasolt parlamenti alelnök személye ellen. A leszerepelt maffiabaloldal politikusai inkább annak örüljenek, hogy a fideszes el nem számoltatás következtében nem börtönpriccshez, hanem parlamenti székhez jutottak – írja közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.
    A nemzeti párt egyenesen gyomorforgatónak tartja azt is, hogy miközben Sneider Tamásnak a szociális bizottság elnökeként végzett négyéves korrekt, részrehajlás nélküli ülésvezetést a háttérben még az MSZP politikusai is megköszönik, addig az Országgyűlés üléseit rendszeresen egyoldalúan vezető szintén MSZP-s Ujhelyi István gyalázkodó közleményeket jegyez.

  94. Bugi szerint:

    Szokásjog alapján mindig a legnagyobb ellenzéki párt kapja nemzetbiztonsági bizottságot. Kár, hogy Vona sem a hagyományt, sem a jogot nem ismeri.

  95. elhallgattatni szerint:

    legnagyobb ellenzéki párt? melyik az? ami darabokra hullott? az párt? ami milliárdokat sikkaszt, az elehet párt?
    Milyen kommunista jogszokás ez!

  96. felix szerint:

    A jobbiknak a törvényesség “kommunista szokás”.
    Ennyit róluk.

  97. szevenszi szerint:

    Balos mai bejegyzéseiddel saját magad leplezted le. Kutyafülét sem érdekli, hogy név szerint ki vagy. Az senkinek nem mond semmit. Annál többet az amit leírsz. Te magad írtad, hogy szándékosan vezeted félre a többi fórumozót. Elhallgatsz információkat, és félinformációk alapján állítod, hogy nálad az igazság. Ócsárolsz mindenkit, az ellenzéki oldalon, és még ki is jelented, hogy Te nem maradsz ki semmiből. Igazi bolsevik viselkedés.
    Sose voltál, sose leszel balos. Csak egy tehetségtelen, nagyszájú, beképzelt, buta ember voltál, vagy és leszel. Sajnállak.

  98. Etikus szerint:

    T. 16:22-es
    Remek képek hazánk fővárosáról, a CSODÁS BUDAPESTRŐL!
    Mindenkinek lehet gyönyörködni a képek láttán, amely méltóképpen illusztrálhatja BUDAPEST fejlődését. Nem véletlen, hogy a második helyen van, rangsort tekintve.
    Most lehet további méltatásokat írni, hiszen ez, a mi fővárosunk!

  99. elhallgattatni szerint:

    “A titkosítások feloldása miatt a Fidesz és az MSZP is rettegett attól, hogy a Jobbik kapja a nemzetbiztonsági bizottságot”

  100. felix szerint:

    Az iszlám meg szurkolt a jobbiknak, vagy tévedek?

  101. piedone szerint:

    a komcsi ivadékok csaholnak leginkább a nemzetbiztonsági bizottság miatt a Jobbik ellen! Nagy kő essett le a kétszinű szívükről ugye!?
    A hagyományt és a jogot szerintem Vona jobban ismeri,mint maga Bugris….

  102. […] 2010 után derül ki, hogy miért. Az MSZP-hez kötődő vállalkozások kiiktatásával ugyanis évi kétmilliárd forintot sikerült megtakarítani. Vagyis magánzsebekbe és pártkasszába folyhatott a csepeliek pénze, a mutyivilág […]

Itt lehet hozzászólni !