Visszalépett Horváth Csaba?

Schiffer: Kabaré kategóriája az LMP-MSZP együttműködése a fővárosban

Mno, Index

A Híradó úgy tudja, hogy lemondott a főpolgármesteri jelöltségről Horváth Csaba. Értesüléseik szerint hat nappal a választások után az MSZP választmányi ülésén zárt ajtók mögött döntöttek erről. Horváth ugyanis korábban felajánlotta, hogy lemond a jelöltségről, ha a személye lenne az akadálya a közös ellenzéki jelöltállításnak.

Ennek ellenére szerdán is azt mondta, ő az MSZP jelöltje, és többször kitért a válaszadás elől, hogy hátralépne-e egy közös ellenzéki jelölt javára. A Híradó értesüléseit az Index.hu írása is megerősíti, mely szerint baloldali pártok beállnának az LMP mögé.

Az alkalmi szövetségkötés ötletét Schiffer András kabarénak nevezte. – Az LMP-nek időben lesz főpolgármester-jelöltje, lehet hogy már nyáron, de a párt számára jelenleg nem az az elsődleges feladat, hogy annak kijelölésével „bohóckodjunk” – mondta újságírók előtt Schiffer.

Schiffer és Szél fityiszt mutatott az MSZP-nek

Az LMP társelnöke megköszönte Molnár Zsoltnak a kitartó udvarlást a főpolgármester-jelöltséget illetően. Úgy tűnik, dugába dől a szocialisták azon terve, hogy támogatásért cserébe átengedjék a posztot az ökopárt egyik politikusának vagy egy párthoz közel álló civilnek az őszi budapesti főpolgármester-választáson.

„A szocialista pártnak is tudomásul kellene vennie, hogy azok, akik ilyen másfél év után, amin az LMP keresztülment, az LMP-re adták a voksukat, főleg Budapest belső kerületeiben, azok pontosan arra az önálló politikára szavaztak, amit az LMP felmutatott vérveszteségek árán az elmúlt egy évben” – fogalmazott Schiffer az ATV reggeli műsorában.

Szél: Nonszensz

„Én is az Indexen olvastam” – reagált Szél arra a cikkre, amely szerint az MSZP kész lenne beállni az LMP főpolgármester-jelöltje mögé, ha olyan embert választanak, aki számukra is elfogadható és aki nem kritizálta durván a szocialistákat.

Az LMP-s képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: az MSZP-nek a saját sorait kellene rendeznie és nem más pártokat befolyásolni. Nonszensznek nevezte, hogy régi jó szocialista módszer szerint a sajtóban megüzenik, kit támogatnának. 2009 óta a politikai ellenfelek kívülről próbálnak minket szétverni gáláns és nem gáláns ajánlatokkal – tette hozzá Szél. A politikus hangsúlyozta: az LMP az EP-választásra készül és a vidéki bázisát szeretné megerősíteni.

Folyamatos a casting

A baloldalon már számos forgatókönyv és név felvetődött a főpolgármesteri poszton: Bajnai Gordon, Horváth Csaba, Karácsony Gergely, „híres civilként” pedig Alföldi Róbert és Kulka János neve is szóba jött. Egyelőre azonban csak a Fidesz–KDNP jelöltje, Tarlós István indulása tűnik biztosnak.

Korábban az is kiderült, hogy az Együtt–PM nem támogatja az MSZP-s Horváth indulását – írta a Népszabadság –, szerintük ő nem győzi le Tarlóst. A lehetséges jelöltek között van a PM-es Karácsony Gergely, aki azt mondta: biztos, hogy az Együtt–PM-nek lesz saját jelöltje, de csak az EP-választás után derülhet ki, hogy ki mögé tudna egységesen felsorakozni a baloldal.

Ugyanakkor Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke úgy nyilatkozott: bár nem látják indokoltnak, hogy más párt adja a főpolgármester-jelöltet, természetesen várják a személyi javaslatokat – írta a Népszabadság, hozzátéve: forrásaik szerint Horváth sem ragaszkodik „görcsösen” a jelöltséghez.

A napilap több forrása is azt állította, hogy az MSZP korábbi vezetőinek köréből Tóth József angyalföldi polgármester bevetése mellett is szólnak érvek. A Népszabadságnál úgy tudják, neki 2010-ben már felajánlották a lehetőséget, de nem élt vele; valamint Mesterházy figyelmébe ajánlották a jelenleg is sikeres baloldali polgármestereket: Szabados Ákost (Pesterzsébet) és Gajda Pétert (Kispest) mint lehetséges kihívókat, de erről érdemben még nem tárgyalt a pártvezetés.

Forrás: Mno

Schiffer: Kabaré kategóriája az LMP-MSZP együttműködése a fővárosban

Az LMP-nek időben lesz főpolgármester jelöltje, lehet hogy már nyáron, de a párt számára jelenleg nem az az elsődleges feladat, hogy annak kijelölésével “bohóckodjunk” – reagálta Schiffer András cikkünkre, melyben azt írtuk, az MSZP hajlandó lenne egy LMP-s főpolgármester-jelölt támogatására, azzal a feltétellel, ha az illető egy nekik is elfogadható civil személy, aki korábban őket nem bírálta nyíltan és durván.

Schiffer a felvetésről azt mondta, hogy az “a kabaré kategóriája”, az LMP járja a maga útját, mert “mi eléggé megszívtuk az elmúlt három évben azt, hogy folyamatosan olyan showműsorokkal szórakoztattak minket házon belül, meg házon kívül, hogy ki, mikor kivel fog össze”.

Schiffer szerint az LMP nem álmodik sem technikai koalíciókról, sem a népakarat egyéb “meghackeléséről”: az LMP-re 270 ezren szavaztak az országgyűlési választáson, mert ezek a választók tolerálták, hogy “van ami nem eladó”. Talán az MSZP is jobban járna, ha levonná abból a következtetéseket, hogy április 6-án a baloldali ellenzéki összefogás megbukott, az LMP viszont a “lehetőségeihez képest győzött” – mondta.

Addig nem lesz kormányváltás, amíg az ellenzékkel azzal foglalkozik, hogy ki kivel fog össze és hogyan akarja terelgetni a választópolgárokat. “A választópolgárok nem birkák” – közölte. Egyúttal hangsúlyozta, számukra most az a legfontosabb feladat, hogy a kisebb városokban és a kistelepüléseken is kiépítsék “hídfőállásaikat”.

“Hagyjuk már a marhaságokat” – reagált arra a kérdésre, hogy felmerült-e Róna Péter közgazdász neve, mint főpolgármester-jelölté.

Egy másik felvetésre azt mondta, az Index-en megjelent ügyben a szocialisták hivatalosan nem vették fel velük a kapcsolatot, de informális beszélgetések, üzenetek “vannak minden irányból”.

Forrás: Index

3 hozzászólás “Visszalépett Horváth Csaba?” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    A súlyosan levitézlett erodálódott társaságnak, nagyon kellene egy legalizált hatalmi éra. S ennek érdekében minden aljasságra mint eddig is, ez után is képesek lesznek. Olvasható, látható, hogy még mindig mennyi infantilis szavazott április 6-án rájuk.
    Mire is kell, kellene nekik annyira a “legalizált hatalmi éra?”
    -Arra, hogy a súlyos anyagi gondokkal küszködő párt számára forrásokat tudjanak teremteni,
    -azért, hogy a régi és új kötelezvényeknek eleget tudjanak tenni, (300 ezer/hó fizu a vidéki vezetőknek, mert ígéret ellenére nem volt annyi infantilis aki szavazott volna rájuk,
    -de hogyan? kérem, had ne soroljam hiszen mindenki ismeri, emlékszik a sok súlyos cselekményekre, amelyek körül, ha úgy tetszik átkarolják ezt az ún. összeborulósdi pártot,
    -néhány pl.: 2008-ban felvett hatalmas kölcsönök eltüntetései,
    -azt megelőzően a privatizációkból “zsebbe folyt,” majd offshore cégekben elrejtett milliárdok, személyekhez tapadóan,
    -ezen összegek külföldön való befektetései, szintén személyhez tapadóan,
    -BKV, nokiás dobozok gyártására, mint új technológiai folyamatoknak a nohau-nak a tökélyre való fejlesztése,
    -Cusi, mint a párt asszimilációs folyamatának hű megvalósítója, az belső szabályzat alapján,
    -Simon testvér machinációi,
    -belefáradtam, sorolja más:
    Tehát a legalizált formán van a hangsúly, amelyben keletkező forrásokat a legkülönb féle technikai módszerek révén, akár legálisan, v. azt megkerülve lecsapolhassák.
    No ez most élet halál kérdése számukra, az EU-s választás mint láthatjuk, nem is motiválja már őket. Valaki írta, talán többször is olvashattam itt, elképzelhető az, hogy most elkezdődhet a párt “felmorzsolódása?” Akkor, tényleg nem is lesz 2018-ban ez a párt?

  2. Perspektíva? szerint:

    Egy nagyon fontosat az infantilisek pártjáról és tagjaikról (t. kivétel)
    A fent leírtakból és felsoroltakból is egyértelműen kitűnik, mennyire voltak, vannak oda a pártjukért a komcsik. Mennyire és mi módon működtették pártjukat az “áldemokrácia” ügyeként, csupán azért, hogy a pártjuk mögé bújva, szétszedhessék az országot, maguknak megszerezhessék az anyagi javakat, minden szinten. lásd szdsz-t!
    Mondom, hogy mennek utána, hiszen így kell ezt csinálni, “ezek körében.”
    1989 óta, a kezdetektől erre játszottak, mondom minden szinten, az alattvalók miután ki lettek éheztetve, “zabálták” (elnézést) a tömény duma-taps fogalmakat, igehirdetéseket. Miközben ők az elterelő és az átkaroló hadműveleteik révén, “megtömhették a zsebeiket.”
    Sógor, koma, rokon, haver stb. jöhettek, mint nevesítettek. Strómanra szükség volt, van?

  3. Etikus szerint:

    Visszalépett Horváth Csaba?
    Valóban, vagy csak ismét füllentenek szokásuk szerint.

Itt lehet hozzászólni !