Box : hét érem a Nagykanizsai diákolimpiáról

Csepel.hu

Box : hét érem a Nagykanizsai diákolimpiáról

Tavasz lévén javában dübörög a diákolimpiai szezon, ezúttal a bokszolók mérették meg magukat Nagykanizsán. A Csepeli Box Klub fiataljai egytől-egyik a dobogón végeztek. A Cserháti-csarnok a serdülő és junior korosztályú ökölvívók országos diákolimpia döntőjének, egyben a 2014. évi utánpótláskorú ökölvívók országos seregszemléjének adott otthont.

A közel négy évtizedes múlttal rendelkező „diákolimpián” 303 ökölvívó (179 junior, 124 serdülő) húzott kesztyűt, ami új rekord a torna történetében.

A torna megnyitóján a helyi városvezetés részéről Balogh László, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke köszöntötte a mezőnyt, majd Draskovics Szilárd, a Kanizsa Box Klub elnöke köszöntötte a meghívottakat.

Az Énekes Róbert és Lukács Adorján vezette csepeliek az Énekes Bence, Németh István, Budai Renáto, Lakatos Brendon, Vincze Dominik, Pócza Milos és Horváth Zsolt összeállítású csapattal érkeztek a viadalra és egy arany, 3 ezüst, és 3 bronzéremmel távoztak a nagyszabású „pofon partiról”.

A két szorítóban, rendkívül felkészült rendezői gárda koordinálása mellett, zökkenőmentesen lebonyolított nagykanizsai versenyről Dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, Csepel díszpolgára is elégedetten nyilatkozott a sajtónak.

„A tavalyi évhez viszonyítva nemcsak a létszám, de a színvonal is hihetetlen mértékben emelkedett. Több mint 60 versenyzővel több nevezett, mint tavaly, de ez nem felhígulást jelent, mivel a nívó és az igényszint is nagyot nőtt. Ez nagyon örömteli. Azt hiszem, jó úton járunk, hiszen beindult a munka a régiókban, zajlanak a „pofonpartik”, ami miatt a fiatalok többet mérkőznek, képzettebbek. Most külön örülök, hogy mi rendezzük az Európa-bajnokságot. Láttam több igen tehetséges gyereket, remélem, hogy ők ott is jól fognak szerepelni, s szurkolok, hogy megragadjanak az ökölvívás mellett.” Az elnök úr kiemelte, hogy Nagykanizsa nagyon jó szervezőnek bizonyult: „Felkészültek voltak, és remek feltételeket teremtettek a fiatal versenyzőknek!”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !