Csepeli kampányzáró: nem engedték Szenteczkyt a fényre

Csepel.info, MTI

Szenteczky vallomas

Nem engedték Bajnai Gordon csepeli kampányzáróján, hogy Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, frakcióvezetője és polgármester-jelöltje együtt szerepeljen az Együtt-PM pártelnökével és Szabó Szabolccsal, a balliberális összefogás csepeli jelöltjével. Helyette Dobák István, a csepeli MSZP-frakció egyik tagja szólalt fel a rendezvényen – tájékoztatott az eseményről az MTI.

Szenteczky János ellen eddig három vádemelés történt hűtlen kezelés és becsületsértés miatt, egy 27 millió forintos sikkasztás gyanúsítottjaként pedig az ügyészség hamarosan újabb vádat emelhet ellene. A négy fős csepeli MSZP-frakcióban ugyanakkor van még olyan tag, aki ellen nem emeltek vádat, és jogerősen sem ítélték el korábban. Így találhatták ki, hogy Dobák István legyen az, aki Szabó Szabolcsot méltatja. Ő a csepeli MSZP nevében arra biztatta az egybegyűlteket, a vasárnapi választáson “küldjék pihenni” Németh Szilárdot, a Fidesz jelöltjét, aki most XXI. kerületi polgármester, parlamenti és fővárosi közgyűlési képviselő és “rezsibiztos” egyben.

Az Együtt-PM szövetség vezetője pénteki csepeli kampányzáróján a Munkásotthonban összegyűlt mintegy ötszáz ember előtt azt mondta: azért fognak sokan a kormányváltásra szavazni, mert normális országban akarnak élni, ahol lehet ötről a hatra jutni, ahol akit vezetőnek választanak, szolgál és nem uralkodik. Az ellenzéki szövetség legfőbb ellensége szerinte nem Orbán Viktor miniszterelnök, hanem a reménytelenség, a közöny és a félelem. “De nem kell félni. Aki fél órára nem tudja félretenni a félelmét, annak utána négy évig kell félnie” – jelentette ki Bajnai Gordon.

A Jobbikról úgy fogalmazott: bár gárdamellény helyett most szűkre szabott öltönyt hordanak, kiskutyákkal fényképezkednek, “de ezek az emberek a szellemi örökösei annak a mozgalomnak, amely Magyarországot végső romlásba és pusztulásba taszította a második világháború végén”.

A közönség egyik tagja – Gyurcsány Ferencre utalva – azt kérdezte Bajnai Gordontól, mit keres a baloldali összefogásban egy megbukott miniszterelnök. A politikus úgy válaszolt: sokan kérdezik ezt tőle, de ősszel azt is sokan kérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc miért nincs benne az együttműködésben. A Demokratikus Koalíció elnökéért sokan rajonganak és sokaknak szúrja a szemét – magyarázta, megjegyezve: a jelenlegi választási rendszerben csak akkor van esély a kormányváltásra, “ha mindannyian összeállunk”. Szerinte ezt azonban nem rajtuk, hanem a választási rendszert megalkotó Orbán Viktoron kell számon kérni.

Szabó Szabolcs, a baloldal csepeli jelöltje elmondta: két és fél éve csatlakozott a Szolidaritás mozgalomhoz, mivel károsnak tartja a kormány felsőoktatás-politikáját, és mert az Orbán-kormány “lenyúlta” a magánnyugdíj-megtakarításokat. Azt mondta: a Fidesz lejárató kampányt folytat ellene, azzal vádolja, hogy “Gyurcsány Ferenccel együtt tette tönkre az országot”, noha soha korábban nem foglalkozott politikával.

Dobák István csepeli MSZP-s politikus arra biztatta az egybegyűlteket, a vasárnapi választáson “küldjék pihenni” Németh Szilárdot, a Fidesz jelöltjét, aki most XXI. kerületi polgármester, parlamenti és fővárosi közgyűlési képviselő és “rezsibiztos” egyben.

A csepeli balliberális közösség inkább maffiának tűnik

Eddig négy vádemelés és három jogerős bírósági ítélet született a csepeli MSZP-frakció volt és jelenlegi tagjai ellen. Amennyiben az ügyészség úgy dönt, a 27 millió forintos hűtlen kezelés gyanúsításából lesz az ötödik vádemelés, ami már több, mint a frakció létszáma. Az ítéletekkel zárult ügyek többsége ugyanakkor nem a szigorúan vett elszámoltatáshoz tartozik. Az egyik a hírhedt csepeli kettős gyilkosság, melyben Deme Gábor jogerős életfogytiglani büntetést kapott. Deme 2009 elejéig volt az MSZP-frakció tagja. Takács Krisztián 2010 óta tagja a frakciónak, őt sikkasztással vádolják. Takácsot 2010-ben már jogerősen elítélték magánokirat-hamisításért – de büntetését akkor egy évre felfüggesztették. Amennyiben most bűnösnek mondják ki a sikkasztásban, az okirat-hamisítás miatti felfüggesztett büntetést is újra kell tárgyalni.

Szenteczky János ellen eddig három bűncselekmény gyanújában emelt vádat az ügyészség. Egy esetben, egy polgári perben mondta ki a bíróság azt jogerősen is, hogy a politikus közpénzből fizette ki a magánügyvédeit. Erre egyébként információink szerint 3.750.000 forintot költött a csepeli adófizetők pénzéből. A szocialista polgármester-jelöltet többször felszólították az összeg megfizetésére, de hallani sem akar erről. Ebben az ügyben – ahogy sok másban is – az önkormányzat büntetőfeljelentést tett, de a nyomozás még nem jutott még el a vádemelésig.

Forrás: MTI, Csepel.info

15 hozzászólás “Csepeli kampányzáró: nem engedték Szenteczkyt a fényre” bejegyzésre

  1. Varga Gábor vilmos szerint:

    Szokták mondani, a kampányban szinte minden megengedett. Sugalja ezt ma is az a stílus amely nap mint nap, eluralkodóvá válik az ellenzék háza táján.Történelmi lecke megtapasztalt valósága az, hogy mindig a győztes írja meg(át) a történelmet. ” ha győzünk ki a fene fog minket számon kérni a kampány mentén elkövetett hazugságainkért”Kérem, ezeket a napokat éljük. Jelen kormányunk, még el sem foglalta a székét, el sem kezdhette munkáját, már elindult ellene a nemtelen rágalom hadjárat. Bizony ez, nem olyan régen volt, jól emlékezünk azokra az időkre, is.
    Azokra az időkre is, amikor napvilágra kerültek a hírek, megtörtént és erősen gyanús bűn esetekre. Országos, és lokális területeken is. Emlékezünk arra a kis veres füzetre is ahol csokorba szedve íródott le egy-egy olyan cselekmény, ami-enyhén szólva is- kiverte a hőmérő higanyszálát. Ez jellemezte az ellenzék négy éve végzett tevékenységét, ez jellemző az Ő “VALÓ VILÁG” képét. Ma is. Erre képesek, CSUPÁN!

  2. Gordon szerint:

    A csepeli MSZP kampányidőszakban és a kampányidőszakon kívül is vállalhatatlanul viselkedik. A sorozatos botrányaik arra utalnak, hogy legkevésbé a csepeli emberek érdeklik őket.

  3. ebihal szerint:

    Varga Gábor Vilmos!
    Ha a saját mondandódat komolyan gondolod, miért nem kezded 2002-vel? Az akkori
    vesztesnek /Fidesz/ köszönhetjük, hogy ekkora gödör van az ország két része között!
    Az a 8 év minden volt csak tisztességes nem a Fidesz részéről. A 2010 óta pedig
    törvényesítették az aljasságot.

  4. grün szerint:

    Varga Gábor vilmos!
    “Emlékezünk arra a kis veres füzetre is ahol csokorba szedve íródott le egy-egy olyan cselekmény, ami-enyhén szólva is- kiverte a hőmérő higanyszálát.”
    .
    De aztán a bűnöket csokorba szedő is megszívta a dolgok hátulütőjét!
    Azért, ha vannak értesüléseid a retorziókról azokat is szívesen vennénk! 😛 😀

  5. grün szerint:

    Röffencs!
    “Szeretője lehetett a Soroksáron meggyilkolt futó nőnek”
    Kövezzetek meg, de a Rendőrség helyében csak-csak körülnéznék a csepeli Összefogás háza táján is!
    Aki gyerekgázolásra buzdít az egyéb aljasságra is képes lehet!
    .
    Mi a véleményed?!

  6. grün szerint:

    “Saját kérésére tett vallomást pénteken Simon Gábor az ügyészségi nyomozók előtt; elmondta, soha nem volt bissau-guineai útlevele – se igazi, sem hamisított –, továbbá soha nem kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát, a MagNet Bankban pedig nem is járt – írta szombati számában a Népszava”
    .
    A hosszas fáradozás meghozta gyümölcsét!
    A súlyos vádak megtört az amúgy hajlékony szocigerinc?! 😛 😀
    .
    http://mno.hu/belfold/simon-vallomast-tett-1219806

  7. Etikus szerint:

    Tisztelt Csepeliek, holnap nagy nap lesz, szavazhatnak!!!

    A fáradt nap arany alkonyba ment át
    S tündöklő nyoma tüzes szekerének
    Szép holnapi napot ígér nekünk.

    “De holnap majd,
    Maňana, tomorrow,
    Minden rendbe jön,
    Egy másik férfi rám köszön,
    Szemében csillog az öröm,”

  8. Etikus szerint:

    Valaki hiányzik a táncból……………

  9. Tóth Mária szerint:

    webihal: egy kissé csőlátásod van! a gyűlölködést nem a Fidesz kezdte, az mszp a mai napig erre alapozza még a kampányt is!
    hallottad te egyáltalán-kampányban minden megengedett?,-hogy Gyurcsány milyen stílusban ekézi a Fideszt és Orbánt?! az nem veri ki nálad a biztosítékot, lelked rajta! először informálódj, aztán vagdalkozz!

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    Tóth Mária! Mindkét oldal megéri a pénzét, szokták nem dakoták mondani. A kokárda kisajátításán át a “haza nem lehet ellenzékben” beszólásig széles a paletta ott is. A másik fele mikor a családba belép a hatalom. Aki az adott törvényeket és jogszabályokat betartja, annak túlmenően ne mondja meg egy hatalom, hogyan kell(ene) élnie. Nálam ez veri ki a biztosítékot.

  11. fghfjhgkjhk szerint:

    Tóth Mária! Nem kellett messze menni egy jobboldali gyűlöletért!
    http://csepel.info/?p=33515#comment-199707

  12. grün szerint:

    “Itt az alkalom, hogy kifejezze szeretetét és háláját azért a sok jóért, amit az elmúlt 4 évben kapott. Bizonyítsa be, hogy Ön is magyar! Vásároljon Orbán Viktor mellszobrot!”
    .
    Céllövöldéseknek nagy tételben hatalmas árengedmény! 😛 😀
    .
    http://orbanmellszobor.hu/

  13. nagyapó szerint:

    Írta a Népszava! No comment!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  14. ebihal szerint:

    Tóth Mária!
    Látom, a te fülednek kellemes a Hoppál, Zsigó, Selmeczy szövege, Kövérről már
    szó se essen! Ha nálad csak az veri ki a biztosítékot, amit Fecó mond, akkor nincs
    értelme vitázni! Egyébként is megmondta a vezír “mi magyarok egységesek vagyunk”,
    aki meg ki meri nyitni a pofáját, az nem magyar. Számotokra ez ilyen egyszerű!

Itt lehet hozzászólni !